Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    133
Radyoloji bakıyoe ama ultrasonla sonucta canım renkliyle bakıyor çok güzel inceledi ben memnun kaldım her şeye tek tek baktı
Doğrudur benim 3lü biraz riskli çıktığı için perinatolojiye gideceğim. Yoksa giderdim ben de yarın. Haftaya kaldı benimki.

Kızlar ben hiç vajinal muayene olmadım, olmayan var mı benim gibi?

Bende olmadım hiç
Detaylı ultrason da bakıyorlar mı acaba ya bende onu merak ediyorum
Vajinal muayene riskli bir durum kanama alanı vs olmadıkça bakmıyorlar. Doğuma yakın sadece 1 kere baktı bana doktorum araya bayram girecekti çünkü sanırım rahim ağzı uzunluğuna baktı O zaman da. Detaylıda da bakmıyorlar.

Aynen riskli bişey yoksa endişelenmeye gerek yok o zaman rahim ağzı uzunluğunu da ne zaman yapıyorlar diye düşündüm sen cevap vermişsin sağolasın

Ay kızlar ne bileyim yani doktor da bakayım demedi hiç. Acaba sorun sıkıntı var mı diye hiç bakılmadı. O yüzden şüpheye düştüm.
O zaman hiç endişe etmeye gerek yok, bekleyip görücez inşallah hiç gerek kalmaz sevmiyorum zaten

Aynen ben de hiç sevmiyorum

Kızlar ben de dün kontrole gittim ve detaylı ultrasonum tamamlandı Dr um kendisi bakıyordu her kontrolde oluşumu tamamlayan organlara o yüzden normal kontrol kadar sürdü sayılır benimki. Tamamen bitirmiş olduk artık detaylıyı dedi. Çok şükür sağlıklı son birkaç gündür sağ tarafımda ağrı oluyordu rahatsız edecek şekilde. Rahim büyüyor ondandır dedi. Varis problemimi konuştum genital bolgede damar bariz şekilde dedim. Maalesef daha da ilerleyecek ve yapabileceğimiz birsey yok dedi. Rahim büyüdükçe baskı yapıyor çünkü bunu da engelleme şansımız yok. Doğum seklini etkiler mi diye sorduğumda bunun birçok etkeni var vakti geldiğinde değerlendiririz düşünme bunları şimdiden dedi. Tabi düşünmemek elimde değil Bebeğimin sağlıklı olması beni teselli etti sadece bu konusma içinde.

Bu gebelikte ben de hiç vajinal muayene olmadım. Dr gerekli görmedikçe yapılmıyor. Riskli gördüğü bir durum olursa karından ultrasonla göremediği durumlarda tercih edebiliyorlar. Detaylı ultrasonda da vajinal muayene yok

Benim plasentanin yeri konusunda Dr bi yorum yapmadı, sorun olsa söylerdi diye düşünüyorum. Ama ben de önce solda hissederken sonra bi ara yukarıda mideme doğru hissettim. Ertesi gün sağda başladı Dün de içten aşağı ve arkaya doğru vuruyor gibi geldi Dr a sorduğumda hareketi hissettiğim yerle Dr un ayağının olduğunu söylediği yer asla tutmadı 2 kontrolde de yer değiştiriyor diye düşünüyorum henüz küçükler çünkü rahat dönecek yerleri var

Geçmiş olsun biraz rahatlamışsındır

Ben de hep aşağıda hissediyorum. Ama nerede hissedilmeli sorusunu bilemedim. Hiç o şekilde düşünmedim. Her şey normaldi en son dr a gittiğimde. Epeydir hep aşağıda hissediyorum

Detaylı ultrason için ben de çok heyecanlıyım. Sonuçlar iyi çıkmış yaptıran herkeste çok şükür

İlk bebeğimde 3-4 kez girip çıkmıştım aynı gün.
Sonra başka bir güne yeniden gitmem için randevu vermişti doktor. Tatlı ye gel diyordu ama yine de işe yaramadı bende.

Yüzünü net göremedik diye takılmıştı duruma. Ama bir tane kare yakaladık sonunda. Yine de doktor memnun kalmamıştı. Sanırım çok daha net görüntüler yakalıyordu normalde. Ama benim bebeğim sırtını döndüğü için uğraştırmıştı bizi

Çıkınca da çerçeve içinde bebeğin fotoğrafını veriyorlardı. Bana vermemişlerdi. İstedikleri kadar belli olmuyordu diye sanırım.

Benim de randevum 18 ekim cumartesi. Heyecanla beklemedeyim.

Size doktorunuz plasenta previa mı dedi? Bana da bir doktor plasenta aşığıda demişti kanamalarım da oluyor diye inanmıştım ama sonra gittiğim bütün doktorlara sordum öyle bir şey olmadığını söyledi. Belki sizinki de gerçekten aşağıda değildir.

Detaylıya gircekler dikkatli bakın. Ben henüz girmedim ama doktor biraz detaylı bakmıştı. Bebek ağzını açıp su içiyor. Dr gösterdi bize

Ben de ikinci düşünüyorum tabi şuan değil ama 3 4 yıl sonra olur. İkincide de bu kadae heycan oluyor mu

En son drye ne zaman gittin. Hiçbir şey olmaz cildilos merak etme. Benimde genelde öyle ama dr herşey iyi dedi. Tabi yine de drye sor ama kaygılanma Şu saaatten sonra risk çok az. Kaldı ki hareketlerini hissediyormuşsun

Ben de hep aşağıda hissediyorum. Ama nerede hissedilmeli sorusunu bilemedim. Hiç o şekilde düşünmedim. Her şey normaldi en son dr a gittiğimde. Epeydir hep aşağıda hissediyorum
Hareketlerini aşağıda hissediyorsanız korkmayın ben bildiğin kasıklarımda hissettim tekmeleri. Bugün gördük ki tekme dedigim şey kafasıymıs yani sıkıntı yok dedi dr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…