Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    35
Kızlar siz istemeden doktor toksoplazma testini yazdı mı size? Bana yazan olmamış, sağlık ocağından istesem yapıyorlar mı bilemedim?
Evet standart oluyo zaten onlar doktorun yazması lazım atlamışlardır. Muhakkak yaptır. Igg yüksek cıkarsa sorun etme, ıgm yüksek cıkarsa zaten perinatolojiye gönderecekler seni avidite testi için

2. gebeliklerde 13 ten itibaren hissedilebilir yazıyor netten ama çok ayırt edemiyorum ama bence 14 ten sonra belirginleşir sizin cinsiyet belli oldu mu benimki göstermedi 12. haftada gitmiştim
12.haftada bende gittim yüzde 80 belli ama bidahaki kontrolde söyleyeceğim dedi 11 eylülde öğreneceğiz inşallah cinsiyetini

Kızlar bugün itibari 13 +1 günlüğüz. 2 haftadır TSH troidlerimde düşük seyrediyor. Doktor kontrolünde gidiyorum. Endokrinde kontrollerim devam ancak ben böyle gebelik süreci yaşayan oldu mu merak ediyorum. Genelde gebelik troidleri TSH özelinde düşmesinin gebeliğe bağlı olduğunu söylüyorlar. Sizinde fikirlerinizi merak ediyorum.

2 haftadır olmayan kusmalar falan geri geldi
Kabızlık başladı,başım bildiğiniz zonkluyor en son 3 ay önce ağrımıştı. Kötü bi gün geçiriyorum
Canım kabızlığa bulduğum çözümü söylüyorum inşallah sana da iyi gelir. Sabah uyanınca kuru kayısı veya kuru incir üzerine 1 bardak oda sıcaklığında su :)) 10 dk sonra tuvalet. Tamamen rahatlatmasa bile yardımı oluyor

Bende de aynı en son ölçümde 0,070 gibi birseydi. Doktor hamilelikte olabilir dedi. Bazı doktorlar endokrine yönlendiriyor. Siz endokrine gittiyseniz ora ne diyor acaba?

Kızlar doktordan geliyorum 8+5 olmuşuz , son regl tarihine göre 9+1 ama 3 gün geriden geliyor. 1 hafta geriden geliyordu yavaş yavaş kapatıyor sanırım. Ben beklerken içerden ağlayarak bir kız çıktı anestezi doktorunu çağırın falan dediler tam olarak ne sorunu vardı bilmiyorum ama çok etkilendim fenalaşacak gibi oldum..
Sonra doktor beni aldı yatırdı bebeğe baktık ilk başta hiç hareket göremedim (geçen seneki düşük anılarım canlandı) ama doktor gördü kalbi atıyor çok iyi dedi ama ben hala yeterince atmıyor gibi sanki hocam (?) modundaydım. Genel olarak her şey iyiymiş kanama alanı küçülmüş Progestanı bırakabilirsin dedi. Haftaya fetal dna testi için kan vereceğim 480$ ücreti varmış

benim de son adet tarihine göre 1 hafta geriden geliyo ama geç döllenme sebebi ile oluyomuş bu durum hiç sorun edecek bir konu değil dedi doktorum için rahat olsun bence :) kalp atışı bi düşün bi yüksek çıkmıştı düşük çıktığında uyuyodur demişti belki o anda senin bebeğinde uyuyodur :)

Maşallah sizin kaç haftalık bebiş bence ben kafamda kurdum doktor sorun yok dedi

Kızlar, beklemek ne kadar zormuş ya. Zaman geçmiyor sanki geçtiğimiz çarşamba fetal dna için kan vermiştim. Benim damarlarım çok ince 4. Denemede alınabilmişti. Ama sonra cihaz hata vermiş, büyük ihtimal alınırken içinde hava kalmış tüpün. O yüzden cuma tekrar kan verdim. Yarın çıkacak sonuç bekliyorum. Bu testte yaklaşık kan verenlerin %50 sinde 2. Kez kan alınmasına gerek olabiliyormuş, ben de yeni öğrendim. Tecrübe olsun diye size de yazmak istedim

Bizde aynı durumdayız salı günü verdim kargo bugün teslim oldu,cuma günü cıkar dıyorlar şimdilik 2.kan için falan birşey denmedi inşallah gerek yoktur inşallah hepimiz sağlıklı sonuclar alırız

Benim de Tsh değerim düştü Dr böyle giderse ilaç dozajını azaltırız dedi zaten bu haftalarda bebekler artık kendi troid hormonlarını üretmeye başlıyorlar bize çok ihtiyaçları kalmıyormuş

Ben de vereceğim yarın öbür gün damarlarım o kadar ince ki hiçbir hemşire tekte alamıyor ve genelde el üstünden sarı intraketle alırlar umarım sorun yaşamam

Benim de Tsh değerim düştü Dr böyle giderse ilaç dozajını azaltırız dedi zaten bu haftalarda bebekler artık kendi troid hormonlarını üretmeye başlıyorlar bize çok ihtiyaçları kalmıyormuş
Gebelik TSH ında düşüklük oldu daha öncesinde böyle bir sorunla karşılaşmadım. 2 kez verdim. 0.2 çıkıyor. Dediğiniz gibi bebekler artık kendi başlarının çaresine bakıyormuş bu aylarda ama insan tedirgin oluyor. Bakalım endokrinoloji ile görüşeceğim tekrar

merhaba kızlar 13+4 oldum sanki çok hafif derinlerde hissediyor gibiyim 2. gebeliğim olduğu için ayırt edebiliyorum gibi ama yine de emin olamıyorum benim gibi hisseden var mı bu haftalarda
Ya benim ilk gebeliğim ama 3-4 kere dar kıyafetlerde beni uyardığını hissettim.. pipetle suya üflediğinizde çıkan baloncuklar gibi bi his oldu karnımda eminim

Gecmis olsun canim
Senin miden bir de bulanmiyordu hatirladigim kadariyla hic:/
Çok teşekkür ederim evet bulanmıyordu başladı dün
Çok şükür, geçmiş olsun canım
İşe başladın mı, haftaya mı?
Bugün başladım
ogretmenhanim canım nasılsın baş ağrın nasıl oldu, benim bugun böbrek ağrım yüzünden tahlil verdim senle hatalarımız aynı sende de böbrek ağrısı oluyor mu
Canım geçen hafta bel ağrısından dolayı gittim enfeksiyon çıktı bence böbreklerim ağrıyordu :)
Ya benm de 1 haftadır bulantılarım geçmişti ama bugün telrar başladı inanılmaz üzgünüm çok sevinmiştim bitti diye, başka birşeyden mi kaynaklandı acaba
Olabilir bilmiyorum ki
Kızlar siz istemeden doktor toksoplazma testini yazdı mı size? Bana yazan olmamış, sağlık ocağından istesem yapıyorlar mı bilemedim?
Evet benden istedi canım tahlil toksoplazma da vardı içinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…