- 25 Şubat 2020
- 606
- 688
- 23
- 27
- Konu Sahibi 5kisilikailem
-
Size hakaret etmedim,beni küçümseyen insanın hiç mi yanlışları yok merak ediyorum. Gerçekten hatasız bir insan mısınız? 3. Çocuk karnimda kininizi kusarak neye çare olacağınızı düşünüyorsunuz geçmiş acılara tuz basarak,vicdanınız ve siz !Sen önce cocuk yaşında reşit bile değilken koca koca diye ölüp cocuk şekilde evlenip hayatta ki tek vasfın olan 3. Çocuğunla bana , benim hayatımı bilmeden , hangi hadle koca parası ile geçindiğimi iddia edip bir de ezik diye hakaret edersin?
Dönüp hayatına bak demeyi biliyorsun hayatıma baktığımda bin şükür ki kocam düzelir diye cocuk yasta cocuk yapmadım!
Henüz kendin olgun değilsin burada eleştiri kaldıramayıp hakaret ediyorsun.
Aciz ve ezik lafların sebebi ile sana hakaret davası açmak lazım!
Eleştiri farklıdır hakaret farklıdır.
Edebini adabını bil.
Canım senin yanındayım bende böyle bir karar aldım bebek büyük aldırmıyorum ama nasibi varmış demekki bende böyle düşünüyorum biraz birikim yapcam eşimden çok soğudum daha önceden ne kadar çok sıkıntı yasadiysamda onu sevdiğim için yanındaydım hep kaniyordum ama artık çok soğudum bende birikim yapcam biri dokuz biri yedi yaşında bir bebek doğacak nasıl olcak bilmiyom katlanabildigim kadar çocukları beraber büyütüp ailemin yanına donucem sogudunmu olmuyor dönüşü birikime başladım nafakada aliniyo yanındayım hergun mutsuz olmaktansa sıkıntılara göğüs germek en güzeli Allah yardımcın olsun işte kadının gücü diyorum ben bunaMerhaba aslında sorunlarımı bilen biliyor bir önceki konumdan. Kararim kesin dogumdan sonra kesin gideceğim,biraz birikim yapıyorum şuan. Maddi olarak birşey sormuyorum,çocuklara bakım konusunda da birşey sormuyorum aslında. Aklımı kurcalayan şey,ailem. Biz Gaziantepte oturuyoruz yani ilçesinde. Ayrılık ailede ilk değil,benden önce bosananlarda oldu. Ama onlar ayrı eve değil babalarının evine çıktılar. Cocuklari olanlar babalarına verip,kendileri uzaklarda birer evlilik yaptıklar,herkesin kendi tercihi. Fakat ben ne evlilik nede çocuklarım olmadan bir hayat asla düşünmüyorum. Bırakıp gidemem yani,evlenecek olsam birdaha hemen boşanır boşanmaz. Çocuklarım için ayrıldığımin ne anlamı kaldı. Sadete geleyim,ayrı ev konusunda ailem karşı çıksa biraz cesaretim kırılır hemen korkarim diye cekiniyorum ama 3 cocuklada aileme ben katlanamam. Babam cok sinirli,annem zaten sıkan bir kadın birde 75 yaş üstü babaannem var evin içinde hepside şeker hastası,sinirliler. Ailemle konuşmuyorum şuan ama ayrılık devreye girince otomatikmen dahil olacaklar bana. Ayrı eve çıkarsam korkuyorum ailemden,sonra düşünüyorum insan evladına zarar vermez sonuçta 3 tane çocuk için yapıyorum bunu,onu ezmek te istemiyorum. Istiyorum ki herşey rızalarıyla olsun. Evlilik yaparken rizalari olmadi mutlu olamadım,ayrı ev konusundada kırmadan dökmeden karşıma almadan olsun ki mutlu olayım ama ne olur bilmiyorum. Sizce ne yapayım??
Herkes eşit sartlarda doğmuyor,vicdanınızla cevap verin koca koca diye öldüğümü nerden biliyorsunuz? 22 yaşında hayat mücadelesi vermeye çalışırken 3 cocukla tanımadığınız halde neyin kini bu ? Yeteri kadar stresli ve üzgünüm zaten,empati yaparak birşeylere destek olabilirsiniz. 4. 5. Yi yap demek ne demek ? Anlattığım kadar biliyorsunuz beni anlattığım kadar yorum yapıyorsunuz.Sen önce cocuk yaşında reşit bile değilken koca koca diye ölüp cocuk şekilde evlenip hayatta ki tek vasfın olan 3. Çocuğunla bana , benim hayatımı bilmeden , hangi hadle koca parası ile geçindiğimi iddia edip bir de ezik diye hakaret edersin?
Dönüp hayatına bak demeyi biliyorsun hayatıma baktığımda bin şükür ki kocam düzelir diye cocuk yasta cocuk yapmadım!
Henüz kendin olgun değilsin burada eleştiri kaldıramayıp hakaret ediyorsun.
Aciz ve ezik lafların sebebi ile sana hakaret davası açmak lazım!
Eleştiri farklıdır hakaret farklıdır.
Edebini adabını bil.
Bu hayatta korktuğum tekşey var sizin gibi insanlar !!! Eşimden bile korkmadım 6 sene boyunca,babamdan bile korkmuyorum sindirmesine rağmen ama sizin gibi empati yoksunu anlayissiz insanlardan çok korkuyorum. Cevremde böyle iki tane olsa sanırım ben hayattan çok çabuk kopardım. Kendi evinde,ailesinde sorunu olup tek cocukla yada çocuksuz ekonomik özgürlüğü olan siz gibi insanlar çözüm bile aramazken klavye başında böyle herkese ahkam kesmesi kesinlikle eziklik ten başka birsey değil. Donup şöyle bir hayatınıza bakın,basaramadiklariniza hatalarınıza kişiliğinize ve acizliginize sonra bana yorum yapın. 3 Çocuk yaptım ortada bırakan yok oylr olsaydı kendimi sorgulardım ama size sadece gülüyorum. Cocuklarim çok şanslı benim annem o cesareti gosteremedj ama ben gösteriyordum ne mutlu bana. Siz de koca parası ile geçinin bakın çocuklarınıza klavyede de insanları yargılayın sizin beslenme şekliniz bu.
Çocuklar 12 yaş altiyda ayrı kalıyor nikah için bilgim yok küçüklerde anneden ayrilmiyorlarYazdıklarınızı şimdi okudum. Sığınma evine gidereceğim demişsiniz ama eşinden şiddet gören kadınlar oraya başvuru yapabiliyor, siz resmi olarak evli değilsiniz. Koşulları iyice araştırdınız mı, çocuklarınızla aynı yerde kalmıyorsunuz orda çocukların kaldığı yer ayrı. Hatta bazı yerlerde binalar da ayrı. Çok emin bir şekilde sığınma evine gideceğinizi yazmışsınız da o yüzden soruyorum başvuru yaptınız mı, görüştünüz mü diye? Sizden sebep biz de bilgilenelim bu konuyla ilgili çok soru açılıyor burda
Nasil yardımlar alınıyor acaba üç aydan uzun kalınırsa rica etsem cvp verirmisinizDaha önce gittim sığınma evine çocuklar kesinlikle annesinden ayrılmıyor,12 yaş üstü ise ayrılıyor. Oraya evli olanlar tek değil,kalacak yerim yok diyen bile geliyor. 3 ay süresi var duruma gore kalmanız uzatılıyor yada yardımlara başvurup hayat kuruyorsunuz.
Çocuklar 12 yaş altiyda ayrı kalıyor nikah için bilgim yok küçüklerde anneden ayrilmiyorlar
Haklısın.Konunun burası sizi ilgilendirmez
Anladım cnm çocuk büyükse sorun olmaz çocuktan ayrı kalmakta zor benim aklım kalır mesela evlenirken binlerce kez düşünmek lazım insan kendini yakıyorŞöyle ki çok küçük çocuktan bahsetmiyorum elbette ama sığınma evinde kalan tanıdığım oldu çocuklar ayrı anneler ayrı yerde demişti onun kaldığı evin bakım evi yokmuş. Bu değişebiliyor. Anne istediği zaman çocuğunu görebiliyor o konuda sıkıntı yok tabi ama ayrı binadaydılar, zaten orda meslek kursu almıştı sürekli elinde çocukla durması zor olurdu
Yok ben gittiğimde herkesin çocuğu kucağında yatıyordu yani kimse ayırmadı sanırım şehir farkı oldukça kurallar da değişiyor. Benim yaşadığım yerde öyle bir kural yok.Şöyle ki çok küçük çocuktan bahsetmiyorum elbette ama sığınma evinde kalan tanıdığım oldu çocuklar ayrı anneler ayrı yerde demişti onun kaldığı evin bakım evi yokmuş. Bu değişebiliyor. Anne istediği zaman çocuğunu görebiliyor o konuda sıkıntı yok tabi ama ayrı binadaydılar, zaten orda meslek kursu almıştı sürekli elinde çocukla durması zor olurdu
durumunuza çok üzüldüm lafım ne size ne de konu sahibine ama bu zamanda düzgün ailelerde bile tek çocuk bile inanılmaz zor ve masrafliyken niye korunmuyorsunuz bacım?hadi kaza oldu diyelim, linç yiyecem simdi biliyorum ama, kürtaj bile bir seçenek, bile bile sefaletin cehaletin şiddetin içine can doğurmanın hiç mi günahı yok?Canım senin yanındayım bende böyle bir karar aldım bebek büyük aldırmıyorum ama nasibi varmış demekki bende böyle düşünüyorum biraz birikim yapcam eşimden çok soğudum daha önceden ne kadar çok sıkıntı yasadiysamda onu sevdiğim için yanındaydım hep kaniyordum ama artık çok soğudum bende birikim yapcam biri dokuz biri yedi yaşında bir bebek doğacak nasıl olcak bilmiyom katlanabildigim kadar çocukları beraber büyütüp ailemin yanına donucem sogudunmu olmuyor dönüşü birikime başladım nafakada aliniyo yanındayım hergun mutsuz olmaktansa sıkıntılara göğüs germek en güzeli Allah yardımcın olsun işte kadının gücü diyorum ben buna
size katılıyorum aile destek olmazsa çok çok zor ayakta durması ama anlattığı kadarıyla bu pek mümkün gorünmüyor. Yaşı çok küçük, cahil, hatalar yapmış ama şu anda doğruyu yapmak için çabalıyor, çok pembe bile olsa kendince planlar yapıyor konu sahibi, benim için herşeyden önemli olansa bu planlarda hep çocukları var, asla bırakıp gitmeyi düşünmüyor....her ne kadar zor görünse de bence allah yardım edecek ve bu pembe planlar tutacak konu sahibi ama yine de alternatif olarak çocuklarını bir süre devlete emanet edip düzenini kurduktan sonra geri almayı da düşün...belli ki sen evlatlarını terkedecek analardan değilsin ama şu anda onlar için doğru olan bu benceKonu sahibi arkadaşım.yaşın genç.kendince planların var ama dediğim gibi evdeki hesap çarşıya uymaz.ayda 5000 tl kazansan kiraya çık derim ama senin alacağın asgari ücret.500 lira verdikten sonra faturası yemeği derken para biter. Kış olur çocuk hasta olur.bir bakmışsın ilaç parası kalmamış.sana şimdi olur gibi geliyor ama olmaz. Hele hele bebekle hiç olmaz.
Komşuna gelince,kaç yaşında bilmiyorum ama inan belli bir yaştan sonra kimse çocuk sesine tahammül edemiyor.şimdi bedava bakarım der,sonra onunda ihtiyaçları çıkar.ayda kafası almaz çocuk gürültüsünü.
Eşin çocukların kreş parasini verir diyorsun da nasıl emin oluyorsun?olasılıklar üzerine olan yapıyorsun.diyelim ki vermedi?planın nedir?
Dediğim gibi,sen çovuklarınla babanın kapısına gitsen;seni evden mi atacak bebeğiyle?o kadar mi katı yüreği?senin için en iyi yer ailenin yani.doğumdan sonra çalışır hem evin hem çocukların ihtiyaçlarını karşılarsın.ınan böylesi daha iyi
Haklısın cnm çok haklısın iki çocuktan sonra yedi yıl yapmadım niye yaptım bende bilmiyorumdurumunuza çok üzüldüm lafım ne size ne de konu sahibine ama bu zamanda düzgün ailelerde bile tek çocuk bile inanılmaz zor ve masrafliyken niye korunmuyorsunuz bacım?hadi kaza oldu diyelim, linç yiyecem simdi biliyorum ama, kürtaj bile bir seçenek, bile bile sefaletin cehaletin şiddetin içine can doğurmanın hiç mi günahı yok?
Ayrılamam onlardansize katılıyorum aile destek olmazsa çok çok zor ayakta durması ama anlattığı kadarıyla bu pek mümkün gorünmüyor. Yaşı çok küçük, cahil, hatalar yapmış ama şu anda doğruyu yapmak için çabalıyor, çok pembe bile olsa kendince planlar yapıyor konu sahibi, benim için herşeyden önemli olansa bu planlarda hep çocukları var, asla bırakıp gitmeyi düşünmüyor....her ne kadar zor görünse de bence allah yardım edecek ve bu pembe planlar tutacak konu sahibi ama yine de alternatif olarak çocuklarını bir süre devlete emanet edip düzenini kurduktan sonra geri almayı da düşün...belli ki sen evlatlarını terkedecek analardan değilsin ama şu anda onlar için doğru olan bu bence
Olan olmuş güzel anne, seni üzmek için demedim ben onu, çocuklar benim hassas noktamdır, şu an yaşadığın pişmanlık bile bundan sonra çocukların için çabalayacak bir anne olduğunu gösteriyor, üzülme , ağlama, belli ki dağ gibi güçlü akıllı bir anaları var evlatlarının arkasında, allah da yardım edecektir, serin tut yüreğiniHaklısın cnm çok haklısın iki çocuktan sonra yedi yıl yapmadım niye yaptım bende bilmiyorumçok çok pişmanım hadi ikisi büyük bunu niye yaptım kendime çok kızıyorum çok pişmanım artık büyüdü almıyorlar da belkide nasibi vardı bilmiyom çok haklısın bundan sonra ne yapabilirim ona bakicam
temelli ayrılmayacaksın ki, yatılı bakıcı gibi düşün, gerekirse her gün gider görürsün, düzenini kurunca geri alırsın, senin çocuklarından vazgeçmeyecek bir kadın olduğunu düşündüğüm için söylüyorum bunu yoksa her kocadan ayrı ayri doğurup devlete bırakıp bi daha doğuran kadınlar da var ,allah onları bildiği gibi yapsın zatenAyrılamam onlardan
O kadar katılıyorum ki...durumunuza çok üzüldüm lafım ne size ne de konu sahibine ama bu zamanda düzgün ailelerde bile tek çocuk bile inanılmaz zor ve masrafliyken niye korunmuyorsunuz bacım?hadi kaza oldu diyelim, linç yiyecem simdi biliyorum ama, kürtaj bile bir seçenek, bile bile sefaletin cehaletin şiddetin içine can doğurmanın hiç mi günahı yok?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?