• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    133
ben yıkadıkça kaldırmadan damlatıp kaldırıyorum çekmeceme pamuklu giyip bolca değiştiriyorum . kızılcık bugün gelir kaynatıp günde 1 bardak suyunu içeceğim bakalım.
Uzun zamandır sitede aktif değildim, içmişsinizdir sanırım nasıl oldunuz ?

ben cinsiyetini kaynanam yokken öğrendim diye burnumuzdan getirdi mesela:) kalp atışlarını ilk kez duycamız zaman bile gelmek istedi:) hatta bakın daha da ilerisini söylim ilk yıldonumumuzu bile beraber kutlamak istedi:) diyeceklerim bu kadar
Ay kolaylıklar diliyorum size de, yani inanılmazlar gerçekten ya bizimki de evde iş bölümü yapıyoruz, tatile gidiyoruz diye sinir oluyordu. Kendi evlilikleri sorunlu olunca hazmedemiyolar çoğunlukla. En iyisi takmamak ve uzak durmak mümkün olduğunca anlatmak imkansız böylelerine.

bu arada kızlar tetenoz aşısıyla alakalı doktorumla görüştüm. 28. haftadan sonra yapıcaz dedi tercihen 30. haftada yapıcaz dedi. size de bilgi vermiş olayım

Ay kolaylıklar diliyorum size de, yani inanılmazlar gerçekten ya bizimki de evde iş bölümü yapıyoruz, tatile gidiyoruz diye sinir oluyordu. Kendi evlilikleri sorunlu olunca hazmedemiyolar çoğunlukla. En iyisi takmamak ve uzak durmak mümkün olduğunca anlatmak imkansız böylelerine.
kesinlikle öyle mesafeli olmak o kadar önemli ve o kdr güzel ki. keşke insan olsalardı da anne kız olabilseydik

Kızlar sabah sabah sinirden saçlarımı yolasım geldi hazır olun sebebini açıklıyorum, perşembe günü benim detaylı ultrasonum var kaynanam da bana sorup danışmadan sanki hamile olan eşimmiş gibi gidip ona demiş ki bende gelicem bende giricem detaylıya görecem bebeği demiş??! Hayırdır yani sana ne oluyor yaaa ?! Eşim ve çocuklarımın önceliği varken sen ne alaka ?! Hemde bana sorulmuyor eşime soruyor bilerek eşimde diyor ki ne olacak sanki gönlü olsun kadının ben girmem o girsin benim yerime diyor !!!! gelde çıldırma emri vâkilerinden bıktım şu kadının onun sayesinde ben 8 senedir panik atak ve anksiyete hastasıyım arkadaşlar hakkımı helal etmiyorum beni bu hale getirdiği için, eşimi de onu da allaha havale ediyorum en güzel günümü zehir edecekler her zaman yaptıkları gibi 😡 siz ne düşünüyorsunuz?
Ay çok iyi bir yöntem biliyorum, hiç tartışmayın kimseyle gelsin gelmesin diye, bırakın sizinle içeriye kadar girsin muayene olacağınız sırada doktorun - hemşirenin yanlarındayken rahatsız olduğunuzu söyleyin ve dışarı çıkmasını rica edin. Az çok tanıyorsunuz sıkıntı çıkartırlar mı? Ona göre tartıp deneyin. Ben denedim çıkınca söylenenler oldu ama ben işimi hallettikten sonra hiç de önemli değildi 😬

Uzun zamandır sitede aktif değildim, içmişsinizdir sanırım nasıl oldunuz ?
3 bardak içtim günde 1 bardak olacak şekilde, 2 gün ara verdim bugün buzluğa attıklarımı çıkarttım 4 bardaklık yine yapacağım. tavsiye için teşekkür ederim bazı günler azalıp bazı günler artıyor akıntım. sağlık ocağında enfeksiyon çıktı idrarda kültür temiz özeldeki idrarda temiz çıktı kafa karışıklığındayım. bende cumartesi kontrolde doktor ile görüşeceğim durumu

Hak görüyorlar kendilerinde halbuki öyle bir şey yok, beden sizin çocuk sizin istemiyorsanız gelmesin bu en büyük hakkınız en özel anını insan neden kayınvalidesiyle paylaşmak istesin zaten. Ama sınır koymadıkça ilerletiyolar taleplerini gerçekten o yüzden dur demek önemli. Benim de oğlum olacak ve kayınvalidem benzer şekilde erkekçi böyle çok can sıkıcı. Siz kendi rahatınızı ve bebeğinizin rahatını düşünün, isteyen istediğini düşünsün... Umarım sorunsuz geçer ultrason ve rahatlarsınız.
İnşallah öyle olur eşime söyledim oda gidip mesaj atmış aramaya cesareti yok pısırığın bakalım ne dicek kraliçe hazretleri

ben geçen hafta sağlık ocağına rutin kan testleri için gittim kan alamadı hemşire iki kolumda morardı bu hafta geçince gittim yine alamadı ve artık canımı yakıyor. hiç böyle bi sorun yaşamamıştım kan verirken, gebelikte kan vermede sorun yaşayan oluyor mu yoksa bu hemşire mi beceremiyor çözemedim. damarı buluyor tüpe kan dolmuyor diyo böyle bişey yaşadınız mı? hadi geçen hafta oldu iki kolum her yeri denedi bu hafta neden oldu yine morarıcak tüm kollarım. bu sorunu yaşayan ve çözümü olan var mıdır
Durumumuz aynı mı bilmiyorum ama cuma kan verdim ben bakamadım ama kan gelmedi hissettim isterseniz diğer koldan bakın dedim. Hemşire de damarı buldum orda sorun yok ama kan kesintili geldi normal gelmiyor dedi. Sonra nasıl yaptı bilmiyorum iğneyi oynattı falan geldi. Kanımda bir problem çıkmadı sonuçlarda şükür. Belki hemşire kaynaklıdır

Kızlar bu arada devlet hastanesinde detaylıya girecekler için bilgi vereyim; benim kadar geç kalan var mı bilmiyorum ama 😂 kadın doğum doktoruna kontrole gidiyorsunuz detaylı haftanız geldiğini ve girmek istediğinizi söylüyorsunuz ekrandan perinatolojiden kendiniz randevu alabileceğiniz şekilde onaylıyor doktor, siz de normal randevu alır gibi mhrs den randevu alıyorsunuz🫶🏻 Bu gün gittim hemen onayladılar mhrs den girdim aldım çarşamba günü detaylım var 22+3 de detaylıya girmiş olcam inşallah♥️

Kızlar bebeğinin ismine anane babane dede ismi eklemeyi düşünen var mı? Annem biraz kendi ismi de koyulsun istiyor ama ismi kötü 😓🫣
😂 Benim de annemin ismi kötü, ona da babaanne ismi koyulmuş ve bu nedenle hiç öyle bir talebi yok.😂😂 Kayınvalidem ister gibi gözüküyor ama onun da ismi kötü koymayı düşünmüyorum.

Kızlar bu arada devlet hastanesinde detaylıya girecekler için bilgi vereyim; benim kadar geç kalan var mı bilmiyorum ama 😂 kadın doğum doktoruna kontrole gidiyorsunuz detaylı haftanız geldiğini ve girmek istediğinizi söylüyorsunuz ekrandan perinatolojiden kendiniz randevu alabileceğiniz şekilde onaylıyor doktor, siz de normal randevu alır gibi mhrs den randevu alıyorsunuz🫶🏻 Bu gün gittim hemen onayladılar mhrs den girdim aldım çarşamba günü detaylım var 22+3 de detaylıya girmiş olcam inşallah♥️
Devletteki detaylıya daha önce girdim önceki gebeliğimde yine siyah beyaz pek ilgilenmeden üstün körü bakıyorlar, açıkçası devleti tercih etmedim ben o yüzden özelde en azından 4 boyutlu renkli gösteriyorlar yüzünü elini ayağını net görüyorum bir seferde olsa sizinki umarım güzel geçer 🥰

Ay çok iyi bir yöntem biliyorum, hiç tartışmayın kimseyle gelsin gelmesin diye, bırakın sizinle içeriye kadar girsin muayene olacağınız sırada doktorun - hemşirenin yanlarındayken rahatsız olduğunuzu söyleyin ve dışarı çıkmasını rica edin. Az çok tanıyorsunuz sıkıntı çıkartırlar mı? Ona göre tartıp deneyin. Ben denedim çıkınca söylenenler oldu ama ben işimi hallettikten sonra hiç de önemli değildi 😬
süpersiniz valla :) ama ben hıncımı alamıyorum mesela çok takılı kalıyorum ya içimden atamıyorum sebepsiz. aslında böyle bakmak lazım böyle davranmak lazım boş yere kendimi kahrediyorum

Durumumuz aynı mı bilmiyorum ama cuma kan verdim ben bakamadım ama kan gelmedi hissettim isterseniz diğer koldan bakın dedim. Hemşire de damarı buldum orda sorun yok ama kan kesintili geldi normal gelmiyor dedi. Sonra nasıl yaptı bilmiyorum iğneyi oynattı falan geldi. Kanımda bir problem çıkmadı sonuçlarda şükür. Belki hemşire kaynaklıdır
iki kolumda çoklu yer denedi. bende haftaya morluk olursa geçsin başka yere gideceğim umarım çözülür çünkü ilerleyen süreçtede gideceğim böyle olması beni sıkıntıya sokar

• Beğen
Reactions: hku
Devletteki detaylıya daha önce girdim önceki gebeliğimde yine siyah beyaz pek ilgilenmeden üstün körü bakıyorlar, açıkçası devleti tercih etmedim ben o yüzden özelde en azından 4 boyutlu renkli gösteriyorlar yüzünü elini ayağını net görüyorum bir seferde olsa sizinki umarım güzel geçer 🥰
Nasıl göstercekler bilmiyorum ama inşallah renkli olur. 5 aylık olduk daha net bir görüntüsü yok elimde. Hep siyah ultrason onda da belli değil zaten

Hangi hastaneden aldınız. Benim de yeşil alanım açık ama İstanbulda kaç tane hastane varsa hepsinde detaylı ultrason yapılmamaktadır uyarısı verdi

3 bardak içtim günde 1 bardak olacak şekilde, 2 gün ara verdim bugün buzluğa attıklarımı çıkarttım 4 bardaklık yine yapacağım. tavsiye için teşekkür ederim bazı günler azalıp bazı günler artıyor akıntım. sağlık ocağında enfeksiyon çıktı idrarda kültür temiz özeldeki idrarda temiz çıktı kafa karışıklığındayım. bende cumartesi kontrolde doktor ile görüşeceğim durumu
Rica ederim, hemen hemen hepimiz aynı durumdan muzdarip olduk. Madem soracaksınız dut kurusu çayını da sorun bence, daha önce muhabbeti geçmişti aslında, şekerli olduğu için pek tavsiye edilmemişti. Belki başka bir önerisi olur doktorun

Kızlar detaylıya girdim çok şükür iyi dedi Dr😊 ama aşırı heyecanlandım neden böyle oluyor bilmiyorum her seferinde kalbim pırpır giriyorum 😁 bir de ayakları sandığım yerler meğer kafasıymıs. Ben de bu nasıl kuvvetli tekme atıyor böyle diyordum 😄 kafası aşağıdaymıs yani 😊
Benimki de çoktandır öyle duruyor 🤭 senin dediğin hastaneye gidecektim ben de ama radyoloji bakıyormuş orda da. Başka bir doktordan randevu aldım mecburen. Kızlardan bir daha bir doktor önermişti ama randevusu en erken 3/4 hafta sonraymış😱

Back
X