3 çocukla boşanıyorum, bir akıl verin bana nolur

Bu şartlar altında boşanmaya hazırım

Hepimiz aynı şeyi söyledik ama konu sahibine yetmiyor...

Konu sahibinin derdi sartlarinin degismesi degil ki, kocasindan ayrilmamak. Parayi da cocuklar icin degil, elini kolunu baglayayim da 5 parasiz hicbir kadin kabul etmesin diye istiyor. Adam istemedigi bir evlilik yapmis, onu sevmiyor falan umrunda degil, o seviyor istiyor ya omur boyu adami ipotek etsin istiyor. Gercek sevgi boyle bir sey degil ya, karsindakinin mutlulugunu dusunmedigin bir sevgi gercek olamaz.

Ben de kadının adamı sevdiğini hiç düşünmüyorum, sevdiğim adam iki yıl değil iki gün salonda yatsa noluyor derim...Bunu hiç umursamamiş, yıllardır adamın uyarılarına kulak tikamis, 20 yıl önce verdiği bekareti karşılığında ömür boyu cepte görmüş....Bir de "çocuklara bakmiyorsun, çok sinirlisin, çok uyuyorsun, hayatımız çekilmez oldu" filan diyor adam, ısrarla velayet istiyor, boşanirken çocuklar mağdur olmasın diye elinden geleni yapiyor....Sanırım çocukları için de endiselenmis bir noktada adam, bu çok net hissediliyor... yıllardır ne yaşandı o evde, ayrıntılar nedir bilmiyoruz....

Son düzenleme:
İnsan hatalarının sonuçlarına Birgün mutlaka çarpıyor.Psikolojik destek alin, gerekirse çocuklarınıza da aldırın.Siz iyi olursanız onlar da iyi olacaktir.Esiniz zaten sizden vazgeçmiş.Ev ve okul masrafi , nafaka gibi ayrintilari mutlaka avukatla belirleyin.
iş bulup çalışmanız psikolojik olarak da iyi gelir.Yeni çevre yeni insanlar olur hayatinizda.
İsterseniz yaparsınız.insan alıştığı nelerden vazgeçiyor...
43 yaşından sonra 15 yıllık evliligi bitirip, 7 yaşında kızıyla yeni bir hayat kuran bir kadın olarak söylüyorum bunları. Evet kolay olmayacak ama başka çareniz.yok
Güçlü olup yolunuza devam edin. Bu hayatta herkesin bir sınavı varmış, sizinkisi de bu olsun.Evlatlarinizla sınamamis ya.
Allah yardımcınız olsun

Konuya yazılan yorumları okumadım çok yazılmış çizilmiş, icine çekmedi beni konu.
Konu sahibi de yazdıklarıyla hatali bircok konuda ama şuraya eklediğiniz bazı yorumlar komik cidden. Kocalarının evlerine gitme sebebi çalışmalarına başlamaları falan. Burada kocalari tarafından insan yerine konulmayan çalışan kadınlarin açtığı konular hayal ürünü falan herhalde, sayıları da hiçte az değil. Meseleyi sadece çalışıp çalışmamaya bağlamak, çalışmayan kadın evliliğiyle ilgili bir sorun yaşadığında sanki o an bekleniyormuş gibi bak gördün mü çalışmadığın için bunları yaşıyorsun, neredeyse hakediyorsun yorumlarının altında kadınlar adına yalandan üzülme falan yok tabi ki ne olduğunu bilemiyorum.

Ben 12 yıllık ilişkimi 10 yıllık evliliğimi hem de çocuksuz, aldatildigim için , zamanına göre 2 kg altın alarak bitirdim. O paraya ev ve araba aldım. Eski eş kişisi de yeni hatunuyla ne yaptı umrumda değil. Çocuk olsun olmasin önemli değil, 12 senemi vermişim bu ilişkiye ve benim eski eş kişisi de çalışmamı istemiyordu. Ama ben evlendikten sonra calistim kpss ye ve atandim.

Çalıştığım için de pişman değilim, eski eşin bütün parasını hesabından çekip boşandığım için de pişman değilim.

Sonuçta yıkılan hayaller, yaşatılan hayal kırıklıkları , ihanetin , 2 senede atlattığım depresyonun maddi hicbir karşılığı yok.

Konu sahibi, can acısıyla bedel ödetmek istiyorsunuz. Karşınızdaki insan ılımlı olunca iyice sinirleniyorsunuz anlıyorum. Ilac kullanmanizi tavsiye ediyorum. Yoksa gel gitleriniz iniş çıkışlarınız sizi eski esinizin gozunde daha dibe göturecek

Cidden cok tuhafiz biz kadinlar su yorumlara bak yarin oburgun ya sagligimizdan olursak diye dusunmuyor kimse.. yani o zamanda hep birilerine muhtac olacaksin neticede..hayat tek tip degildir ki calisirsin calismazsin. Benim bi tanidigim var 10 senede bir ise ara verir 1 sene gayet mutlu.. herkesin hayati ayni mi olacak

Birde kocam kosa kosa eve geliyir cunku calisiyorum demis biri yani bu belki evliliginizin dinamigiyle ilgilidir ne dersiniz? Calismanizla ilgili degildir umarim

Konu sahibinin durumu cok baska..kocasi
Omur boyu sabredebilirdide yani.. ama olmamis.. ha calisinca daha kolay bosanirsin vs.ama genelde magdur olan gene kadin oluyor cogu yerde.. hele hele kucuk cocugun varsa..

Anlattığınız hikaye bana tanıdık geldi. Benim bir tanıdığım ailede baba ailesine para verdikçe hanımı deliriyordu. Eksikleri gedikleri yoktu bu arada evleri filan vardı. Kadın da çalışıyordu zaten ama evde sürekli huzursuzluk kavga çıkıyordu. Adam kendine göre haklı kadın kendine göre haklıydı bence. Ama işte bu huzursuzluk evden kaçırdı çocukları. İkisi de evde durmuyor. Bu arada bu insanlar 60lı yaşlarda hala aynılar. Çocuk evlendirdiler gelinin yanında bile birbirlerine küfür kıyamet gırla. Böyle olmasındansa boşanmaları daha iyiydi bence.

Siz de diyorsunuz ki evimizde huzurumuz vardı e o zaman neden kavga edip duruyordunuz? Evdeki huzuru kaçırıp bu noktaya gelmenin kime ne faydası oldu şimdi? Mümkünatı yok istediklerinizi almanın, çalışmak istemiyorsunuz o da belli, zaten boşanmamak için işi yokuşa sürüyorsunuz ama ya hazmedemiyorsanız işe girip boşanın ya da evdeki huzuru bozmayın. Eşiniz doğru yapıyor demiyorum ama bu geldiğiniz noktada kim daha mağdur duruyor?

Ev hanimligi hiçbir zaman işten sayilmiyor annem nankor meslek der evhanimligina para getirisi yok diye .halbusi en zorudur ev hanimligi cocuklu olmak hele .3 cocuk. Ben 1 tane ile 4. Gecedir hastalik illeti yüzünden uyku uyumadım zombi modundayim 2 yildir uyku uyumuyorum.. anayim ben anaaa hele bu hastalıkli devirde cocuklar cok zorrr

Üst düzey yöneticiler hariç kim var bu ülkede tek maaş ile rahat geçinen? Ülke gerçeklerinden bihabersiniz galiba. Matematiksel olarak mümkün değil zaten Neden geneli boşverip küçük bir gruba odaklanıyorsunuz? Bir ömür mutlu yaşayanlar değil konumuz. Eve para getiren kişi bir gün gitmek isterse diğerinin ne olacağını konuşuyoruz. Çalışmayanın sonu bu evet başka ne olabilir? Çalışmayan boşanma anında elindekini yitirir eşinin insafına kalır. İlla haklı çıkacağım diye konudan uzak örneklere odaklanmanız gereksiz.

Kıskanıyor görmeniz gerçekten çok komik. Bir insan eleştirdiği şeyi illa kıskanıyor mu olmalı?Benim gözümde bir insanın kendi hür iradesiyle evde oturmak istemesi kıskanılacak bir şey asla değil. Siz öyle olduğunuz için herkesi kendiniz gibi görüyorsunuz. Konu sahibi zamanında bundan mutlu olmuştur tamam ama ceremesini şimdi çekiyor işte. Doktor olup ev hanımını kıskanan da gördüm ya bu sitede hiçbir şeye şaşırmam artık.

Bağırmanıza gerek yok bu arada küçük harfle yazdığınızda da okuyup anlayabiliyorum. Ben üstüme alınmadım siz herkesi zan altında bırakarak genele yorum yazmışsınız onu alıntılandım. Aradaki farkı anlayabileceğinizi umuyorum. Bozuk gibi aynı cümlelere takılmışsınız habire onu yazıyorsunuz o zaman o cümleleri yazanların şahsını alıntılayın bir dahakine daha iyi olur. Konu sahibine hakaret ediliyor, aşağılanıyor dediğiniz alıntılar bir başkasına yazılmış cevaplar, ikili konuşmaya ait. Benim mesajımda da hakaret yok, bir başkasına yazdığım cevabı cımbızlamışsınız. Neyse belli ki farklı düşünüyoruz iyi forumlar size

İyi de konu sahibine bakın bi. Her yönden kendini salmış. Sadece kilo değil ki, kocası kendisine ne kadar baktıysa konu sahibi bununla ters orantılı ilerlemiş. Adam giyinmiş süslenmiş işe gitmiş, konu sahibi kocam gönüllü değil diye çalışmaya bile yanaşmamış. Zaten pamuk ipliğine bağlı bir evliliği varken adam da iyice kaçmış. Uyumayı severim, yataktan çıkmam, kilo da veremedim diyor. Hastalğı atlatalı kaç yıl olmuş ama ben konu sahibinde hayattaki hiçbir şeye dair çaba göremedim. O çocuklar ile cebelleşirken adam dışarda akan hayatı görmüş. Burada adamı asla haklı bulmuyorum ama hepimiz insanız. Bir gün hayatımızdaki kişileri kendilerine bakmayı bıraktıklarında beğenmeyebiliriz. Yani benim söylemek istediğim şey konu sahibini genel olarak çok boş vermiş gördüm. Kocasını seviyor ve benim sevgim yeter sanmış. Adam ise hayatına gayet güzel devam ediyor

Tamam saçını süpürge etti, ev işi yaptı ve 3 çocuk büyüttü. Peki elinde şu an 3 çocuktan başka ne var? He birde Onu sevmediğini yıllarca söyleyen bir koca var. Adam kötü biri olup şu an protokole yazdıklarını bile vermese konu sahibi ne yapacak? konu sahibi hakkımı nasıl korurum desin, haklı da ama bu yaştan sonra sıfır tecrübe ile bulacağı iş oranı oldukça az, sınırlı. Ayrıca hala küçük çocuğum var çalışamam diyor. Kalan ömür nafaka ile geçer mi?

Hatta konu sahibinin ısrarla söylediği bir şey var, o hep ayrılmak istedi ama ben ciddiye almadım, dikkate almadım… biri bana bir kere bile boşanmak istediğini söylese bir şeyleri kafamda planlamaya başlarım. Adam söylemekle kalmamış ki, davranışları ile de haykırmış

L Luthientr meslektasimin simdiki zamanla anneanne babaannelerimizi kiyaslamasini olduramadim .o zamanlar insanlarin nitelikli meslek sahibi olmasi,okumasini geciyorum fabrikada isci olmalari bile mumkun degildi. dayak yiyen,aldatilan,ustune kuma getirilen insanlar bosanamiyordu simdi her sey farkli .ev hanimligi bir tercih bana kalirsa riskli bir tercih ama tercih sonucta .kimseye hakaret etme hakki vermez buna katiliyorum . konu sahibi acisindan da isler yolunda gitmemis simdiki secenegi mecbur calismak ,nafaka ile hayat surmez .kimi arkadaslar biraz yuklense de gercekler aci oluyor boyle durumlarda .

Herkes çalişmaya takmiş kadin 20 yıl yan gelip yatmiş evde üç çocuk kendi kendine büyümüş. Her çalişan sanki kocasi tarafından göklere çıkarılıyor. Burada kaç konu okuduk akşama kadar çalişip eve gelip çocuk bakan yemeğe koşan temizlik yapan. Kocası işten gelip birde hizmet bekleyen maas kartına el koyan. Kadının maaşiyla alinan arabaya kadını bindirmeyen.

Burada adamın derdi zaten kadının çalişip çalişmamasi değil ki. Baştan beri hiç sevmemiş. Çalişsa sevecekti sanki hemen. Sürekli ayrılmak isteyip üç çocuk nasil yapar orası da ayrı muamma neyse. Kadın gazozuna ilaç mi kattı yani.

Kadının hatası hadi evlendiniz. İstemediğini söylemiş yoluna bakacakti. Şimdiye kadar yeniden hayat kurmuştu çoktan. Çok umursamaz ve bencil gördüm. İntihar girişiminiz olmuş yanliş okumadıysam çocuklar küçükken. Abiniz öldürmekle filan tehdit etmiş. Hep vicdana oynamişsiniz ya da korkutmuşşunuz. Çok saglıklı ruh halinde değilsiniz kesinlikle ilk önceliğiniz psikolojik yardim almak olsn sonra bakarsınız nafaka o bu. Ben esinize de üzüldüm.

Sonuna kadar katılıyorum, calissaydi adam yollarina gül sermeyecekti, sadece simdi ki gibi sudan cikmis baliga dönmeyecekti. Sokağa atılmış kedi yavrusu gibi su anki ruh hali

Burada saydığınız kadınlar da suçlu. Benim katkıda bulunduğum arabaya beni bindirmeyen, evde yan gelip yatıp yardım etmeyen adamı da boşamak lazım.

Devir öyle bir devir oldu ki, saçını süpürge eden kadının asla kıymeti yok. Bu dışarda çalışan için de geçerli, evse çalışan için de. Bu yukarıda sıraladığınız kasımlar ile konu sahibin tek ortak yanı kendilerine asla değer vermemeleri, Kendilerini sevmemeleri. Aklı başında hiçbir kadın bu tarz muameleleri kaldıramaz.

Bir öğretmen tanıdığım vardı, eşi en pahalı markaları giyerken kendisi nerde ucuz varsa onu alan biriydi. eşim izin vermiyor öok para harcamama derdi. Arabalarını bşr kere bile sürmedi. Eşim izin vermez diyordu. Çalışmak bu için artı değildi. Hatta yüktü bana göre. Konu sahibi ile bu kaıdnın yaşadığı hayat arasında bir fark yok Malesef

Çalışan insan aynı zamanda dediğiniz o işleri de yapıyor. Akşam gelip yemeğimizi yapıp sofra kuruyor topluyor,cay meyve. Haftasonu çamaşır temizlik ütü. Çocuklar hasta olunca aman ben yarın sabah işe gideceğim deyip bı tarafımızı devirmiyoruz.
Ama şu konuda haklısınız. Malesef toplumumuzda çalışmayan kadınin "ev hanımı demiyorum bakin, çalışan kadın da aynı zamanda ev hanımıdir yaptığı işler itibariyle" evde yaptığı iş zaten görevi görüldüğü için yaptığı yorulduğu ekstra değer görmüyor.
Ben burada konu sahibine çok kızdım.bastan kendini sağlama almadığı kolayı seçtiği için. İşte baştan kolayı seçersen sonu böyle zor olur ki halen adam bana baksın derdinde.
Kaygısını da anlıyorum ama işte okumamis cahil bir insan da değilmis ki bunları dusunemedi diyebilelim. Ailesi okutabildigi kadar okutmuş ki ben de 42yasindayim.bizim yaşımızda iki yıllık bitirenler bile bir banka, bir muhasebe,memuriyet vb.vb. bir yerlere girebilir calisabiliyorlardi. Adam en baştan istememiş, evlilik boyunca dile getirmiş, iki senedir karı koca ilişkisi yok.ko u sahibi baştan bile bile lades demiş.
Verebileceğimiz tavsiye artık alabilecehi maks alip yoluna bakmasi, çalışmasıdır.
Ben ABD de yüksek lisans yaptım.TR deyim iyi bir isim var. Şu an issiz kalayim temizliğe bile giderim Allah büyük konusturtmasin da.

Evet ben de bunu anlamıyorum ev hanımlığı çok zor da çok zor ,Türkiye de çalışan kadınların %90 ı ,hem ev hanımının yaptığı her şeyi yapıyor hem dışarıda çalışıyor. Ben daha karıcım sen dışarıda çalışıyorsun temizlik yapma,yemek yapma ,ütü yapma diyen koca görmedim duymadım. İsteyen çalışır, isteyen çalışmaz, isteyen kendini istediği şekilde garantiye alır herkesin fikrine saygı duyarım.Ama sosyal medyada klişe dolaşan aslinda doğruları anlatan Mehmet Aslantuğ repliğiydi galiba ,o zaman geleceğinizi bir adamın sizden sıkılmasına ,iki dudağının arasına sıkıştırmış olursunuz.Esim bana çok aşık ve maaşı aslinda bizi gecindirir hani zengin değiliz ama yeter yani.Ama dünyada beni saglik sorunları dışında evde oturtacak bir sebep olamaz.Niye peki zor olanı seçiyoruz, çünkü aşk dolu evlendigim adama dibine kadar güvenmem, canim kanim babamın eline kalmak istemem ,kimseden 5 kuruş almak istemem ,ev işleri disinda hayatta varolmak ve üretmek isterim. Bunlar benim seçimim, bir başkası da kendi seçimini yapar.Hayatta her şey herkes için ama ben kendimi suçlamamak icin elimden geleni yapıyorum, gerisi Allahtan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…