• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    141
Ayy maşallahhh sizee 😍listenizi hayrınıza paylaşın benimle de 😂😂 bana da bi hantal geldi ya ama nereye taşicam diye de düşünüyorum bilemedim kendi kendine oyalanacağı bir şey lazım bana 😂😂
Tabii ki paylaşırım fikir olur inşallah 🥰😂

Hastane çantasına kendime;
Pijama 3 takım
Emzirme atleti 3 tane (sütyene gerek duymadım)
Alt çamaşır
Depend 2 paket (1 paketi çantaya)
Göğüs pompası
Göğüs ucu kremi
Göğüs ucu kapatıcı
Başörtü bone kapalılar için gerekli olabilir
Çorap terlik
Hırka veya yelek kış olacağı için
Meryem ana otu
Emzirme örtüsü
Hastane çıkışı için giysi

Manuel burun aspiratörü
Sterimar baby deniz tuzu
Zıbın yenidoğan kısa kol olabilir
Zıbın 3 6 ay sıfır kol
Yenidoğan takım
3 6 ay takım
Emzirme yastığı
Düzenleyici 6lı valiz için
Düzenleyici keçe
Ağız mendili
Çorap bebek için
Şampuan
Bübchen vücut losyonu
Bebek tarağı
Bebek nevresim
Bebek yatak alezi
Bebek havlusu
Bebek alt açma örtüsü
Bebek bezi yenidoğan ve biraz büyük olarak
Bebek ıslak mendil, alt silme mendili vs
Puset örtüsü
Reflü yatağı
Termos babyplus
Biberon philips avent
Biberon ağzı 0 numara philips avent
Emzik philips avent
Bebek kundak
Ateşölçer nexus almıştım
Belki ihtiyaca göre mama alabilirim

Park yatak kanz
Şifonyer ikea, çekmece içi düzenleyici
Bebek arabası puset prego
Oto koltuğu
Ana kucağı

listede eksikler var ama en aciller bunlar şimdilik diye düşündüm, ek gıda dönemi için mama sandalyesi vs bunları sonraya bıraktım şuan acil değiller diye 😂

Ayy maşallahhh sizee 😍listenizi hayrınıza paylaşın benimle de 😂😂 bana da bi hantal geldi ya ama nereye taşicam diye de düşünüyorum bilemedim kendi kendine oyalanacağı bir şey lazım bana 😂😂
Manuelde de bebek kendisini sallıyormuş bi zaman sonra artık ne kadar sallarsa 😂 ben 4 5 aylıkken yaz geliyo artık bi yerlere giderim diye düşündüm o yüzden taşınabilir şeylere yöneldim park yatak kabin boy bebek arabası ve manuel ana kucakları gibi 😂

Kizlar bildiginiz hamile abiye satan bi site var mi kac gundyr bakiniyorum hic bir sey bulamadim.yakin akraba dugunune katilicam 2 ay sonra ama olsun simdiden bakiyorum😅

Kizlar bildiginiz hamile abiye satan bi site var mi kac gundyr bakiniyorum hic bir sey bulamadim.yakin akraba dugunune katilicam 2 ay sonra ama olsun simdiden bakiyorum😅
Ben trendyolmilladan aldım benim de haftay kuzenim evleniyor. 42 beden aldım normal bir elbise ama çok güzel oturdu . Oradan bakabilirsin acayip ucuz da

Ya bende sadece ben uyanıyorum sanıyodum , ama sebepsizce uyanıyorum sizin de öyle mi ? Bi daha da uyuyamıyorum ve sabahın köründe de işe geliyorum :(
Bende öyleyim 3 4 arası kesin uyaniyorum sabah iş oğlanı kreşe bırak işe işten çık eve uykusuzluktan perişan oldum ya

Ben herhalde alışverişe 30. Haftadan sonra başlarım. Zaten sadece kıyafet alacağım bir de bi bebek bakım çantası. Onun dışında kızıma yakın zamanda herşeyi aldık yeni bebiş de onları kullanır artık 😍
Ayy kıyafet konusunda oğlumun herşeyi var bu bebiste erkek hiç birseye ihtiyac yok yeni doğan takımları Max bir hafta kullandim 🤣ama alasım var fiyatlara hiç göz atmadım😄

Tabii ki paylaşırım fikir olur inşallah 🥰😂

Hastane çantasına kendime;
Pijama 3 takım
Emzirme atleti 3 tane (sütyene gerek duymadım)
Alt çamaşır
Depend 2 paket (1 paketi çantaya)
Göğüs pompası
Göğüs ucu kremi
Göğüs ucu kapatıcı
Başörtü bone kapalılar için gerekli olabilir
Çorap terlik
Hırka veya yelek kış olacağı için
Meryem ana otu
Emzirme örtüsü
Hastane çıkışı için giysi

Manuel burun aspiratörü
Sterimar baby deniz tuzu
Zıbın yenidoğan kısa kol olabilir
Zıbın 3 6 ay sıfır kol
Yenidoğan takım
3 6 ay takım
Emzirme yastığı
Düzenleyici 6lı valiz için
Düzenleyici keçe
Ağız mendili
Çorap bebek için
Şampuan
Bübchen vücut losyonu
Bebek tarağı
Bebek nevresim
Bebek yatak alezi
Bebek havlusu
Bebek alt açma örtüsü
Bebek bezi yenidoğan ve biraz büyük olarak
Bebek ıslak mendil, alt silme mendili vs
Puset örtüsü
Reflü yatağı
Termos babyplus
Biberon philips avent
Biberon ağzı 0 numara philips avent
Emzik philips avent
Bebek kundak
Ateşölçer nexus almıştım
Belki ihtiyaca göre mama alabilirim

Park yatak kanz
Şifonyer ikea, çekmece içi düzenleyici
Bebek arabası puset prego
Oto koltuğu
Ana kucağı

listede eksikler var ama en aciller bunlar şimdilik diye düşündüm, ek gıda dönemi için mama sandalyesi vs bunları sonraya bıraktım şuan acil değiller diye 😂
Maaşallahhh 😂😂😂😂 ne kadar çok acil şey varmış olmasa ne olacak kim bilir 😂😂 😂 teşekkür ederim canım benim hatırlatıcı olsu bana da 🙏

BEn abiyefon dan almistim 3.5 aylık hamileyken zaten kilomda vardı ordada büyük beden abiyeler var oraya bakabilirsin uygun fiyatları da

Kızlar merhaba bende şimdi detaylı ultrasondan çıktım. Rahim ağzı 32 biraz kısa takip yapılacak dedi. Bide sezaryen yerim incelmiş bunları yaşayan var mı çok panik oldum 😔
Bir sey sorabilir miyim rahim agzi uzunluğu standart ölçülüyor mu detayli ultrasonda, yoksa bir risk varsa mi bakiliyor sadece bilginiz var mi? Bir de karından mi bakiyorlar rahim agzi uzunluğuna. Randevum Ekim basinda.

Bir sey sorabilir miyim rahim agzi uzunluğu standart ölçülüyor mu detayli ultrasonda, yoksa bir risk varsa mi bakiliyor sadece bilginiz var mi? Bir de karından mi bakiyorlar rahim agzi uzunluğuna. Randevum Ekim basinda.
Ben detaylida buna da bakiyor musunuz diye sordum doktorum da evet dedi ama kac olctugunu falan didik didik sormadim zaten genelde sorun olunca bir sey soyluyorlar normalse belirtmiyorlar bunlari bende ogrenirsem arastirip kendime vesvese edecegim icin zaten cahillik mutluluktur kafasindayin 🤣🤣

Ben detaylida buna da bakiyor musunuz diye sordum doktorum da evet dedi ama kac olctugunu falan didik didik sormadim zaten genelde sorun olunca bir sey soyluyorlar normalse belirtmiyorlar bunlari bende ogrenirsem arastirip kendime vesvese edecegim icin zaten cahillik mutluluktur kafasindayin 🤣🤣
☺️Bende sorayim o zaman gititgimde

Alisveristen konusmussunuz ben zamlanmadan nerdeyse her seyi tamamladim hem ihtiyaclar hem bebek odasini insallah kullanmak da nasip olur guzel gunlerde 🥰 bu arada bugun asi aldim 21+3teyim karma asi yaptilar suanlik bi sorun yok umarim olmaz da . 1 ay sonra da tetanoz olacakmisim ama bana 3.bir asidan daha bahsettiler dogumdan 6 ay sonraymis 3.asi hic duymamistim 3.dozu olan var miydi aranizda ya da boyle bilgisi olan

Ya evet detaylı bilmek gerçekten çok sıkıntılı. Benim doktorum 38 mm demişti 2 gün sonra kum dökerken acile gittiğimde 34 ölçtüler diye o günden beri kendi kendimi yedim doktorlar bu farkın cihazdan kaynaklandığını söylemesine rağmen asla rahat edemedim... halbuki bilmesem kafaya takmazdım 😄

Kızlar toplanın eve geldim şimdi , detaylı hastane çantası listesi paylaşıyorum .
Bebek İçin ;
•6-8 adet mümkünse üstten genişleyebilir zıbınlar , uzun kollu ve kısa kollu
•Önden çıtçıtlı tulumlar , özellikle fermuarlılar tercih edilmiyor komplesi açılmak zorunda kalıyor çünkü
•Hastane çıkışı takım , fazladan mutlaka şapka, çorap ve eldiven . Özellikle çorabı fazla alın eldiven niyetine ellerinde daha sağlam duruyor , ama işlemeli çoraplarsa ipleri elleri kesmesin diye ters giydirebilirsiniz
•Küçük bir paket bez , adet belirtmiyorum hastanede kaç gün kalacağınıza bağlı değişebilir .
•Islak mendil, pamuğa ihtiyacınız olursa hastaneden temin edebilirsiniz o yüzden gerek yok
•Hemşireler biberon ve emzik karşıtıdır , sevmeyiz ama sizin yanınızda bulunsun sarılık ihtimaline karşı mama verilebilir çünkü . Ama ilk etapta Philips avent gibi bi marka değil tek ölçülük minik cam biberonlar almanız yararınıza olur , linklerini ekleyeceğim en son
•Ağız temizleme bezleri , müslin bezlerden 3-5 tane yanınızda bulunsun çok kusacakları için ihtiyacımız olacak
•Kış bebesi olacaklar o yüzden mutlaka bi tane kalın battaniye ,bi tane penye battaniye
•Aynı zamanda yelek bile bulundurabilirsiniz bebek için
•Bazı özel hastanelerde bebeklere kendileri kıyafet veriyolar bunları da göz önünde bulundurun mutlaka.
•Sarı örtü örtmek sarılığı azaltmaz aksine bebeğin yüzüne rengi yansıyacağı için sizi yanıltabilir o yüzden sarı örtüye ihtiyacımız yok .
•Bebeğe zemzem ya da hurma vermek bilimsel açıdan doğru değil, ama inançlarınız doğrultusunda size bırakıyorum 🤗
•Bebek hediyeliklerinizi ve kapı süslerinizi de giderken yanınızda götürmeyi unutmayın 🌸

Anne için ;
•Mutlaka en az 2 takım normal pijama takımı mümkünse biri koyu renkli ve bu sabahlıklı takımdan ayrı olsun, yani toplamda 3 gecelik yanınızda bulunsun , kanama vs gibi durumlarda kirlenebiliyor
•Lohusa sıcaklığı çok fazla olacak ciddi üşüme yanma dengesizliği olduğundan sırtınıza hırka, şal veya yelek
•Depend hasta pedi (Ama mümkünse lastikli külot bez , çok daha kullanışlı olacaktır
•Bir çift silikon göğüs ucu , bebek emzirmek için olan şeffaflardan bahsediyorum
•Göğüs ucu kremi , mutlaka
•Süt sağma pompaları hastanelerde sanayi tipi dediğimiz büyüklerden var. Biraz fazla kuvvetli çektiği için göğüs uçlarınız yara olabilir . Eğer almak isterseniz elektrikli uygun fiyatlı pompalardan alabilirsiniz çok abartı bi şeye gerek yok . Mochinin el pompaları var hiç bi işe yaramaz paranızı boşa harcamayın . Manuel pompalar çok efektif olmadığı için daha fazla yaraya yol açabiliyor
•Ayağınıza çoraptan ziyade bir çift patik koyabilirsiniz şayet sezaryen olursanız ameliyattan çıkarken çok üşüyeceksiniz ☹️
•Pamuklu banyo terliklerinden ziyade crocs benzeri plastik terlikler daha çok işinize yarar , diğerleri yürürken yamuluyor rahatsız olursunuz
•Gecelik ve pijamalarınızda mutlaka emzirme cebi olmasına dikkat edin
•Destekli ve balenli sütyen canınızı yakar , emzirme sütyeni koyabilirsiniz ama ilk etapta kimsenin aklına sütyen giymek bile gelmiyor , abartmadan koyabilirsiniz
•Doktorunuz önermeden korse almayın, bazı doktorlar öneriyor bazıları hiç önermiyor çünkü .
•Hastaneye giderken , oje ya da protez tırnağınızın olmaması önemli çünkü oksijen seviyesi vs ojeli - protez tırnakta okumuyor hastanede zor duruma düşmeyin 😌
•Gebelik ve taburcu çekimi yapacaksanız bunun için aksesuar ve kıyafetlerinizi yanınıza almayı unutmayın, makyaj malzemeleri, taç , bileklik vs gibi
•Humana’nın süt arttırıcı çayı var Steel Tea diye yanınıza mutlaka alın ,
•Gazınız çok olabilir ya da gaz çıkarmakta zorluk çekebilirsiniz , tüm kimyon alıp kaynatmanız gerekebilir , onu da mutlaka çantanıza ekleyin , gaz sancısına birebirdir
•Bu arada bebek için mama almak isterseniz bütün mamaların 1 numarasını alabilirsiniz ama çoğu hastane zaten mama temini yapıyor , çantanızda bulunsun isterseniz mamayı da ekleyebilirsiniz . Şimdilik aklıma gelenler bunlar , daha da aklıma geldikçe eklerim , hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum 🐣

Bunlar da bahsettiğim bazı ürünlerin linki 😌

Ya evet detaylı bilmek gerçekten çok sıkıntılı. Benim doktorum 38 mm demişti 2 gün sonra kum dökerken acile gittiğimde 34 ölçtüler diye o günden beri kendi kendimi yedim doktorlar bu farkın cihazdan kaynaklandığını söylemesine rağmen asla rahat edemedim... halbuki bilmesem kafaya takmazdım 😄
Bazen de insan boyle seyler de duymak istiyor mesela benim bebisimin kafa cevresi fazla olculdu baska doktora da gidicem 1-2 haftaya insallah onun cihazi kotudur fazla olcmistur falan diyorum icimden

Anne için ;
•Mutlaka en az 2 takım normal pijama takımı mümkünse biri koyu renkli ve bu sabahlıklı takımdan ayrı olsun, yani toplamda 3 gecelik yanınızda bulunsun , kanama vs gibi durumlarda kirlenebiliyor
•Lohusa sıcaklığı çok fazla olacak ciddi üşüme yanma dengesizliği olduğundan sırtınıza hırka, şal veya yelek
•Depend hasta pedi (Ama mümkünse lastikli külot bez , çok daha kullanışlı olacaktır
•Bir çift silikon göğüs ucu , bebek emzirmek için olan şeffaflardan bahsediyorum
•Göğüs ucu kremi , mutlaka
•Süt sağma pompaları hastanelerde sanayi tipi dediğimiz büyüklerden var. Biraz fazla kuvvetli çektiği için göğüs uçlarınız yara olabilir . Eğer almak isterseniz elektrikli uygun fiyatlı pompalardan alabilirsiniz çok abartı bi şeye gerek yok . Mochinin el pompaları var hiç bi işe yaramaz paranızı boşa harcamayın . Manuel pompalar çok efektif olmadığı için daha fazla yaraya yol açabiliyor
•Ayağınıza çoraptan ziyade bir çift patik koyabilirsiniz şayet sezaryen olursanız ameliyattan çıkarken çok üşüyeceksiniz ☹️
•Pamuklu banyo terliklerinden ziyade crocs benzeri plastik terlikler daha çok işinize yarar , diğerleri yürürken yamuluyor rahatsız olursunuz
•Gecelik ve pijamalarınızda mutlaka emzirme cebi olmasına dikkat edin
•Destekli ve balenli sütyen canınızı yakar , emzirme sütyeni koyabilirsiniz ama ilk etapta kimsenin aklına sütyen giymek bile gelmiyor , abartmadan koyabilirsiniz
•Doktorunuz önermeden korse almayın, bazı doktorlar öneriyor bazıları hiç önermiyor çünkü .
•Hastaneye giderken , oje ya da protez tırnağınızın olmaması önemli çünkü oksijen seviyesi vs ojeli - protez tırnakta okumuyor hastanede zor duruma düşmeyin 😌
•Gebelik ve taburcu çekimi yapacaksanız bunun için aksesuar ve kıyafetlerinizi yanınıza almayı unutmayın, makyaj malzemeleri, taç , bileklik vs gibi
•Humana’nın süt arttırıcı çayı var Steel Tea diye yanınıza mutlaka alın ,
•Gazınız çok olabilir ya da gaz çıkarmakta zorluk çekebilirsiniz , tüm kimyon alıp kaynatmanız gerekebilir , onu da mutlaka çantanıza ekleyin , gaz sancısına birebirdir
•Bu arada bebek için mama almak isterseniz bütün mamaların 1 numarasını alabilirsiniz ama çoğu hastane zaten mama temini yapıyor , çantanızda bulunsun isterseniz mamayı da ekleyebilirsiniz . Şimdilik aklıma gelenler bunlar , daha da aklıma geldikçe eklerim , hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum 🐣
Ne guzel seyler yazmissiniz emeginize saglik

Back
X