- Konu Sahibi denizzehra
-
kızlar iki sorum var, son adet başlama günüm 8 ağustos. üstünden (34) gün geçti ama ilişkinin üstünden 18 gün geçti. eğer hamileysem (kan sonucunu bekliyorum) hamileliğimin kaçıncı haftasında oluyorum? kan tahlilinde hcg yüksek çıkarsa direkt kadın doğumdan randevu alacağım. başka yapmam gereken ne var? çok erken olduğu için çevreme de söylemedim yardım alamıyorum henüz o yüzden sizi darladım biraz endişeliyim
4+5 olurkızlar iki sorum var, son adet başlama günüm 8 ağustos. üstünden (34) gün geçti ama ilişkinin üstünden 18 gün geçti. eğer hamileysem (kan sonucunu bekliyorum) hamileliğimin kaçıncı haftasında oluyorum? kan tahlilinde hcg yüksek çıkarsa direkt kadın doğumdan randevu alacağım. başka yapmam gereken ne var? çok erken olduğu için çevreme de söylemedim yardım alamıyorum henüz o yüzden sizi darladım biraz endişeliyim
Hayırlısıyla sağlıklı olarak kucağımıza alırız bebeklerimizKızlar merhaba
bende aranıza yeni katıldım. umarım sağlıklı bir süreç yaşarız beraber.
Öncesinde olumsuz 4 deneyimim oldu, umarım bu farklı olur (ki öyle hissediyorum)
benim sat 7 ağustos, bat 4 eylül.
9 eylülde (dün 4 hafta 5 günlük iken) kan testi verdim b-hcg >5000 üzeri gelmiş. tam kaç olduğunu bilmiyoruz bu değere kadar gözüküyormuş orda. diğer vitamin değerlerim normalmiş. ben yine de kendimce takviyelerimi almaya devam ediyorum.
12 eylül cuma günü kadın doğum doktoruna randevum vardı önceden almıştım. hamilelikte denk gelmiş oldu.
burada okuduklarıma göre kese ve kalp atışını göreceğim galiba diye düşünmeye başladım :)
Sağlıkla kucağımıza alırız miniklerimizi inşallah.
Tiroit için ilaç kullanıyorum. birkaç ay önce tesadüfi sebepsiz kendiliğinden yükseldi ve ilaçla düşürememişlerdi. değerlerim sonunda istenen düzeye ulaşmış şükür.
Kendim hakkında da minik bir özet geçeyim.
MTHFR ve FaktörV heterezigot genlerim var. bu yüzden hic test yapmadan hamile olduğumu anlayınca kan sulandırıcı iğnemi evde vurmaya başlamıştım. her gün devam ediyorum. folik asitide özel durumumdan dolayı kullanamıyorum. metil folat formunu kullanıyorum ama 4000 mg yetersiz kalabiliyormuş. bunun içinde bazı testler varmış dozunu 1000mg kadar çıkartabiliyorlarmış. tabi metil folattan dolayı b12 yi de farklı formda öneriyorlar onu da doktora gittiğimde danışmayı planlıyorum.
benzer durum yaşayan var mı aramızda?
Keseyi gördüm çok şükür ama benimki neredeyse 1 haftadır ara ara oluyor kahverengi. Bugün ilk defa kırmızı görünce çok korktum
İnşallahYaaaa çok teşekkür ederim bu kadar güzel açıklayıcı bilgiler verdiğiniz için
Evet folik asiti bile 1 saat sonrasında içtim. Özellikle dikkat etmeye çalışacağım inşallah. 1 hafta sonra da dediğinizi yapar mutlaka kan veririm tekrar... Salı günü kalp atışı için gideceğim. Lütfen dua edin sağlıklı bir şekilde duyalım... Çok bekledim onu.
Amin inşallah sizde sağlıkla alın kucağınızaİnşallah düzgün ilerler yurt dışında beta takibi yapılmıyor haftaya çarşamba bir sonraki randevum, daha öncesinde kimyasal geçirdiğim için tedirginim biraz, çok teşekkür ederim yorumunuz için sağlıkla alın kucağınıza
Bence hepsini görürsünüz beta değeriniz yüksekAy çok sevindimne güzel detaylı yazmışsınız.
Benimde doktor randevum olan gün 5+1 olacağım umarım hem kese hem bebek hem kalp atışını duyarızçok şey istedim galiba bir anda
Sanırım o biraz doktora göre de değişiyor.Bence hepsini görürsünüz beta değeriniz yüksekdüşük olunca gözükmesi için biraz daha beklemek gerekiyor
Merhaba gebelik haftanızı son adet tarihinizden hesaplıyorsunuz. 8 ağustostan sayarak. Yani 4+5 oluyorsunuz. Evet hcg değeriniz yüksek çıkarsa kadın doğumdan randevu alıp o şekilde ilerlemeniz sağlıklı olan.kızlar iki sorum var, son adet başlama günüm 8 ağustos. üstünden (34) gün geçti ama ilişkinin üstünden 18 gün geçti. eğer hamileysem (kan sonucunu bekliyorum) hamileliğimin kaçıncı haftasında oluyorum? kan tahlilinde hcg yüksek çıkarsa direkt kadın doğumdan randevu alacağım. başka yapmam gereken ne var? çok erken olduğu için çevreme de söylemedim yardım alamıyorum henüz o yüzden sizi darladım biraz endişeliyim
Beta değeriyle ilgili diye biliyorum benSanırım o biraz doktora göre de değişiyor.
Burda bi arkadas kese ve kalp atışı görüldüğü beta değerlerini yazmıstı. Bende ondan dolayı umutlandım
Evet evet yakın tarihli olunca bir fikir edinebiliriz gelişme oldukça haberleşelimBen de bilemiyorum ki kuzum ama farklılık gösterebiliyormuş kişiden kişiye, konuda günümün yakın olduğu birilerini bulmak sevindirdi beni mayısın ilk haftası doğum yapacak olanla 20si bir olmuyor
Duymadım. Kese ve yolk kesesi olusmus. Sağlıklı duruyor dedi .Ama embriyo çok küçük çok merak ediyorsan 1 hafta sonra gel dedi. Bana kalsa 10. Haftada gel bütün testlerini yapalım git gel yapma boşuna dedi. Baya rahat bir doktor benimkiMerhaba , siz kalp atışını 6+2 de duydunuz mu ? Duyduysanız da normal ultrasonda mı yani vajinal olmayan ?
Duymadım. Kese ve yolk kesesi olusmus. Sağlıklı duruyor dedi .Ama embriyo çok küçük çok merak ediyorsan 1 hafta sonra gel dedi. Bana kalsa 10. Haftada gel bütün testlerini yapalım git gel yapma boşuna dedi. Baya rahat bir doktor benimkiMerhaba , siz kalp atışını 6+2 de duydunuz mu ? Duyduysanız da normal ultrasonda mı yani vajinal olmayan ?
Kaçıncı haftadasiniz?Ben duydum
Merhaba canım öncelikle hayırlı olsun inşallah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin Rabbim. Benim de bir sağlıklı doğum sonrası bir kimyasal iki kere de kalp atışı olmadığı için kürtajla sonlanan gebeliklerim oldu maalesefKızlar merhaba
bende aranıza yeni katıldım. umarım sağlıklı bir süreç yaşarız beraber.
Öncesinde olumsuz 4 deneyimim oldu, umarım bu farklı olur (ki öyle hissediyorum)
benim sat 7 ağustos, bat 4 eylül.
9 eylülde (dün 4 hafta 5 günlük iken) kan testi verdim b-hcg >5000 üzeri gelmiş. tam kaç olduğunu bilmiyoruz bu değere kadar gözüküyormuş orda. diğer vitamin değerlerim normalmiş. ben yine de kendimce takviyelerimi almaya devam ediyorum.
12 eylül cuma günü kadın doğum doktoruna randevum vardı önceden almıştım. hamilelikte denk gelmiş oldu.
burada okuduklarıma göre kese ve kalp atışını göreceğim galiba diye düşünmeye başladım :)
Sağlıkla kucağımıza alırız miniklerimizi inşallah.
Tiroit için ilaç kullanıyorum. birkaç ay önce tesadüfi sebepsiz kendiliğinden yükseldi ve ilaçla düşürememişlerdi. değerlerim sonunda istenen düzeye ulaşmış şükür.
Kendim hakkında da minik bir özet geçeyim.
MTHFR ve FaktörV heterezigot genlerim var. bu yüzden hic test yapmadan hamile olduğumu anlayınca kan sulandırıcı iğnemi evde vurmaya başlamıştım. her gün devam ediyorum. folik asitide özel durumumdan dolayı kullanamıyorum. metil folat formunu kullanıyorum ama 4000 mg yetersiz kalabiliyormuş. bunun içinde bazı testler varmış dozunu 1000mg kadar çıkartabiliyorlarmış. tabi metil folattan dolayı b12 yi de farklı formda öneriyorlar onu da doktora gittiğimde danışmayı planlıyorum.
benzer durum yaşayan var mı aramızda?
Canim çok gecmis olsun. Allah bağışlasınMerhaba canım öncelikle hayırlı olsun inşallah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin Rabbim. Benim de bir sağlıklı doğum sonrası bir kimyasal iki kere de kalp atışı olmadığı için kürtajla sonlanan gebeliklerim oldu maalesefAynı zamanda polikistik over var ve tedavi ile hamile kalabiliyorum. Kürtajlardan sonra pıhtılaşma testi yaptrdım benim de MTHFR ve pai 4G/5G yani heterozigot çıktı. Son gebeliğimde tedaviye ara verelim iki ay sonra aşılama yapalım dedik o arada hamile kalmışım hemen iğne ve aspirin başlamam gerekiyordu ama ben 7. Haftada başladım ve sağ salim bir oğlum daha oldu. Şu an tekrar hamileyim bı sefer öğrenir öğrenmez iğneye kese göründükten sonra da aspirin ve iğne şeklinde devam ediyorum. Şu an iyi gidiyor inşallah yine sağlıkla kucağımıza alırız. Bu arada folik asit metilfolat formda ve içinde b12 , d vitamini ve iyot olan bir folik asit verdi doktorumuz onu kullanıyorum. Bir de düşük önleyici olarak günde iki kere duphaston kullanıyorum
Evet canım başladım sizde durumlar nasıl?Folik asite başladınız demi
kızlar iki sorum var, son adet başlama günüm 8 ağustos. üstünden (34) gün geçti ama ilişkinin üstünden 18 gün geçti. eğer hamileysem (kan sonucunu bekliyorum) hamileliğimin kaçıncı haftasında oluyorum? kan tahlilinde hcg yüksek çıkarsa direkt kadın doğumdan randevu alacağım. başka yapmam gereken ne var? çok erken olduğu için çevreme de söylemedim yardım alamıyorum henüz o yüzden sizi darladım biraz endişeliyim
Korkmayın iyi düşünün stresten uzak durun sadece .Sağlıkla gelsin tüm bebekler inşAllahkızlar beta hcg 1040 çıktı. 4+5 teyim. heyecanlıyım ama bir yandan da korkuyorum. allah isteyen herkese nasip etsin. inşallah bebeğimi sağlıkla kucağıma alırım. hepimizin süreci kolaylıkla sağlıkla geçsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?