- 17 Mayıs 2025
- 267
- 139
- 18
Karin kasik agrisi yasayanlar doktora sormus muydunuz normal miymis bugun basladi benim de.bi de her gun akintim oluyor
Ben çok oturunca ayağı kalktıktan sonra sanki hamlamis gibi bı ağrı oluyor sonra geçiyor ama baya bı agriVajina kemiklerinde agri yasayan var mi ozellikle cok oturunca veya uykudan uyaninca
Ayşe hatice falan garanti bir isim seçebilirsin.Ay ne bileyim esim yapabilir mi bilemedim ezan okumak da bi marifet sonucta
Yalniz bu isim konusu cok tuhaf ya
Bakiyorum arastiriyorum her sayfa baska isim soyluyor misal birinde irem yaziyor digerinde irem yasaklanan isimlerden sahte cennet demekmis falan
Kafam karisti valla
ay ne güzel isim konusun benim cinnetim resmen. Eşimin tarafı sağolsun başından beri isim konusu dışında bir şey sordukları yok. Lina ismini beğendik onu koymayı düşünüyoruz. Sürekli bi dalga geçme modundalar asla çocuğun bir ihtiyacı var mı diye soran yok hep isim isim. Sabrımın son demlerindeyim çok az kaldı patlamayaAnneler neneler dedeler kaynanalar dayılar teyzeler öte dursunlarsiz de annenizin bakmadığı tarafta oturuverin ne olcek. Bizim iki taraf da aşırı anlayışlı olduğu için isim öneren filan yok. Sağlıklı olsun da yeterli diyorlar
Merhaba çok geçmiş olsun sağlıkla geçsin tüm sürecinizArkadaşlar merhaba, Salı özelde, dün ise devlette kontrolüm vardı. Bebeğin hareketlerini ben de bir süredir çok aşağıda hissediyorum ancak yukarıdan da geliyor hareket hissi. Doktor bebeğin ayaklarının aşağıda olduğunu söyledi. O nedenle bu normalmiş. Ancak bebekte gelişim geriliği başlamış dedi. 25+1 iken 24 görünüyormuş. Böyle giderse erken doğum yaptırılabilir dedi, iki haftada bir takip lazım dedi. Prof bu dr. Plasentadan beslenemiyormuş. Kan sulandırıcı yazdı ancak almadım ben. Kan sulandırıcı kullanma riskim de olduğu için. Dün bütün gün devlet hastanesindeydim. Tahlillerim de vardı. Doktor bebeğin gayet iyi olduğunu hatta ileride göründüğünü söyledi. İdrarda iki hafta önce çıkan enfeksiyon hâlâ geçmemiş. Üstelik kum döküyormuşum. Saşe ilaçtan yine yazdı. Bir ay sonra kontrol verdi. Moralimi bozmuyorum, devletteki doktorun dediklerini dikkate alacağım. Karnımdaki kasılmalar azalmıştı ancak hâlâ olduğu için magnezyumu günde ikiye çıkaracağım. Özellikle yorulduğumda benim de bel ve sırt ağrılarım oluyor. Bu nedenle mümkün olduğu kadar çok dinlenmeye çalışıyorum. Gebeliğin başında da kum döktüğüm söylenmişti. Aranızda kum dökme sorunu yaşayan oldu mu başka?
Anlamı önemli bence ona dikkat etmedim hiç iki isim de mizacta sorun cikiyor ya hiç tavsiye etmemKizlar bebeginize koyacaginiz ismin Kur'an'da gecmesine dikkat ediyor musunuz?
Ben isim dusunurken gecen bi arkadas dedi ki istedigin isim gecmiyorsa ikinci bi isim bul hoca kulagina okusun ama kimligine yazdirman gerekmiyor dedi
Bilemedim
50lik şeker yükleme testi yapti 159 çıktı 75 Lik yapacagiz dedi bende çekindim biraz ailede şeker geçmişi var ne yazikki hiç tatli da yemem ama beyaz ekmek ve hareketsizlik de şekeri yuksekltiyormus henüz yaptırmadım ikinci yüklemeyi diyet yapıyorum iki haftaya karar verecegimKızlar şeker yüklemesinde ilki yüksek çıkıp ikinciyi yaptıran var mıbenim ilki çok yüksek çıktı çok moralim bozuk neredeyse hiç tatlı yememe rağmen bu kadar yüksek çıkması moralimi çok bozdu ailemde hep şeker hastası var doktorda ikinci testi yapacakmış bir şeyler duymaya ihtiyacım var moralim sıfır
Canım bende de gebelik şekeri çıktı daha yeni olduğu için diyet deniyoruz. Ben aralık grubunu da çok sık okuyorum orda insülün kullanan 2-3 kişi gördüm gayet de sağlıklı ilerliyor istersen o gruba da bir sorabilirsin süreç nasıl diyeKızlar gebelik şekeri çıktı ve diyetle düşmedi maalesefİnsülin e başladım ama ciddi manada psikolojim bozuldu yemek yemek bile istemiyorum sürekli bebeğime bişey olacak korkusu var 26+1 de gittiğimde suyu normal ama bebek 2 hafta öndeydi böyle bi durum yaşayan daha önceli gebeliklerinde veya etrafından bilen var mı nolur biraz içimi rahatlatın
İnşallah biz de sağlıklıca kavuşuruz bebeklerimizeCanım benim detaylı ultrasonumda da kalbinde ufak bir parlaklık çıktı ama başka hiç bir bulgu olmadığı ve herşeyi normal olduğu için zamanla geçeceğini öngördü sadece takip edilsin ama bundan bişey çıkmaz dedi. Kalple ilgili ailede genetik bir problem varsa fetal eko yaptırabilirsin dedi yaptırmadım da.
Ahaha zamane bebişleri gerçekten çok hateketli benim de bugün kontrolüm vardı bebeğin ayakları tahmin ettiğim gibi aşağıdaymış ondan soğru hissediyormuşummEvet bende tam olarak böyle hissediyorum yani dik bir şekilde ayaklar aşağıda kıpraşıyor. Çünkü bundan önce karın çevremde tekme hissederken 1-2 gün hup hup dönme hareketi gibi hareketler hissettim ve sonrası bu oldu. Annesinin akıllı oğlu ayağa kalktı yürüyerek çıkmaya çalışıyor diyorum :)
Açıkçası ben dikkat etmedim. Kuranda geçen her isimde sırf geçiyor diye koymaya karşıyım. Geçiyor ama ne manada yada nasıl geçiyor bunu düşünüyorsak buna da dikkat ederek koyulması gerek bence. Ve bebişimizin ismi kısmetse Toprak olacakKizlar bebeginize koyacaginiz ismin Kur'an'da gecmesine dikkat ediyor musunuz?
Ben isim dusunurken gecen bi arkadas dedi ki istedigin isim gecmiyorsa ikinci bi isim bul hoca kulagina okusun ama kimligine yazdirman gerekmiyor dedi
Bilemedim
Bende de şeker çıktı şuan ölçüm yapma sürecindeyim. Sizin ölçümler nasıl çıkmıştı?Kızlar gebelik şekeri çıktı ve diyetle düşmedi maalesefİnsülin e başladım ama ciddi manada psikolojim bozuldu yemek yemek bile istemiyorum sürekli bebeğime bişey olacak korkusu var 26+1 de gittiğimde suyu normal ama bebek 2 hafta öndeydi böyle bi durum yaşayan daha önceli gebeliklerinde veya etrafından bilen var mı nolur biraz içimi rahatlatın
Bende bugün itibari ile insüline başladım moralim kötü benim de. Bebeğimin suyu çok arttı erken doğum riskim de arttı dikkat ettiğim halde yediklerime mecburen insülin başlandı. Tek dileğim sağlıkla kucağımıza alalım evlatlarımızıKızlar gebelik şekeri çıktı ve diyetle düşmedi maalesefİnsülin e başladım ama ciddi manada psikolojim bozuldu yemek yemek bile istemiyorum sürekli bebeğime bişey olacak korkusu var 26+1 de gittiğimde suyu normal ama bebek 2 hafta öndeydi böyle bi durum yaşayan daha önceli gebeliklerinde veya etrafından bilen var mı nolur biraz içimi rahatlatın
Merhaba, benim bebeğimde de kalpte parlaklık çıktı. Doktorum orta Asya kökenli bebeklerde bu parlaklık olabileceğini ve daha sonra geçtiğini söyledi. Ben zaten fetal yaptığımda risk çıkmadığı için önemsemedim. Aynısı arkadaşımda da meydana geldi ve çok sağlıklı bir bebeği oldu. Endişelenmeyin derim. Biz amniyosentez yaptırmadık.İnşallah biz de sağlıklıca kavuşuruz bebeklerimizepeki siz amniyosentez falan yaptırmış mıydınız? Normalde zaten riskli bir işlem olduğu söyleniyor üçüzde üç kere iğneyle gireceği için çok daha riskli olur diye düşünüp korkudan yaptıramıyorum. Eşim yaptırma taraftarı bu konuda fikir birliğine varamıyoruz. Ne yapacağımı şaşırdım
İnşallah biz de sağlıklıca kavuşuruz bebeklerimizepeki siz amniyosentez falan yaptırmış mıydınız? Normalde zaten riskli bir işlem olduğu söyleniyor üçüzde üç kere iğneyle gireceği için çok daha riskli olur diye düşünüp korkudan yaptıramıyorum. Eşim yaptırma taraftarı bu konuda fikir birliğine varamıyoruz. Ne yapacağımı şaşırdım
75gr yükleme tokluk 1.saat 199 açlık ve tokluk 2.saatim normaldi evdeki ölçümlerde sabah açlık 104-105 civarı tokluklarım aralarda değişmekle birlikte maksimum 168 bi kez 192 görmüştüm insülin baslandıBende de şeker çıktı şuan ölçüm yapma sürecindeyim. Sizin ölçümler nasıl çıkmıştı?
İnsallahhh şeker yüklemesi yaptırdıgım gün suyu üst sonırda fazla diyemem ama artabilir dendi sonraki kontrolde normal denildi diyetle vs düzeldi sanırım ama diyete rağmen şekerim düşmedi maaleser artık ne yiyeceğimi şaşırdımBende bugün itibari ile insüline başladım moralim kötü benim de. Bebeğimin suyu çok arttı erken doğum riskim de arttı dikkat ettiğim halde yediklerime mecburen insülin başlandı. Tek dileğim sağlıkla kucağımıza alalım evlatlarımızı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?