- Konu Sahibi denizzehra
-
- #4.641
Ay o hemşireler benim halimi görse ne derdi kimbilirKızlar psikolojik olarak çökmüş durumdayım sizde de öyle mi merak ettim. Hastanede kontrole gidince gebe okulunda çalışan hemşireler bitik görünüyorsun hamilelik böyle bir şey değil her anını güzel ve mutlu geçirmeye çalış dediler. Ama elimde değil. Bir günüm bir günümü tutmuyor. Son 2 gündür mide bulantılarım geri geldi. Tatsızım üstelik kansızlık da var kan ilacı bulantı yaptığı için kullanamıyorum. Bu günler geçecek mi
Çok teşekkür ederimÇok risk olacağını düşünmüyorum açıkçası çünkü bebeğe ulaşması çok zor ki bebek haftalar geçtikçe yukarıya çıkıyor içiniz rahat olsun yapılması dediğiniz gibi önlem amaçlı daha iyi
Ben de veritasa verdim, yarın tam 7 iş günü olacak hala arayıp soran yokArkadaşlar merhaba,
Ben fetal dnayı Veritasta yaptırdım, 5 iş gününde sonuçlandı. Önceki mesajlarda alttan muayene konuşulmuş. Alttan ve üstten muayene ilk haftalarda ultrasonun kalitesine göre değişebiliyor. Örneğin 8.haftada doktora gittiğimde alttan muayene olmak istemediğimde, cihazımız çok net değil alttan alsak daha iyi olur demişti. Doktor insiyatifi değil de daha çok ultrason çözünürlüğüne/kalitesine göre karar veriliyor. İlk haftalarda karından muayene olan kişilerin ultrasonu biraz daha kaliteli olabilir belki diye düşünüyorum :) ilerleyen haftalarda bir önemi olmuyor tabi her halukarda karından bakılıyor :)
Ay çok biliyor o hemşireler. Robot olmuşlar artık herkesi abartıyor zannediyorlar. İnsanların ne yaşadıkları ne hissettikleri umurlarında değil. Kötü durumdaysan, kendini iyi hissetmiyorsan bu doğrudur. Tabi ki bulantılar bitecek ama insan bir an olsun nefes almak, doyasıya yemek yemek ya da her gün yaptığı basit bir şeyi yapmak istiyor. Bir de bu insanların dediklerini düşünüp kendini ekstra üzmeKızlar psikolojik olarak çökmüş durumdayım sizde de öyle mi merak ettim. Hastanede kontrole gidince gebe okulunda çalışan hemşireler bitik görünüyorsun hamilelik böyle bir şey değil her anını güzel ve mutlu geçirmeye çalış dediler. Ama elimde değil. Bir günüm bir günümü tutmuyor. Son 2 gündür mide bulantılarım geri geldi. Tatsızım üstelik kansızlık da var kan ilacı bulantı yaptığı için kullanamıyorum. Bu günler geçecek mi
Hemşireler böyle bir yorumda bulununca sizin her anınızın güzel ve mutlu olacağını mı düşünmüş. Gerçekten hamilelik zor bir süreç. Hem psikolojik olarak sürekli bir tedirginlik halinde olmak hem fizyolojik olarak vücudumuzun bu yeni duruma adapte olmaya çalışması insanı yoruyor. Bende de bulantı, yorgunluk, tiksinti hepsi var. Bu yüzden insan zorlanabiliyor.Kızlar psikolojik olarak çökmüş durumdayım sizde de öyle mi merak ettim. Hastanede kontrole gidince gebe okulunda çalışan hemşireler bitik görünüyorsun hamilelik böyle bir şey değil her anını güzel ve mutlu geçirmeye çalış dediler. Ama elimde değil. Bir günüm bir günümü tutmuyor. Son 2 gündür mide bulantılarım geri geldi. Tatsızım üstelik kansızlık da var kan ilacı bulantı yaptığı için kullanamıyorum. Bu günler geçecek mi
Hemşireler neden öyle bi konuşma yapmış çok ayıp,hamile insanın zaten hormonları değişiyor.Ne olacağı nelerle karşılacagımızı bilmediğimiz kaygılı bi yoldayız. Mide bulantısı zaten insanı çok etkiliyor.
Bazen böyle kendini bilmez insanlar çıkabiliyor bence hiç takılmayın
Ay o hemşireler benim halimi görse ne derdi kimbilirhamilelik yaşamayana anlatılması çok zor şeymiş, ben şu anda anlıyorum. Herkes abartıyor sanıyordum, az bile söylüyorlarmış. Sakın takılmayın. Ne çektiğimizi bir tek annelerimiz anlar vallahi, bazen doktorların bile anlamadığını düşünüyorum. Mesela bulantıdan tiksinmeden ne yediğimi içtiğimi anlamıyorum. Kusmaktan halsiz düşüyorum. Yanaklarım kıpkırmızı, sivilceler çıktı minik minik. İlaç da kullanamadığımdan, öyle dolanıyorum ben de, yani kısıtlı zaman elbet geçecek. Kendimi inanılmaz çirkin hissediyorum, millet hamilelikte ışıltı geldi der, afedersin ben tuhaf bişey oldum ama önemli olan sağlık, sizin ve bebişin sağlığı. Bugünler geçecek, her şey unutulacak. Ay her şeyden her dönemden de zevk almayıverelim bacım, yani zorunda da değiliz. Çok konuşana gözlerini devir cevap bile verme
Ay çok biliyor o hemşireler. Robot olmuşlar artık herkesi abartıyor zannediyorlar. İnsanların ne yaşadıkları ne hissettikleri umurlarında değil. Kötü durumdaysan, kendini iyi hissetmiyorsan bu doğrudur. Tabi ki bulantılar bitecek ama insan bir an olsun nefes almak, doyasıya yemek yemek ya da her gün yaptığı basit bir şeyi yapmak istiyor. Bir de bu insanların dediklerini düşünüp kendini ekstra üzme
Biz 9 ay kustuk falan dediler. Tamam siz öyle böyle idare etmiş olabilirsiniz ama ben çok yıprandım. Herkesin bünyesi bir değil ki aşırı zorlanıyorum. Bugün erkek kardeşim geldi halime acıdı gel dışarda yiyelim dedi. İnsanlara bir şey anlatmak çok zor. Bir de abuk subuk rüyalar görmeye başladım bilmem sizde de var mı uykudan da tat almıyorum artıkHemşireler böyle bir yorumda bulununca sizin her anınızın güzel ve mutlu olacağını mı düşünmüş. Gerçekten hamilelik zor bir süreç. Hem psikolojik olarak sürekli bir tedirginlik halinde olmak hem fizyolojik olarak vücudumuzun bu yeni duruma adapte olmaya çalışması insanı yoruyor. Bende de bulantı, yorgunluk, tiksinti hepsi var. Bu yüzden insan zorlanabiliyor.
Bence kimsenin dediğini takmayın herkes kendi gebeliği ile ilgili yorumda bulunsun
Evet canım bende amerikada yaşıyorum ilk muayenemi 6.haftada olmuştum o muayenede Smear testi yapmıştı ve zorunlu olduğunu söylemişti doktorum.Kızlar aranızda hamileyken smear yaptıran var mı? Özellikle yurtdışında ilk 3 ay yapılıyormuş sanırım rutin test olarak, ama türkiyede böyle bir uygulama yok. Benim hamile kalmadan 6 ay önceki smearim sıkıntılı çıkmıştı kolposkopi olmuştum. Şimdi hem jineko onkolog hem de doktorum, 12. Hafta dolunca yapılabilir sakıncası yok dedi ama emin olamıyorum. Yurtdışında olup yapılan var mı? Zaten sonucu kötü çıksa bile hamileyken bir şey yapılamıyor sanırım, ancak hazırlıklı oluyosun, sezaryen kararı alınabiliyor vs. Aranızda yaptıran oldu mu merak ettim
2 gün oldu benim daha kan vereli, geniş panel cinsiyet de belli oluyor 10.000 tl yaptırdım ben. 11 bin civarı fiyat vermişlerdi sağolsunlar biraz yardımcıda oldularIntergen fiyatı ne kadar acaba? Orayı da önerenler oldu epey. Sonuç kaç günde çıktı?
Teşekkür ederim, evet bazen anlaşmalar olabiliyormuş 15.000 TL iyi bir fiyat vermişler
Çok sevindim adınıza inanın böyle okudukça kendim haber almış gibi mutlu oluyorum. Beklenmedik bir süreç gerçekten her dksı inanı psikolojik olarak çok yıpratıyorBen de intergende yaptırdım 7 gün de çıktı benim de gayet ilgililerdi ve fiyatı diğer firmalara göre uygundu. Sizin de sonuçlarınız güzel çıkar umarım
Tatlıyı hiç canım istemedi ki normalde ölürüm tatlı diye.surekli ekşi yedim erkek olducinsiyet öğrenen anneler. Acaba canınız ne istedi nelerden tiksindiniz ve cinsiyeti öğrendiniz cok merak ediyorum. Mesela tatlıdan tiksindim kız çıktı hurafesi gibi vs
Çook teşekkür ederimEvet canım bende amerikada yaşıyorum ilk muayenemi 6.haftada olmuştum o muayenede Smear testi yapmıştı ve zorunlu olduğunu söylemişti doktorum.
aldınmı şimdi gördüm mesajı ? cıkarılabilir pedli sütyenler var yumusak yarım atlet gibi idare olarak onlrdn al iki tane yeter benceBende katılıyorum zaten mayıs başı yaza doğru bol bol atletler giyeriz rahat rahat. Kızlsr ben birde sütyen tavsiyesi istiyorum mideye baskı yapmayacak balensiz yani aşırı bir büyüme söz konusu göğüslerimde asla giydiklerim olmuyor dışarıda çok zorlanıyorum. Rahat bşy lütfen kullanan memnun varsa yazabilir mi ?
benmde aynen tatlı sevmiyorum eksi seviyorum seninle gunlerimiz aynı bulantı halszlk kusma gectini?Tatlıyı hiç canım istemedi ki normalde ölürüm tatlı diye.surekli ekşi yedim erkek oldu
Evet evet pentiden aldım invisible modelini çok güzel tşk ederimaldınmı şimdi gördüm mesajı ? cıkarılabilir pedli sütyenler var yumusak yarım atlet gibi idare olarak onlrdn al iki tane yeter bence
yasadıkların cok normwl benm de üçüncü bebeğim hamileliği ben hiçbirinde sevmedim yaramıyor bana anladm artk bunu . doğurunca kuş gbi olıyorum ve hiç özlemiyorum bugünleri. sabır gececekBiz 9 ay kustuk falan dediler. Tamam siz öyle böyle idare etmiş olabilirsiniz ama ben çok yıprandım. Herkesin bünyesi bir değil ki aşırı zorlanıyorum. Bugün erkek kardeşim geldi halime acıdı gel dışarda yiyelim dedi. İnsanlara bir şey anlatmak çok zor. Bir de abuk subuk rüyalar görmeye başladım bilmem sizde de var mı uykudan da tat almıyorum artık
Benim hiç bulantı kusmam olmadı canımbenmde aynen tatlı sevmiyorum eksi seviyorum seninle gunlerimiz aynı bulantı halszlk kusma gectini?
aldınmı şimdi gördüm mesajı ? cıkarılabilir pedli sütyenler var yumusak yarım atlet gibi idare olarak onlrdn al iki tane yeter bence
Geçecek ☺ inanki geçecekKızlar psikolojik olarak çökmüş durumdayım sizde de öyle mi merak ettim. Hastanede kontrole gidince gebe okulunda çalışan hemşireler bitik görünüyorsun hamilelik böyle bir şey değil her anını güzel ve mutlu geçirmeye çalış dediler. Ama elimde değil. Bir günüm bir günümü tutmuyor. Son 2 gündür mide bulantılarım geri geldi. Tatsızım üstelik kansızlık da var kan ilacı bulantı yaptığı için kullanamıyorum. Bu günler geçecek mi
İçinizi ferah tutun ben sonucu beklerken hiç kötü düşünmemeye çalıştım aklınıza geldikçe dua okuyun. Sonuç çok güzel gelecektir Allah'ın izniyle :) Haftaya sonucunuz çıkınca muhakkak yazın bize de :)Çok sevindim adınıza inanın böyle okudukça kendim haber almış gibi mutlu oluyorum. Beklenmedik bir süreç gerçekten her dksı inanı psikolojik olarak çok yıpratıyorinşallah bana da böyle yazmak kısmet olur sağlıkla kavuşun bebeğinize darısı başıma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?