Ben son iki haftadır hep uykuluyum. Bir de göğüslerim aşırı hassas meme ucumda bazen etrafında pütürlet görüyorumkızlar sanırım 6+2 deyim bugün aşırı uyku halim var bu durumu yaşayan var mı ne zaman başlıyo acaba bu uyku halleri
Ahahaha aynen ya sorma hele benimki tam nazlıMuhtemelen bebişlerimiz biraz ağırbaşlı ve nazlı öyle düşün hehevajinal usg ile bakmalarını rica et daha net olur her şey. Zaten yolk sac falan gözükünce artık doktor kendi hesabına göre sana sat söylecek hiç o tarihte ilişkiye girmesen bile onun söylediğine tamam diyceksin hehe. Hadi inşallah mübarek günlerde mutlu olacağımız haberler alalım canım benim
Qyyy ne güzel maşallahAmin canımminş hepimiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız
Benim de 28mm kese eski hesaba yani sat sandığım tarihe göre 7+lardayım. Yeni hesaba yani geç döllenme olduğunu düşünerek 6+lardayım. Daha kal atışı görmedim ama kese ve yolk embroyda çok minik olsa da gördük çok şükür
Embryo ilk gördüğümüzde maalesef devlet hastanesi doktoru hiç bi ölçüm yapmadı (ben ultrason görseline bakınca tahmini 18-20mm olduğunu düşünüyorum canım) söylediğim halde ben de doktor değiştirdim sonraki randevuda. Ozaman tarih Mayıs 30 idi hatta fotosunu buraya koydum.Qyyy ne güzel maşallahne zaman gördünüz peki son muayenede mi kese boyu tam kaçtı gördüğünüzde
Amin rabbim nasip etsin inşallah hepimize .. malesef bu tarz doktorlar yüzünden sevincini yaşayamadan endişesine kapılıyor insanEmbryo ilk gördüğümüzde maalesef devlet hastanesi doktoru hiç bi ölçüm yapmadı (ben ultrason görseline bakınca tahmini 18-20mm olduğunu düşünüyorum canım) söylediğim halde ben de doktor değiştirdim sonraki randevuda. Ozaman tarih Mayıs 30 idi hatta fotosunu buraya koydum.
Doktorun biri ise hiç görmedi embriyoyu ve bana düşük dedi kürtaj olursun kanama başlamazsa dedi yüreğimi dağladı. Keseyi de yanlış ölçmüş 16mm. Ama iki saat sonra daha iyi bi doktora gözüktüm dediğim gibi 28mm çıktı kese. Embriyo ise hala oradaydı çok minik ama gözüktü. Doktor cidden çok önemli.
İnş hepimiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız hep bunun için dua ediyorum buradaki hiç bir anne adayının kucağı boş kalmasın inş sağlıkla gelsin hepsi.
Beni çok tedirgin etti o olumsuz ve profesyonel olmayan doktor çünkü betaya bakmafan düşüş görmeden nasıl benim bebeğime ölü düşük dersin hele ki bunu hamile bir kadına söylüyor. Zaten ilk hamileliğim o kadar heyecanlı umutluyum yeni bilgiler ediniyorum. İnş kalp atışı görürüm haftaya çarşamba randevum var devlet hastanesindr memnun olduğum yeni keşfettiğim bir doktorla. İnş herşey yolunda giderbu doktor herşeyi ölçtü çok da pozitif idi. Benim bir de myomum var hepsini ölçtü. Rahmim 9cm çıktı. Miyomum 3,8 cm. Kesem ise 28mm. Tarih Haziran 4 fakat kac haftalık olduğumu bilemiyorum.
Amin rabbim nasip etsin inşallah hepimize .. malesef bu tarz doktorlar yüzünden sevincini yaşayamadan endişesine kapılıyor insanben ilk 7 mayısta öğrendim test günümdü lekelenmeyle uyanıp gittim o yüzden tutmadı mı acaba endişesi en başından beri vardı transferimde benim 25 nisanda olduğu için doktor ogünü baz aldı bende .. bilmiyorum ya son zamanlarda mı çoğaldı yoksa benim başıma ilk defa geldiği için mi bu kadar dikkatimi çekiyor bu boş gebelik olayı bilmiyorum ama ister istemez insan korkuyor işte . Sen umut oldun ama gerçekten teşekkür ediyorum çünkü bana en geç 25 e kadar görülmezse kesin kürtaj olursun denildi . İnşallah mutluluğunu kucağına alana kadar çok güzel yaşar sorunsuz ilerlersin mutlaka haberleşelim ben Salı günü gidiyorum tekrar hakkımızda hayırlısı olsun
Hepimiz tokat yemişiz bazı doktorlardan valla. Ama endişe etmeyin kızlar akışına bırakmayı öğrenmemiz lazım.Embryo ilk gördüğümüzde maalesef devlet hastanesi doktoru hiç bi ölçüm yapmadı (ben ultrason görseline bakınca tahmini 18-20mm olduğunu düşünüyorum canım) söylediğim halde ben de doktor değiştirdim sonraki randevuda. Ozaman tarih Mayıs 30 idi hatta fotosunu buraya koydum.
Doktorun biri ise hiç görmedi embriyoyu ve bana düşük dedi kürtaj olursun kanama başlamazsa dedi yüreğimi dağladı. Keseyi de yanlış ölçmüş 16mm. Ama iki saat sonra daha iyi bi doktora gözüktüm dediğim gibi 28mm çıktı kese. Embriyo ise hala oradaydı çok minik ama gözüktü. Doktor cidden çok önemli.
İnş hepimiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız hep bunun için dua ediyorum buradaki hiç bir anne adayının kucağı boş kalmasın inş sağlıkla gelsin hepsi.
Beni çok tedirgin etti o olumsuz ve profesyonel olmayan doktor çünkü betaya bakmafan düşüş görmeden nasıl benim bebeğime ölü düşük dersin hele ki bunu hamile bir kadına söylüyor. Zaten ilk hamileliğim o kadar heyecanlı umutluyum yeni bilgiler ediniyorum. İnş kalp atışı görürüm haftaya çarşamba randevum var devlet hastanesindr memnun olduğum yeni keşfettiğim bir doktorla. İnş herşey yolunda giderbu doktor herşeyi ölçtü çok da pozitif idi. Benim bir de myomum var hepsini ölçtü. Rahmim 9cm çıktı. Miyomum 3,8 cm. Kesem ise 28mm. Tarih Haziran 4 fakat kac haftalık olduğumu bilemiyorum.
Amin canım benim çok sağolAmin rabbim nasip etsin inşallah hepimize .. malesef bu tarz doktorlar yüzünden sevincini yaşayamadan endişesine kapılıyor insanben ilk 7 mayısta öğrendim test günümdü lekelenmeyle uyanıp gittim o yüzden tutmadı mı acaba endişesi en başından beri vardı transferimde benim 25 nisanda olduğu için doktor ogünü baz aldı bende .. bilmiyorum ya son zamanlarda mı çoğaldı yoksa benim başıma ilk defa geldiği için mi bu kadar dikkatimi çekiyor bu boş gebelik olayı bilmiyorum ama ister istemez insan korkuyor işte . Sen umut oldun ama gerçekten teşekkür ediyorum çünkü bana en geç 25 e kadar görülmezse kesin kürtaj olursun denildi . İnşallah mutluluğunu kucağına alana kadar çok güzel yaşar sorunsuz ilerlersin mutlaka haberleşelim ben Salı günü gidiyorum tekrar hakkımızda hayırlısı olsun
Dualarım hepimizleHepimiz tokat yemişiz bazı doktorlardan valla. Ama endişe etmeyin kızlar akışına bırakmayı öğrenmemiz lazım.
Ben baktımda yolk sac gözüktüğünde kesem 1.42 cm imiş (vajinal usgde). Oyüzden daha milimlerdeyseniz çok normal gözükmemesi.
Benim de şuan önemli olan kalp atışının dolgun duyulması. Hep az duyuldu belki ters rahimsin diyedir dediler ama yine de amaç hep kalp atışında ve embriyo boyutunda oldu yani. Bakıcaz çarşamba benim de kontrol
Kimseyi listeden çıkarmadım, yanlış hatırlıyor olabilir misin :) ekleyelim istersenBen listede adımı göremiyorum önceden vardım ama ben mi göremedim acaba
Valla ben de aşırı zayıf dönemimde hamileyim. Kilo almaya çalışıyorum bi yandan. Olsun bol su içmeye devamm canım. İllaki ilerde kilo alıcaz yani kasmamak lazım. Bazı gebeliklerde bulantıdan su bile içemeyen gebeler oluyor. Sonuçta bebek sağlıklı doğuyor. Bebişler kendini koruyor korkmaKızlar ben 2.5 kilo vermişim, su falanda çok fazla içemiyorum. Bebeğime zararı olur mu acaba
Ben de 2 kilo vermiştim şu hiç içemedim ama şimdi bulantım azaldı kiloyu alıyorum sizin de ilk haftalarsa azabilir 10 dan sonraKızlar ben 2.5 kilo vermişim, su falanda çok fazla içemiyorum. Bebeğime zararı olur mu acaba
Bende bunu merak ediyorum 7+6 yım mide bulantısı olmuyor ara ara bazı şeylerden tiksinme oluyor gebelikte sabah bulantıları oluyor diyorlardı bende öyle bişey yok endişe etmiyor değilim merak ediyorumKızlar bende 6+3 üm hiç bulantım olmadı normal mi sizce? Bulantısı olmayan bu ilk ayları geçiren var mı aranızda?
Benim de yok bulantım bazen sabahları oluyor sanırım o da açlıktan yiyince geçiyor. Hep açım çok yemek yiyorum. Şimdiden 3 kilo aldım :/Bende bunu merak ediyorum 7+6 yım mide bulantısı olmuyor ara ara bazı şeylerden tiksinme oluyor gebelikte sabah bulantıları oluyor diyorlardı bende öyle bişey yok endişe etmiyor değilim merak ediyorum
Genelde 7 biterken falan başlıyor mide bulantısı bazısında çok az oluyor tiksinme şeklinde sonrasında geçiyor bazısında çok daha fazla oluyor ilaç öneriyor doktorlarKızlar bende 6+3 üm hiç bulantım olmadı normal mi sizce? Bulantısı olmayan bu ilk ayları geçiren var mı aranızda?
Ayy kilo almaya çalışmayın derim son aylarda inanılmaz alınıyor çünkü. Kilo aldıkça hamilelik zor geçiyor ağrılar artıyor ödem fazlalaşıyor tansiyon yükseliyor vs. Ben ilk hamileliğimde 3 ayda 4 kilo vermiştim çok zayıfım diye üzülüyordum sonrasında verdiğimi bırakın üstüne bir sürü de kilo aldım:) özel bir diyet yapmadıkça kilo almadan zayıflayarak hamileliği tamamlamak imkansız zatenValla ben de aşırı zayıf dönemimde hamileyim. Kilo almaya çalışıyorum bi yandan. Olsun bol su içmeye devamm canım. İllaki ilerde kilo alıcaz yani kasmamak lazım. Bazı gebeliklerde bulantıdan su bile içemeyen gebeler oluyor. Sonuçta bebek sağlıklı doğuyor. Bebişler kendini koruyor korkma
Bende oğlumda ultrasonda hep 8,10 ya da 11 gün geriden geliyordu,geç döllenme olduğunu bildiğim için buna takllmamıştım.Ama sonda satla 38 hafta iken ultrasonda 34+6 gösterdiği için acil sezeryan oldum.Tüp bebekte nasıl oluyor bilmiyorum,ama benim tavsiyev satla hesaplamanız.aegamze canım beni de listeye ekler misin Listeye?
Çocuk: İlk
SAT:28 Nisan
Kese: 5+1
Kalp atışı: 10 Haziran randevu.
Sizde nasıl tahmini doğum tarihi tek gün oluyor bana 15 ocakla 5 şuabt arası dedi mesela
Ben oğlumda ultrasonda sorun çıkmadığı için hiç birini yaptırmadım,şimdi de ultrasonda sorun çıkmazsa,yaptırmayı düşünmüyorum,ikili test zaten çok zaman yanlış çıkıyor,ultrasonda şüpheli durum yoksa ilave masraf bana göre.Herkese selamm ortalama 3-3.5 hafta sonra 11.-12 haftada NIPT vermeyi düşünüyorum (fetal dna). Sizler ne düşünüyorsunuz ikili tarama veya nipt düşünen var mı?
Olur eklersen çok sevinirimm , yaşım 29, ilk çocuk , tüp bebek 12 mayıs transfer, kese 28 mayıs yanı 4+4 , kalp atışı 5 haziran yani 5+5 ,tahmini doğum 28 ocakDualarım hepimizleinş Çarşamba güzel haberler alacağız benim de Çarşamba sabah randevum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?