• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    141
Günaaydın sitenin en sakin grubu 🥰
Park yatak ya da montessori için minder alanınız var mı nasıl bir şey almak lazım marka model önerisine açığım
Park yatak icin kanzin ic yatagini almistim ogluma
Park yatak icin dedigimde bir ton secenek sunmuslardi
Memnunum ben

Günaaydın sitenin en sakin grubu 🥰
Park yatak ya da montessori için minder alanınız var mı nasıl bir şey almak lazım marka model önerisine açığım
İç yatak soruyorsun sanırım orta sert olması gerekiyor boğulma riski vs olmasın diye. Ben pukka home dan almıştım yaysız bambu. Yataşında güzel çıkıyor yaysız olanları

Park yatak icin kanzin ic yatagini almistim ogluma
Park yatak icin dedigimde bir ton secenek sunmuslardi
Memnunum ben
Benim yatak kraft içine de kraft mı baksam
İç yatak soruyorsun sanırım orta sert olması gerekiyor boğulma riski vs olmasın diye. Ben pukka home dan almıştım yaysız bambu. Yataşında güzel çıkıyor yaysız olanları
Yataş hep yaylı gibi gördüm bakayım tekrar

Off sabah sabah çok üzüldüm ama ya, bütün modum düştü bi gebelik şekerimiz eksikti , neyse hayırlısı olsun inşallah :(
yani benim doktorum çok pinpirik biri ama bu sitede okudum üst sınırı 108 olarak değerlendirip normal diyen de olmuş

Benim yatak kraft içine de kraft mı baksam

Yataş hep yaylı gibi gördüm bakayım tekrar
Bir bak canım ben başlangıçta zaten juno ile birlikte yatağına yatıracağım 3-4 ay sonra ancak kendi yatağına geçiririm deli paralar vermeye de gerek yok yatacaklar mı o da meçhul. Yaysız ve gömülmüyorsa al gitsin derim

Ayyy valla hala sinirlerim tepemde , inşallah tekrarı olmaz çünkü gerçekten bozup atarım bende sakin biri değilim . Ondan sonra eşimle de birbirimize gireriz olan o olur 😒
Zaten gun sonunda hep olan esimizle bize oluyor bizim aramiz bozuluyor ama millet ayni yuzsuzlukle devam yuzune tukursen yarabbi sukur diyolar laf sokuyosun onu da anlamazdan geliyorlar bozulmuyolar hic 🤣🤣

Bi arkadasimla baska bir arkadasa oturmaya gitmistik esi telefon etti aksama arkadasim gelcek esiyle diye
Kizda tamam gelsinler dedi
Biz sasirdik tabi
Ben dedim asla son dk misafir kabul edemem ben paniklerim falan dedim
Kiz dedi ne ugrascam ya marketten dondurulmus borek alirim bide kuplara puding yapar ustune de findik serperim oldu bitti ne kascam demisti
O an aydinlanma yasadik
Ben olsam pogaca tarifi arastirmaya koyulmustum😄 hayati zorlastiran insanin kendisi aslinda
Ben canimin kiymetini bilmiyormusum valla
İnsan yapiyor yapiyor seneler sonra farkindalik yasayip pisman oluyor bosuna kendimi yipratmisim diye bende biraz annemden gordugum icin simdi onun yaptiklarini yapip kendimi yipratmamaya calisiyorum herkesi en iyi sekilde agirlardik gelirler kalirlardi mangallar hamur isleri vs biz bi gece dugun icin gittik kaldik da binbir suratla gezmeye goturduler evde de is buyurdular annem herkese sofra kurar doyurur ugrasir biz gideriz onumuze bi kuru cay gelir ona da yapma dedim senelerce ama iste nafile simdi ayni hatalari ben yapip yuz vermiyorum millete tabi arada yapilir o ayri da her seferinde de bas taci etmiyorum herkesi. Arkadaslarimizi bile evlendik evleneli kac cesit sunumlarla agirladim kac kere simdi hamilelikten beri hic biri de arayip gelin bi kere de biz hizmet edelim diye buyur etmediler

İnsan yapiyor yapiyor seneler sonra farkindalik yasayip pisman oluyor bosuna kendimi yipratmisim diye bende biraz annemden gordugum icin simdi onun yaptiklarini yapip kendimi yipratmamaya calisiyorum herkesi en iyi sekilde agirlardik gelirler kalirlardi mangallar hamur isleri vs biz bi gece dugun icin gittik kaldik da binbir suratla gezmeye goturduler evde de is buyurdular annem herkese sofra kurar doyurur ugrasir biz gideriz onumuze bi kuru cay gelir ona da yapma dedim senelerce ama iste nafile simdi ayni hatalari ben yapip yuz vermiyorum millete tabi arada yapilir o ayri da her seferinde de bas taci etmiyorum herkesi. Arkadaslarimizi bile evlendik evleneli kac cesit sunumlarla agirladim kac kere simdi hamilelikten beri hic biri de arayip gelin bi kere de biz hizmet edelim diye buyur etmediler
Evet benim annemde oyle hala oyle aslinda
Ama ben bir iki kez cok iyi agirladigim kisilerden ayni seyi goremiyorsam bende kisas yapiyorum
Aslinda iyi agirlanmak icin agirlamiyorum yani icimden geliyor guzel agirlamak ama devir mi degisti nedir yani biskuvi paketi acip tabaga koymuyordum hic
Serbetli tatliya kadar kendim yapiyordum profiterol mu dersin trilece mi dersin neler yapmadim ki
Ama sonradan kendimi enayi gibi hissediyorum
Tabi bu herkes icin gecerli degil hazirlik yapip agirlayan insana 9 aylik hamile de olsam hazirlik yaparim hala😃 sadece nabza gore serbet vermeyi yeni yeni ogrendim diyebilirim

Kızlar selam bugün şeker yüklemesi yapıldı 1. Saat ve 2. Saatim çok çok iyi çıkmasına rağmen açlık şekeri 95 çıkmış üst sınır 92ymiş. Diyetisyenle görüşüp her gün şeker ölçmemi istedi doktor 🫠
Benim de açlık ve 1.saat güzel çıkmasına rağmen 2.saat referans dışı çıktı aynı şekilde 15 gün boyunca şeker ölçümü yapmamı istedi ve diyetisyene yönlendirdi

Benim de açlık ve 1.saat güzel çıkmasına rağmen 2.saat referans dışı çıktı aynı şekilde 15 gün boyunca şeker ölçümü yapmamı istedi ve diyetisyene yönlendirdi
Diyetisyenin verdiği programı uyguluyorum 3-4 gündür ama sürekli mutfakta olmak gerekiyor çalışırken zor bence her öğün mutlaka bir tavuk balık et vs var çok sürdürülebilir değil benim için. Tabi tek sıkıntımız bu olsun bebikler sağlıklı olsun da napalım

Screenshot_2025-10-07-13-53-28-300_tr.gov.saglik.enabiz.webp
benim şeker yüklemesi sonuçları böyle çıktı doktor güzel şekerin yokmuş dedi ama sizleri doktorları diyetisyene yönlendirmiş 🥺

Eki Görüntüle 3654804 benim şeker yüklemesi sonuçları böyle çıktı doktor güzel şekerin yokmuş dedi ama sizleri doktorları diyetisyene yönlendirmiş 🥺
Her laboratuvarın referans değeri farklı oluyor canım. Benim birinci saatte 203 çıktı mesela diyet yapıyorum iki haftadır ölçüm yapıyorum. Bana bile direk ilaç başlanmadı.

Ay kızlar günlerdir mesajlara anca yetişebildim o yüzden kusura bakmayın geriden geriden cevap vererceğimm :)

Kızlar bebeği çok hareketli olan var mı? Ben 18. Haftamdan beri gözle görülür bir şekilde tekmeleri hissediyorum. Şuan 25. Haftamdayım bebek sürekli hareket halinde Hiperaktif olmasından çok korkuyorum . Böyle olup doğduktan sonra nasıl oluyorlar tecrübesi olan var mı ?
Ben bebeğimi 16-17 hafta arası hissetmeye başladım ilk hamileliğim. Ve bende bugün siteye girdiğimde bu soruyu soracaktım arkadaşlara.
Acayip hareketli bir bebek. Mesela ilk haftalarda da bir gün hissedersin 2-3 gün hissetmediğin olur panik yapma diyorlardı bana.
Ama ben bir hissettim pir hissettim. Hissetmeye başladığım günden beri hiç durmuyor arkadaş :D Öğlen 12 gibi bir başlıyor işten çıkana kadar 6-7 ye kadar bilfiil hareket. Hiç mi uyumuyorsun ayol dedirtiyor insana :D Sonrasında da 9 gibi bir daha başlıyor o oynarken ben uyuyorum artık ne zaman duruyor bilmiyorum sabah uyandığımda yine oynuyor oluyor :D bence benim bebik uyur gezeer. Uykusunda da hareket ediyor başka bir açıklaması olamaz :D
Kızlar kaç kilo aldınız ? ne durumdasınız? Dışardan felan yiyor musunuz dikkat etmeye başladınız mı? Ben biraz kilo almaya başladım ama canımda bir şeyler çekiyor sürekli 😂
Valla ben bu durumu kafama takarım diye hamilelik öncesi tedavide ve hamilelik başında hiç tartılmadım o yüzden bende bu bilgi yok :D
Kizlar emzik tamam da biberon isini hallemedim daha
Mama verir miyim alir mi bilmiyorum ama hani bazen de sütü sagip vermeyi dusunuyorum o yuzden hangi biberondan almaliyim
Cok biberon almak istemiyorum hani sutumu sagdigimda ya da mama icin 1 tane simdilik almak istiyorum cam mi plastik mi ona da karar veremedim alanlar ne aldi
https://www.hepsiburada.com/philips...scy900-01-p-HBCV00004UX8HX?magaza=Hepsiburada

Ben bunları aldım canım philipse bir de uç aldım üzerinde 0+ ile geliyor 0 uç aldım daha az akışlı oluyor.

Bugün beni sağlık ocağından aradılar pazartesi günü kontrole gidicem , sağlık ocağında da şeker yüklemesi yapıyolar mı ya da 3 aylık şeker hgA1c denen değer bakılıyo mu bilginiz var mı ? Çünkü 23+2olucam pazartesi o hafta sabah akşam şeker ölçelim duruma göre şeker yüklemesi yapalım demişti kendi doktorum
HgA1c bakıyorlar canım açlık da bakıyorlar ama şeker yüklemesi yapmıyorlar. Benim en son açlık kan şekerim 59 çıktı hipoglisemi olucam bu gidişle :D genelde 70-71 çıkardı zaten ama bu sefer biraz şov yaptı.
Günlük ne kadar çay kahve içiyorsunuz ya ben bugün biraz abarttım galiba , vicdan yaptım şu an🥲
Ya ben bu konuda pek fazla kasmıyorum aslında ya 2-3 bardak açık çay ve 1 tane nescafe oluyor yani
Detaylı ultrason da doktor plasentan aşağıda 24. Haftada tekrar bakalım yukarıya çıkmazsa normal doğum yapamazsın demişti. 24. Haftada gittiğimde tekrar baktı 1-2 cm yukarıya çıkmış bu iyi bir şey dedi ama dediğiniz gibi bebeği hep aşağıda hissediyorum bende kasik bölgesinde baskı ağrı oluyor bende de.
Bana da şafak bey detaylıda sürekli bikini bölgemde hissediyorum dediğimde arkadaşlar suyun içerisinde zaten çok da takmamak lazım plesanta yerleşimi arka ve iyi serviks uzunluğu da gayet iyi o yüzden ayakları aşağıda olduğu için bikini bölgesinde hissedilmesi normal demişti. Biraz rahat birisi :D
Hamile yastigi kullaniyo musunuz rahat misiniz ben ebebekten bel yastigi gibi olan modelden almistim hic rahat edememistim simdi tekrar bi sans vereyim dedim sanki korkuyorum yastik yuzunden bebegim sıkısacakmis gibi geliyo 🤣🤣

Canım ben bunu kullanıyorum baya büyük. İkiye katlı olarak kullanıyorum baya rhat ediyorum ileride de emzirme ve tummy time olarak kullanmayı düşnüyorum.
kızlarr sırt ağrılarınız başladı mı ya beni çok rahatsız ediyor çok erken değilmi 😔
Ben gün içinde de bilgisayar başında çalıştığım için sırtlarım hep ağırırdı ama bi birkaç haftadır sağ sırt kısmım daha fazla ağırıyor sanki
Kızlar son zamanlarda ıvır zıvır her şeye çok para harcadım ama isimli kıl tarak yaptırmak istiyorum, bir nebze gazınıza ihtiyacım var 😂Çok para harcayınca vicdan yapıyorum da kendime de engel olamıyorum , siz aldınız mı tarak ya da şu hafta yazılı küplerden falan🥲

Ay ben bundan yaptırdım :D
Küplerden almadım ama ya
Arkadaşlar, sormak istediğim bir şey var. Üç dört gün öncesine kadar rahat giydiğim gebelik taytı ve iç çamaşırları bugün beni çok rahatsız etti. Kışa uygun eşofman altı bulmakta da zorlanıyorum. Sizin memnun kaldığınız geniş iç çamaşırı ve alt giyim ürünleri var mı? Üst olarak bulmak kolay ancak altlarda sorun yaşadım, istediklerim de hep küçük geldi.
Ben defacto eşofmanlarımı falan(hamilelik öncesi) genelde oversize oldukları için hala göbeğimin altına indirerek giyiyorum canım.
Aklında bulunsun göbeğinin altına indirirp de bi giymeyi dene

Eki Görüntüle 3654804 benim şeker yüklemesi sonuçları böyle çıktı doktor güzel şekerin yokmuş dedi ama sizleri doktorları diyetisyene yönlendirmiş 🥺
Canım şeker yüklemesini kaça yaptırdın royaldee. Ben de 16 sında yaptıracağım ama devlete mi gitsem diye düşünüyordum.
Muayene ücreti hariç bir ücret mi ödedin?

Back
X