Popüler Konu 2026 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 2 50,0%
  • erkek

OY: 2 50,0%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    4
merhabalar hanımlar 9 . haftada kontrle gittiğimde doktor grip aşısı önerdi.aranızda bu konuda doktoruyla görüşen oldu mu ya da aşı yaptırmayı dşünen var mı ?

Ben oğlum için aldım dün, sonradan aklıma geldi kendime de mi yaptırsam diye düşündüm ama doktora sormadım. 30 unda gideceğim o zaman sorarım. Yakında gidecek arkadaş da unutmazlarsa sorabilirse daha iyi olur. Farklı doktor görüşleri de öğrenmiş oluruz

bende yaptırmayı düşünüyorum ama doktoruma danışmayı unuttum. grip aşısını sağlık ocagında da yapıyorlar mı?
aile hekimine yazdırmaya gittim fakat 1. trimesterde ödemiyormuş eczaneden alıp sağlık ocağında yaptırmam gerekiğini söyledi.

Arkadaşlar biraz moralim bozuk size bir şeyler sormak istiyorum 9 haftalık oldum bugün şükür bir sıkıntı yok gibi 12 hafta olunca kontrole gideceğim. Düşük riskim yok şükür.
Anne bebek çantası aldım kendime bu hafta bide böyle dolap içi organizerler falan aldım. Heyecanlı heyecanlı annemlere falan gösterince neden bu kadar erkenden alıyorsun şuan bir şeyler alma dediler. Yani kötü ihtimalleri söylüyorlar. Bende biraz tersledim hatta. Ama üzüldüm yani.
Sizler alışveriş yapmaya başladınız mı bir şeyler aldınız mı ?
Ya ben şöyle düşünüyorum Rabbim korusun Rabbim esirgesin bir şey olacaksa bile bebeğe her ay farklı farklı riskler var zaten yani duyduğumuz gördüğümüz onca şey var.
İnsanlara kalsa son ay bebek alışverişi yapalım garanti olsun diye heralde.
Bilmiyorum çok moralim bozuldu.
Gerçekten çok mu erken davranıyorum acaba ?

Sıkmayın canınızı insan heyecanla hep Yeni şeyler alsın, sevdiklerine göstersin, onlarda heyecanına ortak olsun istiyor. Evet erken, ama hem heves ediyoruz hem her şeyin yolunda gideceğine inanmak istiyoruz içten içe. Ben türkiye tatilindeyim şimdi bir kaç şeyi çok beğendim orda muadiline baktım 4 katı fiyat farkı var aklımda korkular hiç gitmediği için almak istedim ama sürekli bakıyordum annemle eşimde farkettiler tabi. Sonra annem kötüyü neden çağırıyorsun al götür dedi yanında. Bir kaç bir şey aldım bende bebeğe, emzirme örtüsü, poşet örtüsü falan 10. Haftayım. İnsanların konuşmaları ve germeleri sebebiyle hamileliğimi de söylemedim ben kimseye, anne-baba ve görümcem biliyor. size böyle söylüyorlars bir süre aldıklarınızı falan da paylaşmayın eşinizle yaşayın heyecanınızı ben gelip gidip valize bakıyorum

Evet doğru söylüyorsunuz gerçekten bende artık kimseye söylemeyeceğim aldığım hiçbir şeyi gerçekten moralim bozuldu yani neden insanlar kötüyü çağırır kötü düşünür ki bilmiyorum

bende bu yüzden kararsız kaldım kendi doktorum hem bana hem eşime yaptırmamız grektiğini söyledi.farklı doktorlardan görüş alan var mı diye merak ettim açıkcası
ilk trimester da multivitamine bile başlamıyorlar. Dün doktoruma dedim multivitamin 12.haftada mı başlayacaksınız evet dedi. Şimdi sadece folik asit dedi. Neden acaba ki. o an nedenini sormak gelmedi de aklıma.

Moralini bozma içinden ne geliyorsa onu yap. duygularına ket vurma.
Bu benim 5. gebeliğim. daha öncekiler olumsuz sonuçlandı. önceki gebeliklerden aldığım çok şey var. bebek arabası, bebek bezi, kıyafetler... hatta geçen yıl 7 aylıkken bebeğimi toprağa gömdüğümde başın sağolsuna gelenlerden(onlardan bazılarının deyimiyle geçmiş olsun) aldıklarını dağıt diyenlerde çok oldu. hatta bana çekildiğin fotoğrafları sil diyenler bile oldu yakın bir arkadaşım tarafından. herkesin yapısı farklı herkes kendisi nasıl yapardı ona göre tavsiye veriyor. ama ben ölü bir cocuk dogurdum diye cocugum hıc olmamıs gıbı yapmayı normal bulmadım. olanın yaşanması gerekiyor yok sayarak üzerini örterek kaçarak bir şey çözülmüyor. kısacası bende sizinle aynı görüşteyim. son ay mı yapılacak bunlar ve hangi biri? bebeğin vaktinden erken gelmeyeceğinin garantisi mi var? ne bileyim ben hep böyle düşündüm. bazıları işte aldığı kıyafeti olumsuzluk yaşadığında görmek istemez o onu tetikler. yapınızla alakalı bir şey aslında. kendinizi en iyi siz tanırsınız. nasıl size(eşinle sana) iyi gelecekse öyle yapın.

Ben başlattım arkadaşlar devamı sizde :) Son adet tarihime göre mart sonu gözüküyor ama bakacağız artık duruma göre :)

Başınız sağolsun gerçekten gerçekten öyle bide yani bunun bir ay sınırı yok ki olacak olan her ay olabilir o zaman hiç alışveriş yapmamak mı gerekiyor

gönlümde de ne var bilmiyorum ki

cuma benim randevum soracağım ben de

Başınız sağolsun gerçekten gerçekten öyle bide yani bunun bir ay sınırı yok ki olacak olan her ay olabilir o zaman hiç alışveriş yapmamak mı gerekiyor

Allah saglikla kucagimiza almayi kismet etsin hepimize, ilk 3 ay icin riskli derler genelde, doktorum da ilk kizima soylemek icin beklememizi önermisti, 10+5 im ben suan, gecen soyledik dayanamayip, hazirlik icin de erken der genelde buyukler 6-7 aydan once ama bunun illa kotu bisey olucak demekle alakasi yok bence, hazirlik yapmak isteyen yapar yani sonucta dogumda da riskler var, kimisi erken hazirlik yapiyo kimisi doguma az kala yapiyo, kisiye gore

Kötü düşündükleri için değildir de duygusallaşmaman süreci daha sakin geçirmeni istedikleri için diyorlardır ama içinden geliyorsa da yapabilirsin tabii kim ne derse desin

ilk trimester da multivitamine bile başlamıyorlar. Dün doktoruma dedim multivitamin 12.haftada mı başlayacaksınız evet dedi. Şimdi sadece folik asit dedi. Neden acaba ki. o an nedenini sormak gelmedi de aklıma.

Ben şu an kullanıyorum multivitamin. İlkinde sadece folik asit kullanmıştım sadece 12 de geçmiştim. Bunda balık yiyip yemediğimi sordu sonra değerlerime de baktı galiba ilk yine sadece folik asit verecekti vazgeçti multivitamine döndü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…