• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    156
Günaydın kızlar dün rutin tahlil verdim idrar sonuçlarım çıkmış enfeksiyon başlamış bendede maalesef, sizin antibiyotik haricinde yaptığınız kullandığınız birşey var mı öneriye açığım ilerlemeden hemen geçirmek lazım 🥺

Ya ben de diyorum ki baba kız arasında bağ kurulmaz mı öyle olunca 😓😓 Eşim seviyor ama çok farkında değil gibi 😥 Ben de aileden uzaktayım, aile yanına gidicem, sonra eşim dönecek. Dönsem mi kararsızım...
Benim eşim de öyle ya bazıları daha bağlı gibi. Eşim de daha doğmadı ne kadar gösterebilirim sevgimi diyor. Sen bilirsin aşko yani doğumumuz nasıl geçicek bilmiyorum belki de ailemizle kalmamız gerekir ama ben kalmama taraftarıyım şuan

Ayna tutup falan baktınız mı? Varis olabilir demis bi arkadaşımız hani olabilir, benim de varis var elime dolgun şekilde geliyor. Varisse birsey yapmıyorlar ben hem kalp damar Dr una hem kadın doğuma danıştım. Hamileler için külotlu varis çorabı giyiyorum işe gittiğim günlerde ayakta çok durdugum için 😵‍💫
canım merhaba gecmıs olsun varısın nerede taö olarak bendede vajınada servıks etrafında varıs oldugunu ogrendım dun nasılsın ıyımısın dr onemsız dogum sonrası gecer cok ayakta kalma dedı

Kizlar su urunu duydunuz mu hic?
Bir arkadasim onerdi ama emin olamadim zaten bebek mis gibi su pamuk yetmez mi :)

Organik Avokado İçeren Durulama Gerektirmeyen Bebek Temizleme Suyu

selamm, kızlar biberon leveline gectim. ne tavsiye edersiniz. https://www.trendyol.com/philips-avent/natural-scd837-12-yenidogan-hediye-seti-p-765255737 bu nasıl acaba alan varmı :))
Emzik ve biberonda aventten başkasını tanımam. Asla meme reddi yapmıyor. Emziği damak yapısını bozmuyor. Bu bebeğe de aldığım ilk şey avent emzikti :)
Benim biberonlarım ilk doğumdan var, emziklerini aldım sadece.
3 boy sanırım ama bu. Ara boya bence gerek yok. Küçüğü ve 210ml olan yeterli bence.

Kızlar merhaba umarım iyisinizdir bir süredir hastane hastane koşturmaktan aktif değildim.Artik 28 .haftaya yaklaşıyoruz gebelik tansiyonu yönünden riskli döneme girdik lütfen normal olmasına aldanmayın ve ara ara da olsa tansiyonunuzu kontrol edin . gebelik tansiyonu fark edilmediğinde bebekte gelişim geriliğine de sebep oluyor malesef ve kontrole gittiğinizde bir kere ölçümle fark etmeyebilirsiniz yükselişi.umarim hicbirinizin olmaz tabiki ama olmadığı olmayacağı anlamına gelmiyor malesef takip etmekte fayda var .özellikle bedeninizde ödem vs de başlayacak ona da çok dikkat edin öyle anlarda ekstra tansiyon bakabilirseniz çok iyi olur.benim başlarda gayet iyiydi tansiyonum sonrasında yükselmeye başladı ve hastanede kontrollerde normal geliyordu fark edilmemişti evde kendim fark edip doktora belirttim ,ilaçla kontrol altında gözüküyordu ama geçen hafta ödeme eşlik eden mide çevresi ağrım ve yüksek tansiyonla hastaneye gittiğimde yatış verildi ekstra ilaç vs uygulandi toparlanmasaydi damardan ilaç başlanacaktı preeklampsi nöbeti olarak geçiyor çünkü bu tarz şeyler .hamilelik belirtileri ile bunun belirtileri de benziyor o yüzden kontrol etmekte ve önlem almakta fayda var
Çok geçmiş olsun, inşallah kontrol altında tutulur sıkıntısız geçer bundan sonraki süreç 🤲

kızlar herkese selamlar gebelıkte vajınal varıs olanlar oldumu aramızda ben dun muaynede servıks kenarında varıs oldugunu ogrendım

kızlar herkese selamlar gebelıkte vajınal varıs olanlar oldumu aramızda ben dun muaynede servıks kenarında varıs oldugunu ogrendım
Peki bir zararı var mıymış ya da normal doğumu etkiler miymiş nelere dikkat etmeni söyledi anlatır mısın canım? Ben lavabodayken elimle bi şişlik hissetmiştim ama hâlâ gitmedim doktora. Ağrı vs yapmadı bu arada

Ya ben de diyorum ki baba kız arasında bağ kurulmaz mı öyle olunca 😓😓 Eşim seviyor ama çok farkında değil gibi 😥 Ben de aileden uzaktayım, aile yanına gidicem, sonra eşim dönecek. Dönsem mi kararsızım...
Bence plan yapmak için çok erken. O an nasıl hisseder nasıl daha rahat olursanız o şekilde yaparsınız. Gerçekten desteğe ihtiyaç duyulan zaman geçince yani eşinizin desteğiyle idare edecek duruma gelince de dönersiniz. Bu belki 2 hafta olur belki 1 ay. Yaşamadan bilinmez☺️

Benim eşim de öyle ya bazıları daha bağlı gibi. Eşim de daha doğmadı ne kadar gösterebilirim sevgimi diyor. Sen bilirsin aşko yani doğumumuz nasıl geçicek bilmiyorum belki de ailemizle kalmamız gerekir ama ben kalmama taraftarıyım şuan
Evet bazıları daha bağlı gibi geliyor bana da. Karnını falan öpüyor mu mesela 😓😆

canım merhaba gecmıs olsun varısın nerede taö olarak bendede vajınada servıks etrafında varıs oldugunu ogrendım dun nasılsın ıyımısın dr onemsız dogum sonrası gecer cok ayakta kalma dedı
Merhaba teşekkür ederim size de geçmiş olsun. Biraz uzun olacak ama anlatayim daha aydınlatıcı olması için. Benim bacağın üst iç kısmında tam kasikla birleşmeye yakın yerde morluk oluşmuştu. Hafif arkaya doğru olunca tam goremiyordum ezildi ya da çarptım falan sandım ama geçmek bilmedi ve elime dolgunluk gelmeye başladı. Aynayla baktığımda damar ağı oluştuğunu farkettim. Kalp damar cerrahisine gösterdim. Hamileler için külotlu varis çorabı önerdi onu da kadın dogum doktorumun onayı ile aldım. Sonra duş alırken o kısımdan vajina girişine kadar bi şişlik olduğunu farkettim. Damar resmen dolgun şekilde elime geliyordu. Kadın doğum randevuma gidince bunu yeni farkettim o bölgeye kadar gidiyor, daha iç kısma rahme kadar ilerliyor mudur bilmiyorum dedim endişelendim. Kadın dogumcum muayene etmedi, çok mecbur değilse vajinal muayene yapmiyor yani 6 aydır 1 kez bile yapmadı. Sadece yorum olarak bunun gebelerde gorulebildigini söyledi ve maalesef göbeğin büyüdükce baskı artacağı icin dolaşımı bozuyor ve kötü yönde ilerleyecek dedi. Vajinal doğuma engel olur mu dedim eğer epizyotomi ihtiyacı olursa tam o civarlardan geçiyor bir de benim o damar. Daha bunu konuşmak için çok erken, tek bir kriteri yok bu işin, o kısmı ben düşüneyim bırak sen gebeliğin tadını çıkar dedi. Ağrı yapmaya başladı bende o yüzden geçen gün yine kalp damar Dr una randevu aldım. Ultrason randevusu verdi kasıktaki damara bakılacak kaçak var mı diye dedi. Varis sorunu varsa gebe kalmadan tedavi olsaydın keşke dedi. Gebelik sonrası geçer mi dedim biraz geriler ama geçmez tamamen dedi. Doğumdan en az 6 ay geçince tekrar gelirsin kontrol olursun ona göre gerekli tedavilere bakarız dedi. Şu an herhangi bir tedavi ya da ilac uygulamak mumkun degilmis gebelik dolayısıyla. Daha önceki gittiğim kalp damar Dr u başka biriydi, o da emzirme dönemi bitmeden birsey yapamayız demişti. Pıhtı atma riskine karşı bol su içmeyi önerdi. Bi de ne çok ayakta kalmak ne de sürekli oturmak iyi değilmiş dolaşım açısından. Yapacak başka da birsey yokmuş🥲 yarın Ultrason sonucunu gösterirken farklı bir bilgi edinirsem yazarım, aynı durumu olan varsa faydalanır belki

Bugün şeker yükleme testi yaptırdım. Açlık kan şekerim 89 çıktı. Diğer şekerli sudan sonra verdiklerim iyi çıktı. Doktorum 90 üst sınır senin 89 açlık kan şekerin. Kurtarıyor ama meyilde var biz dikkatli gidelim dedi.
Diğer rutin kan idrar testlerim de yapıldı onlarda sorun yok.
Şekerli suya gelince gece çok geç yattım sabah da 7 de uyandım. Şekerli su kısmına gelene kadar baya oyalanmıştık saat 10:30 du ilk içtiğimde 12:30 da son test yapıldı eve gidene kadar 13:30 dersek ben perte çıktım. Gelince direkt az bi şey yiyip uyudum. Yaptırcak olanlar uykusuz gitmesin gittiği gibi de oyalanmasın testi başlatsın ben çok oyalandım aç uykusuz şekerli su zor durdum ayakta

Bugün şeker yükleme testi yaptırdım. Açlık kan şekerim 89 çıktı. Diğer şekerli sudan sonra verdiklerim iyi çıktı. Doktorum 90 üst sınır senin 89 açlık kan şekerin. Kurtarıyor ama meyilde var biz dikkatli gidelim dedi.
Diğer rutin kan idrar testlerim de yapıldı onlarda sorun yok.
Şekerli suya gelince gece çok geç yattım sabah da 7 de uyandım. Şekerli su kısmına gelene kadar baya oyalanmıştık saat 10:30 du ilk içtiğimde 12:30 da son test yapıldı eve gidene kadar 13:30 dersek ben perte çıktım. Gelince direkt az bi şey yiyip uyudum. Yaptırcak olanlar uykusuz gitmesin gittiği gibi de oyalanmasın testi başlatsın ben çok oyalandım aç uykusuz şekerli su zor durdum ayakta
Canım geçmiş olsun🙏🏻Kaçıncı haftada yaptırdın. Tetanoz oldun mu bu arada?

Bugün tam 24 düm. Doktor uygun dedi.
Aşıları da konuştuk 2 sini de olacağım. Haftaya boğmaca ondan 4 hafta sonrada diğeri
ben ilk dozu oldum boğmacalı ama 2. ciyi olmayı düşünmüyorum. doktoruma soracağım okey derse olmam herhalde :))

Back
X