Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    139
Bende 15 aylikken biraktirdim artik bezmistim bide dillenmisti orda burda avmde emmeee emmeeeee diye bagiriyordu
Tam biraktirdim 4 5 gun surdu biraktirmak
Esim falan izin aldi isten ben mutfakta oyalandim unutturduk oh dedim rahata ericem artik
Hamile oldugumu ogrendim

Ayy bak ürperdim he neyse ikisi birden büyüyünce rahatlayacaksın iyi yönü

kızlar merhabalar, 17+3 haftalık çift yumurta ikizlerine gebeyim. Alt ve ast değerim oldukça yüksek çıktı. Benzer bir durum yaşayınınız oldu mu acaba..

İçini ferah tut arkadaşım , hiç bi şey olmayacak Allahın izniyle bak güzel haberlerin geliyor yavaş yavaş

Bizim bi akraba yurtdisindan getirtmisti emzikler neler neler
Cocuk bakkal emzigi tuttu
Bi akraba da avent almisti o zamanlar daha mi pahali geliyordu millete ne bilmiyom da cocuk tutmamisti resmen inat etti cocuga o emzigi tutturdular skfksjdj
Teyzem Almanyada yaptı ilk doğumunu, o zamanlar yanına da kimseyi götürememişti Türkiyeden , eşi de çalısıyor tabi. Desteksiz çocuk büyütmeye çalısıyor güyaa , çocuk çok ağlıyor diye emziği ağzına bantlamış , lohusalık psikolojisiyle sen öyle anlatınca aklıma geldi ,o bebe şimdi 23 yaşında

Kizlar 6.aya gircez cocuklarin ismi yok yav
Bazen sert tekme atinca ayy bebis cok sert vurdu diyorum
Cocuk diyorum
Bebek diyorum
Artik bi isimde karar kilmam lazim galiba
Daha cinsiyeti bile bilmediğim zamanlarda bebek kardeş diye sevmiştim , eşim 3 gün falan güldü hahahahhaah refleksle öyle çıktı ağzımdan

Ayy bu tehlikeli ama lohusa kafasini da anlayabiliyorum
Bende esimin ve kaynanamin agzina falan birseyler bantlamak istemistim o zamanlar sfjksjfjsk

Daha cinsiyeti bile bilmediğim zamanlarda bebek kardeş diye sevmiştim , eşim 3 gün falan güldü hahahahhaah refleksle öyle çıktı ağzımdan
Iyi bebek emmi dememissin skdjjsnd saka bi yana yine bilindik cok kafa yormayacak bir isimde karar kilicaz galiba ya
Bazen esime diyorum belirleyelim su ismi artik
Şukufe olsun diyip geciyoruz
Bazen pakizesu olsun diyoruz
Sinir oluyom sonra

Ayy bak ürperdim he neyse ikisi birden büyüyünce rahatlayacaksın iyi yönü
Ne zaman haci ne zaman diyesim geldi
Ben sma almistim hastanede ne verdiler bilmiyorum ama lüp lüp iciyordu
Serbet iciyordu sanki oyle bi icmek
Eve geldik hic icmedi bizim aldigimizdan

Ne zaman haci ne zaman diyesim geldi
Ben sma almistim hastanede ne verdiler bilmiyorum ama lüp lüp iciyordu
Serbet iciyordu sanki oyle bi icmek
Eve geldik hic icmedi bizim aldigimizdan
Ahsh teselli cümlesi veremiyorum bacım çünkü boş olduğunun farkındayım
Bi ara benim göğüslerden birinde tazyik sorunu vardı boğazına kaçıyordu sinirleniyordu mama alayım dedim o zaman dr um golden goat kesinlikle demişti. Sonra ben mastit oldum emeceksin yavrum diye direttim mamasız devam etmiş oldum ama bunda nolur kestiremediğimden alırım koyarım çantaya

Pilatese gidecek vaktim olsaydı keşke canları sağ olsun da çekeriz önemli değil amaa herkes prenses gibi doğuruyorsa bizim niye her yanımız dökülüyor
Çok da söylenmeyelim valla doğum ve sonrası bugünleri ararız diye korkuyorum benim de yok aslında vaktim haftaiçi çalışıyorum ama zaten 3.5 ay falan kaldı dayanabilir miyim bu ağrılarla bilemedim

Ben mama alıcam sanırım hastaneye bile götürenler var onu yapar mıyım bilmiyorum gerekli görürsem veririm, tabi bebeğe de bağlı bakalım sevecek mi süt belki yeter

Kızlar bu arada biz çalıştığım bi hastanede aptamil veriyorduk ve kullanıyoduk , birinde de humana ama sanırım ben de aptamil alıcam yanımda bulunsun . Normalde hastaneler mama temini yapıyor yattığınız süre boyunca

Söylenmiyorum ya , bazen üzülüyorum bi de sürekli şikayet ediyomuş gibi oluyorum diye , çünkü bu duyguyu yaşamak isteyen , o sancıları ağrıları bile dört gözle bekleyen o kadar insan var ki , nankörlük ediyomuşum gibi hissediyorum .Allahım çok şükür nasip etti diye düşünüyorum hep ..

Ne kadar sütün gelse de ilk gün senin de ağrın sızın olacağı için çok aktif olamayabiliyosun , bebeğin de sarılık olmaması için iyi beslenmesi gerekiyor , bi süre mamayla destekli gitmeyi düşünüyorum kendi adıma

Kizlar 6.aya gircez cocuklarin ismi yok yav
Bazen sert tekme atinca ayy bebis cok sert vurdu diyorum
Cocuk diyorum
Bebek diyorum
Artik bi isimde karar kilmam lazim galiba
Valla bizim kız ismi hazırdı 11. haftada fetal dna ile erkek olduğunu öğrendik akşamına yatağa yattığımız gibi Toprak dedik ve öyle kaldı oğlumuzun adı Toprak olacak yani 11. haftadan beri öyle sesleniyoruz
Ben bunu hiç düşünmemiştim ama benden önce doğum yapan kuzenimin açılmamış maması varmıl bana verdi sktsi de yeterli.
Benim göğüslerimde fibrokistler olduğundan dolayı 3 ayda bir takipdeyim şimdi doğumdan 3 ay sonra gel dedi.
Doktorumun dediğine göre komşunun çocuklarına yetecek kadar sütüm olacakmış Hele bir mememde sadece 9 adet göğüs ucuma birleşen süt kanalı saydı. Memelerimin çok erken büyüyük çatlamasından da belliydi zaten. Özellikle son aydalarda eşimle münasebetim konusunda uyardı her an süt gelebilir sonra buzluğa atmakla uğraşırsın dikkat et diye hahaha

Umarım dediği gibi olur ve gerçekten çok sütüm olur

Inşallah
Benimde dogum yapana kadar sönüktü goguslerim
Dogumdan sonra tanzik yuzunden surekli cocugun genzine kacti
Birini emzirirken diger gogsumden akan süt mendilleri islatiyordu resmen havlu koyuyordum diger gogsume
Ama simdiki aklim olsa diger gogsumun altina kap koyardim sjfjsjfdj
Mesela 5 6 ayda ek gidaya geciyorlar ya cikarcan anne sütunü havuc mu hasladin havucu ezip icine koycan yedircen sutlac yapan varmis da o kadar kaf dagina cikamamistim ben birkac kere sagip buzluga attim sonra unuttum cope gitti zamani gecince

Maalesef öyle ben son randevumda şans eseri bir yakınımla karşılaştım bizi görünce artık hamileliği itiraf ettiler doğal olarak aynı doktora gidiyormuşuz ve birkaç defa düşüğü olmuş şimdi de düşmesin diye uğraşıyorlar bayağı tedirginlerdi üzgünlerdi ondan kimseye diyememişler, onları görünce gerçekten dedim millet nelerle uğraşıyo azıcık şükret haline Allah kimseye aratmasın gerçekten

Evet ya mamaya hiç karşı değilim sağlık için en doğrusu neyse o zaman yapılması lazım bence de

Kızlar bu arada benim plasenta ve kordon birbirine kenardan tutunuyormuş normalde ortadan olması gerekiyormuş ama büyük bir sorun değilmiş, ilerleyen haftalarda bebekte gelişim geriliği söz konusu olabilirmiş bu yüzden yakın takip edilmesini gittiğim perinatolog detaylı ultrason raporuna yazmıştı, normalde ayda bir çağırıyordu doktorum şimdi artık 2 3 haftada bir gözlemlicez dedi, bu tarz bi durum yaşayan var mı ya da yakınlarınızda böyle bi şey duydunuz mu?

Ay maşallah sana da kuzumm. Beni de hep şey diye uyarıyorlar eğer bir memen yeterli gelirse ve diğer memenden emme sırasında süt gelirse hemen süt sağma makinesini koy diyorlar. Mantıklı aslında.
Ve evet benim kuzenimin de sütü çok fazlaydı. Memesen 2 yaşında kesebildi ve hala daha sütü geldiği için 6-7 ay daha azaltarak sağım yaptı ve o sütlerle sütlaçlar muhallebiler meyveli sütler yaptı yaptı verdi. Çocuk anne sütünün tillahını aldı maşallah diyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…