- Konu Sahibi 5kisilikailem
-
Zararın neresinden dönersek kardır daha 26 yaşındayım elimden geldiğince herşeyi yapicam inşallahOlan olmuş güzel anne, seni üzmek için demedim ben onu, çocuklar benim hassas noktamdır, şu an yaşadığın pişmanlık bile bundan sonra çocukların için çabalayacak bir anne olduğunu gösteriyor, üzülme , ağlama, belli ki dağ gibi güçlü akıllı bir anaları var evlatlarının arkasında, allah da yardım edecektir, serin tut yüreğini
kesinliBence komsunuza guvenip de yola çıkmayın... sadece vefa borcu icin bakacak meselesi değil yadin birgün hasta olur vs Daha emin adimlarla ilerleyin a plani b plani c llani şeklinde
Bakacak olan bir komsum var
bazen akrabalardan iyi oluyor yabancılar. Görüşlerin için çok teşekkür ederim öncelikle ama bu ablanın çok zor zamanlarında yanında oldum ben burda kendisi yok diye söylüyorum bunları yani niye baktığını açıklamak icjn yoksa asla yaptığımı söylemek istemiyorum lütfen yanlis anlama. Beraber ağlayıp beraber güldük. Her zaman der iyiliğini ödeyemem diye. Siddete hepsine tanık oldu kadın. Kendisi teklif etti açıkçası bakmayı bende sana öderim bakıcıya vereceğim parayı deyince kızdı. Elimde büyüyen kıza parayla mı bakacağım aşk olsun anne yarısı sayılırım dedi. Bebeğe gelince onu vermeyi düşünüyorum komşuma bakması için ama kız seneye kreş yaşına geliyor,babalari kreş parasını karşılayacaktır buna eminim. Sadece bebek oda komsum bakacak. Herşey güllük gulistanlik olacak demiyorum küçük değiliz pembe bakmaya gerek yok ama zorluğun da bir sonu olacaktır eminim. Sürekli küçük kalmayacaklar ki. Bu şekilde daha mutsuz
Ben sizin kadar şanslı değilim maalesefne güzel aileniz destekciymis allah onlardan razı olsun benim ailem bosan ama çocuk yok dedi. Bencil bir ailemvar benim.
sığınma evleri tüm kadın ve çocuklara açıktır, zaten kadınların çoğu boşanma aşamasinda veya sonrasında sokakta kalır, sen evli değilsin gelme demeleri saçma olmaz mı?Durumunuza gerçekten üzüldüm. Umarım herşey istediğiniz şekilde gelişir.
Yalnız anlamadığım bir nokta var: Sığınma Evi'ni gündeme getirmişsiniz ama şu an evli değilsiniz anladığım kadarıyla. Sığınma evleri evlilik içi şiddet mağduru kadınlara yönelik diye biliyorum. İsterseniz bu konuyla ilgili kesin bilgi edindikten sonra planınızı netleştirin.
Ailenizden biraz fazla gereksiz çekiniyorsunuz gibime geldi. Betimlediğiniz kadar muhafazakar bir aile olsa boşandıktan sonra nikahsız aynı evde yaşamanıza tepki gösterirlerdi. Buna tepkileri yoksa hayatınıza ayrı bir evde devam etme fikrinize de tepki göstermezler diye tahmin ediyorum.
Farklı ildesiniz o zaman şimdi anladım. Bunu söyleyin masrafları karşılamada zorlanacağım sizede yük olmak istemiyorum burda işim de hazır falan deyinAileye yakın gidersem,oğlumun ve kızımın okul masraflarını karşılamaz babası. Bulunduğumuz yerde gider öder çıkar ben duymam görmem bile ama diğer şekilde bana kalır o sorumlulukta. Bebegime bakacak olan abla burda,oraya gidersem bebgim ortada kalacak.
İlkesel olarak çok haklısınız, bence de herkese açık olmalı. Fakat eşinden şiddet gören kadın ve kadının yanındaki çocukları kabul ediyorlar diye aklımda yer etmiş.sığınma evleri tüm kadın ve çocuklara açıktır, zaten kadınların çoğu boşanma aşamasinda veya sonrasında sokakta kalır, sen evli değilsin gelme demeleri saçma olmaz mı?
Sığınma evleri genelde çok küçük oluyor.İlkesel olarak çok haklısınız, bence de herkese açık olmalı. Fakat eşinden şiddet gören kadın ve kadının yanındaki çocukları kabul ediyorlar diye aklımda yer etmiş.
Umarım yanlış biliyorumdur ve tüm kadınlar için bir sığınaktır.
Banlatacaksınız beniBelki yorumum acımasız gelecek ama birşeyleri başarmak için bazı şeylerden vazgeçmek gerekiyor bence özellikle sizin durumunuzda bir kadın için.
Belki de anne olmadığımdan bilmiyorum ama şu an çocuklarınızı bir devlet kurumuna emanet edip onlar için iyi bir ortam hazırlamaya çalışmanız daha makul gibi.
Çocuklarınız sizi anlayacaktır eminim ilerde.
Yeni doğmuş bir bebek 2 küçük çocuk daha...
Nasıl olacak siz çalışırken.O manevi ablanız ben bakamam bugün dediğinde ne yapacaksınız. Ya onun bir sağlık sorunu çıktığında, sabrı tükendiğinde, sıkıldığında yada...
Bir tanıdığımın ablası eşinden şiddet görüyordu 2 küçük çocuğu vardı. Adama dayanamadı artık ve boşandı baba evine döndü. Ailesi o evden ayrılıp yanlarına gelmesini ancak çocuklarını bırakırsa kabul edeceklerini söylemiş. O da bıraktı.
Şimdi bu kadına kim nasıl kızabilir, yargılayabilir. O çocuklar için ve kendisi için zor da olsa o şartlarda doğrusu buydu belki de.
O çocuklar evde dayak yiyen bir anne görerek büyümeyecek olması, maddi olarak daha rahat bir yerde büyüyecek olması anneyle büyümelerinden ama sefil olmalarından daha mantıklı geliyor bana.
ne demek 5 tane de yaparım 10 tanede ya.Hayatımda cok ta güzel uyguluyorum,zorlanirsin hayal kuruyorsun diyen de oldu ama size verdiğim tepkiyi vermedim. Ama siz sadece demorize etmek için yazmışsınız. Ister 5 yaparım ister 10 çocuk. Size çocuk sayısı nasıl iyi mi diye sormadım. Soru başkaydı,görüşünüz yoksa da yazmayın. Terbiyesizliğin luzmu yok,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?