- 11 Temmuz 2008
- 11.513
- 5.232
- 773
- Konu Sahibi leylimley11223344
-
bu kultur icindeki insanlarin durumu kiz cocugu oldugu icin erkek de olsun onun da tadini alalim gibi bir sey degil.. arkadasimin kv si ucuncu ay hoca gezmeye baslamis gebe kalamiyor diye. soyleye soyleye cocuk yaptirdi. halbuki korunuyorlarmis. oglu oldu.. iki sene olmadan buna bir erkek kardes lazim, tek erkek mi olsun, yazik, cocuk yapin cocuk yapin.. ikinci oglu oldu Allahtan.. kadin susmadi.. bunlarin bir bacisi olmayacak mi kiz yapin kiz yapin.. sanki siparis formu dolduruluyor gebe kalinca.. bu kultur boyle daha bir kac kusak degismez. belki bir asir sonra biter bu sacmalik.
Var öyle densizler. Allah ıslah etsin. Nice insanlar var senelerce uğraşıp evlat sahibi olamayan. Bunlar bulmuşta bunuyor( konu sahibinden bahsetmiyorum) Kız olana erkek olsaydı, erkek olana kız olsaydı diyen fikirsizleri Allah ıslah etsinbu kultur icindeki insanlarin durumu kiz cocugu oldugu icin erkek de olsun onun da tadini alalim gibi bir sey degil.. arkadasimin kv si ucuncu ay hoca gezmeye baslamis gebe kalamiyor diye. soyleye soyleye cocuk yaptirdi. halbuki korunuyorlarmis. oglu oldu.. iki sene olmadan buna bir erkek kardes lazim, tek erkek mi olsun, yazik, cocuk yapin cocuk yapin.. ikinci oglu oldu Allahtan.. kadin susmadi.. bunlarin bir bacisi olmayacak mi kiz yapin kiz yapin.. sanki siparis formu dolduruluyor gebe kalinca.. bu kultur boyle daha bir kac kusak degismez. belki bir asir sonra biter bu sacmalik.
amin. ben de deneyip de anne olamayanlardanim.. Allah benimle beraber her isteyene, her hak edene, layik olana, kiymetini bilip insan gibi insan yetistireceklere nasip etsin anne baba olmayi.. boyle konulari gorunce la havle vela kuvvete cekiyorum..Var öyle densizler. Allah ıslah etsin. Nice insanlar var senelerce uğraşıp evlat sahibi olamayan. Bunlar bulmuşta bunuyor( konu sahibinden bahsetmiyorum) Kız olana erkek olsaydı, erkek olana kız olsaydı diyen fikirsizleri Allah ıslah etsin
Gerçekten etrafınızın yaptıgı çok kötü bi tutum. Bende şu an üçüz gebeyim üçüde kız. Kayınbabam bi duyunca 5-6 saniye susmuş sessizlik olmuş eşim öyle dedi. Kendi annem keşke biri erkek olsaydı dedi. Allah biliyor eşimde bizde isterdik değişik olsun. Misal üç erkek de se doktor biri kız gönlümden geçerdi. ama rabbim böyle nasip etmiş. Duyunca çok sevindik. Hiç ama hiç üzülmedik . Eşimde öyle aynı derecede sevindi. Ama bende ilerde duyacağim galiba keşke biri erkek olsaydı diye sinyaller veriliyor ... valla diyenin agzına lafı yapiştırırım siz de yapiştırın.3. Kızım olacak.. Biri 6 biri 4 yaşında dünyalar güzeli 2 kızım vardı.. Şimdi bir tane daha olacakmış... Allah içimi biliyor bir oğlum olsun çok istemiştim.. Ama kızın olacak deyince doktor çokta üzülmedim... Allah sağlıklı sığğatli hayırlısını versin dedim... Dünden beri arayan bitmedi.. Hatta biri... napalım başa gelen çekilir dedi.... Ben şokOlsun 4.ye yaparsın diyor bazılarıda.. Bunların diyenlerin hepside kadın.. Benim kızımı daha doğmadan aşşağılıyorlarmış gibi geliyor.. Çok üzülüyorum.. Eşimde pek bişey demedi.. Daha önceden ikiz bebeklerimiz vardı bi kız bi erkekti... Onlar erken doğum oldu ve ikiside öldü.. Eşim onlar keşke ölmeseydi dedi... Bir oğlum olsun çok isterdim ama sağlık olsun dedi..... Kızımı kimse sevmezse ben severim.. Ama 3.kız diyip aşşağılamaları beni çok üzüyor..
Amin canım bende sendenim malesefamin. ben de deneyip de anne olamayanlardanim.. Allah benimle beraber her isteyene, her hak edene, layik olana, kiymetini bilip insan gibi insan yetistireceklere nasip etsin anne baba olmayi.. boyle konulari gorunce la havle vela kuvvete cekiyorum..
Anlatamazsın arkadaşım boşuna yorma güzel parmaklarını ...Bunu da yapmayın arkadaşlar.
Bir cinsiyet överken diğerini de ele karışacak oğlan hayırsızdır falan demeyin. Bu sefer de oğlan annelerini üzüyorsunuz.
Çocuğun gerçekten kızı oğlanı yok. İkisi de gğn gelecek ayrı bir ev ayrı bir hayat kuracak. Ama kız yada oğlan her zaman annesini sevecek, böyle be kız annelerini ne oğlan annelerni incitmeyelim ya. Kız annelerini mutlu ederken oğlan annelerini de üzmeyin.
Yada bir kız bir oğlan olsa da kızım benle oğlanı da verdim ele oh diyen de yok.
Kimse ele karışmıyor kendi hayatını kuruyor sadece.
Siz de böyle konuşarak oğlu olan annelere aynı muameleyi yapıyorsunuz.Kız çocuğu anneye yoldaştır, destektir, arkadastır. Hangi devirde kalmış bu insanlar. Erkek çocuğu büyüyüp ele karışacak ama kız çocuğu her zaman sana destek, arayıp soran olacak. Her şeyde bir hayır vardır. Böyle konuşanlara gereken cevabı verin ve araya mesafe koyun. Bu dönemde böyle düşünen insan örümcek kafalıdır ancak.
Aminnn rabbim.tez vakitte nasip etsinamin. ben de deneyip de anne olamayanlardanim.. Allah benimle beraber her isteyene, her hak edene, layik olana, kiymetini bilip insan gibi insan yetistireceklere nasip etsin anne baba olmayi.. boyle konulari gorunce la havle vela kuvvete cekiyorum..
Milletin konuşmalarına bakmayın. 2 oğlum var "Bir kız yap daha yap" diyenler var. Iyi tamam. Sanki karpuz seçiyoruz.Hiç kulak vemeyin ama cevaplarini da gerektiği yerde verin. Biri bana "başa gelin cekilir" dese, "evet sen geldin, çekiyoruz işte " derim. Ikizler'iniz için üzüldüm. Başınız sagolsun. Allah sabır versin.
Böyle tepki verenlere diyecegım su oluyor. Rabbim onları kız evladın verecegı bir bardak suya muhtaç eylesin3. Kızım olacak.. Biri 6 biri 4 yaşında dünyalar güzeli 2 kızım vardı.. Şimdi bir tane daha olacakmış... Allah içimi biliyor bir oğlum olsun çok istemiştim.. Ama kızın olacak deyince doktor çokta üzülmedim... Allah sağlıklı sığğatli hayırlısını versin dedim... Dünden beri arayan bitmedi.. Hatta biri... napalım başa gelen çekilir dedi.... Ben şokOlsun 4.ye yaparsın diyor bazılarıda.. Bunların diyenlerin hepside kadın.. Benim kızımı daha doğmadan aşşağılıyorlarmış gibi geliyor.. Çok üzülüyorum.. Eşimde pek bişey demedi.. Daha önceden ikiz bebeklerimiz vardı bi kız bi erkekti... Onlar erken doğum oldu ve ikiside öldü.. Eşim onlar keşke ölmeseydi dedi... Bir oğlum olsun çok isterdim ama sağlık olsun dedi..... Kızımı kimse sevmezse ben severim.. Ama 3.kız diyip aşşağılamaları beni çok üzüyor..
Çok komik di mi?!?Ay o mantıkla benim eski komşum 4 çocuk yaptı 4u de erkek, askeriye gibi evin içi leş gibi testosteron kokuyo
Başa gelen cekilir mi!!! Size bunu diyen kim ? Ayrıca doğurmak değil bakabilmek önemli.3 bile bana göre çokta 4.yu nasıl tavsiye ediyorlar sırf erkek olsun diye , o da kız olsa neyse 5.ye erkek olur diyecekler. Allah sağlık versin yavrulariniza.Bizim bir tanıdığımızin seneler önce 2.cocugu kız olunca baba karaları bağladı, kız olacağına olseydi mi yalan olmasın kötü bişey dedi. Kız doğdu, o gün bugün kulağı duymuyor. Baba tabii cok pişman olmuştur eminim o laflara ,bir hırsla söyledi muhtemelen, soyları devam etmeyecek diye baskı vardı üzerinde (soy konusunu çok anlamsız bulurum ayrıca soy kızdan niye devam etmesin soyadı çok mu öneml) Neyse ama adam doğduğu günden beri kızıni öyle sever ki , kızı 30 yaşlarında şu an.Kizini ölesiye sever , hala da çok düşkündür. Evlat sevilmez mi, kız erkek farketmez.Hayirli , sağlıklı olsun yeter3. Kızım olacak.. Biri 6 biri 4 yaşında dünyalar güzeli 2 kızım vardı.. Şimdi bir tane daha olacakmış... Allah içimi biliyor bir oğlum olsun çok istemiştim.. Ama kızın olacak deyince doktor çokta üzülmedim... Allah sağlıklı sığğatli hayırlısını versin dedim... Dünden beri arayan bitmedi.. Hatta biri... napalım başa gelen çekilir dedi.... Ben şokOlsun 4.ye yaparsın diyor bazılarıda.. Bunların diyenlerin hepside kadın.. Benim kızımı daha doğmadan aşşağılıyorlarmış gibi geliyor.. Çok üzülüyorum.. Eşimde pek bişey demedi.. Daha önceden ikiz bebeklerimiz vardı bi kız bi erkekti... Onlar erken doğum oldu ve ikiside öldü.. Eşim onlar keşke ölmeseydi dedi... Bir oğlum olsun çok isterdim ama sağlık olsun dedi..... Kızımı kimse sevmezse ben severim.. Ama 3.kız diyip aşşağılamaları beni çok üzüyor..
3 kız kardeşiz. Bence erkek evlattan iyiyiz3. Kızım olacak.. Biri 6 biri 4 yaşında dünyalar güzeli 2 kızım vardı.. Şimdi bir tane daha olacakmış... Allah içimi biliyor bir oğlum olsun çok istemiştim.. Ama kızın olacak deyince doktor çokta üzülmedim... Allah sağlıklı sığğatli hayırlısını versin dedim... Dünden beri arayan bitmedi.. Hatta biri... napalım başa gelen çekilir dedi.... Ben şokOlsun 4.ye yaparsın diyor bazılarıda.. Bunların diyenlerin hepside kadın.. Benim kızımı daha doğmadan aşşağılıyorlarmış gibi geliyor.. Çok üzülüyorum.. Eşimde pek bişey demedi.. Daha önceden ikiz bebeklerimiz vardı bi kız bi erkekti... Onlar erken doğum oldu ve ikiside öldü.. Eşim onlar keşke ölmeseydi dedi... Bir oğlum olsun çok isterdim ama sağlık olsun dedi..... Kızımı kimse sevmezse ben severim.. Ama 3.kız diyip aşşağılamaları beni çok üzüyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?