- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #3.881
Yok benimki 4. Aydan beri meme reddi maalesef.benim suan tempo beni yoruyor.kalk erken kahvaltisini, yemegini hazirla, ise git calis gel kapidan gir bebisle ilgilen,yemek,ev .cook yorucu.hamilelik yorgunlugu beni cok yordu.mecalim kalmiyor hicbirseye.birde kizim suan hic pacamdan inmiyor.herseyi birlikte yapmak istiyor odayi dort donuyoruz.bir dk popomun ustune oturtmuyor beniEmziriyormuydun peki sen debenim açlık dışında bulantım olmuyor bir şey yiyince geçiyor. Beni zorlayan en zor şey öğle uykusuna normalde meme ile geçiyordu ama kesince artık kucakta gezdirmemi istiyor uyumak için oturunca ağlıyor kalk kalk diye. Gece uykusunda böyle sıkıntı olmuyor yatağa yanına uzanıp eline suluğunu veriyorum 5 dk sürmeden uyuyor ama gündüz çok zorluyor beni belim ağrıyor tam dalana kadar. Ağlatayım alışsın diyorum ama susacak gibi de değil
Bel ağrınız var mı? Ben de 9.haftadayım bel ağrım varHerkese merhaba 9+4 ile aranıza katıldım şurada bekliyim
Bugün 3. Gün hastanede yatıyorumSen nasılsın ? Doktora gidecektin sanki gittin mi
daha iyi misiniz?Bugün 3. Gün hastanede yatıyorum
Aaa çok zor olmalı hem hamilelik hem çalışma ve eve gelince de dinlenememe moduYok benimki 4. Aydan beri meme reddi maalesef.benim suan tempo beni yoruyor kalk erken kahvaltisini hazirla, ise git calis gel kapidan gir bebisle ilgilen.cook yorucu.hamilelik yorgunlugu beni cok yordu.mecalim kalmiyor hicbirseye.birde kizim suan hic pacamdan inmiyor.herseyi birlikte yapmak istiyor odayi dort donuyoruz.bir dk popomun ustune oturtmuyor benikucakcida
Daha iyi misin. Nasılsın ? Son durum ne ?Bugün 3. Gün hastanede yatıyorum
12. Hafta da ikili test zamani ve 20-22 arasi detayli ultrason bunlar mutlaka olmasi gerekenler ama diger turlu ultrason yaptirin ya da yaptirmayin diye bir kural yok sadece ultrason zararli yorumuna istinaden yazdim. Ilk gebeligimde ayda 1 bazen 2 haftada 1 gittimKaç kere yapılması gerekiyor ki gebelikte bildigim 18 ve 22 hafta çekiliyor
Ne gibi mudahale edilemiyor? Bir önceki hamileligim nipt test sonucu sonrasi sonlandi mesela.Kızlar bir arkadaşım hiçbir tarama testini yaptırmadı
Ben de özel eğitim öğretmeniyim,aklıma takıldı.
Bir sürü genetik farklılığın riski var mı yok mu ona bakılıyor ama müdahele de edilemiyor sonuçta bilmek sadece psikolojik olarak hazırlıyor. Önlem almak açısında bir şey yapılıyor mu sonrasında?
Nesi vardı acaba?Ne gibi mudahale edilemiyor? Bir önceki hamileligim nipt test sonucu sonrasi sonlandi mesela.
Down sendromu. Nipt sonrasi baska testler de yapilip kesinlesmisti.Nesi vardı acaba?
Sadece tanı konulursa gebeliği sonlandırmak istersen onu yapabiliyorsun. Onun haricinde ilaçlı tedavi vs. Olmuyor.Kızlar bir arkadaşım hiçbir tarama testini yaptırmadı
Ben de özel eğitim öğretmeniyim,aklıma takıldı.
Bir sürü genetik farklılığın riski var mı yok mu ona bakılıyor ama müdahele de edilemiyor sonuçta bilmek sadece psikolojik olarak hazırlıyor. Önlem almak açısında bir şey yapılıyor mu sonrasında?
Anladım çok geçmiş olsun.Down sendromu veya diğerleri benim sonlandırmamı gerektirecek şeyler değil. Bir sürü öğrencim oldu. Sonradan da otizm olabiliyor mesela. O yüzden sordum başka anormallikleri ortaya çıkarıyor mu peki ölümcül?Down sendromu. Nipt sonrasi baska testler de yapilip kesinlesmisti.
Aynen öyle ben de düşünmüyorumSadece tanı konulursa gebeliği sonlandırmak istersen onu yapabiliyorsun. Onun haricinde ilaçlı tedavi vs. Olmuyor.
Ben gebeliği sonlandırmayı düşünmediğimden tarama testlerini yaptırmayı düşünmüyorum
Bu süreçte gönlün nasıl rahat ediyorsa öyle hareket etmek lazım. Ama yanlış sonuç verip boşu boşuna stres yarattığı durumlar da varKararsız kaldım Allah korusun çıkarsa psikolojik olarak hazırlarım kendimi belki
bişeyi yoktur da inşallah
Bilmiyorum ki özel eğitimciyim ben de az çok hakimim eğitimden. Ama boşa stres de olabilir evet bi akrabamız boşa stres yapmıştı diğer testler netleşene kadar. Diğer türlü de bişey varsa diye düşünücem.Bu süreçte gönlün nasıl rahat ediyorsa öyle hareket etmek lazım. Ama yanlış sonuç verip boşu boşuna stres yarattığı durumlar da varaz önce bile burda 2 tane konu okudum. Fetal DNa hakkında falan. O yüzden sana kalmış bir şey yani. Kimse yaptır yaptırma demez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?