Canım senin ikiz miydi hatırlamıyorum ama ben de böyleydim 8 haftaya doğru acayip kötü oldum her şeyden tiksindim her şeyi kokuyordu domatesten soslardan her şeyden taze fasulyeden bile. Ama 3-4 gündür midem iyileşmeye başladı geceleri bir tane pirilam içiyorum 13 gündür. Şimdi diyeceksin ki ilaçtandır Ama ilaç içtiğim halde bile 13 gün boyunca çok zor yemek yedim sabahları kusmamı engelledi Ama yemek yememi düzeltmedi pek. Derken aniden düzelmeye başladım ki 2 sabahtır ilaçla bile istifra ediyorum muhtemelen HCG en pik dönemde ama azalacak inan bana. Asla salçalı sulu yemekleri yiyemeyen Ben bu gece fırında sebzeli incik yedim 2 tabak sabret Çok az kaldı geçecek Benim de tamamen tabii ki de tiksinmeler geçmedi ama bayağı azaldı. İki gün sonra 11 hafta bitecek 12. Haftaya gireceğim
10+4 teyim bende suan, hala gecmedi midem ama cok yavas da olsa daha iyi oluyo gibi sadece, hala ana besin maddem tost ve corba, o da her corbayi icemiyorum, yemek olarak hicbsey yiyemiyorum, sadece basit karbonhidrat, boyle de hic besin alamiyorum ya, vitamin falan bisey kullaniyomusunuz, 12. Haftadan sonra duzelicekmiyiz acaba artik cok yoruldm
Merhabalar hanımlar Bugün kontrolümüz vardı, bir arkadaşım için karın, Kasık ağrısını soracağım demiştim ama kim hatırlayamadım, genel yazayım dedim. Rahim genişlemesi olduğundan bu ağrıların normal olduğu hatta epey bir süre devam edeceğini aktardı doktorum. Leke vs olmadığı sürece bir problem yok dedi.
Merhabalar hanımlar Bugün kontrolümüz vardı, bir arkadaşım için karın, Kasık ağrısını soracağım demiştim ama kim hatırlayamadım, genel yazayım dedim. Rahim genişlemesi olduğundan bu ağrıların normal olduğu hatta epey bir süre devam edeceğini aktardı doktorum. Leke vs olmadığı sürece bir problem yok dedi.
Ben evhamlı bir anne olacağım sanırım. Biraz korkarak gittim ama susamım insan formu almış o kadar garip geldi ki. Bir sıkıntısı yokmuş, 4 gün önde gidiyor çok şükür.
Sadece devlet hastanesi var burada ve ikili tarama yapılmıyor sanıyorum özelde yaptıracağım. Sen nasılsın canımm, bebiş nasıl, günlerin rahat geçiyor mu?
kızlar cinsiyet öğrenen var mı , bugün 11 hafta bitti haftaya cuma kontrolüm var çok merak ediyorum kese tam yuvarlak , kesede sol altta duruyor ve kalp atım hızı 152 kız gibi yorumlanıyor sanırım. Ne istediğimi ise hiç bilmiyorum , kız olacak gibi hissedince erkek istiyorm,u erkek olabilir diye düşününce ise kız :)))
bir de bir şey danışmak istiyorum
kontrolünüze giderken mesane dolu, idrara sıkışık mı gidiyorsunuz? ben hep ultrasona girmeden önce tuvaletimi yapıyorum ama sanırım mesane doluyken girmek daha net görüntü alınması açısından daha iyiymiş. bilgisi, tecrübesi olan varsa yorumlarınızı bekliyorum :)
dolu olunca rahim sıkışık olduğu için görüntü daha net oluyormuş evet , bana ilk gebeliğimde bir kere idrara sıkışık gel demişti detaylı ncelemek istediği bir randevuydu
hayırlı olsun sağlıkla gelsin inşallah , kese şekli bebeğin duruşu ve kalp atım hızı nasıldı bir tarif edebilir misiniz benim de haftaya cuma ikili tarama randevum bakalım bizim cinsiyetimiz ne
Kızlar bende bugun ilk kontrol randevuma gittim. Kese görünmüştü. Kontrolde kalp atışıda duyuldu. İlk randevumda 12. Hafta perinatolojidr cvs yapıtracaksın sen demişti doktor( geçmiş durumlardan dolayı) geçen hafta fetal dna yaptırsam peki diye sordugumda hayır sonuclar bazen yanıltıcı olabiliyor dogru sonuc gelmiyor bazen. Sen kesin sonuc icin cvs yaptır dedi. Bu kontrol muayanesinin sonunda odasından cıkmak üzereyken beni unutmustu. 10.haftada fetal dna yaptırırsın istersen dedi. 1 hafta önce söylediklerini hatırlattım. Tamam sen fetal dna detaylı usg yaptır birşey çıkmazsa cvs girişimine gerek kalmaz dedi. Yani bi öyle bi böyle kpnuştu. Ama bu doktora mayıstan beri gidiyorum bunu ilk defa yapmıyor. Haziranda hamileyken bana 6.haftada iğne başlayacağız dedi. Düşük yapınca sana hemen iğne başlayacagız dedi. Sonra bu hamilelğimde tekrar gittiğimde heöen demiştiniz diye hatırlattım ama hayır 6.hafta diye diretti yine. Hematolojiyede gittim 2 gün önce hemen iğne başlanması gerek pıhtı atarSa kaybedersin bebeğini dedi doktora acil iğne başlansın diye yazı yazdı. Doktorun bu şekilde hafızasını kybetmiş gibi davranmasından dolayı zaten değiştireceğim doktorumu. Başka doktor deneyeceğim 2 hafta sonra.
Fetal dna konusunda da cok zıt konustu 1 hafta arayla. Ama tabi ben yinede yaptırmayı düşünüyorum. Her ihtimale karsı. Evet kesin olmadıgını bazen yanıltıcı oldugunu bilsemde...
siz fetal dna fiyatları aldınız mı firmalardan ?
hayırlı olsun sağlıkla gelsin inşallah , kese şekli bebeğin duruşu ve kalp atım hızı nasıldı bir tarif edebilir misiniz benim de haftaya cuma ikili tarama randevum bakalım bizim cinsiyetimiz ne
Teşekkür ediyorum canım hepimiz sağlıkla doğuralım kalp atım hızını hiç bilmiyorum hiç sormadım ama kesem fasulyeydi, hilal gibiydi hatta. Kese şekli bende tutmadı bebek sağ tarafta tutunmuştu. İnşallah gönlüne göre olsun
Teşekkür ediyorum canım hepimiz sağlıkla doğuralım kalp atım hızını hiç bilmiyorum hiç sormadım ama kesem fasulyeydi, hilal gibiydi hatta. Kese şekli bende tutmadı bebek sağ tarafta tutunmuştu. İnşallah gönlüne göre olsun
Arkadaşlar bu arada cinsiyet için bir hurafe var size onu anlatacağım çevremde yapan herkeste tuttu geçen gün arkadaşım yaptı erkek çıktı öğrendi erkekmiş Ben daha yapacak vakit bulamadım hep işe gidip hızlı çıkış yaptığım için
Şeffaf plastik bardağa sabah ilk idrarını yapıyosun baya 2 3 saat durdu eğer ortada beyaz bulutlaşma oluyosa erkek dibe beyazlık birikiyorsa kız oluyormuş
merhabalar hanımlar 9 . haftada kontrle gittiğimde doktor grip aşısı önerdi.aranızda bu konuda doktoruyla görüşen oldu mu ya da aşı yaptırmayı dşünen var mı ?
merhabalar hanımlar 9 . haftada kontrle gittiğimde doktor grip aşısı önerdi.aranızda bu konuda doktoruyla görüşen oldu mu ya da aşı yaptırmayı dşünen var mı ?