Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    17
Y yosun4646 Canim öncelikle hayırlı olsun. Ben yumurta takibi yaptığım halde ilk haftalarda ki ölçümler de 1.5hafta fark vardi 8.haftadan sonra ara kapanmaya basladi. Senin haftada kalp atışı yeni oluşuyor zaten ben de ilk başta gördüm sesi çok az geliyordu. Mesela ben dün devlette idrar tahlili verirken bebeğimi de göreyim dedim adam ultrasinla bebeğimi bulamadi da kalp sesini açtı kalbi atıyor çocuğun dedi. Eşim sinirlendi biz geç kaliyoruz işimiz var dedi bana da kizdi ne gerek var ver tahlili çık. Adam uğraşıp duruyor 1 saattir bir de bana suyu az dedi ama 1.trimester de şu kontrolü yapilmazmis 2.donem de bakılırmis Dr bunu bilmez mi ? Doktoruma yazdim hemen kalp sesini duyduysanız endişelenme dedi. Var böyle doktorlar o yüzden boşuna stres yapma. Kalp atışı başladıktan sonra teike çok ciddi anlamda azalıyor. Sağlıkla gelsin insallah

çok geçmiş olsun. benim de önceki gebeliğimde kürtaj olmam gerekti, çok üzülmüştüm ama hemen iki ay sonra yine hamile kaldım, sanırım ara kısa olunca hamilelik şansı daha yüksek oluyor. inşallah sağlıkla kolaylıkla nasip olur tekrar.

Bana da sağlık ocağı duphalac veedi ama emin olamadım içmek için kadın dogum versin diye ilk gebeliğimde hiç kabızlık yaşamadım. Sen kullandın faydasını gördün mü?
Merhaba. Duphalac hamilelikte uygun. Günde 3 ölçü içilebilir dediler. Ben sabah aç karnına 1 kaşık zeytinyağı içiyorum. Arkasına 1 tane kuru incir yiyorum. Sonrasında bol su içiyorum. En az yarım litre. Ve düzene girdim. Kahvaltı için de 1 saat bekliyorum en az. Zeytinyağı işini yapsın diye. Çok zorlanırsam duphalac içerim yine.

Bende de durumlar ayni..16 aylik bebek ve hamilelik tempodan suanki hamilelige pek odaklanamadim.birde beklenmedik bir hamilelik olunca....bulantilar olmasa resmen unuturdum hamile oldugumi..

7 haftalık. Tüp bebek. Genetik taramalıydı üstelik. Yaş 43 olunca çok dikkatli gittik sandık ama kader demekki.
Ah canım. Çok iyi anlıyorum sizi. Allah sabır versin. Vücut hamileliğe alıştı. Bebek tutunuyor. Ümit var. Ben de ileri yaş hamilesiyim. İnşallah muradımıza kavuşuruz.

Bende de durumlar ayni..16 aylik bebek ve hamilelik tempodan suanki hamilelige pek odaklanamadim.birde beklenmedik bir hamilelik olunca....bulantilar olmasa resmen unuturdum hamile oldugumi..
Emziriyormuydun peki sen de benim açlık dışında bulantım olmuyor bir şey yiyince geçiyor. Beni zorlayan en zor şey öğle uykusuna normalde meme ile geçiyordu ama kesince artık kucakta gezdirmemi istiyor uyumak için oturunca ağlıyor kalk kalk diye. Gece uykusunda böyle sıkıntı olmuyor yatağa yanına uzanıp eline suluğunu veriyorum 5 dk sürmeden uyuyor ama gündüz çok zorluyor beni belim ağrıyor tam dalana kadar. Ağlatayım alışsın diyorum ama susacak gibi de değil

Kızlar merak ettiğim bir konu var sizinde özel bölgenizde ağrı varmi baskı hissi falan lavaboda cok zorlanıyorum diğer şekilde de ağrım var
O bölgede benim ağrı yok daha çok alt kasık bölgesinde baskı hissi var o da bazı hareketlerimde hissettiriyor devamlı değil

Çok üzüldüm, Rabbim sabır ve ferahlık versin gönlünüze

Ben de yurtdisindayim evet ultrason burada 2-3 kez yapiliyor ama sebebi zararli olmasi degil , zararli olmadigi bilimsel olarak kanitlandi radyasyon degil ses dalgasi ile goruyoruz bebeklerimizi, onlarin Az yapma sebepleri doktor eksikliginden tabiki doktorumuz az diyemediklerinden boyle seyler bazi doktorlar soyluyor olabilir.
Ve tabiki detayli ultrason cok cok onemli bunun icin bizzat perinatolojiye gelmistim turkiyeye ve tekrar gelecegim.

Ben asla zeytinyağı ağzıma süremiyorum yıllardır. Şimdi kayısı ve incir maalesef fayda etmedi bende duphalac başlayacağım maalesef

Ben asla zeytinyağı ağzıma süremiyorum yıllardır. Şimdi kayısı ve incir maalesef fayda etmedi bende duphalac başlayacağım maalesef
Zeytinyağı beni de içerken zorluyor. İnciri arkasından hemen yiyorum. Arkasında da limonlu su içiyorum. Hazırda tutuyorum onları. Duphalac 9 ay boyunca içenler var. Hamilelik bitince etkisi geçmiş. Geçen yılki hamileliliğimde takip ettiğim topikte kullanan çoktu. Şifa olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…