- 3 Nisan 2019
- 1.111
- 457
- 123
- 38
- Konu Sahibi Mrs Dalloway
-
bugün verdim canım 143.80 çıktı çarşamba bir daha vericem inşAllahYükselişin takip edilmesi gerekiyor 48 saat arayla en az 2 kan verilmesi gerekiyormuş. En kısa zamanda kan versen iyi olur bence.
Bunu soracağım cok tuhafBebek sola yerleşmiş olabilir bir dahaki kontrolünde sor bence. Benim de olmuştu tek tarafta ağrı önceki gebelikte ve bebeğin o kısma yerleştigini söylemişti ultrasonda. Şimdi ağrım geziyor mesela ama sol daha çok ağrıyor o yüzden ben de soracağım merak ettim
Geçmişte yaşadıklarınız için çok üzüldüm ama bu sefer umutlu olun inşallah her şey çok güzel olur.. ben ilk günü baz alınıyor diye biliyorum bende 15 ve 22 mayıstan şüpheleniyorum birinden biri olabilir benim ilk gittiğim doktorum kan sonucumu göstermeye gittiğimde izne çıkmış sonuclarimi gosteremedim başka doktora gittim sonra o da muayene etti vitamin yazdıgini soyledi bana eczaneye gittim farklı ilaçlar verildi yanlış yazıldı diye geri gittim doktora tuhaf tuhaf doktor daha ne yazdığını bilmiyordu o yüzden en baştan güzel Bi doktor bulmak istedim araştırdım onun için yarın gidicem kansızlığim cikti tahlillerdi ilac kullanmam gerekiyor siz baya erkenden takip etmişsiniz ben hiç ummuyordum öncesi kimyasal gebelik geçirdiğim için doktora gidip keseyi gorunce şok oldum güzel Bi şok oldu amaAdetin ilk günü 2 mayıstı benim 8 mayısta da bitmişti hangisi baz alınıyor bilmiyorum ilk günü dimi ? Ayy canım hiç sorma bende heyecan deil de korku var daha önce gebelik kayıplarım oldu diye acaba kese var mı acaba kötü bişey mi diyecek diye çok tedirginim inşallah güzelce kesemi görürüm ama sen kese görmüşsün kalp atışı için erken deil mi neden gideceksin ? İnşallah hem kese hem bebeği görürüm kalp atışı için erken sanırım bakalım hakkımızda hayırlısı olsun benim en son 4 Haziran da değerim 158 di canım ben küçük bir değerle öğrenip dört defa kan verdim ama benim ilişki yani döllenme tarihim net çünkü ovitrelle ile gebe kaldım 18 mayıstı ilişki başka yoktu
Canım Allah razı olsun Allah bu evlatlarımıza ömür versin benim herşey yolundaydı 8 haftalık olmuştum kontrole gittiğimde kalbinin durduğunu öğrendim, 6+3 de durmuş, biz öyle üzüldük ki eşimle, doktorda aslında ilk kayıplarda bakılmıyor ama size baktırıcam kürtaj oldum bebekten genetik test istendi Trizomi 14 çıktı en nadir milyonda bir rastlanan bi kromozal bozuluk, araştırdım neler yaptım ama çok az yazı buldum cidden çok nadirmiş, aslında ilk gebelikte böyle kromozomsal durumlar olup çoğu kadın kayıp yaşarmış ama çoğu yerde ilk kayıpta araştırma olmuyormuş. Böyle olunca hemen eşimle bende gen testi verdik o sonucu bekleyene kadar öldüm dirildim neredeyse genetik bölümünde çalışacak kadar bilgili hale geldim, keşke hiç bişey bilmeden öyle sıradan bi hamilelikle yaşasaydım süreci ama işte buda bizim sınavımızmış.. çok şükür ki ikimizinde DNA’sı normal çıktı, birde ekstra kan pıhlaşması var mı ona baktırdım bunu kendim istedim özellikle ki birde o yüzden kayıp yaşamayalım diye. Oda riskli bi sonuç çıkmadı şükür kan sulandırıcı kullanırız bi sonraki gebelikte dedi, yardımcı olacağım bir durum olursa ne zaman istersen sorabilirsinMerhaba, teşekkür ederim.. Nedeni bilmiyorumilk kayıp olduğu için testler yapılmasını reddettiler. Tekrarlayan dusuklerde araştırma yapılırmış. Böyle Bi saçmalık neden bilmiyorum gerçekten bu acıyı defalarca yaşamak neden bekleniyor aklıma yatıramadim bu mevzuyu.. Ben de çok korkuyorum bilmediğim Bi sorun varsa ve yine birsey olursa diye. Sevincim bile buruk siz neden kaybettiniz peki öğrendiniz mi? sizin de başınız sağolsun
Unutmazsan etiket yap merak ettimBunu soracağım cok tuhaf
Yaa benim de 6+1 ya da 6+3 te kalmıştı gelisimiCanım Allah razı olsun Allah bu evlatlarımıza ömür versin benim herşey yolundaydı 8 haftalık olmuştum kontrole gittiğimde kalbinin durduğunu öğrendim, 6+3 de durmuş, biz öyle üzüldük ki eşimle, doktorda aslında ilk kayıplarda bakılmıyor ama size baktırıcam kürtaj oldum bebekten genetik test istendi Trizomi 14 çıktı en nadir milyonda bir rastlanan bi kromozal bozuluk, araştırdım neler yaptım ama çok az yazı buldum cidden çok nadirmiş, aslında ilk gebelikte böyle kromozomsal durumlar olup çoğu kadın kayıp yaşarmış ama çoğu yerde ilk kayıpta araştırma olmuyormuş. Böyle olunca hemen eşimle bende gen testi verdik o sonucu bekleyene kadar öldüm dirildim neredeyse genetik bölümünde çalışacak kadar bilgili hale geldim, keşke hiç bişey bilmeden öyle sıradan bi hamilelikle yaşasaydım süreci ama işte buda bizim sınavımızmış.. çok şükür ki ikimizinde DNA’sı normal çıktı, birde ekstra kan pıhlaşması var mı ona baktırdım bunu kendim istedim özellikle ki birde o yüzden kayıp yaşamayalım diye. Oda riskli bi sonuç çıkmadı şükür kan sulandırıcı kullanırız bi sonraki gebelikte dedi, yardımcı olacağım bir durum olursa ne zaman istersen sorabilirsin
Canım kan pıhtılaşması testi gen testi gibi değil 10 günde çıktı benim, İzmir’de özel bi hastanede genetik birimine gidip kan pıhtılaşması için test yaptırmak istiyorum dersin yada doktoruna söyle oda isteyebilirYaa benim de 6+1 ya da 6+3 te kalmıştı gelisimive kalbi yavaştı, biz Bi ümit bekledik 3 Dr gezdik o arada işte 8 haftayı doldurduk ki kalbi durunca başka çare kalmadı. Hepsinden de ilk gebelikte araştırma yapılmıyor sık oluyor diye cevap aldık. Benim trombositlerimde kumelesme oluyor o yüzden düşük çıkıyor bunu öğrendik hematoloji Dr undan tesadüfen. Ama gebelik için risk değil dedi ve gebelik olursa kan sulandırıcı kullanmam gerekir mi diye sorduğumda gerek yok dedi. Devlet hastanesinde Bi Dr a gittim yani özel bi araştırma yapmadık. Ben bu pıhtılaşma testini yaptırmak istesem nerde yaptirabilirim ki ve geç çıkıyor sonuçlar diye duymuştum. Sonucu alana kadar geç olmaz mi çoktan hamilelik oluştu çünkü
Tamam çok teşekkür ederim canım soracağım yarın kadın dogum hastanesinde randevum var. Kabul etmezse özel yapan yer var mı bakarım olduğum şehirdeCanım kan pıhtılaşması testi gen testi gibi değil 10 günde çıktı benim, İzmir’de özel bi hastanede genetik birimine gidip kan pıhtılaşması için test yaptırmak istiyorum dersin yada doktoruna söyle oda isteyebilir
Tamam canım benim Rabbim kolaylıkla güle güle sağlıkla hamilelik nasip etsin kucağına almayı nasip etsin ayırmasın inşallahTamam çok teşekkür ederim canım soracağım yarın kadın dogum hastanesinde randevum var. Kabul etmezse özel yapan yer var mı bakarım olduğum şehirde
Aminnn sana da inşallahTamam canım benim Rabbim kolaylıkla güle güle sağlıkla hamilelik nasip etsin kucağına almayı nasip etsin ayırmasın inşallah
Şimdi baktım da tıbbi genetik bölümü varmış gideceğim hastanede. Bilmiyordum olduğunu ya sayende farkettim cok teşekkür ederimTamam canım benim Rabbim kolaylıkla güle güle sağlıkla hamilelik nasip etsin kucağına almayı nasip etsin ayırmasın inşallah
Rica ederim canım bu testte 6 tane kan değerine bakıyorlar normalse sorun yok heterozigot az riskli homozigot daha riskli demek çıkabilecek 3 durum var, gebelikte faktör II ve faktör V olan önemliymiş benim mesela o iki değerimde normaldi pai ve 677 Li iki değer var onlar heterozigottu, kese görününce başlamıyormuş ama benimki ciddi bişey değil dediği için iğne yerine hap mı verir bilemedim. İnşallah sağlıkla ilerler gebeliğim beta takibi yapıp doktoruma yazacağım, bu forumda yada internete kan pıhlaşma gen testi yaz çıkan örneklere bak o zaman yazdığımı daha iyi çözeceksin o değerleri göreceksinŞimdi baktım da tıbbi genetik bölümü varmış gideceğim hastanede. Bilmiyordum olduğunu ya sayende farkettim cok teşekkür ederimOna da randevu aldım bakalım inşallah yapmayı kabul eder. Olmazsa özel yerlere mecbur bakarım
Bakacağım muhakkakRica ederim canım bu testte 6 tane kan değerine bakıyorlar normalse sorun yok heterozigot az riskli homozigot daha riskli demek çıkabilecek 3 durum var, gebelikte faktör II ve faktör V olan önemliymiş benim mesela o iki değerimde normaldi pai ve 677 Li iki değer var onlar heterozigottu, kese görününce başlamıyormuş ama benimki ciddi bişey değil dediği için iğne yerine hap mı verir bilemedim. İnşallah sağlıkla ilerler gebeliğim beta takibi yapıp doktoruma yazacağım, bu forumda yada internete kan pıhlaşma gen testi yaz çıkan örneklere bak o zaman yazdığımı daha iyi çözeceksin o değerleri göreceksin
Canım sakın öyle bişey yapma onu doktor bile kafasına göre vermiyor gen testi yapıyorlar kan için ona göre veriyor, kanama yaratırsın sonra birde Allah korusun, sadece doktorunuza danışarak ilerle kimseyi dinlemeHayır ilk gebeliğim. Düşük kürtaj vs olmadı. Doktora sormadan kullan dediler de cesaret edemedim ilaç sonuçta.
Günaydınnnn bende şuan doktorun kapısında bekliyorumGünaydın kızlar bugün kese görmeye gidicem öğleden sonra sizde durumlar nasıl
Canım teşekkür ederim. Doktoru telefonla aradım şu aşamada gerek olmadığını gerekirse kendisi vereceğini iletti :) haklı da zaten de insan takılıyor her şeye işte. Malum çok sık yaşadığımız bi süreç olmadığı için bilgimiz de çok eksikCanım sakın öyle bişey yapma onu doktor bile kafasına göre vermiyor gen testi yapıyorlar kan için ona göre veriyor, kanama yaratırsın sonra birde Allah korusun, sadece doktorunuza danışarak ilerle kimseyi dinleme
Evet kuşum, ama inşallah çok şey öğrenmeden kolaylıkla güzellikle geçir hamileliğini en güzeli o inan çok bilmekte panik yapıyor analık zormuşCanım teşekkür ederim. Doktoru telefonla aradım şu aşamada gerek olmadığını gerekirse kendisi vereceğini iletti :) haklı da zaten de insan takılıyor her şeye işte. Malum çok sık yaşadığımız bi süreç olmadığı için bilgimiz de çok eksik
Canım o hap mı peki, kese görününce de başlanıyor galiba kan sulandırıcılarKızlar dün pıhtılaşma ile ilgili konuşmuşsunuz. Düşükten sonra ben devlet hastanesinden genetik bölümünden hem kendim hem eşim için randevu alıp gittim. Daha önce düşüğüm olduğunu anlattım. Hem ikimize genetik hem de bana pıhtılaşma testi yapıldı. Çok şükür genetiklerde bir şey çıkmadı. Pıhtılaşmada da
Doktorum bunlar gebelik için sorun oluşturmaz. İstersen normal hayatında kullanmayı tercih edebilirsin ailede kalp rahatsızlığı varsa dedi. Ben yine de bebek için denemeye başlayınca coraspine de başladım. Şu an iki günde bir alıyorum.
- PAI-1 4G/5G: Heterozigot.
- Faktör XIII V34L: Homozigot çıktı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?