Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    148
Karin kasik agrisi yasayanlar doktora sormus muydunuz normal miymis bugun basladi benim de.bi de her gun akintim oluyor

Dün sabah başlayan karın ağrım hala devam ediyor canım kasık ağrım bir kaç haftadır ara ara özellikle akşamları ve gece yatarken epey oluyor. Çok şükür herşey normal çıktı rahmin genişlemesine bağlı kaslar geriliyormuş. Bu haftalarda normal dedi. Magnezyumu düzenli al ve günde 3 lt su iç dedi sadece

Ayşe hatice falan garanti bir isim seçebilirsin.
Öyle makamlı okumasada olur ya hocalarda hızlı hızlı sessizce okuyor zaten

ay ne güzel isim konusun benim cinnetim resmen. Eşimin tarafı sağolsun başından beri isim konusu dışında bir şey sordukları yok. Lina ismini beğendik onu koymayı düşünüyoruz. Sürekli bi dalga geçme modundalar asla çocuğun bir ihtiyacı var mı diye soran yok hep isim isim. Sabrımın son demlerindeyim çok az kaldı patlamaya

Arkadaşlar merhaba, Salı özelde, dün ise devlette kontrolüm vardı. Bebeğin hareketlerini ben de bir süredir çok aşağıda hissediyorum ancak yukarıdan da geliyor hareket hissi. Doktor bebeğin ayaklarının aşağıda olduğunu söyledi. O nedenle bu normalmiş. Ancak bebekte gelişim geriliği başlamış dedi. 25+1 iken 24 görünüyormuş. Böyle giderse erken doğum yaptırılabilir dedi, iki haftada bir takip lazım dedi. Prof bu dr. Plasentadan beslenemiyormuş. Kan sulandırıcı yazdı ancak almadım ben. Kan sulandırıcı kullanma riskim de olduğu için. Dün bütün gün devlet hastanesindeydim. Tahlillerim de vardı. Doktor bebeğin gayet iyi olduğunu hatta ileride göründüğünü söyledi. İdrarda iki hafta önce çıkan enfeksiyon hâlâ geçmemiş. Üstelik kum döküyormuşum. Saşe ilaçtan yine yazdı. Bir ay sonra kontrol verdi. Moralimi bozmuyorum, devletteki doktorun dediklerini dikkate alacağım. Karnımdaki kasılmalar azalmıştı ancak hâlâ olduğu için magnezyumu günde ikiye çıkaracağım. Özellikle yorulduğumda benim de bel ve sırt ağrılarım oluyor. Bu nedenle mümkün olduğu kadar çok dinlenmeye çalışıyorum. Gebeliğin başında da kum döktüğüm söylenmişti. Aranızda kum dökme sorunu yaşayan oldu mu başka?

Merhaba çok geçmiş olsun sağlıkla geçsin tüm süreciniz ben 20. Hafta civarı bmbrek ağrısıyla acile gitmiştim enfeksiyon taş vs hiçbir şey bulunamayınca kum dökmüş olabileceğimi söylediler ama emin de değilim bir daha şükür olmadı

Kizlar bebeginize koyacaginiz ismin Kur'an'da gecmesine dikkat ediyor musunuz?
Ben isim dusunurken gecen bi arkadas dedi ki istedigin isim gecmiyorsa ikinci bi isim bul hoca kulagina okusun ama kimligine yazdirman gerekmiyor dedi
Bilemedim
Anlamı önemli bence ona dikkat etmedim hiç iki isim de mizacta sorun cikiyor ya hiç tavsiye etmem

50lik şeker yükleme testi yapti 159 çıktı 75 Lik yapacagiz dedi bende çekindim biraz ailede şeker geçmişi var ne yazikki hiç tatli da yemem ama beyaz ekmek ve hareketsizlik de şekeri yuksekltiyormus henüz yaptırmadım ikinci yüklemeyi diyet yapıyorum iki haftaya karar verecegim

Kızlar gebelik şekeri çıktı ve diyetle düşmedi maalesef İnsülin e başladım ama ciddi manada psikolojim bozuldu yemek yemek bile istemiyorum sürekli bebeğime bişey olacak korkusu var 26+1 de gittiğimde suyu normal ama bebek 2 hafta öndeydi böyle bi durum yaşayan daha önceli gebeliklerinde veya etrafından bilen var mı nolur biraz içimi rahatlatın

Canım bende de gebelik şekeri çıktı daha yeni olduğu için diyet deniyoruz. Ben aralık grubunu da çok sık okuyorum orda insülün kullanan 2-3 kişi gördüm gayet de sağlıklı ilerliyor istersen o gruba da bir sorabilirsin süreç nasıl diye

İnşallah biz de sağlıklıca kavuşuruz bebeklerimize peki siz amniyosentez falan yaptırmış mıydınız? Normalde zaten riskli bir işlem olduğu söyleniyor üçüzde üç kere iğneyle gireceği için çok daha riskli olur diye düşünüp korkudan yaptıramıyorum. Eşim yaptırma taraftarı bu konuda fikir birliğine varamıyoruz. Ne yapacağımı şaşırdım

Ahaha zamane bebişleri gerçekten çok hateketli benim de bugün kontrolüm vardı bebeğin ayakları tahmin ettiğim gibi aşağıdaymış ondan soğru hissediyormuşumm
Kizlar bebeginize koyacaginiz ismin Kur'an'da gecmesine dikkat ediyor musunuz?
Ben isim dusunurken gecen bi arkadas dedi ki istedigin isim gecmiyorsa ikinci bi isim bul hoca kulagina okusun ama kimligine yazdirman gerekmiyor dedi
Bilemedim
Açıkçası ben dikkat etmedim. Kuranda geçen her isimde sırf geçiyor diye koymaya karşıyım. Geçiyor ama ne manada yada nasıl geçiyor bunu düşünüyorsak buna da dikkat ederek koyulması gerek bence. Ve bebişimizin ismi kısmetse Toprak olacak

Bende de şeker çıktı şuan ölçüm yapma sürecindeyim. Sizin ölçümler nasıl çıkmıştı?

Kızlarr bende bugün şeker yüklemesi yaptırdım
Açlık 92
1. Saat 147
2. Saat 122 çıktı şükür atlattık bunu da
Cocişim 800 gram olmuşş haftalardır boş duran çerçevem için de güzel bir poz verdi annesine

Bende bugün itibari ile insüline başladım moralim kötü benim de. Bebeğimin suyu çok arttı erken doğum riskim de arttı dikkat ettiğim halde yediklerime mecburen insülin başlandı. Tek dileğim sağlıkla kucağımıza alalım evlatlarımızı

Merhaba, benim bebeğimde de kalpte parlaklık çıktı. Doktorum orta Asya kökenli bebeklerde bu parlaklık olabileceğini ve daha sonra geçtiğini söyledi. Ben zaten fetal yaptığımda risk çıkmadığı için önemsemedim. Aynısı arkadaşımda da meydana geldi ve çok sağlıklı bir bebeği oldu. Endişelenmeyin derim. Biz amniyosentez yaptırmadık.

Canın doktor fetal ekoyu seçenek olarak söyledi yani ailede kalp rahatsızlığı varsa yaptırabilirsin dedi sanırım önce onu sonra amniyosentezi yapıyorlar. Ben yaptırmadım doğuma kadar geçmesini bekleyeceğim yani doktorun tutumu da önemli benim doktorum bu kaybolur gider ya dedi. Çoğul gebelikler için fikrim yok canım. İçin rahat etmiyorsa başka bir doktora daha gitsene. Biz burda hep okuyoruz biliyorsun her doktor ve makine farklı sonuçlar verebiliyor

Bende de şeker çıktı şuan ölçüm yapma sürecindeyim. Sizin ölçümler nasıl çıkmıştı?
75gr yükleme tokluk 1.saat 199 açlık ve tokluk 2.saatim normaldi evdeki ölçümlerde sabah açlık 104-105 civarı tokluklarım aralarda değişmekle birlikte maksimum 168 bi kez 192 görmüştüm insülin baslandı

İnsallahhh şeker yüklemesi yaptırdıgım gün suyu üst sonırda fazla diyemem ama artabilir dendi sonraki kontrolde normal denildi diyetle vs düzeldi sanırım ama diyete rağmen şekerim düşmedi maaleser artık ne yiyeceğimi şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…