- Konu Sahibi Herseydenbitutam
- #2.181
Bende sabırsızlanıyorum birazda korkuyorum açıkçası inşallah sağ sağlim kavuşuruz bebeklerimize6+2de çok uzaktan duyduk 7+2de rahatça duyuluyordu
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende sabırsızlanıyorum birazda korkuyorum açıkçası inşallah sağ sağlim kavuşuruz bebeklerimize6+2de çok uzaktan duyduk 7+2de rahatça duyuluyordu
Korku normal aslında herkes yaşıyor ama ben biraz abarttım sanırım olmadı destek alıcamBende sabırsızlanıyorum birazda korkuyorum açıkçası inşallah sağ sağlim kavuşuruz bebeklerimize
Bu senin için geçici bir süreç emin olKorku normal aslında herkes yaşıyor ama ben biraz abarttım sanırım olmadı destek alıcam
Guzel şeylerini dusun bebegin, elbette ki zorlukları olacak ama onun kokusu yeterKorku normal aslında herkes yaşıyor ama ben biraz abarttım sanırım olmadı destek alıcam
Evet bende de var yerleşme sancısı olduğunu dusunuyorumHanımlar birde yorulunca kasıklarınız ağrıyor mu
Kendini neden bu kadar korkutuyorsun. Evet uykusuz geceler olacak, hatta bazen napacagini bilememek delirtecek ama evlilik sadece beraber eğlenmek degil ki birlikte bir bebegi büyütmenin, size ait sizden bir parçanın her anına şahit olmanin onu birlikte sevmenin guzelligi paha bicilemez. Hem daha doguma kadar ki süreçte hala esinle baş başasın bunu iyi değerlendir. Muhtemelen gebelik hormonlari seni cok etkiliyor belki bu yuzden iki gebelikte de ayni duygulari hissetmissindir. Kendini suçlama anlamaya çalış korkmak çok normal bir duygu sana en iyi gelecek olan yaşadığın anın tadını çıkarmak. Allah 'ın rızasının anne baba rızasından geçtiğini unutma sen boyle bir makama hazırlanıyorsun. Kolay olmayacak tabiki. Benim ikinci gebeligim ilk bebegim daha iki yasinda degil suan bende cok korkuyorum. Kizimda ciddi bir uyku problemimiz vardi emzirmeyi sonlandırana kadar da devam etti. Hala gece 1 gibi uyuyup sabah 8 de uyaniyor oglen zorla uyutuyorum. Nasil yapacağım diye düşününce işin içinden çıkamıyorum bende Rahmana teslim olmayı tercih etmeye calisiyorum. Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır.Para puldan ziyade -ki bunun için maddi olarak da uygun zaman değildi- hayatımı kaybetmişim eşimle baş başa daha yeni yeni bi hayat yaşayacakken onu mahvetmişim uykusuz gecelere yaşayacağım zorluklara hazır değilmişim gibi hissediyorum. Ve ben o kadar aptal bir insanım ki önceki hamilelikte de aynı böyle hissettim kalbi atmadı kürtaj oldum 6 ay sonra yaşadıklarımı unutup tekrar hamile kalıp şimdi yine aynı şeyleri hissediyorum. Çok istiyodum kalmadan önce ama şimdi her şey berbat görünüyor. Hayır oyuncak mı bu kendimden nefret ediyorum böyle büyük bi karar ve ben saçmalıyorum. Eşim zaten çok yorgun zor bi işte çalışıyo ona da duygularımı anlatamıyorum dalga mı geçiyorsun der. Psikolojik destek alacak maddi güç şu anda yok. Çıkmazdayım Rabbim yardım etsin bana
evet gittim cuma günü kese için gel dedi başka bi şey demedi o yüzden her şeyi merak ediyoumTabii ki. Sizin de mi 19 ekim son adet? Bi uygulama bugün 4+0 diyo, diğeri 4+1. O yüzden adet tarihiyle sorayım dedim. Siz gittiniz mi doktora?
hem de nasıl ya, belim ve kasıklarım azıcık kendimi yorsam bile mahvoluyorum.Hanımlar birde yorulunca kasıklarınız ağrıyor mu
evet ya, doktorum bana az az sık sık ye dedi de bi an karnım tokken bi anda midem kazınmaya başlıyo bişeye saldırıyorum. ilk hamileliğimde de böyle olmuştu, sadece mide kazınma hissim vardı doyma hissimi kaybetmiştim. bu hissin geri gelmesi beni biraz endişelendiriyor.Kızlar 2 saatte bir mideniz kazınıyor mu ? Sürekli midem kazınıyor gece uykudan uyanıyorum ama canım bir şey istemiyor![]()
böyle hissetmen normal, çocuğu doğurduktan sonra bile hemen sevemeyebilirsin bu bile normal. bir çocuğum var, içim çok rahat olarak söyleyebilirim ki, hayatını bitirmek değil de hayatında yeni bir pencere açmak gibi düşünmeni tercih ederim. eski hayatın bitiyor mu evet bitiyor ama yeni başlayacak olan da fena olmayacak. çocuklar eve yorgunluk ve kaosun yanı sıra sonsuz neşe de getiriyorlar, yorgunluğun her anından keyif alıyorsunuz öyle olunca da. zaten ebeveynlik böyle bi his olmasa kim tekrar çocuk yapardı kiKızlar benim yaşadıklarım normal mi artık kendimi sorgulamaktan yoruldum. Lütfen özyargısız okuyun yazdıklarımı. Sanki bir hata yapmışım gibi gelmeye başladı koku hassasiyeti mide bulantısı yaşamaya başladım zorlanıyorum. Biz 4 yıldır evliyiz ve çok zor süreçlerden geçtik aslında çok istiyordum ama şimdi duygularım çok karışık sürekli yanlış yapmışım kendi hayatımı bitirmişim gibi hissetmeye başladım. Kendimi çok suçlu hissediyorum çünkü isteyerek hamile kaldım kafayı yiycem bana bunu hormonlar mı yapıyo normal Bi kafada olsam bunları düşünür müyüm bilmiyorum. Allak bullak oldum lütfen bi şeyler yazın
Lütfen böyle düşünmeyinKızlar benim yaşadıklarım normal mi artık kendimi sorgulamaktan yoruldum. Lütfen özyargısız okuyun yazdıklarımı. Sanki bir hata yapmışım gibi gelmeye başladı koku hassasiyeti mide bulantısı yaşamaya başladım zorlanıyorum. Biz 4 yıldır evliyiz ve çok zor süreçlerden geçtik aslında çok istiyordum ama şimdi duygularım çok karışık sürekli yanlış yapmışım kendi hayatımı bitirmişim gibi hissetmeye başladım. Kendimi çok suçlu hissediyorum çünkü isteyerek hamile kaldım kafayı yiycem bana bunu hormonlar mı yapıyo normal Bi kafada olsam bunları düşünür müyüm bilmiyorum. Allak bullak oldum lütfen bi şeyler yazın
bence etrafınızda hayatı biten insanları görüyorsunuz çünkü normal olarak ben nedense yeni nesil anneleri gördükçe ben de kapılıyorum bu korkuya ama kendime diyorum her şey mükemmel ya da dört dörtlük yapacağım diye kendi hayatımı da mahvetmeyeceğim. Kendi hayatımı da yaşayacağım, bebeğimle gezip de tozacağım yeri geldiğinde onsuz da gezip kafa dağıtacağım. Kariyer mi istiyorum kafama koyarsam onu da yürüteceğim. Biraz iş bizde bitiyor gibi geliyor. Hiçbir zaman mükemmel olamayacağız sosyal medyadan görüp etkilendikçe daha da çok kendimizi yıpratıyoruz. Hayatta hiçbir şey için geç değil bence ama bebek konusu biraz daha gecikmemeli gibi geliyor. Zorluklar o kadar hızlı geçicek ki bi an çocuğum benden ayrıldı okula gidiyor artık diye üzüleceğiz burda yeri gelecek. O yüzden bence anın tadını çıkarın. Zorlukları da kucaklayın aslında o kadar da zor olmayacaklar, olsa bile yanınızda eşiniz olacak. Çok ileride yaşta çocuk sahibi olup hayatı dolu dolu yaşadım deseniz bu sefer de çocuğumun ilerleyen yaşlarında hiçbir şeyine enerjim kalmayacak neden bu kadar geçe bıraktım diyecektiniz belki de. Hayat çok garip cidden. Hormonlar iyice delirtiyor amaKızlar benim yaşadıklarım normal mi artık kendimi sorgulamaktan yoruldum. Lütfen özyargısız okuyun yazdıklarımı. Sanki bir hata yapmışım gibi gelmeye başladı koku hassasiyeti mide bulantısı yaşamaya başladım zorlanıyorum. Biz 4 yıldır evliyiz ve çok zor süreçlerden geçtik aslında çok istiyordum ama şimdi duygularım çok karışık sürekli yanlış yapmışım kendi hayatımı bitirmişim gibi hissetmeye başladım. Kendimi çok suçlu hissediyorum çünkü isteyerek hamile kaldım kafayı yiycem bana bunu hormonlar mı yapıyo normal Bi kafada olsam bunları düşünür müyüm bilmiyorum. Allak bullak oldum lütfen bi şeyler yazın
Yanılıyorsun neden uykusuz kalacagını düşünüyorsun Allah öyle bir güç veriyor ki onun kokusuyla uyumak mükemmel bişey 7 yasına gircek kızım her anımıza bin sükür hatta babası gece alıp getırıp ortamıza yatırıyor özledimm diyerek büyüyünce sizle yatmak istemiyolar ☺ evet uykusuz zamanlar oluyor ama bu hem bebegın hem senin elinde rutine çevirebilirsin inan. Zorlanacağın dönem çok ama bu öyle bir dünya nimeti ki zorluğu na da şükür diyorsun. Bana süpriz bir gebelik oldu geçen sene istedik bir yıl denedik nedense olmadı ve smdı en olmadık zamanda bir ilaç tedavisi goruyorken bebek olmaması gerekirken korunurken oldu. Tedaviyi braktım hıc üzülmedik sen hormonlarından dolayı böyle hissediyorsun onu kucagına alınca geçecek ❤ motive et kendini bir günlük al ve arada onu ne kadar istediğini düşün kokusunu düşün duygularını yaz, annelik duygusunu bebeğini tasıma hissini sana verdiyse Allah inan çok şanslısın, kalbimde ve duamda birçok arkadasım var bu his için çabalayan onlara da Rabbim nasip etsinPara puldan ziyade -ki bunun için maddi olarak da uygun zaman değildi- hayatımı kaybetmişim eşimle baş başa daha yeni yeni bi hayat yaşayacakken onu mahvetmişim uykusuz gecelere yaşayacağım zorluklara hazır değilmişim gibi hissediyorum. Ve ben o kadar aptal bir insanım ki önceki hamilelikte de aynı böyle hissettim kalbi atmadı kürtaj oldum 6 ay sonra yaşadıklarımı unutup tekrar hamile kalıp şimdi yine aynı şeyleri hissediyorum. Çok istiyodum kalmadan önce ama şimdi her şey berbat görünüyor. Hayır oyuncak mı bu kendimden nefret ediyorum böyle büyük bi karar ve ben saçmalıyorum. Eşim zaten çok yorgun zor bi işte çalışıyo ona da duygularımı anlatamıyorum dalga mı geçiyorsun der. Psikolojik destek alacak maddi güç şu anda yok. Çıkmazdayım Rabbim yardım etsin bana
6+2 deyken beta ve progesteron kaç acaba ben geç yumurtlama olduğum için kaç haftalık olduğunu çözmeye çalışıyorumGünaydınn hanımlaarr bu sabah 6+2 de kalp atışını duyduk her şey yolundaymış şükür![]()
Herseydenbitutam
Haftaya da detaylı tahliller için çağırdı doktor
Ayy maşallah maşallah darısı bana inşallah daha benim yarın ilk randevum cok zor beklemek sabırsızlanıyorum ni an önce yarın olsun inşallah bana da dua edinGünaydınn hanımlaarr bu sabah 6+2 de kalp atışını duyduk her şey yolundaymış şükür![]()
Herseydenbitutam
Haftaya da detaylı tahliller için çağırdı doktor
Benim 6+2de kalp atışı duyulurken hcg değerim 52000 progesteron değerim de 19.5 çıkmıştı6+2 deyken beta ve progesteron kaç acaba ben geç yumurtlama olduğum için kaç haftalık olduğunu çözmeye çalışıyorum
Para puldan ziyade -ki bunun için maddi olarak da uygun zaman değildi- hayatımı kaybetmişim eşimle baş başa daha yeni yeni bi hayat yaşayacakken onu mahvetmişim uykusuz gecelere yaşayacağım zorluklara hazır değilmişim gibi hissediyorum. Ve ben o kadar aptal bir insanım ki önceki hamilelikte de aynı böyle hissettim kalbi atmadı kürtaj oldum 6 ay sonra yaşadıklarımı unutup tekrar hamile kalıp şimdi yine aynı şeyleri hissediyorum. Çok istiyodum kalmadan önce ama şimdi her şey berbat görünüyor. Hayır oyuncak mı bu kendimden nefret ediyorum böyle büyük bi karar ve ben saçmalıyorum. Eşim zaten çok yorgun zor bi işte çalışıyo ona da duygularımı anlatamıyorum dalga mı geçiyorsun der. Psikolojik destek alacak maddi güç şu anda yok. Çıkmazdayım Rabbim yardım etsin bana
bebeğim ağızdan alınca baya yan etkisi varmış büyük ihtimal ondan oluyo bence öğlen falan fitil olarak kullanma şansın varsa öyle yap iki fitil arası 6 saat olsa yeter diyorlar birini de gece kullanırsın tamam :)) ben de sabah işe geliyorum o yüzden öğlen denicem artıkya bana arada mide bulantısı vuruyor ama progestanın etkisi mi bebişin etkisi mi anlamıyorum başka ağızdan progestan kullanan var mı?
sabahları fitil olarak kullanamıyorum işe gelmek için uyanıp direkt yataktan kalkıyorum 15 dk önce uyan fitili tak dinlen biraz zor geliyoama bulantı ondansa öyle yapıcam galiba
Ben hap olarak kullanıyorum, etkisi 5-6haftalarda çok vardı içtikten sınra midem bulanıyordu, artık öylr değil içmesem de bulandığı için bebişten herhalde diyorumya bana arada mide bulantısı vuruyor ama progestanın etkisi mi bebişin etkisi mi anlamıyorum başka ağızdan progestan kullanan var mı?
sabahları fitil olarak kullanamıyorum işe gelmek için uyanıp direkt yataktan kalkıyorum 15 dk önce uyan fitili tak dinlen biraz zor geliyoama bulantı ondansa öyle yapıcam galiba
kimse kendini bebeğe yüzde yüz hazır hissedemez gibi geliyor bana da. anne baba olmayı başaran bu kadar insan varken biz niye yapamayalım öyle düşünüyorum ben. tabi ki zorluklarını da bilerek girdik bu evreye ve bence de Allah yardım eder güç kuvvet verir bir şekilde inşallahBulantılardan bu gibi endişelere daha sıra gelemedi. Tek düşündüğüm şey bulantı bir bitse lütfen bitse.
Bu hepimizin hayatı için yepyeni bir evre. Hepimizde benzer endişeler var. Ben 35 yaşındayım. Eşimle geçirdiğim vakitlere doyamadım ama bebek arabasıyla sokakta gezen, seyahat eden çiftleri görünce onlardan biri olmak istediğimi farkettim. Bence yeni 'sizi' kucaklayın.![]()