• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    156
Ben bebek bezini prima premium serisi aldım. Migrostada şuan 1 alana 1 bedava olması lazım.
Idlak mendilleri uni baby yenidoğan.
Biberon emzikler philips avent.
Göğüs pomposı mochi.
Ateş ölçer nexus.
Burun aspiratörü ve uçları otribebe tercih ettim.
Anne yanı beşik chicco aldım.
Deterjan siveno.
Şampuan, losyon, yağ, pişik kremi mustela.
Kamera bakıyorum şuan karar aşamasındayım.
Anne bebek çantasını mcd bag bakıyordum vazgeçtim ağır bir şey almıcam.

Son düzenleme:
Kizlar bebisin kiyafetlerini falan ne zaman yikayacaksiniz?
Birde kiz bebeklerde alt degisimi falan daha mi farkli oluyor
Tuhaf bi soru oldu farkindayim😁
Mesela ben oglumda ilk zamanlar islak mendille silip ardindan islak pamukla kuruluyordum
Kizlarin genital bolgesi daha katmanli ya ondan soruyorum ekstra birsey yapmak gerekir mi bilemedim ona gore pamuk stoklucam da
Uni bany yenidoğan en güzeli bence ama biraz daha pahalı. Sleppy mavi paketini de denemeyi düşünüyorum. Kıyafetleri de ben yıkadım ortadan kalksın diye. Eklendikçe yıkayıp yerleştircem artık daha kolay olur.

Mesela ben oglumda ilk zamanlar islak mendille silip ardindan islak pamukla kuruluyordum
Kizlarin genital bolgesi daha katmanli ya ondan soruyorum ekstra birsey yapmak gerekir mi bilemedim ona gore pamuk stoklucam da

Ben 33.haftada falan yikarim diye dusunuyorum ama cidden bunca seyin hepsini jutuleyip mi koyucaz ya o gozumde buyuyo 🤭🤭 hadi bi kerelik yaptim diyelim dogunca surekli ust degisimi yikama vs olacak bebekle nasil utu yapicam diye dusunuyorum. Alt temizligi ile ilgili islak mendil kutularindan ve temizleme pamuklarindan aldim yenidogan doneminde su ve zeytinyagi ile islatip silmeyi dusunuyorum ama bi de sleepynin bio natureldi sanirim o islak mendilinden stokladim baya ovuyolar deneyip gorucez artik 🤣 onden arkya dogru temizlemeye dikkat et hijyen acisindan
Valla kızlar ben izinliydim 28-29 ekimde o yüzden kendi annem geldi yıkadık ütüledik organizerlere yerleştirdik bebek odasındaki L koltuğun üzerine koyup üzerini kapattık. 10 kasımda mobilyalar gelecek onları silip yerleştiri yerleştirivericez. Ama ben size birşey söyliyim mi annemle dönüşümlü yapmamıza rağmen ütü çok yoruyor her şey ütülendiği için çok uzun sürüyor dinşene dinlene. Bir de etiket kes organizerlere koy derken insan ölüp bitiyor. İyice ağırlaşmadan yapmak bunları çok daha mantıklıymiş diye düşünüyorum. Bu önümüzdeki iki hafta annemin gezisi olduğu için biz erken yapmak durumunda kaldık ama iyi ki de kaldık yoksa 7 buçuk aylıkken falan yapmayı düşünüyordum

Valla kızlar ben izinliydim 28-29 ekimde o yüzden kendi annem geldi yıkadık ütüledik organizerlere yerleştirdik bebek odasındaki L koltuğun üzerine koyup üzerini kapattık. 10 kasımda mobilyalar gelecek onları silip yerleştiri yerleştirivericez. Ama ben size birşey söyliyim mi annemle dönüşümlü yapmamıza rağmen ütü çok yoruyor her şey ütülendiği için çok uzun sürüyor dinşene dinlene. Bir de etiket kes organizerlere koy derken insan ölüp bitiyor. İyice ağırlaşmadan yapmak bunları çok daha mantıklıymiş diye düşünüyorum. Bu önümüzdeki iki hafta annemin gezisi olduğu için biz erken yapmak durumunda kaldık ama iyi ki de kaldık yoksa 7 buçuk aylıkken falan yapmayı düşünüyordum
İyi yapmışsın bence canım benimde bir hastane çantam kaldı artık. 30-32 hafta arası onu da hazırlayayım diyorum.

Ben önümüzde ki hafta yıkayacağım yani 32 de 🥰
Ay kız bebek zor iş bacım. Önden arkaya sileceksin bastırmadan ve de ben sadece pamuk kullandım ıslak medilde hızlı pişik oluyor enfeksiyon oluyor. Pamukları ıslatıp siliyordum kutuda hazır bekletiyordum o anlık kullancağım kadarını ıslatmış oluyordum. Bir de benim kızımda vajinal yapışıklık oldu sonradan doktordan öğrendim ki sudocrem gibi ağır yağlı kremler tetikliyormuş dikkat etmek lazım

Uni bany yenidoğan en güzeli bence ama biraz daha pahalı. Sleppy mavi paketini de denemeyi düşünüyorum. Kıyafetleri de ben yıkadım ortadan kalksın diye. Eklendikçe yıkayıp yerleştircem artık daha kolay olur.
Neyle yikadiniz deterjan yumusatici vs olarak

deterjan-siveno
Bulaşık deterjanı- siveno
Tırnak makası seti
pilli tırnak törpüsü
Prima premium care bez
Göğüs ucu kremi - lansinoh
Pompa - giyilebilir lansinoh
Ateş ölçer - braun
Korbell çöp kutusu (kesin çok gereksiz ama özendim 😂)
Emzik - philips avent ultra soft
Biberon seti - philips avent
Kamera - xiaomi
Odası haftaya gelecek- montessori tarzı yatak, şifonyer, dolap
Park yatak - kraft paris
Kıyafet olarak bir şeyler aldım ama bebişin nasıl olacağını bilmeden de zorlandım biraz yenidoğan az aldım artık almayacağım
Banyo ihtiyaçları
Nevresimleri
Montessori yatak için minder vs daha çoook eksiğim var

Bir de birsürü kitap aldım en sevdiğim 🙈

Tecrübeli annelerim bu soru size, ben inşallah sağlıklı olacağımıza inanarak 1 hafta-10 gün sonra yürüyüşlere vs çıkmak istiyorum. Bebişe astronot montlardan mı giydiriyoruz ufakken rahat olur mu acaba o montlar pusetle birlikte falan gözüm kestiremedi pek

Bu mesajı yanlışlıkla Aralık grubuna yazdım ilk 😂 neyse cevap gelirse ordan da size tüyo veririm

Ben önümüzde ki hafta yıkayacağım yani 32 de 🥰
Ay kız bebek zor iş bacım. Önden arkaya sileceksin bastırmadan ve de ben sadece pamuk kullandım ıslak medilde hızlı pişik oluyor enfeksiyon oluyor. Pamukları ıslatıp siliyordum kutuda hazır bekletiyordum o anlık kullancağım kadarını ıslatmış oluyordum. Bir de benim kızımda vajinal yapışıklık oldu sonradan doktordan öğrendim ki sudocrem gibi ağır yağlı kremler tetikliyormuş dikkat etmek lazım
Canım pamuk ıslatmak zor geldi bana bir de önceden ıslatsam soğuyor. Unibaby yenidoğan hiç pişik yapmadı ben hep uni kullandım ilk kızımda. Vajinal yapışıklık bizde de oldu maalesef bende sudocrem falan kullanmıştım kızımda pişik olmasın diye çocuğum pişik olmadı ama belki ondan olmuştur o vajinal yapışıklık büyüdükçe geçer dediler bir kaç kere pamuklu kulak çubuğuyla doktor açtı olmaması içinde o zaman bir krem vermişti o bayağı iyi gelmişti.

Canım pamuk ıslatmak zor geldi bana bir de önceden ıslatsam soğuyor. Unibaby yenidoğan hiç pişik yapmadı ben hep uni kullandım ilk kızımda. Vajinal yapışıklık bizde de oldu maalesef bende sudocrem falan kullanmıştım kızımda pişik olmasın diye çocuğum pişik olmadı ama belki ondan olmuştur o vajinal yapışıklık büyüdükçe geçer dediler bir kaç kere pamuklu kulak çubuğuyla doktor açtı olmaması içinde o zaman bir krem vermişti o bayağı iyi gelmişti.
6 aylıkken o şekilde bizde açtırdık ama sonra tekrarladı tam kapanma olmasada yarı kapanıklık oldu 2 yaşındaydı bu sefer. Çocuk cerrahı ufak bir operasyonla açtı ama çocuğumda travma oldu 5 yaşında hala unutmuyor 😢 ben pamuğa çok alışmıştım pratikleşmiştim yani ama bunda erkek diye koyverebilirim😅

Tecrübeli annelerim bu soru size, ben inşallah sağlıklı olacağımıza inanarak 1 hafta-10 gün sonra yürüyüşlere vs çıkmak istiyorum. Bebişe astronot montlardan mı giydiriyoruz ufakken rahat olur mu acaba o montlar pusetle birlikte falan gözüm kestiremedi pek

Bu mesajı yanlışlıkla Aralık grubuna yazdım ilk 😂 neyse cevap gelirse ordan da size tüyo veririm
Peluş tulum üstüne battaniye ile çıkaracağım canım astronot içinde kaybolurlar bir de giydirmesi yarım saat çıkarması yarım saat😅

Canım zaten aşılara gidip geleceksiniz ama ben o kadar ufakken aşılar, kontroller, işitme testi vs bunlar dışında kızım ekimde doğmasına rağmen çıkarmamıştım. Çok küçük oluyorlar. 40’ı çıkınca başlamıştım. Tam astronot değil de peluş ceketler bile işini görür.

6 aylıkken o şekilde bizde açtırdık ama sonra tekrarladı tam kapanma olmasada yarı kapanıklık oldu 2 yaşındaydı bu sefer. Çocuk cerrahı ufak bir operasyonla açtı ama çocuğumda travma oldu 5 yaşında hala unutmuyor 😢 ben pamuğa çok alışmıştım pratikleşmiştim yani ama bunda erkek diye koyverebilirim😅
Evet bizde de tekrarladı bebekken doktor bir daha açmıştı allahtan ufaktı da hatırlamıyor. Şuan 10 yaşında benimki de bakamıyorum da tabii çok utangaç ama kapansa herhalde işerken rahatsızlık verir söylerdi. Büyüdükçe geçer demişti bize o zaman doktor.

Sadece deterjan yeterli oluyor yani anladigim kadariyla. Ben ebebekten bebek yumusaticisi da almistim ondan da doksem zarari olur mu
Yumuşatıcılar ne kadar durulanırsa durulansın arınmıyor diyorlar o yüzden ben kullanmadım. Çift durulama yap bence canım eğer yumuşatıcı koyacaksan bir şey olacağını düşünmüyorum. Zaten kir yok herkes elliyor tozu falan gitsin diye yıkıyoruz.

Canım hastaneden ana kucağı olmadan bebişler çıkartılmıyor yasak haberin olsun.
Ben anne bebek çantasını elele aldım bir bak istersen çok beğendim
Öyle mi, haberim yoktu bu durumdan. Yani puset mecburi görünüyor doğum öncesi.
Çanta önerisi için teşekkür ederim.

Back
X