- 5 Ekim 2020
- 14.598
- 39.936
- 548
- 36
Evet bencede çok haklısınız. Sağlıklı bir kısıtlama olmasının zarar değil fayda sağladığını farklı bir sağlık sisteminde tecrübe etmiş oldum.
Mesela bugün kanamam oldu ama yine ultrason å almadılar ama hep gözlemliyorlar. Artacak mı devam edecek mi bakalım dediler sadece. İlk oğlumda da tr de çok az bir kanamam oldu diye doktor hemen ilaç kullandırtmıştı. Bu kadar farklılık çok garip geliyor bana. Bazen neresi doğru kafam karışıyor
Ben sadece karnıma badem yağı sürmüştüm,karnımda çatlak oluşmadı,göğsümde de yok.Amma popomda var,popoya da sürmek lazım,bu defa inşallah süreceğim ki,çoğalmasın.Evettt kızlar,göbüşlerimize ne sürelim de çatlamasıntecrübeli arkadaşlardan bilgi bekliyorum
geçmiş olsun,benim ilk hamileliğim ilk 3 ayı sonbahara denk gelmişti,o zaman üşüme olduysa da,soğukla alakalı sanmışım.Bende mide bulantısı yemek yerken oluyor,kusma olmadı daha.İlkinde sabahlar 2 defa olmuştu,sonra acken tahlil yaptırmaya giderken arabadan iner-inmez oluyordu.3.aydan sonra bulantı geçecek diye umut ediyor.Bendede oluyor ya ben idrar yolu enfeksiyonuyum ondan süphelenmiştim demekki hamilelikten dün bir kusma ki öldüm resmen asıl belirtiler 9.10 hafta arası çok yoğun oluyor ya ben suan çok fenayım 10+2 yim 10 haftaya kadar kusma yoktu mide bulantısı vardı artık kusmada var valla
7. Haftaya girdim başladı canımYaa ne zaman başladı bulantılar
Benim doktorum ben daha sormadan ilk 12 hafta önermiyorum dedi biz de dediğine uyduk canımKizlar biraz ozel olacak ama ilk 12 hafta cinsellikte sorun olur mu ne zaman baslanabilir doktora sormaya da cekindim acikcasi
Canım beni ikna ettin resmenKesinlikle zeynep kamili tercih etmelisin.binlerce tecrübeye sahipler. Ablam 2 doğumunu da orada yaptı,kontrollerini özelde yaptı. Doğum zamanı zeynep kamile gitti. Çünkü ameliyathaneleri sürekli hazır ve geniş donanımlı. Çok iyi doktorları var,amerikada eğitim almış kişiler ( birebir tanıdığım).
Ben kocaeline taşındım ama ayda 1 defa da oraya gidip muayene olmayı planlıyorum.
Tabi ki tercih senin.sağlıkla gelsin bebiş
Çok geçmiş olsun canım. Bu haftalarda böyle şeyler olabiliyor maalesef sağlıksız gebelikleri vücut atıyor. Doktorun ne kadar beklemen gerektiğini söyler ama genelde 1-2 regl dönemi sonrası oluyor tekrar.
Valla ilk hamileliğimde ingilterede yaşayan kuzenimle aynı anda hamilelik süreci geçirdik. Ben onu takip ettim o ultrasona girdikçe girdim son günler hariç
Türkiyede sağlık sisteminin özelleşmesi bir yandan da hükümetin devlet hastanelerinde baktığı hasta sayısını seçim dönemlerinde koz olarak kullanması böyle şeylere yol açıyor. Devlete de gitsen sen daha geçen hafta gelmişsin hakkın yok bu hafta diyen yok. Ne olursan ol gel. Kimse hastanelerin ve doktorların yükünü düşünmüyor o esnada. Bu yüzden hastaneler çok kalabalık. Doktorlar hep yoğun. Biraz muayene kısıtlamamız olsa her aklımıza estiğinde her istediğimiz doktora randevu alamıyor olsak gittiğimizde daha kaliteli hizmet alırdık..
Zeynep kamil çok beğeniliyor ya. Hiç gidip muayene oldun mu? Eşleri de alıyorlar diye biliyorum.
Sorun olsa doktor söylerdi. Kanama lekelenme falan olmuyorsa yapılır genelde.
Ya bana 8+1 de doktor yazdı. Ama acelesi yok 1-2 hafta içinde yaptırabilirsin dedi.
Çok geçmiş olsun zor bir durum kolay değil asla ama umutlu olun ilk gebelikte düşük yaşadım alindıktan sonra 4 ay sonra hamile kaldım çok şükür sağlıklı.bir oğlum oldu gönlünüzü ferah tutun yine olacak bebeğinizDaha önce bebek kaybı olan arkadaşlar ne kadar süre sonra tekrar hamilelik haberi aldılar
Canim benim pazartesi günü aynısını yaşadım..Cok gecmis olsun..İnancima sığınıyorum yoksa atlatamam diye korkuyorum..Allah sabır versin en dogru en sağlıklı sekilde bebeklerimize kavuştursun biziHep burda okuyordum bebeğimi şu haftada kaybettim, kalbi durdu mesajlarını üzülerek ve korkarak.. Dün maalesef benim de başıma geldi. Bebeğimin gelişimi her şeyi çok iyiyken 8+3te kalbinin durduğunu öğrendim. Çok ama çok üzgünüm baş eden arkadaşlar bununla nasıl baş etti.. dünden beri kendimde değilim. Bugün de aldırmaya gideceğiz. Kendin düşüremezsin büyüdüğü için içinde parça kalır dediler..
Amiin.. Çokça sabra ihtiyacımız varCanim benim pazartesi günü aynısını yaşadım..Cok gecmis olsun..İnancima sığınıyorum yoksa atlatamam diye korkuyorum..Allah sabır versin en dogru en sağlıklı sekilde bebeklerimize kavuştursun bizi
Canım zeynep kamile eşleri aliyorlar derken kontrole mi demek istedin yoksa refakatçi olarak doguma mi? Keşke refakatçi olarak alsalar ama duyduguma göre almiyorlarmış
Bulantısı olmayanlar çok şanslı benimde aynı.7. Haftaya girdim başladı canım
Aynen canım ilaç bile etki etmediBulantısı olmayanlar çok şanslı benimde aynı.
Tsh kac cikti acaba bi de kac mg ilac aliyorsunuzBen 8+5 deyim. Bugün yaptırdım. Tsh yüksek çıktı. Bakalım yarın dahiliyeye gideceğim.
Bu haftalarda kalp atışından sonra yapılıyor. Gebelik sağlıklı ve kalp atışı duyuldu,haydi anneye bakalım deniyor galiba :)
AhHep burda okuyordum bebeğimi şu haftada kaybettim, kalbi durdu mesajlarını üzülerek ve korkarak.. Dün maalesef benim de başıma geldi. Bebeğimin gelişimi her şeyi çok iyiyken 8+3te kalbinin durduğunu öğrendim. Çok ama çok üzgünüm baş eden arkadaşlar bununla nasıl baş etti.. dünden beri kendimde değilim. Bugün de aldırmaya gideceğiz. Kendin düşüremezsin büyüdüğü için içinde parça kalır dediler..
Benim normaldi ikizdi, tüp bebek değildi. Herhangi bir ilaç kullanmıyordum ama sanırım bundan sonrası için kan sulandırıcı vereceklerdir. Önceden de 2 kimyasalım vardı çünküBebeğini kaybeden arkadaşlar; çok üzülerek mesajlarınızı okudum. Bu yıl çok mu fazla bu gibi durumlar yoksa olayın içinde olduğum için daha da mı dikkatimi çekiyor bilmiyorum ama beni de çok korkutuyor. Her hafta kalp atışı dinlemeye öekiniyorum ama geçen hafta gittiğim halde yarına yine randevu vermişti doktorum yarın yine gideceğim bende bugün 8+1'im. Bir yandan da her hafta doktora gitmek; herhangi bir olumsuz durum için daha iyi diyorum kendi kendime. Bebeğini kaybeden arkadaşların allah yüreğine ferahlık versin en kıza zamanda yeniden müjdeli haberleri almayı nasip etsin. Maalesef 12. haftaya kadar tüp bebek, doğal gebelik demeden hepimizde risk yüksek bi 12. haftaları geçsek daha da rahatlayacağımızı düşünüyorum.
Üzülerek birşey sormak istiyorum. Bebeğini kaybeden arkadaşların gebeliği normal gebelik miydi tüp bebek miydi, ilaç kullanıyorlar mıydı kullanıyorlarsa gangi ilaçlardı?
Ben tüp bebek tedavisi gördüm ve halaa daha tonla ilaç kullanıyorum..
Tsh 3.04 çıktı,1 .trimester için yüksek dediler. Başlangıç mg ilacın yarısını içmemi istediler. Dahiliye ve kadın doğum ortak karar verdi. Gebe olmayan kişiler için,çıkan sonucum sınırda,ama gebelikte yüksekmiş.Tsh kac cikti acaba bi de kac mg ilac aliyorsunuz
İnşallahHerkesin tabi kendine has ama genelde 9.10 pik oluyor canım inşallah çok kötü olmassın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?