Sağ ayağımdaki şişlik geçti,ilaç etki etmiş,hem de okulda daha çok oturuyorum.Bende normalde tansiyon sorunu olmadığı için bundan sonra sa olmaz diye ümit ediyorum.
Sevindim. Normalde sebepsiz tansiyon sorunlarım olurdu bekarkende, kaynak bulunamamıştı. Hamileliğe kadar bi kaç sene sorun yaşamadım. Sonra hamilelikte dengesizdi. Ama 20 hafta öncesi olduğu için aslen gebelikle bağlantılı olmadığını düşündüler. Ama 20 hafta sonrası daha sık dalgalanma oluyodu sadece vücudum çok alışıktı ben hissetmiyordum. Tek tepkim yine tansiyon yüzünden doğum yapmadan 1 hafta önce 14 saat uyumuş, uyandıktan 3 saat sonra hala kendime gelememiş halimle tansiyonumu ölçünce 16-10 gördüm. Hastaneye gittim. Pekte bişey yapmadılsr 1 buçuk saat nst, güzel değil diye oksijen verdiler, öyle ciddi bi önlem, ilaç vs yok. Nst düzelince gönderdiler 35 haftalıktı 1 hafta sonra da sorunlarla doğum oldu zaten. Doğumdan 3 ay sonra kadar hala dalgalıydı tansiyonum. Tabi bi de Bebek olduğu ve onun stresi de tansiyonu etkilediği için, ister istemez bi düzensizlik vardı. 1 sene sonunda gayet sorunsuzdu. Ama bu gebelikte en başından öncekinden daha sorunlu gitti, ama vücudumun tepkisini bildikleri için daha çok dikkate alınıyor. Bi yaştan sonra kalıcı bi tansiyon sorunum olacağı kesin, genetik ve bende belirtiler veriyorum şimdiden ama gebelik mi kalıcı yapar bilmiyorum. Sadece eğer bi yatkınlık yoksa tek başına gebelikteki tansiyon kalıcı olmuyor galiba. Böyle biliyorum ama buda bünyeye göre değişir işte.