• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    157
Kızlar selam bu sabah akıntım var diye yazmıştım gruba. Sonrasında öğlene doğru İş yerindeyken 3-4kere 5er dk arayla kasılmam oldu hemen doktoruma gittim. Baktı rahim ağzı uzunluğu 41 mm ve kapalı iyi dedi. Gelen şey de su değil akıntı ama kasılma sevmeyiz bu haftalarda idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi ve yatış verdi . Ardından idrar yolu enfeksiyonu için serum iğne fitil bir şeyler verdi ve idrar tahlili istedi. Lökosit 2 eritrosit 3 yassı epitel 2 bakteri 47 çıktı. Nst bağladı ilk deneyimim olmuş oldu onda da sancı çıkmadı . Başka da bir sebep bulamadık idrar yolu enfeksiyonundan olmuştur yalancı sancı için erken dedi ve taburcu oldum. Sancı ya da idrar yolu enfeksiyonu deneyimi olan var mı? Sizce bu değerler enfeksiyon mu çünkü sınırlar içinde gibi gözüküyor. Sancı nedir onu da tanımıyorum başta bağırsaklarımı bozdum falan sandım tekrarlayınca panik oldum. Doktor da çok erken daha diyip panik oldu falan. 25+2 den bildiriyorum bugün en panikli günümdü ☹️
Sancı olsa nst de çıkardı zaten demekki enfeksiyonun sebep olduğu bişey. İdrar yolu enfeksiyonu tam belirlemek için idrar kültürü yapılması lazım o sonuç bikaç gün içinde çıkıyor üreme olup olmaması. Sonrasında ilaç başlıyor. Benim bu haftaya kadar 2 kere oldu enfeksiyon ve kasıklarımda ağrıya sebep oldu açıkcası. Zaten enfeksiyonu rahmin kasılmasına sebep olduğu için istemiyorlar. Bol su içmeye çalış, geçmiş olsun.

Sancı olsa nst de çıkardı zaten demekki enfeksiyonun sebep olduğu bişey. İdrar yolu enfeksiyonu tam belirlemek için idrar kültürü yapılması lazım o sonuç bikaç gün içinde çıkıyor üreme olup olmaması. Sonrasında ilaç başlıyor. Benim bu haftaya kadar 2 kere oldu enfeksiyon ve kasıklarımda ağrıya sebep oldu açıkcası. Zaten enfeksiyonu rahmin kasılmasına sebep olduğu için istemiyorlar. Bol su içmeye çalış, geçmiş olsun.
Çok geçmiş olsun o halde ikimize de 🌸 tekrarlamaz inşallah ne zormuş yaa valla doğduklarında yormaları falan hiç gözümde büyümüyor yeter ki süreç sağlıkla tamamlansın gözümüzün önünde olsunlar sağlıkla içerde naptıkları belli değil tedirgin ediyor her değişiklik 🥲

Çok geçmiş olsun o halde ikimize de 🌸 tekrarlamaz inşallah ne zormuş yaa valla doğduklarında yormaları falan hiç gözümde büyümüyor yeter ki süreç sağlıkla tamamlansın gözümüzün önünde olsunlar sağlıkla içerde naptıkları belli değil tedirgin ediyor her değişiklik 🥲
Aynı şekilde ben de çok kaygılı ve tedirgin bi hamileyim maalesef. Kanama yaşamıştım ondan beri hiç huzurum kalmadı sürekli tetikteyim :(

Kendi epizyo yapsın 😅 ilk doğumum sezeryan 2. Doğum normal ve kızım 3.550 oldu. Rahmimde sezeryan dikişleri olduğu halde. Dr orantısız kesiler olma ihtimaline karsı kendileri ufak bi kesi atıyor dikmesi kolay olsun diye. Baska sıkıntı yoksa bence normali deneyin derim. Ama dr çok önemli ve anladığım kadarınile sezeryan yanlısı bi dr sizinki direk 3.500 üstüne sezeryanı tavsiye ettise
Bence de doktorun tutumunu hiç sevmedim 4 kilonun üstü normal doğum riskli falan dese tamam bu genel olarak kabul gören bir görüş ama zaten çoğu bebek 3bucuk üstü doğuyor ona kalsa o zaman ülkede yüzde 80 sezaryen olur. Zaten 3600 3800 falan ölçülüp de 3300 falan bandında doğan da çok. Bu şekilde zaten normal doğumdan çekinen anneleri iyice korkutup sezaryene teşvik ediyorlar çok üzücü bir durum. Doğumda yırtık olmasın diye komple karnını yedi kat kesmek mi mantıklı yani gerçekten. Epizyo ile kontrollü ilerleyebilir ama kendilerini hiç yormak istemiyor doktorlar. Normal doğumu yönetmek zor bir süreç onlar açısından sezaryen ise planlı 5 dkda kes çıkar kendilerini düşünüp çeşitli bahanelerle sezaryene yönlendiriyorlar. Ama sonrası size zor oluyor çünkü tam aktif olarak çocuğunuzla ilgilenmeniz gereken o dönemde siz ameliyatlı kendi canının derdine düşmüş yataktan bile doğrulurken başkasının desteğine ihtiyaç duyan bir birey oluyorsunuz. Benim ilk doğumum sezaryen oldu ama bebeğim makattı dönmedi. Bu gerçekten sezaryen sebebi o yüzden doktorun yapabileceği bir şey yoktu ama bebek 3600 haydi gel sezaryen yapalım bunu kabul edemiyorum maalesef.

Bence de doktorun tutumunu hiç sevmedim 4 kilonun üstü normal doğum riskli falan dese tamam bu genel olarak kabul gören bir görüş ama zaten çoğu bebek 3bucuk üstü doğuyor ona kalsa o zaman ülkede yüzde 80 sezaryen olur. Zaten 3600 3800 falan ölçülüp de 3300 falan bandında doğan da çok. Bu şekilde zaten normal doğumdan çekinen anneleri iyice korkutup sezaryene teşvik ediyorlar çok üzücü bir durum. Doğumda yırtık olmasın diye komple karnını yedi kat kesmek mi mantıklı yani gerçekten. Epizyo ile kontrollü ilerleyebilir ama kendilerini hiç yormak istemiyor doktorlar. Normal doğumu yönetmek zor bir süreç onlar açısından sezaryen ise planlı 5 dkda kes çıkar kendilerini düşünüp çeşitli bahanelerle sezaryene yönlendiriyorlar. Ama sonrası size zor oluyor çünkü tam aktif olarak çocuğunuzla ilgilenmeniz gereken o dönemde siz ameliyatlı kendi canının derdine düşmüş yataktan bile doğrulurken başkasının desteğine ihtiyaç duyan bir birey oluyorsunuz. Benim ilk doğumum sezaryen oldu ama bebeğim makattı dönmedi. Bu gerçekten sezaryen sebebi o yüzden doktorun yapabileceği bir şey yoktu ama bebek 3600 haydi gel sezaryen yapalım bunu kabul edemiyorum maalesef.
Benmde makat gelişinden ötürü sezertan oldu cok arastırıdım ve çok şğkğr 2. Normal yaptım. Bebek çıktıktan sonra hastayı kapama işini bşle yanındakiler yapıyır güvenilir dr bulmak önemli. Tedbiri alıp takdiri Allaha bırakmak lazım

Merhaba kızlar 20+3 deyim. Duruş ya da iş yerinde merdiven inip çıkmaktan galiba karın kaslarım ağrıyor bazen.
Hamilelik korsesi kullandınız mı bilginiz var mı bu konuda

Kızlar hava nemlendirici almak gerekiyor mu
Hangisini önerirsiniz?
Ben aldım şu an kendimi kullanıyorum odada 😂 benim evim nemli oluyor o yüzden kışın gerekli olur yani ben bile rahatladıysam daha öncesinde boğazım kuruyordu çok fazla nurun tıkanıklığı vardı çok şükür geçti. Bebebao almıştım ben öneririm

Kızlar doğum nasıl düşünüyorsunuz doktorum iri bebeğe benziyor dedi 😂 3.5 kg üstü olursa ilk doğumlarda normal doğum önermiyorum bilinçsiz yırtılma çok oluyormuş. Aslında normalden biraz çekiniyorum yüksek kiloda olursa risk almam gibi
Ayyyy ben de tam aksine o kadar çok istiyorum ki normal olsun doğum 😅 ama iri olma durumu nasıl olur hiç bilmiyorum eskiden yırtılsa da 4-5 kilo cocuk doğurmuşlar yırtılırsa da diksinler ya sezaryen daha korkutucu bence 😅

Bende sizin gibiydim ama bnm acı eşiğim yüksekmiş onu anladık normal doğumda çünkü neredeyse hiç hissetmedim. Ama şöyle bişey oldu bendr normal doğum sonrası adet ağrısı cekmeye başaldım 😅 daha doğrusu olmadan 1 hafta önce belim ağrır sadece anlarım bnde. Düzensizim iyi oluyordu

Ayyyy ben de tam aksine o kadar çok istiyorum ki normal olsun doğum 😅 ama iri olma durumu nasıl olur hiç bilmiyorum eskiden yırtılsa da 4-5 kilo cocuk doğurmuşlar yırtılırsa da diksinler ya sezaryen daha korkutucu bence 😅
Bende öyle sanıyordum ama 4 kilo üstüne bebek doğum kanalına sıkışma ihtimali çok olduğu için izin vermiyorlar hem özel hem devlet 😂

Merhaba arkadaşlar 23 haftaya gireceğiz insallah Tetonoz henüz olmadım bana böyle aşılar ateş yapıyor covid aşısında öyle olmuştum en azından şimdi doktoruma sorunca sen bilirsin ben öneriyorum ama hassassan senin bileceğin bir durum dedi yaptırıp yaptırmamak arasında kaldım sizler yaptırdınımı ? Herhangi bir sorun yaşayan oldu mu ?

Bende öyle sanıyordum ama 4 kilo üstüne bebek doğum kanalına sıkışma ihtimali çok olduğu için izin vermiyorlar hem özel hem devlet 😂
4kilo üstünü anlarım ben he yaptıran var mı var orası ayrı ama 3.500da sc önermeleri malesef cok üzücü bence cocuklar zaten 3ile 3.700 arası doğuyorlar genelde . Heşe bide keyfi yüzünden sc öneren drlar beni daha cok kızdırıyor.

Merhaba arkadaşlar 23 haftaya gireceğiz insallah Tetonoz henüz olmadım bana böyle aşılar ateş yapıyor covid aşısında öyle olmuştum en azından şimdi doktoruma sorunca sen bilirsin ben öneriyorum ama hassassan senin bileceğin bir durum dedi yaptırıp yaptırmamak arasında kaldım sizler yaptırdınımı ? Herhangi bir sorun yaşayan oldu mu ?
Merhaba, ben de cok etkileniyorum aşılardan ki bende de hafif ateş, yoğun halsizlik bulantı ve kol ağrısı yaptı. Ama bu aşıyı kendimiz ve bebeğimizin sağlığı için olmamız gerekiyor. Doğumda ve sonrasında bi rahatsızlık yaşanmaması adına. Bence olun ve iki üç güne geçiyor zaten max.

Kızlar şartlar el verirse kesinlikle normal doğum yapmanızı tavsiye ederim ama bundan önce düşünmeniz gereken sağlıklı bir doğum ben şuan doğum bile düşünemiyorum kanamaların devam ediyor maalesef 🥹
Çok geçmiş olsun ama benim doktorumun bir hastası 9 ay kanama görmüş sağlıklı bir şekilde doğurmuş, başka bir arkadaşım bildiğin regl oldu 9 ay boyunca ve yine sağlıklı normal kiloda bir bebiş doğurdu vaktinde. Umarım en kısa zamanda düzelir durumunuz yine de iyiye odaklanın böyle olup güzel biten hikayeler cok var rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Back
X