Bu şartlar altında boşanmaya hazırımHayir baba cocuklarin velayeti konusunda cok israrciymis, istiyor. 5 sene boyunca 5000tl kira yardimi yaparim demis. Her sene asgari ucret tutarinda nafaka artisi verecek, 8500tl ile basliyor. Cocuk basina 1500tl + cocuklarin okul masrafini karsilarim demis. Konu sahibine bosanma sonrasi 3 ay icinde de 250.000tl verecekmis toplu nakit para. Daha ne yapsin? Kim bu sartlarda bosaniyor? Ayrica konu sahibi calisamazmis, ailesinin yanina Rize'ye de donemezmis. Bu arada isteyerek degil, cinsellik yasandigi icin aile zoruyla evlenmisler.
Hepimiz aynı şeyi söyledik ama konu sahibine yetmiyor...
Ben de kadının adamı sevdiğini hiç düşünmüyorum, sevdiğim adam iki yıl değil iki gün salonda yatsa noluyor derim...Bunu hiç umursamamiş, yıllardır adamın uyarılarına kulak tikamis, 20 yıl önce verdiği bekareti karşılığında ömür boyu cepte görmüş....Bir de "çocuklara bakmiyorsun, çok sinirlisin, çok uyuyorsun, hayatımız çekilmez oldu" filan diyor adam, ısrarla velayet istiyor, boşanirken çocuklar mağdur olmasın diye elinden geleni yapiyor....Sanırım çocukları için de endiselenmis bir noktada adam, bu çok net hissediliyor... yıllardır ne yaşandı o evde, ayrıntılar nedir bilmiyoruz....Konu sahibinin derdi sartlarinin degismesi degil ki, kocasindan ayrilmamak. Parayi da cocuklar icin degil, elini kolunu baglayayim da 5 parasiz hicbir kadin kabul etmesin diye istiyor. Adam istemedigi bir evlilik yapmis, onu sevmiyor falan umrunda degil, o seviyor istiyor ya omur boyu adami ipotek etsin istiyor. Gercek sevgi boyle bir sey degil ya, karsindakinin mutlulugunu dusunmedigin bir sevgi gercek olamaz.
İnsan hatalarının sonuçlarına Birgün mutlaka çarpıyor.Psikolojik destek alin, gerekirse çocuklarınıza da aldırın.Siz iyi olursanız onlar da iyi olacaktir.Esiniz zaten sizden vazgeçmiş.Ev ve okul masrafi , nafaka gibi ayrintilari mutlaka avukatla belirleyin.Haklısınız hızlıca toparlanmak zorundayım. Hemen ev değiştirmeyi ve kirayı karşılamasını istiycem şirket evine güvenmiyorum. Ankarada kiralar yüksek ama yine 5-6 bin liraya bir ev bulabilirim. Araba konusunda ısrar edicem avukata da danışıcam imzalamadan. Çocukların okul masraflarını ekleyecek protokole zaten. Yazdıklarınızı okudum ailem bana o durumda hayatı zindan ederdi. Zaten mecbur kaldım anlatmaya tek taraflı bi hata değil onu da kabul ediyorum. Ben sonuçların daha çok bana yüklenmesini istemiyorum. Biraz daha destek olması lazım çocuklarımın alışkın olduğu bi hayat var, arabadan servisten başka bişeyle gezmediler ben yine onlar için istiyorum arabayı. Paragöz gibi görmüş bazılarınız herkes yaşadığını bilir, bi insanla yükselip o yolu beraber alıp aşağı bırakılmak ne demek kimse yaşayıp öğrensin istemem.
Konuya yazılan yorumları okumadım çok yazılmış çizilmiş, icine çekmedi beni konu.tamam bir daha aşağılayanları alıntılayayım
Bu arada hala bu devirde tek maaşla ev de geçindiren, çocuk da okutan var. Bir sürü sanayici, üst düzey yönetici var. Dolayısıyla yapan yapar diyorum. Hatta isterse sürünürler de yaparlar. Milletin keyfine karışacak halimiz yok. Bunun sonucu da bu işte değil. Böyle olan var, bir ömür mutlu mesut yaşayan var. Çalışanlardan da böyle olan var, bir ömür mutlu mesut yaşayan var.
Bu arada BEN çalışmayı sevmiyorum herkes sevmiyor demedim. Yani ben sadece ama sadece hayatımı finanse etmek (para kazanmak) için çalışıyorum. Pasif gelirim olsa, babam zengin olsa 1 gün çalışmam diyorum. Bu “insanlar üretimden çekilsin evde otursun” demek değilisteyen çalışsın, istemeyen çalışmaktan kaçınabiliyorsa çalışmasın. 3 günlük dünya mutlu olmaya çalışsın diyorum. Ev hanımlarını kıskanmaktan kastım o mertebeye ulaşamamak değil, birinin çalışmak zprunda kalmadan parasının olması, hayatı istediği gibi zorlanmadan yaşamasını kıskanmak. Konu sahibi mesela 20 yıl mutlu mesut evinde kalmış, iş stresi çekmemiş, evlatlarını doya doya büyütmüş ve bu sırada para derdi olmamış. Buna nefret kusunca buradan “kıskanıyor görünüyorsunuz” diyorum.
Aaaa aynı şeyleri yaz yaz dur valla sıkıldımhayatı kendi bakış açınızdan görüp insanları yargılamak çok mantıklı değil. Siz kariyer, çalışmak seviyorsunuz belli ki, para kazanmak bağımsızlık sizi mutlu ediyor. Konu sahibini de evde oturmak çocuklarına bakmak mutlu etmiş. İkisi de NORMAL, ikisi de DOĞAL, ikisi de İNSANİ. İki tarafı seçen de sonunda pişman olabilir, çok mutlu da olabilir. Ben çalışırken mutlu olmam ama mecburumdur, dolayısıyla çalışmaya “mecbur” olmayan insanları kıskanırım. Onu diyorum siz madem çok memnunsunuz (siz derken bu arada ev hanımını aşağılayan insanlardan bahsediyorum, böyle bir şey yapmadıysanız madem siz de niye üstünüze alınıp bana cevap verdiniz -burada madem ortaya yazma da onları alıntıla demenize gönderme yaptım. Anlaşılmıyor herhalde ki dediklerimi açıklıyorum-) neden nefret dolu mesajlar atıyorsunuz? Buradan kıskanıyor gibi görünüyorsunuz çünkü konu sahibinin 20 yılını cennnette gibi geçirip şimdi mutsuz olması burada hiçbirimizin hayatını etkilemiyor. Şöyle yap, böyle yap der geçeriz normalde. Yok kocalarınız kaçıyor, yok ben çalıştığım için kocam mutlu geliyor sen ev hanımısın diye somurtuyor vs çok çirkin laflar diyorum 3tür.
Hala anlatamadıysam yapacak bir şey yok
Alıntılar da bunlar istek üzerine:
Cidden cok tuhafiz biz kadinlar su yorumlara baktamam bir daha aşağılayanları alıntılayayım
Bu arada hala bu devirde tek maaşla ev de geçindiren, çocuk da okutan var. Bir sürü sanayici, üst düzey yönetici var. Dolayısıyla yapan yapar diyorum. Hatta isterse sürünürler de yaparlar. Milletin keyfine karışacak halimiz yok. Bunun sonucu da bu işte değil. Böyle olan var, bir ömür mutlu mesut yaşayan var. Çalışanlardan da böyle olan var, bir ömür mutlu mesut yaşayan var.
Bu arada BEN çalışmayı sevmiyorum herkes sevmiyor demedim. Yani ben sadece ama sadece hayatımı finanse etmek (para kazanmak) için çalışıyorum. Pasif gelirim olsa, babam zengin olsa 1 gün çalışmam diyorum. Bu “insanlar üretimden çekilsin evde otursun” demek değilisteyen çalışsın, istemeyen çalışmaktan kaçınabiliyorsa çalışmasın. 3 günlük dünya mutlu olmaya çalışsın diyorum. Ev hanımlarını kıskanmaktan kastım o mertebeye ulaşamamak değil, birinin çalışmak zprunda kalmadan parasının olması, hayatı istediği gibi zorlanmadan yaşamasını kıskanmak. Konu sahibi mesela 20 yıl mutlu mesut evinde kalmış, iş stresi çekmemiş, evlatlarını doya doya büyütmüş ve bu sırada para derdi olmamış. Buna nefret kusunca buradan “kıskanıyor görünüyorsunuz” diyorum.
Aaaa aynı şeyleri yaz yaz dur valla sıkıldımhayatı kendi bakış açınızdan görüp insanları yargılamak çok mantıklı değil. Siz kariyer, çalışmak seviyorsunuz belli ki, para kazanmak bağımsızlık sizi mutlu ediyor. Konu sahibini de evde oturmak çocuklarına bakmak mutlu etmiş. İkisi de NORMAL, ikisi de DOĞAL, ikisi de İNSANİ. İki tarafı seçen de sonunda pişman olabilir, çok mutlu da olabilir. Ben çalışırken mutlu olmam ama mecburumdur, dolayısıyla çalışmaya “mecbur” olmayan insanları kıskanırım. Onu diyorum siz madem çok memnunsunuz (siz derken bu arada ev hanımını aşağılayan insanlardan bahsediyorum, böyle bir şey yapmadıysanız madem siz de niye üstünüze alınıp bana cevap verdiniz -burada madem ortaya yazma da onları alıntıla demenize gönderme yaptım. Anlaşılmıyor herhalde ki dediklerimi açıklıyorum-) neden nefret dolu mesajlar atıyorsunuz? Buradan kıskanıyor gibi görünüyorsunuz çünkü konu sahibinin 20 yılını cennnette gibi geçirip şimdi mutsuz olması burada hiçbirimizin hayatını etkilemiyor. Şöyle yap, böyle yap der geçeriz normalde. Yok kocalarınız kaçıyor, yok ben çalıştığım için kocam mutlu geliyor sen ev hanımısın diye somurtuyor vs çok çirkin laflar diyorum 3tür.
Ev hanimligi hiçbir zaman işten sayilmiyor annem nankor meslek der evhanimligina para getirisi yok diye .halbusi en zorudur ev hanimligi cocuklu olmak hele .3 cocuk. Ben 1 tane ile 4. Gecedir hastalik illeti yüzünden uyku uyumadım zombi modundayim 2 yildir uyku uyumuyorum.. anayim ben anaaaBu nasil bir konu olmus. Herkes adamdan yana. Kadin 3 cocuk dogurmus, buyutmus. 20yil yan gelmis yatmis yazan var. Buyuklerin arasinda cok az yas farki var. kolay mi kucuk cocuk bakip evi cekip cevirmek. Calista calis tutturulmus gidilmis. Kadinin evde calistigi yok sayilmis. Hani bunu eksisozlukte yapsalar anlayacagim ama kadinlarin platformu, kadinlarin birbirine destek olacaklar yer burasi. Konu sahibi gercekci yaklasamiyor olabilir, kadin zaten sormus benim ne istemem lazim, kendi ve cocuklarimin hakkini nqsil korurum diye. Psikolojisi de su an muhakkak iyi degil. Yani bi kendine gelsin o da is bakmaya baslar, kendi yolunu cizer.
tamam bir daha aşağılayanları alıntılayayım
İyi de konu sahibine bakın bi. Her yönden kendini salmış. Sadece kilo değil ki, kocası kendisine ne kadar baktıysa konu sahibi bununla ters orantılı ilerlemiş. Adam giyinmiş süslenmiş işe gitmiş, konu sahibi kocam gönüllü değil diye çalışmaya bile yanaşmamış. Zaten pamuk ipliğine bağlı bir evliliği varken adam da iyice kaçmış. Uyumayı severim, yataktan çıkmam, kilo da veremedim diyor. Hastalğı atlatalı kaç yıl olmuş ama ben konu sahibinde hayattaki hiçbir şeye dair çaba göremedim. O çocuklar ile cebelleşirken adam dışarda akan hayatı görmüş. Burada adamı asla haklı bulmuyorum ama hepimiz insanız. Bir gün hayatımızdaki kişileri kendilerine bakmayı bıraktıklarında beğenmeyebiliriz. Yani benim söylemek istediğim şey konu sahibini genel olarak çok boş vermiş gördüm. Kocasını seviyor ve benim sevgim yeter sanmış. Adam ise hayatına gayet güzel devam ediyorEe kadin meme kanseri gecirmis ve kisiden kisiye degisiyor kemoterapiler.. her insanda farkli etkileri olabilir, kemoterapinin cinsi dozu kisiye ozel.. birak kilo vermeyi kilo aliyorsun sis oluyorsun vs.insanin tum
Hormon dengesi degisiyor. Yani normalde olsa ok hak verirdim sana ama hastalik baska sey.
Tamam saçını süpürge etti, ev işi yaptı ve 3 çocuk büyüttü. Peki elinde şu an 3 çocuktan başka ne var? He birde Onu sevmediğini yıllarca söyleyen bir koca var. Adam kötü biri olup şu an protokole yazdıklarını bile vermese konu sahibi ne yapacak? konu sahibi hakkımı nasıl korurum desin, haklı da ama bu yaştan sonra sıfır tecrübe ile bulacağı iş oranı oldukça az, sınırlı. Ayrıca hala küçük çocuğum var çalışamam diyor. Kalan ömür nafaka ile geçer mi?Bu nasil bir konu olmus. Herkes adamdan yana. Kadin 3 cocuk dogurmus, buyutmus. 20yil yan gelmis yatmis yazan var. Buyuklerin arasinda cok az yas farki var. kolay mi kucuk cocuk bakip evi cekip cevirmek. Calista calis tutturulmus gidilmis. Kadinin evde calistigi yok sayilmis. Hani bunu eksisozlukte yapsalar anlayacagim ama kadinlarin platformu, kadinlarin birbirine destek olacaklar yer burasi. Konu sahibi gercekci yaklasamiyor olabilir, kadin zaten sormus benim ne istemem lazim, kendi ve cocuklarimin hakkini nqsil korurum diye. Psikolojisi de su an muhakkak iyi degil. Yani bi kendine gelsin o da is bakmaya baslar, kendi yolunu cizer.
Hatta konu sahibinin ısrarla söylediği bir şey var, o hep ayrılmak istedi ama ben ciddiye almadım, dikkate almadım… biri bana bir kere bile boşanmak istediğini söylese bir şeyleri kafamda planlamaya başlarım. Adam söylemekle kalmamış ki, davranışları ile de haykırmışBilemiyoruz çünkü tek taraftan dinliyoruz...Adam niye ev alamadı, kadın niye calismadı, niye 20 yıldır sevmiyorum diyen adama 3 çocuk doğurdu .... "çocuklara bakmıyorsun, hep uyuyorsun, çok sinirlisin, hayat çekilmez oldu..."vs demiş boşanma gerekçesi olarak...velayeti de istemiş başta...Yıllarca da uyarmış bunlarla ilgili kadını, son iki yıldır salonda yatiyormus, en sonunda burdaki çok az kadına nasip olacak bir nafaka da veriyor kadın icin..Kadının da derdi ne çocuklar ne evlilik.Tamamen konfor alanı ve gerceküstü maddi kazanımlar için cirpiniyor....bildiklerimiz bunlar...Yani bu konuda mağdur kadin kokusu alamiyorum ben...Kimse kusura bakmasın...Ayrıca 40 yaşında bile değil konu sahibi, çocukları buyumuş, istese bugün çalışmaya başlar, çok da güzel calısır yani, ama asla istemiyor...
Sonuna kadar katılıyorum, calissaydi adam yollarina gül sermeyecekti, sadece simdi ki gibi sudan cikmis baliga dönmeyecekti. Sokağa atılmış kedi yavrusu gibi su anki ruh haliHerkes çalişmaya takmiş kadin 20 yıl yan gelip yatmiş evde üç çocuk kendi kendine büyümüş. Her çalişan sanki kocasi tarafından göklere çıkarılıyor. Burada kaç konu okuduk akşama kadar çalişip eve gelip çocuk bakan yemeğe koşan temizlik yapan. Kocası işten gelip birde hizmet bekleyen maas kartına el koyan. Kadının maaşiyla alinan arabaya kadını bindirmeyen.
Burada adamın derdi zaten kadının çalişip çalişmamasi değil ki. Baştan beri hiç sevmemiş. Çalişsa sevecekti sanki hemen. Sürekli ayrılmak isteyip üç çocuk nasil yapar orası da ayrı muamma neyse. Kadın gazozuna ilaç mi kattı yani.
Kadının hatası hadi evlendiniz. İstemediğini söylemiş yoluna bakacakti. Şimdiye kadar yeniden hayat kurmuştu çoktan. Çok umursamaz ve bencil gördüm. İntihar girişiminiz olmuş yanliş okumadıysam çocuklar küçükken. Abiniz öldürmekle filan tehdit etmiş. Hep vicdana oynamişsiniz ya da korkutmuşşunuz. Çok saglıklı ruh halinde değilsiniz kesinlikle ilk önceliğiniz psikolojik yardim almak olsn sonra bakarsınız nafaka o bu. Ben esinize de üzüldüm.
Burada saydığınız kadınlar da suçlu. Benim katkıda bulunduğum arabaya beni bindirmeyen, evde yan gelip yatıp yardım etmeyen adamı da boşamak lazım.Herkes çalişmaya takmiş kadin 20 yıl yan gelip yatmiş evde üç çocuk kendi kendine büyümüş. Her çalişan sanki kocasi tarafından göklere çıkarılıyor. Burada kaç konu okuduk akşama kadar çalişip eve gelip çocuk bakan yemeğe koşan temizlik yapan. Kocası işten gelip birde hizmet bekleyen maas kartına el koyan. Kadının maaşiyla alinan arabaya kadını bindirmeyen.
Burada adamın derdi zaten kadının çalişip çalişmamasi değil ki. Baştan beri hiç sevmemiş. Çalişsa sevecekti sanki hemen. Sürekli ayrılmak isteyip üç çocuk nasil yapar orası da ayrı muamma neyse. Kadın gazozuna ilaç mi kattı yani.
Kadının hatası hadi evlendiniz. İstemediğini söylemiş yoluna bakacakti. Şimdiye kadar yeniden hayat kurmuştu çoktan. Çok umursamaz ve bencil gördüm. İntihar girişiminiz olmuş yanliş okumadıysam çocuklar küçükken. Abiniz öldürmekle filan tehdit etmiş. Hep vicdana oynamişsiniz ya da korkutmuşşunuz. Çok saglıklı ruh halinde değilsiniz kesinlikle ilk önceliğiniz psikolojik yardim almak olsn sonra bakarsınız nafaka o bu. Ben esinize de üzüldüm.
Çalışan insan aynı zamanda dediğiniz o işleri de yapıyor. Akşam gelip yemeğimizi yapıp sofra kuruyor topluyor,cay meyve. Haftasonu çamaşır temizlik ütü. Çocuklar hasta olunca aman ben yarın sabah işe gideceğim deyip bı tarafımızı devirmiyoruz.Ev hanimligi hiçbir zaman işten sayilmiyor annem nankor meslek der evhanimligina para getirisi yok diye .halbusi en zorudur ev hanimligi cocuklu olmak hele .3 cocuk. Ben 1 tane ile 4. Gecedir hastalik illeti yüzünden uyku uyumadım zombi modundayim 2 yildir uyku uyumuyorum.. anayim ben anaaahele bu hastalıkli devirde cocuklar cok zorrr
Evet ben de bunu anlamıyorum ev hanımlığı çok zor da çok zor ,Türkiye de çalışan kadınların %90 ı ,hem ev hanımının yaptığı her şeyi yapıyor hem dışarıda çalışıyor. Ben daha karıcım sen dışarıda çalışıyorsun temizlik yapma,yemek yapma ,ütü yapma diyen koca görmedim duymadım. İsteyen çalışır, isteyen çalışmaz, isteyen kendini istediği şekilde garantiye alır herkesin fikrine saygı duyarım.Ama sosyal medyada klişe dolaşan aslinda doğruları anlatan Mehmet Aslantuğ repliğiydi galiba ,o zaman geleceğinizi bir adamın sizden sıkılmasına ,iki dudağının arasına sıkıştırmış olursunuz.Esim bana çok aşık ve maaşı aslinda bizi gecindirir hani zengin değiliz ama yeter yani.Ama dünyada beni saglik sorunları dışında evde oturtacak bir sebep olamaz.Niye peki zor olanı seçiyoruz, çünkü aşk dolu evlendigim adama dibine kadar güvenmem, canim kanim babamın eline kalmak istemem ,kimseden 5 kuruş almak istemem ,ev işleri disinda hayatta varolmak ve üretmek isterim. Bunlar benim seçimim, bir başkası da kendi seçimini yapar.Hayatta her şey herkes için ama ben kendimi suçlamamak icin elimden geleni yapıyorum, gerisi AllahtanÇalışan insan aynı zamanda dediğiniz o işleri de yapıyor. Akşam gelip yemeğimizi yapıp sofra kuruyor topluyor,cay meyve. Haftasonu çamaşır temizlik ütü. Çocuklar hasta olunca aman ben yarın sabah işe gideceğim deyip bı tarafımızı devirmiyoruz.
Ama şu konuda haklısınız. Malesef toplumumuzda çalışmayan kadınin "ev hanımı demiyorum bakin, çalışan kadın da aynı zamanda ev hanımıdir yaptığı işler itibariyle" evde yaptığı iş zaten görevi görüldüğü için yaptığı yorulduğu ekstra değer görmüyor.
Ben burada konu sahibine çok kızdım.bastan kendini sağlama almadığı kolayı seçtiği için. İşte baştan kolayı seçersen sonu böyle zor olur ki halen adam bana baksın derdinde.
Kaygısını da anlıyorum ama işte okumamis cahil bir insan da değilmis ki bunları dusunemedi diyebilelim. Ailesi okutabildigi kadar okutmuş ki ben de 42yasindayim.bizim yaşımızda iki yıllık bitirenler bile bir banka, bir muhasebe,memuriyet vb.vb. bir yerlere girebilir calisabiliyorlardi. Adam en baştan istememiş, evlilik boyunca dile getirmiş, iki senedir karı koca ilişkisi yok.ko u sahibi baştan bile bile lades demiş.
Verebileceğimiz tavsiye artık alabilecehi maks alip yoluna bakmasi, çalışmasıdır.
Ben ABD de yüksek lisans yaptım.TR deyim iyi bir isim var. Şu an issiz kalayim temizliğe bile giderim Allah büyük konusturtmasin da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?