- 3 Kasım 2025
- 133
- 239
- 18
- Konu Sahibi Matmazel -
-
- #13.801
Canım doktor 38leri beklemeyiz derken sezeryan ile mi doğum yaptıracak? Kaçırmış olabilirim bu detayı…Şimdi eve geldim yemek yedim anca yazabilecek pozisyondayım
Canım ben 34+3teyim bebek 37 haftalarda görünüyor ve 3 kg olmuşöncelikle maşallah diyeyim tabi ama doktor 38-39ları beklemeyiz böyle giderse dedi kesin olmamakla birlikte. Nstye girdim hatta iki kere girdim ilkinde bebiş çok hareketliydi kalp atışı yüksekti doktor bi de sakinken görmek istedi ikisinde de sıkıntı yoktu görünen bir sancı yok şükür.
Bu organizasyonlara gelince benim çok sinirimi bozdular öoğu hastanede doğum anında fotoğraf video çekiliyor ve bu doğum paketine dahil oluyor örnek medicana böyleydi. Burda 10k gibi bir fiyat istemişler ve oda süslenmiyormuş şirketle anlaşın dediler. Eşim de demiş biz kapı süsü çikolata vs her şeyi sipariş ettik ne demek getiremeyiz falan onlar da tamam o zaman onları getirirsiniz demişler. Fotoğraf meselesine uyuz oldum 10k vermeyi hiç istemiyorum onun yerine gider başka bir şey alırım yani ben zaten yenidoğan ve hamile çekimi için başka bi yerle anlaşmıştım. O işi naparız bilmiyorum.
Sana liste geldiğinde benimle de paylaşır mısın canım çünkü bugün eşim konuştu ben nstdeyken kendim konuşamadım
Etrafımdaki pro max anneler de öyle diyor, aşağı indiyse doğum yakınmışBir de arkadaşlar benim karnım sanki biraz aşağı indiaslında bunun bilimsel bir şey olmadığı yazıyor her yerde ama çocuk artık ağır mı geliyor doğum mu yaklaştı bana gelenler geldi bugün de bir arkadaşım doğuma giriyor zaten iyice heyecanlandım
Ay bende deneyeyim. Bugün saldım kendimi diye şekerde yüksek çıkıyor ve sürekli atıştırmak istiyorum resmenKarnabahar,ıspanak,kabaklı patlıcanlı etli türlü yemekleri yapıyorum ben içine havuç patates ekleyemiyorum şekerden dolayı ama senin öyle bi problemin yokhaftada 1 balık yemeye çalışıyorum ama fırında olacak şekilde kızartmadan uzak duruyorum. Genel olarak sıraya döktüm 1 gün sebze yemeği 1 gün et yemeği 1 gün balık 1 gün bakliyat yemeği şeklinde böyle olunca o gün ne günüyse onu pişiriyorum pirinç yerine basmatiye geçtim ama genel olarak sebzeli bulgur pilavı yapıyorum domatesli biberli falan sabahları da bu ara yulaflı tarifler bende denemeye başladım çorbalarda da normal un yerine yulaf unu kullanıyorum
Canım 5 dakika mesafede benimde hastane var ama hastane var hastane var bence. Kötüyü düşünme hangisi içine siniyorsa ve iyi olduğunu düşünüyorsan doğumunu orada yap.Bende aynı şekilde düşünüyorum ya. Geçen gittiğimde aç gelseydin hallederdik dedi. Bakalım burası ne diyecek.
Kafama takılan bi soru var ya, size danışayım.
2 tane hastane var birisi bana en fazla araçla 5 dk trafiksiz. Dibimde yani. Eşim orada doğum yap diyor, ilk doğumda orada oldu. Yine acil sezeryan olduğum için doğum sonrası hizmet vs iyiydi. 8 senede değişmişte olabilir bilmiyorum.
Birde en fazla yarım saat uzaklıkta hastane var ama kadın doğum hastanesi. Yenidoğan bakımı vs var, Allah korusun yoğun bakıma girmesi gerekirse aynı hastanede olabilir. Ama son zamanlarım ya buraya gitmeyede üşeniyorum bi noktada.
Siz olsanız ne yapardınız, hangisini tercih ederdiniz?
Ay aynıyızzŞimdi eve geldim yemek yedim anca yazabilecek pozisyondayım
Canım ben 34+3teyim bebek 37 haftalarda görünüyor ve 3 kg olmuşöncelikle maşallah diyeyim tabi ama doktor 38-39ları beklemeyiz böyle giderse dedi kesin olmamakla birlikte. Nstye girdim hatta iki kere girdim ilkinde bebiş çok hareketliydi kalp atışı yüksekti doktor bi de sakinken görmek istedi ikisinde de sıkıntı yoktu görünen bir sancı yok şükür.
Bu organizasyonlara gelince benim çok sinirimi bozdular öoğu hastanede doğum anında fotoğraf video çekiliyor ve bu doğum paketine dahil oluyor örnek medicana böyleydi. Burda 10k gibi bir fiyat istemişler ve oda süslenmiyormuş şirketle anlaşın dediler. Eşim de demiş biz kapı süsü çikolata vs her şeyi sipariş ettik ne demek getiremeyiz falan onlar da tamam o zaman onları getirirsiniz demişler. Fotoğraf meselesine uyuz oldum 10k vermeyi hiç istemiyorum onun yerine gider başka bir şey alırım yani ben zaten yenidoğan ve hamile çekimi için başka bi yerle anlaşmıştım. O işi naparız bilmiyorum.
Sana liste geldiğinde benimle de paylaşır mısın canım çünkü bugün eşim konuştu ben nstdeyken kendim konuşamadım
Canım ben bunu sordum doktora haftası iki hafta ileri çıktığı için bir kaç hafta erken mi olur yani doğum dedim yok hayır bu satı değiştirmez dedi. Yani sata göre bekliyorlar doğumu ama kilolu oluşu belki doğum şeklini değiştirebilir. Bizimki onunla ilgili de bir şey demedi şuan için normali bekleyeceğiz.Canım doktor 38leri beklemeyiz derken sezeryan ile mi doğum yaptıracak? Kaçırmış olabilirim bu detayı…
Bebeğin kgsu önde diye haftasından önce gelme ihtimali mi varmış? Benim doktorda her soruma belli olmaz diyor gıcık oldum
Etrafımdaki pro max anneler de öyle diyor, aşağı indiyse doğum yakınmış
bilimsel olmayabilir ama ben inanmak istiyorum
Benimki ortalarda ya da ben anlamıyorum
Kızlar göbüşün yandan fotisini atsam tespit eder misiniz
Kiz tanisikligimiz cikmasin kac senedir ordasin bende bi ara o serviste calistim 1 ay falan ondan az cok biliyorum shshdj hasta kayittaBen eski Acıbademliyim , kadın doğum hemşiresiyim zatenMine hoca çok yoğun maalesef , randevu bulmak da imkansız . Ceren Hocayı da tercih etmedim . Muhtemelen o çirkef doktor benim doktorum, ama ben çok memnunum kendisinden ahahhaha
Kuzum tam olarak aynı durum bizde de var, 5 dkk yakında olan hastaneye değil 30 dkk uzaktakine gidiyorum güvenilir bir hastane olduğu için, en azından içim rahat eder doğumda ve sonrasındaBende aynı şekilde düşünüyorum ya. Geçen gittiğimde aç gelseydin hallederdik dedi. Bakalım burası ne diyecek.
Kafama takılan bi soru var ya, size danışayım.
2 tane hastane var birisi bana en fazla araçla 5 dk trafiksiz. Dibimde yani. Eşim orada doğum yap diyor, ilk doğumda orada oldu. Yine acil sezeryan olduğum için doğum sonrası hizmet vs iyiydi. 8 senede değişmişte olabilir bilmiyorum.
Birde en fazla yarım saat uzaklıkta hastane var ama kadın doğum hastanesi. Yenidoğan bakımı vs var, Allah korusun yoğun bakıma girmesi gerekirse aynı hastanede olabilir. Ama son zamanlarım ya buraya gitmeyede üşeniyorum bi noktada.
Siz olsanız ne yapardınız, hangisini tercih ederdiniz?
Evet iyi oldu isime geldiAhahahah kahvaltını da aradan çıkardıysan bu lahmacun partisi iyi olmuşbulaşık derdi de olmadı bak
Ay eşimi dinleyip sanırım yakın olanı tercih edicem. En azından odaları tek kişilik diye biliyorum bi tık daha rahat olurum sanırım. Annemde burda doğum yap yine bildiğin hastane diyor ama doktorlar sıkıntılı işte. İlk zamanlarda gittim, ilgilenmediler bile doğru düzgün bakalım bi pazartesi olsunda ona göre bi tekrardan düşünürüzCanım 5 dakika mesafede benimde hastane var ama hastane var hastane var bence. Kötüyü düşünme hangisi içine siniyorsa ve iyi olduğunu düşünüyorsan doğumunu orada yap.
Aile hekimimde kadın doğum hastanesini tercih etmemi istiyor mesela. Şeker var sıkıntı olmasın ama yinede tercih sende dedi. Bi yandan kızımıda düşünüyorum her türlü hem okul hem hastane yan yana. Eşim yanımda olsa bile 5 dkda kızımı alır okuldan. Kimseye bırakmak istemiyorum açıkçası. Kafam öyle karıştı ki bilmiyorum ya. Doğurmasıda ayrı dert vallaKuzum tam olarak aynı durum bizde de var, 5 dkk yakında olan hastaneye değil 30 dkk uzaktakine gidiyorum güvenilir bir hastane olduğu için, en azından içim rahat eder doğumda ve sonrasında
Geçmiş olsun canım, bencede yoruluyor insan artıkEvet iyi oldu isime geldiama esime dedim ki yaprak dokumu necla gibi doguma kadar kimse gelmesin yoklamasin etrafimda kalabalik istemiyorum kimseyi cekecek halim yokkk
Ahahahaha ay çıkar mı çıkar ama ben 2014-2015te çalıştım yakın zamanda değil , taa ilk geldiğim zamanlardı :)Kiz tanisikligimiz cikmasin kac senedir ordasin bende bi ara o serviste calistim 1 ay falan ondan az cok biliyorum shshdj hasta kayitta
Hmm o zaman son haftalarda belli olcak bu durum. Sende mi 2 haftada bir gidiyorsun kontrole? Ne zaman haftalık olacak onu merak ettim canımCanım ben bunu sordum doktora haftası iki hafta ileri çıktığı için bir kaç hafta erken mi olur yani doğum dedim yok hayır bu satı değiştirmez dedi. Yani sata göre bekliyorlar doğumu ama kilolu oluşu belki doğum şeklini değiştirebilir. Bizimki onunla ilgili de bir şey demedi şuan için normali bekleyeceğiz.
MaşaallahŞimdi eve geldim yemek yedim anca yazabilecek pozisyondayım
Evet canım 2 haftada bir gidiyorum. Haftaya cuma benimde. Sanırım 36’dan sonra her hafta oluyor.Hmm o zaman son haftalarda belli olcak bu durum. Sende mi 2 haftada bir gidiyorsun kontrole? Ne zaman haftalık olacak onu merak ettim canım
Aa kızını ve okulu unuttum bi an canım, öyle olunca işler biraz değişiyor. Artık nasıl rahat edeceksen öyle yaparsınAile hekimimde kadın doğum hastanesini tercih etmemi istiyor mesela. Şeker var sıkıntı olmasın ama yinede tercih sende dedi. Bi yandan kızımıda düşünüyorum her türlü hem okul hem hastane yan yana. Eşim yanımda olsa bile 5 dkda kızımı alır okuldan. Kimseye bırakmak istemiyorum açıkçası. Kafam öyle karıştı ki bilmiyorum ya. Doğurmasıda ayrı dert valla
Geçmiş olsun canım, bencede yoruluyor insan artıkbende aynı şekilde kimseyi göresim gelmiyor artık
Canım seninde mi kilosu öndeydi yoksa sat olarak mı aynıyız dedinAy aynıyızzmaşallah kuzuyada peki ne zaman belirlenicek doğum şekli günü vs? Gün yaklaştıkça bizim konular hep doğum üzerine dönüyor
Valla normalde geçen gittiğimde erken doğum anlamına gelmiyor dedi bu sefer altta yatan bir şeker durumu da olduğu için o kadar bekletmiyoruz genellikle ama kesin değil dedi. Sezeryan mı dedim yo olmak zorunda değil dedi yani aşırı derecede belirsiz konuştuCanım doktor 38leri beklemeyiz derken sezeryan ile mi doğum yaptıracak? Kaçırmış olabilirim bu detayı…
Bebeğin kgsu önde diye haftasından önce gelme ihtimali mi varmış? Benim doktorda her soruma belli olmaz diyor gıcık oldum
Etrafımdaki pro max anneler de öyle diyor, aşağı indiyse doğum yakınmış
bilimsel olmayabilir ama ben inanmak istiyorum
Benimki ortalarda ya da ben anlamıyorum
Kızlar göbüşün yandan fotisini atsam tespit eder misiniz
Valla anlamadım ki ama çok heyecan yaptım artık bavulumu komple hazır etmeliyimMaşaallahbekleyemeyiz demelerinin sebebi kilodan dolayı değil mi? Bana dedikleri gibi suni ile başlatmayı kastediyorlar sanırım. 37 38 gibi demişlerdi bana ama 37 hafta 1 ocak da oluyor benim
Evet kesinlikle çok heyecanlıValla anlamadım ki ama çok heyecan yaptım artık bavulumu komple hazır etmeliyimevet kilo önde olduğu için ve her ne kadar benim uzun zamandır şekerim dengeli de olsa altta yatan bir şeker durumu olduğu için dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?