- 24 Temmuz 2025
- 91
- 151
- 8
- 35
- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #13.361
32 +0 da direk doktor izin verebiliyor. Yine 37. De de doğum iznine çıkarıyor. :)MelikeV
Merhaba doğum iznine 32+0 dami
yoksa 32. Haftayı tamamlayınca mı çıkılıyor yani 32+6 damı?
Aynı şekilde zorunlu doğum izni 37de mi başlar yoksa 37+6 da mi?
Henüz çıkmadı, meclise sunuldu ama resmiyete dönüp resmi gazetede yayınlanmadı.İlave soru ekleyebilir miyim
Bir yazı gördüm doğum izni 16 haftadan 20 haftaya çıktı mı?
32 de çalışır raporu almana gerek yok 33 te direkt ayrılırsın.
Peki doğum sonrası izin bittiğinizde rapor mu aldınızBen meb deydim. Sömestr tatilinden bir iki hafta önce falan 32 olmustum bubyüzden calısabılır raporu aldım. Sonra da 2. Dönemin başladıgı ilk gün falandı dogum iznimi başlatmak isteyecegimi müdüre memura falan söylemiştim. Bu sekılde hem tatilimi almıs oldum hem de ikinci döneme cocuklar yeni ögretmeniyle baslasın o sekılde devam etsinler ıstemıstım oyle oldu
Merhaba ağır bi şeyler yemiş miydin?Kızlar merhaba, Dün işten döndükten sonra yemek, temizlik falan derken biraz kendimi sanırım fazla yordum ve sırt ağrısı ve baş ağrısı yaşadım yemek yedim ve hemen yattim gece uyandığımda bas ağrım devam ediyordu tansiyonumu olceyim dedim 13e 5 çıktı. Çok yükselmiş. Normalde benim tansiyonum hep 9a 5lerde olurdu. Şimdi düştü ama baş ağrım hafif de olsa devam ediyor. Sizce yorgunluktan kaynaklı böyle tansiyon yükselmesi normal mi anlamadim. Biraz korktum açıkçası.
Ben anne yanı park yatak aldım canım. Ahşap olanlar rahat olmaz gibi geldi. Kraft paris aldım, hepsi aynı gibi gelmişti banaKızlar selam, beşik aldınız mı ya da ne almayı düşünüyorsunuz? İlk bebiş ve oda olmayacak. Park yatak mı ahşap beşik mi sizce?
Ayy nasıl özeniyorum oylelerine. Ben 13. haftada hâlâ perişan haldeyim ne zamn geçecek die bekliyorumBulantıları 1-2 hafta sürüp biten de var doğuma kadar devam eden de gerçekten bel ağrımı falan hissetmiyorum midem yüzünden .Bir akrabam o kadar belirtisiz bir hamilelik yaşadı ki 20. Haftasında farketti âdet düzensizliği vardı çocuğu da 4 kg doğduBazı gebelikler güzel geçiyor cidden 0 belirti.
Bence park yatakta daha rahat edersin elele bonte aldım benKızlar selam, beşik aldınız mı ya da ne almayı düşünüyorsunuz? İlk bebiş ve oda olmayacak. Park yatak mı ahşap beşik mi sizce?
Sakin ol canım. Kendini çok yorduğun için anlık olmuş olabilir. Takip et bakalım ne olacak. Bana anlıktır gibi geldi.Kızlar merhaba, Dün işten döndükten sonra yemek, temizlik falan derken biraz kendimi sanırım fazla yordum ve sırt ağrısı ve baş ağrısı yaşadım yemek yedim ve hemen yattim gece uyandığımda bas ağrım devam ediyordu tansiyonumu olceyim dedim 13e 5 çıktı. Çok yükselmiş. Normalde benim tansiyonum hep 9a 5lerde olurdu. Şimdi düştü ama baş ağrım hafif de olsa devam ediyor. Sizce yorgunluktan kaynaklı böyle tansiyon yükselmesi normal mi anlamadim. Biraz korktum açıkçası.
Ay sanırım bizim tahmini doğumlar aynı zamanlar 19 20 mart gibi görünüyor benim.
Ben de 37 yaşındayım kalbinizi ferah tutun. Niye bize böyle çok farklı bir şeymiş gibi davranıyorlar ben de anlamıyorum. Hiç aklıma kötü şeyler getirmemeye çalışıyorum. Gayet sağlıklı doğacak biszim bebişlerimizBaşta beta hcg iki kat artmadığı için sağlık ocağındaki doktor düşük riski olabilir demişti kadın doğum doktoruna söyledim keseyi
Görünce beta hcg önemsemedi ama hamileliğin başından beri Progesteron fitil ve coraspirin kullanmamı söyledi herhangi bi risk var mı dediğimde yaşından dolayı dedi.Testler için de yine yaşından dolayı riskli direk fetal dna yap diye ısrar ediyor ne soruyorsam yaşından dolayı diyor :) 37 yaşında ilk doğuracak ben miyim yoksa sıkıntılı bi durum var doktor mu söylemiyor anlamadımgeçen hafta her şey yolundaydı kalp atışını da duyduk şükür ama bir hafta sonra tekrar kontrole çağırdı mesela.
Evet benim de 18-19 gibi gözüküyorAy sanırım bizim tahmini doğumlar aynı zamanlar 19 20 mart gibi görünüyor benim.Hesaplayınca da bir hafta tatilde gidiyor aynı seninki gibi. Bunu ben de merak ediyordum bir de benim doktorum biraz fazla relax uğraşır mı sürekli rapor işleriyle bilemedim. Bi umut 8+16 izin haberini bekliyorum.
Gelmezse de 37e kadar bekleyemiycem şimdi bile zor gidiyorum okula, 32 de ayrılıp mayıs ayını da heyet raporu vs. Kapatmak istiyorum. Seminer zamanı tekrar başlarımm
Ben hep 8+16 duydum. Hatta bi haber sitesinde 3+21 diye okudum. Doğum sonrası bebekleriyle daha fazla vakit geçirsinler diye fln yazıyordu baya ama ona inanasım gelmedi, 37'ye kadar zoraki çalışmak da mantıksız.Kızlar uzatma gelirse doğum sonrasına mı gelecek.8+16 diyorsunuz. Doğumdan 8 haftadan önce çıkamayacak mıyız acaba biz riskliler erken çıkardık birazcık. İkiz benim bir de zaten gebelik sürem 40 hafta gözükmüyor max 36-37 falan gözüküyor.
Ben de gevrek yiyebiliyorum ama bağırsak hassasiyeti var. Gevrek yiyince bu defa da dokunuyor ne yiyecegimi şaşırdim artk salçalı, soğanlı yada domatesli yemekleri zaten ağzıma suremiyorumGünaydınnn ben de senin gibiyim, bu sabah kusma raddesine geldim ama hala kusmadım. Ayran yaptım gevrekle (biz gevrek diyoruz simit yani) yiyorum o iyi geliyo bilgin olsun bi de soğuk meyve
Benim de geçenlerde normalde hep 9 10 larda olan tansiyonum 13 çıkmıştı. Hemşire direkt yordun mu kendini gelmeden demişti, ben de o gün çok yürümüştüm bir de hava sıcaktı. 1 saat sonra tekrar ölçtüğümüzde normal değerlere dönmüştü. İmkanınız varsa aralıklarla ve gün gün tekrar ölçün ama sürekli böyleyse tabi bi doktorunuzla görüşün mutlaka.Kızlar merhaba, Dün işten döndükten sonra yemek, temizlik falan derken biraz kendimi sanırım fazla yordum ve sırt ağrısı ve baş ağrısı yaşadım yemek yedim ve hemen yattim gece uyandığımda bas ağrım devam ediyordu tansiyonumu olceyim dedim 13e 5 çıktı. Çok yükselmiş. Normalde benim tansiyonum hep 9a 5lerde olurdu. Şimdi düştü ama baş ağrım hafif de olsa devam ediyor. Sizce yorgunluktan kaynaklı böyle tansiyon yükselmesi normal mi anlamadim. Biraz korktum açıkçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?