Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar 5+1de kan sonucum 514 çıktı bu haftaya göre çok düşük değil mi? kese görünmemişti o gün

Merhaba kızlar benim de son adet tarihim 13 Ağustos. Tam 4 haftalık hamileyim. Beta hcg 982 çıktı bugün. Ama kese görünmedi. Doktor pazartesiye kontrol verdi. Kese görenler en erken ne zaman gördü acaba?
5. Haftayı bekleyin bence. 4te görenlerin sayısı çok az. Vajinal ultrasonla mı bakıldı?

Kızlar merhaba
bende aranıza yeni katıldım. umarım sağlıklı bir süreç yaşarız beraber.
Öncesinde olumsuz 4 deneyimim oldu, umarım bu farklı olur (ki öyle hissediyorum)
benim sat 7 ağustos, bat 4 eylül.
9 eylülde (dün 4 hafta 5 günlük iken) kan testi verdim b-hcg >5000 üzeri gelmiş. tam kaç olduğunu bilmiyoruz bu değere kadar gözüküyormuş orda. diğer vitamin değerlerim normalmiş. ben yine de kendimce takviyelerimi almaya devam ediyorum.
12 eylül cuma günü kadın doğum doktoruna randevum vardı önceden almıştım. hamilelikte denk gelmiş oldu.
burada okuduklarıma göre kese ve kalp atışını göreceğim galiba diye düşünmeye başladım :)
Sağlıkla kucağımıza alırız miniklerimizi inşallah.

Tiroit için ilaç kullanıyorum. birkaç ay önce tesadüfi sebepsiz kendiliğinden yükseldi ve ilaçla düşürememişlerdi. değerlerim sonunda istenen düzeye ulaşmış şükür.
Kendim hakkında da minik bir özet geçeyim.
MTHFR ve FaktörV heterezigot genlerim var. bu yüzden hic test yapmadan hamile olduğumu anlayınca kan sulandırıcı iğnemi evde vurmaya başlamıştım. her gün devam ediyorum. folik asitide özel durumumdan dolayı kullanamıyorum. metil folat formunu kullanıyorum ama 4000 mg yetersiz kalabiliyormuş. bunun içinde bazı testler varmış dozunu 1000mg kadar çıkartabiliyorlarmış. tabi metil folattan dolayı b12 yi de farklı formda öneriyorlar onu da doktora gittiğimde danışmayı planlıyorum.
benzer durum yaşayan var mı aramızda?

Son düzenleme:
Kızlar benim tsh yüksek çıktı çok kaygılanıyorum bir sıkıntı olur mu acaba? 5+5 şu an bebek. Tsh 6.85. İlaç verdi doktor sabah baslicam ama bilgisi olan var mı bu konuda
canım geçmiş olsun endişelenme.
benimde önceki hamileliğimde çıkmıştı ilaç dozuyla kontrole alınabiliyor. ama bazen inatcıda olabılıyor kontrole alınana kadar cok ugrastırıyor. umarım senın hemen hallolur. hatta bu hamileliğimden önce kendiliğinden tekrar cıktı sebepsizmiş olabiliyormus tam istenen aralıga gırdı ben hamıle kalmısım :)
ilaç dozunu nasıl verdi doktor?
ilacın emiliminin maximum olması için her gün aynı saatte iç ve 1 saat sınra birşeyler yemeye başla en erken. bir de bazı vitamin ilaçlarıda emilimini azaltabildiği için aynı anda ilaçları içme. bazı ilaçları tiroit ilacından en az 4 saat sonra içmen gerekiyor. bazı eczacı ve doktorlar önemli değil diyebiliyor ama bu sekılde kullandıgında maxımum etkı oluyor. yoksa 1 ay sonra kontrolde bı bakıyorsun cok degısmemıs degerlerin. bunlara dikkat et mutlaka. sormak ıstedıklerın olursa sorabılırsın bana. .
bi de benım sana nacizane tavsiyem şu olur. doktor 1 ay sonra kan ver değerlerine gore doz ayarlayalım demiş olsa da sen 1 hafta sonra tekrar kan ver mutlaka :)

Yaaaa çok teşekkür ederim bu kadar güzel açıklayıcı bilgiler verdiğiniz için
Evet folik asiti bile 1 saat sonrasında içtim. Özellikle dikkat etmeye çalışacağım inşallah. 1 hafta sonra da dediğinizi yapar mutlaka kan veririm tekrar... Salı günü kalp atışı için gideceğim. Lütfen dua edin sağlıklı bir şekilde duyalım... Çok bekledim onu.

ne demek:) faydalı olduysa ne mutlu bana.
bir hafta sonra çok değişiklik olmasını bekleme degerlerinde. ama en azından ilaç dozunu baska bi doktora gidip sorabilirsin güncel değerlerine göre.
ilaç dozun nasıl şuan ?
doktorlar 1 aylık zaman verıyor kontrol ıcın ama bebegın gelısımı ılk haftalarda hızlı oldugu ıcın bence onemlı ılac dozunun tsh degerıne etkısı olup olmadıgı.
hatta sana şöyle örnek vereyim. benim 4 temmuzda 5,30 , 1 eylülde 2.70 hamile olduğumu öğrenince dozumu biraz kendim arttırdım hemen tekrar kan verdim 9 eylülde 2,30 a düşmüş. hamilelikte ilk 3 ay 2,50 altında olması isteniyor. 3ay sonra 3ün altında olması

50 mg verdi şimdilik. Sınırın biraz üstünde 3-4 haftaya kadar normale değere inmesini bekliyoruz yoksa dozu yükseltebiliriz dedii

A aslanbaslan şöyle örnek vereyim. benim 2 haziranda 4,72, 4 temmuzda 5,30 , ağustosta yurtdışında tatilde olduğumuz için doktora gidip test vermedim. 1 eylülde 2.70 , eylülde hamile olduğumu anlayınca dozumu biraz kendim arttırdım tekrar kan verdim 9 eylülde 2,30 a düşmüş.
hamilelikte ilk 3 ay 2,50 altında olması isteniyor. 3ay sonra 3ün altında olması

5. Haftayı bekleyin bence. 4te görenlerin sayısı çok az. Vajinal ultrasonla mı bakıldı?
Hayır normal ultrasonla baktı. Pazartesi kontrole gitmemi istedi Çarşamba geç mi olur dedim pazartesi gel ben hesapladim dedi. Bilmiyorum bir şeyden mi şüphelendi acaba

Selam kızlarrr, bende 4+12 deyim
Merhaba kızlar benim de son adet tarihim 13 Ağustos. Tam 4 haftalık hamileyim. Beta hcg 982 çıktı bugün. Ama kese görünmedi. Doktor pazartesiye kontrol verdi. Kese görenler en erken ne zaman gördü acaba?
Benim de son adet tarihim 11 Ağustos, 4+2 deyim. Doktor randevum haftaya, henüz çok erken kese görmek için

Aa sizinle çok yakınız gelişmelerden haberdar edelim birbirimizi beta hcg kaç çıktı sizin
Harika olur. Ben adete 2 gün kala 19.40 la öğrendim yani çok erken
2 gün sonra da 67.80 oldu. Bugün de sağlık ocağında baktırdım onun sonucu yarın çıkacak yani son durumu bilmiyorum

Harika olur. Ben adete 2 gün kala 19.40 la öğrendim yani çok erken
2 gün sonra da 67.80 oldu. Bugün de sağlık ocağında baktırdım onun sonucu yarın çıkacak yani son durumu bilmiyorum
Yükselmiştir muhtemelen ben ilk defa bugün kan verdim 982 çıktı. Ay bunları konuştuğuma inanamıyorum daha hamileliğime şaşkinken

Yükselmiştir muhtemelen ben ilk defa bugün kan verdim 982 çıktı. Ay bunları konuştuğuma inanamıyorum daha hamileliğime şaşkinken
Canım benim de son adet tarihim 12 Ağustos seninle aşağı yukarı aynı sanırım 4+1 bugün, dün verdiğim testin sonucu 172 çıktı senin baya iyi çıkmış Allah sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin

Allah Allah neden bu kadar fark var acaba ben pek anlamıyorum ilk gebeliğim. Belki de doktor o yüzden erken çağırdı beni kontrole. Ya da döllenme günlerimizin farklı olmasindan mi acaba amin hepimiz sağlicakla kavuşuruz inşallah güzel haberler verelim birbirimize

Kızlar 5+1de kan sonucum 514 çıktı bu haftaya göre çok düşük değil mi? kese görünmemişti o gün
Benim 5+1 de 462 çıktı. Önemli olan değerin kaç olduğu değil 2 günde bir iki katına çıkması yani düzenli artması:) benimkinde düzenli artış olduğu için doktor düzgün artmış dedi. Yani sabit olması gereken bir değer yok aslında. Burda görüyorum 4.haftasında 500-600 çıkanlar var ben şok Tamamiyle adet döngüsü ve yumurtlama günüyle alakalı bir durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…