Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    15
Kızlar dün doktor 14. haftadan sonra folik asiti bırakıp omega3 gibi takviyelere başlayacağımızı söyledi. Arkadaşım doğum yapana kadar folik asit kullanmıştı kafam karıştı biraz. Sizin bu konu hakkındaki düşünceniz nedir

Kızlar dün doktor 14. haftadan sonra folik asiti bırakıp omega3 gibi takviyelere başlayacağımızı söyledi. Arkadaşım doğum yapana kadar folik asit kullanmıştı kafam karıştı biraz. Sizin bu konu hakkındaki düşünceniz nedir
Sadece folik asit mi alıyorsunuz yoksa kombine birsey mi elinizdeki? Detaylı bilgim yok ama yakın çevremde en son doğum yapan kişiyi hatırlamaya çalışıyorum da dönem dönem kullandığı vitamin içeriğini değiştirmişti. Dr un tavsiyesi ile ilerlemeyi düşünüyorum ben. O haftalarda vitaminlerime de tahlille bi baktirip tekrar sorarım diye düşünmüştüm

Sadece folik asit mi alıyorsunuz yoksa kombine birsey mi elinizdeki? Detaylı bilgim yok ama yakın çevremde en son doğum yapan kişiyi hatırlamaya çalışıyorum da dönem dönem kullandığı vitamin içeriğini değiştirmişti. Dr un tavsiyesi ile ilerlemeyi düşünüyorum ben. O haftalarda vitaminlerime de bi baktirip tekrar sorarım diye düşünmüştüm
Sadece folik asit kullanıyorum ilk üç ay başka bir takviye önermiyorum demişti doktorum. 14. haftadan sonra folik asiti kesip omega3, D vitamini vs başlayalım dedi

Canım folik asit bebekte özellikle nöral tüp gelişimi için gerekli bu da ilk üç ayda zaten tamamlanmış oluyor diye biliyorum. Bu yüzden doktorlar 3 aydan sonra kesebiliyorlar tek başına folik asit desteğini.

Ben uyurken aşerdim portakalı sanki biri yanımda soydu ve suyu suratıma sıçradı gibi kokusu geldi çok garipti
Buna benzer bir şey ilk gebeligimde yaşamıştım. Sabah uyanacagim sıra biri eliyle bana poğaça uzatıyordu. Ben de ağzımı açıp pogacaya doğru atladım. Öyle uyanmıştım. Çok değişik bir şey ama 😅 iki 3 kere başka yiyeceklerde de oldu ama onları hatırlamıyorum. Benim de ruhum fakir olduğu için çok basit şeyler aserdim 🤣

Sadece folik asit kullanıyorum ilk üç ay başka bir takviye önermiyorum demişti doktorum. 14. haftadan sonra folik asiti kesip omega3, D vitamini vs başlayalım dedi
Bebeğin gelişimine göre yonlendirecektir bence doktor. Ilk 3 ay folik asit kritik öneme sahip olduğu için şart ama sonrasında kesebilir ya da devam edebilir o konuda standart birsey yok diye biliyorum. Bi de sizin önceki durumunuz da önemli bence. Mesela benim önceden beri demir ve d vitamini eksikliği vardı. Direkt kombine birsey almıştım kendi kendime yani Dr a sormadan. Dr a da sorduğumda uygun dedi o yüzden devam ettim. Başından beri kullanıyorum. D vit demir omega folik asit ve başka birkaç vitamin daha var. Ama bir dahaki kontrolde soracağım merak ettim siz de hatirlatmisken😊 Bebek büyüdükçe ihtiyaçları değişeceği için mantıklı geliyor bana düzenleme yapmak istemesi

Buna benzer bir şey ilk gebeligimde yaşamıştım. Sabah uyanacagim sıra biri eliyle bana poğaça uzatıyordu. Ben de ağzımı açıp pogacaya doğru atladım. Öyle uyanmıştım. Çok değişik bir şey ama 😅 iki 3 kere başka yiyeceklerde de oldu ama onları hatırlamıyorum. Benim de ruhum fakir olduğu için çok basit şeyler aserdim 🤣
Evet gerçekten aşermek farklı bir şeymiş yaşayınca anladım 🤣🤣

Bebeğin gelişimine göre yonlendirecektir bence doktor. Ilk 3 ay folik asit kritik öneme sahip olduğu için şart ama sonrasında kesebilir ya da devam edebilir o konuda standart birsey yok diye biliyorum. Bi de sizin önceki durumunuz da önemli bence. Mesela benim önceden beri demir ve d vitamini eksikliği vardı. Direkt kombine birsey almıştım kendi kendime yani Dr a sormadan. Dr a da sorduğumda uygun dedi o yüzden devam ettim. Başından beri kullanıyorum. D vit demir omega folik asit ve başka birkaç vitamin daha var. Ama bir dahaki kontrolde soracağım merak ettim siz de hatirlatmisken😊 Bebek büyüdükçe ihtiyaçları değişeceği için mantıklı geliyor bana düzenleme yapmak istemesi
Evet doğru söylüyorsunuz bebeği ilk öğrenip doktora gittiğimde tüm testlerim yapıldı ve değerlerimin hepsi normaldi belki bu sebeple ekstra bir şey verilmedi. Bundan sonrası için bebek depolardan beslendiğinden güncellemeler olacaktır

Benimde canım sürekli poğaça, sokak simidi, börek çekiyor😂 sürekli olsa yiyebilirim nereden çıktı hiç anlamadım domatesin suyuna simit batırıp yemek istiyorum sürekli birde karpuz buz gibi karpuz peynir yedim sürekli😂 gerçekten uygun fiyata kapatıyoruz bu aşerme işlerini eşlerimiz şanslı:))

Bende içerisinde her şey olan bir vitamin kullanıyorum folik asit omega d ve gerekli tüm vitaminler, çok memnunum ancak bende vitaminim ekstra mide bulantısı yaptı sizde böyle bir durum var mı? Omega 3 ten mi kaynaklanıyor diye düşündüm

Bende içerisinde her şey olan bir vitamin kullanıyorum folik asit omega d ve gerekli tüm vitaminler, çok memnunum ancak bende vitaminim ekstra mide bulantısı yaptı sizde böyle bir durum var mı? Omega 3 ten mi kaynaklanıyor diye düşündüm
Bende öyle kullanıyorum tr de tüp bebek tedavisi icindeyken önerilen vitaminleri kullanıyorum iki ceşit, burdaki doktorum devam edebilirsin dedi icinde çok şeyler var ve memnunum d vitamini ekstra alıyorum yurt dışında d vitamini yeterince alamıyor vücut ve magnezyum alıyorum o kötü kokuyo yutarken cok kötü oluyorum günde iki kere beni mahfediyor.

Bende öyle kullanıyorum tr de tüp bebek tedavisi icindeyken önerilen vitaminleri kullanıyorum iki ceşit, burdaki doktorum devam edebilirsin dedi icinde çok şeyler var ve memnunum d vitamini ekstra alıyorum yurt dışında d vitamini yeterince alamıyor vücut ve magnezyum alıyorum o kötü kokuyo yutarken cok kötü oluyorum günde iki kere beni mahfediyor.
Bende vitamini amerikadan almıştım 3 aylık almışım bitirene kadar kullanayım dedim ama çok normalken içtiğimde böyle içimi garip yapıyor midem falan bulanıyor. D-E-K-B12–magnezyum-demir-omega 3-biotin-folik asit vs her şey var aslında tr de olsa önerirdim çok sağlıklı hissettiriyor insanı sadece 1-2 saat bende mide bulantısı yan etkisi yaptı. Bebek anneden aldığı için herşeyi kalsiyum ve d vitamini ekstra önemliymiş, ileride bizde kemik erimesi yaratabiliyormuş bunları ekstra almakta fayda var🌸

Arkadaşlar kilo durumunuz nasıl bu süreçte merak ediyorum🌸 12+4 teyim 1 kilo alıyorum 1 kilo veriyorum şimdilik çok değişmedi gibi ama 2. Trimesterda hızlıca kilo alınabileceği söyleniyor 2. Gebeliği olan arkadaşlarda bize bilgi verebilir🌸

Back
X