23-24 yaş ve evlilik ??

Ben o yaşlarda evlendim fakat şimdi sorsan yine eşimle evlenirdim ama şimdiki yaşında o yaşlar çok erken evlilik için

23 yaşimda evlendim. 9 yıla gireceğiz, erken evlenmisim daha geç evlenebilirdim diye düşünmedim bu zamana kadar.

Size birey olarak değer veren saygı duyan bir insan varsa karşınızda evlilik, hayal öldürücü, gezmeyi, görmeyi, öğrenmeyi, kendini geliştirmeyi engelleyen birşey değil.

Ben evlendikten sonra arkadaşlarimla tatile de gittim, istediğim saatte de buluştum. Bekarken çok baskıcı olmamalarina rağmen ailem eşimden daha çok açıklama yapmam gerekirdi bir yerlere gidip gelirken.

Eşimle çocuklar olana kadar kafamiza estiği gibi gezdik, dolastık.
Çocuğa kadar herşey normal ama ondan sonra işler değişiyor tabi :) sadece evlenirseniz 4-5 yıl çocuk düşünmeyin derim.

Aynı kafa yapısındaysaniz, sevgilinizle ilgili tereddütünüz yoksa neden olmasın diyorum ben.

Herkes kendi gördüğü, yaşadığı şekilde cevap verir size burada
Önemli olan sizin ve sevgilinizin evliliğe ne kadar hazır olduğu.

Okul bitmiş, çalışıp para kazanılmış, uzun süren bir ilişkin de varsa üstelik evleneceğim kişinin maddi durumu yeterliyse evlilik kararı alınabilir mi bu yaşta? Soruyorum çünkü tamamen fikirlerinizi merak ediyorum, maalesef sanırım büyük konuştum illa lafımı yiycem 26 dan önce asla diyordum, şimdi ise bir yanım heyecanlı bir yanım buruk acaba biraz daha mı beklesem falan diyorum bir yandan herşey hazır (maddi) diyorum bilmiyorum kafam karışık fikirlerinizi merak ediyorum 23 yaş ve evlilik???
Ne bu acelen güzelim koca her zaman bulunur merak etme 23 yaşında evlenmek ne Allah aşkına

O yaşta okul biter bitmez evlendi bir arkadaşım,hatta ağustos ayında kızı oldu 40’ından sonra dışarda görüştük “aklın varsa evlenme daha ben çok pişmanım” dedi. Neden? dedim “Her şey çok ani çok erken oldu içimde ukte kalan çok şey var,bizim sınıftaki diğer kızlara falan bakıyorum instagramdan gezip tozuyorlar dertleri ne giysem ne taksam ne renk oje sürsem kimle buluşsam,benimkiler akşama ne pişirsem,ütüleri ne zaman yapsam,bebek bu gece de huysuzluk eder mi,çok pişmanım hiç olmazsa 1 yıl daha bekleseydim keşke” dedi...Bencede biraz erken o yaşlar..Önce genç kızlığı doya doya yaşayıp sonra genç bir kadın,bir eş,bir evin hanımı olmak daha iyi olur diye düşünüyorum.

24 yasimda evlendim. Çalıştım paramı harcadım, asik oldum gezdim tozdum (yurt dışı değil, yurt ici) eğlendim, paramla istediğim herseyi yaptim sonra hayatımda olan ama evlenmeyi 27 den önce istemiyorum diye düşünmeme rağmen cok sevdiğim kişiyle evlendim. Ha pismanmiyim hayır, ama yinede biraz daha hayatin keyfini çıkartsaymışım keşke. Hala istediğim şeyi yaparim, özgürüm eşim asla karışmaz yapmak istediklerime. Arkadaşlarımla tatile giderim ama yinede hani bi sorumluluk varya ne biliyim bekarken daha güzel herşey. Bence doya doya yaşayın sonra evlenin aklınızda birşey kalmasin

Son düzenleme:
Bacim evlen gitsin hangi ulkeyi geziceksin bu pahalilikta zaten kismetin varsa gidersin tabi evlenecegin kiside uyumlu bi insansa,ovunmek degil tabiki erken bir yasti ben 17 de evlendim cunku gozum kordu asktan boyle ileriyi dusunmedim hic ama Allaha bin sukur esimle babamin evindeyken gitmedigim her yere gittim turkiyeyi karis karis gezdik hemde cocuklar varken,simdi beklesen 30da evlensen nezaman cocuk yapican zaten herseyle oynanmis saglikli bisey yemiyoruz saglikli gebelik gecirmek sansa kalmis bence evlen cocugunuda yap esinide tak koluna gez, hem daha cok keyif alirsin.yine calisirsin ne var.(tabi bunlari es kisisinin uyumlu ve olumlu bir insan oldugunu varsayarak yaziyorum)

Karşinidaki kaç yasinda? 23 yasinda iki insan varsayarsak o yaşta evliliğe maddi olarak hazir olmasi genelde aileler sayesinde oluyor, oyle mi sizinde acaba?

Bir de "uzun ilişki" demissiniz. Kucuk yaşta baslayan uzun ilişkiler bazen sağlikli olmayabiliyor. Çok iyi dusunun aşk mi aliskanlik mi? Bu ayrimi gormek çok zor elbette.
İlk sevgili ile evlenmek marifet degil, isterse 7. olsun ama doğrusu olsun, bu kotu bisey degil.

Onun disinda herkesin hayattan beklentileri ve hayatta yapilacaklar sırası ayni olmak zorunda değil diye dusunuyorum.

Elbette karşıt fikirler olacak bende bunları duymak bilmek istediğim için zaten buraya konu açtım herkes beni neden desteklesin diye değil :)) şehir için değil de Ülke gezmek için param yetmez evet sadece para da değil vize almak çok zor biliyorsunuz, evlenmek için para meselesi de şöyle söyliym yani bir senede bile güzel bir birikimim olacak kadar iyi bir işim var diyim size ayrıca ailemin durumu da iyi. İster 7 de ister 17 de evet katılıyorum ister ilk bulduğumla.

Daha ilk size karşıt görüş mesajında terslediğiniz için biz anlayamadık herkes desteklesin beklentiniz olmadığını :))

Vize almak çok mu zor? Bilmiyorum ben öyle bir şey. Çalışan insansınız geri döneceğiniz belli yani bankada gerekli miktar parayı gösterirseniz -ki o parayı birinden borç alarak vize başvurusu sonuçlanana kadar hesapta tutup sonra iade edebilirsiniz- vize almak gayet kolay. Ben çalışmıyorken dahi vize almıştım annemi sponsor gösterip işlemeleri onun üzerinden hallederek.

Yine anlaşamadık sizinle hem diyorsunuz bir senede güzel birikim yapabilirim hem diyorsunuz ailemin durumu iyi hem diyorsunuz evlenecek param var ama yurt dışına gidecek param yok.

Sorunuza gelince önce bi o dediğiniz birikimi yapın, kendi paranızla kendi hayatınızı kurun, ondan sonra eğer hala istiyorsanız evlenin. 20-25 yaş arası insanın karakterinin en çok şekillendiği dönem bence. İş hayatıyla okul hayatı bir değil üstelik siz ilk sevgilim diyorsunuz uzun ilişkinin getirdiği alışkanlıklar var. İlişkinizi çalışırken iş hayatıyla birlikte yürütün biraz da öyle gözlemleyin. Sevgiliniz kaç yaşında bu arada?

Son düzenleme:
Bu tamamen sizle ve durumunuzla alakalı. Buradakiler kendi açısından değerlendirir. Buraya göre karar almazsınız umarım:) O yaşlarda benim aklımda evlilik yoktu çünkü yapacaklarım vardı. O yüzden hiç düşünmedim sizin yaşınızda iken. Belki siz beklentilerinizi gerçekleştirdiniz ve karşı tarafa da inanıyorsanız, aileler de onaylamışsa neden olmasın. Çocuk değilsiniz sonuçta.

Ama yorumlarin yuzde doksani cok karamsar bence, bu da cok enteresan,

Tamam kimse guzellesin demiyorum erken evlenmeyi de,
Nasil evlilikler yasiyorsunuz arkadaslar, evlnene kadar gez eglen hayatini yasa,
Sanki kiz evlenince hayati bitecek mi.

Olumsuz yorumlar icerisinde en cok @MissCherryBlossom unkini begendim, bence de erkek kadin herkes evlilik obcesi bir yil ailesinden ayri yasamali, bir faturanin sorumlulugu bile almamis kisiler evlenmemeli yastan bagimsiz.

Tamda yorumlari okurken içimden geçen şeyi yazmissiniz icim şişti...
Yani butun istediklerimi yapayim, istedigim sehir ve ulkeleri goreyim sonra da hayattan baska beklentim kalmadi artik ölebilirim kivamina gelince evlenmeli... 😂😂😂

Ruhunuzu öldürüp, evden disari cikartmayacak, devamli ev işi, yemek bekleyecek adamla evlenmediginiz surece evlenince ölecekmiş gibi dusunmeye gerek yok bence. 🙄 Daha bu aksam dondurulmuş sandiviçle meyve suyu yedik içtik.
İnsanlar evlenince de geziyor hatta daha bir guzel oluyor.

Tabi ki tek basina yaşamiyorsan iki kisilik hayatta catisma da oluyor yeri gelince ama bekar hayatlar da tamamen sorunsuz degil ki(benimki degildi) o zaman da anlasamadigin veya sorun yasadigin seyler olabiliyor.

Ne ara para kazandınız da doyasıya harcadınız ki?
Ben 26da evlenmiştim. Şimdiki aklım olsa 29dan önce evlenmezdim..

Ama siz bu heyecanla durmayacaksınız.
Hadi hayırlısı.

Eğer doğru insanla karşılaştıysanız birazda tanıma imkanınız olduysa gayet ideal bir yaş. Eşimle çok eskiden tanıştık. 23 yaşında nişanlandık. 27de evlendik, keşke fırsatımız olsaydı da daha erken evlenseydik dedik ikimizde. O sebeple doğru insanla yapılan evlilik ilkbahardır hep derim.
Beraber hayattaki güzel şeyleri yaşamak varken niye tek başıma yaşayım ki.

Ben 21 eşim 27 yaşındayken evlendik. Suan 22 yaşındayım üniversite son sınıfım. Şansıma okullar online oldu ben evlendikten sonra hiç zor olmadı 😅
Ben eşimle tanışmadan önce erken evlenenlere çok sert çıkan, 27den önce hayatta evlenmem diyen birisiydim. Ama hayat beni bu güne getirdi. Ve zerre pişman değilim.
Hani hep derler ya özgürlük , gezmek tozmak, yok Instagram'da gezen tozanlari izlermissin filan diye... 1 yıldır sınıf arkadaşlarim 'sen hiç evinde oturmaz misin' diyerek her gün attığım hikayeleri izliyorlar :) Antalya'da yaptığımız tüm o aktiviteleri, gezme tozmalarimizi izliyorlar. Hatta evlenmeyi düşünmeyen arkadaşım benden sonra hayatına birisinin girmesini istediğini söyledi.
Geceleri çıkarız takiliriz, sevgili gibiyiz daha çok ":) Evlenip evde oturan tiplerden değiliz. Yurtdışına çıkmayı da istiyoruz inşallah nasip olur.
Ben de eşim de üniversite yıllarında yurtlarda kaldık. Bu bize sorumluluk verdi diye düşünüyorum. Aileme çok düşkünüm, bekarken de çok rahattım ve hep gezerdim ailemden kaçmak için erken evlenmedim yani.
Ev işlerini de ortak yapıyoruz. Akşama yemek yok, dışardan söyleyelim desem tamam der. Ya da kalkar kendi bir şeyler hazırlar.
Yani kısacası canım, insanlar mutsuz evlilikler gördükleri için hep aman özgürlüğün biter, ölürsün tarzı konuşuyorlar. Karşındakine güveniyorsan ve iyi tanıyorsan evlen. Ha ama eski kafalı birisiyse ev işi olsun,gezmek tozma konusunda olsun yani eve kapanırsan evet bu yaşını zehir etmis olursun.

28 den önce asla dedim. 29da evlendim.

Üniversiteyi ailemden uzakta okudum. Ailemden uzakta çalıştım. Türkiyenin her yerini gezdim.

Sonra da sınıf arkadaşımla evlendim.

Şimdi de onunla geziyorum.

Hiç pişman değilim. Erken evlilik bana güzel şeyler hissettirmiyor. Net olarak erken evliliğe karşıyım. Gıcık oluyorum hatta.

Herkesin kendi bileceği iş ama... madem ki 1 kere evlenip hayatımızın sonuna kadar evli kalacağız... bari bekarlıği uzatabildigimiz kadar uzatalim.

Ideali bana göre 28 dir.

27 öncesi erkendir.

Okul bitmiş, çalışıp para kazanılmış, uzun süren bir ilişkin de varsa üstelik evleneceğim kişinin maddi durumu yeterliyse evlilik kararı alınabilir mi bu yaşta? Soruyorum çünkü tamamen fikirlerinizi merak ediyorum, maalesef sanırım büyük konuştum illa lafımı yiycem 26 dan önce asla diyordum, şimdi ise bir yanım heyecanlı bir yanım buruk acaba biraz daha mı beklesem falan diyorum bir yandan herşey hazır (maddi) diyorum bilmiyorum kafam karışık fikirlerinizi merak ediyorum 23 yaş ve evlilik???
Ailenizin durumu iyi değilse birkaç yıl onları rahat ettirin çalışıp kazanarak...

Kendi başıma Ülke şehir gezmek benim ailem için olağanüstü bir durum, o yüzden gerçekleri konuşalım Ülke ülke şehir şehir gezip anı biriktirmek için hem ailemin gönlü olması lazım hemde şu zamanda para lazım. İlk bulduğum evet uzun zamandır birlikteyiz napmam lazımdı 7. siyle falan mı evlenecektim
Kendinden eminsen, kendini evliliğe hazır hissediyorsan, karşındaki kişiyi çok seviyorsan ve onunda evliliğe hazır olduğunu hissediyor, ona bu konuda güveniyorsan evlenilecek yaştasın. Ben 23 yaşıda nişanlandım, 24 yaşında evlendim.

Gez toz erken diyenler için, herkesin aile yapısı veya hayat görüşü farklı oluyor, bazı aileler daha rahat her şeye izin veren çok açık görüşlü insanlar oluyor ama her aile böyle değil, kafanıza estiği gibi yurtdışına çıkamıyorsunuz ayrıca bunun için böyle bir zamanda çok çok para lazım, o parayı elde edip gezeceksin de vs vs çok çok uzun iş. Karşındaki kişide gezme, tozma vs. gibi planlarda aktif ve sana uyuyorsa sıkıntı yaşamazsın bu konuda, eşinle gezersin. Ben evlenmeden önce gezdim, evlendikten sonra da maddi olarak imkan buldukça eşimle geziyorum 😊

24 yaşında evlendim, açıkçası genel olarak erken yaşta evliliğe karşıyım ama eşimden yana içim rahat olduğu için ve uzun yıllardır birlikte olduğumuz için evlendim. ve aramızda 5 yaş fark olduğu için o çok istiyordu, sonuçta onunda evlenmeyi düşündüğü bir yaş vardı ve orta yolu böyle bulduk. Sonuç olarak hiç pişman değilim. Yine kendim kazanıp kendim harcıyorum. Bekar olsam ne bu kadar gezebilir ne böyle rahat yiyebilirdim. O yüzden sorunuzun tek bir cevabı yok, kişilere ve duruma göre değişir.

23 yasimda evlendim esim evlenilicek adamdi yani hala beni yaniltmadi maddi sıkıntımız yoktu bekarken ulke gezme sansim yoktu herkesin hayati burda yap dedikleri gibi degil. Esimle ulke ulke gezdik tavsiyem birkac yil cocuk yapma iyi korun gezin beraber hobi edinin kamp yapin bisiklet alin falan esle yapacak guzel seyler var. Evlilik kotu bisey degil dogru insanla oldugu muddetce. İllaki bir suru adam taniyip ondan sonra evlenmek zorunda degilsiniz boyle bir algi yaratmaya calisiliyor cok yanlis. Zaten sozuydu nisaniydi bir yili bulur bu surecte cocugu tanirsin degisiyorsa yol verirsin

Istiyirsan evlen. Burada erken veya gec dememiz neyi değiştirecek? Bana göre evlilik aile evinin yerini tutmaz. Hem sorumluluk artıyor vs. Çalosiyorsun evleniyorsun evin sorumluluğu. Ev işleri yemek vs ben bunlardan sikildigim için evlilik bana toz pembe görünmüyor. Eşini çok sevsen bile bir süre sonra ayaklarin yere basıyor artık aynı evde hatalari görüyorsun tartışmalar oluyor. Evin sorumluluğu oluyor. Ben ailemin yanına gidince annem ne güzel yemek yapıyor ne yapsam derdi yok babam diğer işleri hallediyor ben de evin kızı modunda oluyorum..kendi evinde bu olmuyor.
Neyse olumlu yanları yazmış arkadaşlar. Hazırsan evlen

Back
X