30 Haftasını doldurmuş veya dogum yapmis ikiz anneleri bakarmısınız?

Selam kizlar. Ben de 50 kilo ile basladim. Simdi 62 kiloyum. 1 aydir ayni kiloda kaldim. Yememe dikkat etmeye calisiyorum ama bazen bozuyorum. Bu hafta oyle oldu. Tatli da yedim, pilav da. Ilk gebeligimde benim de catlagim olmadi. Bunda da olmayacak hethalde diye umit ederken bu hafta catladim. Karnim 107cmdi, birden 110a cikti. O sira catlamis. Badem yagi suruyorum. Bebislerim dun gittim kontrole. Biri 1890 diger 1825 kg. Birinin kafasi asagida digeri yukarida. Donerse normal yaptiracak sanirim doktorum. Ama donmez bence. Durabildikleri kadar duracaklar dedi. Hayirlisi olsun hersey hakkimizda. Bebisler saglikli olsun hepimizin.

Merhaba,korkunun ecele faydasi yok diyelim :) vucut yapina bagli hersey.cok kolay kilo alan biri misin bilmiyorum.ben ikiz gebelik disinda gebelik yasamadigim icin tek gebelikle kiyaslayamayacagim ama doktorum en fazla 20 kilo diyordu.ben 30 kilo alarak 37. haftada dogum yaptim.karnin elbette buyuk olacak ama tasimakta zorlanacaksin diye birsey yok kendini korkutma.sadece bebeklerinin sagligina odaklan.kimisinde hic catlak olmuyor ama ben epey catlamistim.

Merhaba... epeydir siteye ugrayamiyordum bebisler den dolayi. Konunu görünce yazmak istedim.
Öncelikle bende 36+2 de doğum yaptım. Sancılanip hastaneye gidenlerdenim. Hatta o gün alışverişe çıkmıştım Benim ilk hamileliğimdi. Kiyasliyamiyordum ama görenler pek ikiz gibi olmadığını söylüyordu. 14 kilo aldım ve çoğunluğu doğumdan sonra gitti. Evet sağa sola donemiyordum yatarken. Namaz kılarken oturarak kaldığım halde secdeye giderken zorlanıyordum. Çatlaklar oluştu son bir ay ama pek onemsemedim. Fazla düşünmeyin zamanı geldiğinde yaşamak duyguları en iyisi. Rabbim hayırlı ve kolay bir şekilde bebeklerinizi elinize almayi nasip etsin inşallah

Son düzenleme:
brnim ilk gebeligim olmadigi icin soruyorum zaten..yani ilkinde tek bir cizik dahi olmamisti ikincidede tek olsaydi eminim olmazdi ama iki bebekle karin ne kadar buyur ne derece esneyebilir ne kadar zaman sonra pes eder bunlari bilemiyorum...hayir cok cabuk kilo alan biri degilim ama bence catlaklarin kiloyla ilgisi yok .mesela burda 25 kilo alip hic catlagi olmadigi halde 9 kilo alip heryeri catlak dolanida okudum...iyice kafam karisti bu yuzden..olacaksa olacak tabiki yapacak bisey yokda olmayanlardan bilgi edinmek onlem almak caba sarfetmek en guzeli...
catlaklar disinda son aylarda karnin buyuklugu hareket kisitlanmadida beni cok korkutuyor cunku ilgilenmem gereken bir kucuk oglum daha var....

ilk gebeligimde toplamda 13 kilo almistim suyum coktu karnim kocamandi ikizde tabiki egilmek kalkmak daha zordur...ne guzel namazlarini aksatmamissin ama Allahta sana kolaylik vermis...bebeklerin kac kilo dogmustu peki?

Amin canım inşallah. Seninle aramızda 4 gün var. Ben de yarın doktora gideceğim, inşallah bir problem olmaz. Bakalım kaç kilo oldular...

Canım korkma benim de 5.5 yaşında çok hareketli bir oğlum var. Eşimin çok desteğini görüyorum bu konuda. 33. haftamın içindeyim. Haliyle çok yavaş hareket ediyorsun. Dikkat etmemiz gerektiği ve erken doğuma neden olmaması gibi nedenlerle de kendini kısıtlıyorsun. Benim şükür hiç çatlağım olmadı, çok dikkat ediyorum sık sık çatlak yağı kullanıyorum. Toplam 22 kilo aldım. Bundan sonrasında olur mu bilemem, nasip inşallah olmaz :)

insallah olmaz canim bir ay daha dayanabilir insallah cildin...canim gunde kac kez catlak yagi suruyorsun vicik vicik oluyorya pecete koyuyorum ama o da emiyir gibi sen bisey koyuyormusun surunce?
canim birde karninin capi kac cm olcermisin benim icin? :)

Canım hiç ölçmedim senin için yarın ölçeceğim:) Evde olduğum için çok problem olmuyor. Çok sürmeye başladım canım özellikle 33 den sonra çatlayanları duyunca. Şu anda bile yanımda korkumdan sık sık sürüyorum. Bugün 5 kez sürdüm ama çok kullandım yağı dediğin gibi vıcık vıcık oldu. Eşim bile sür önemli değil ben alırım diyor. Erkekler de bu konuda hassas yani benim eşim öyle :) Şu an 7.çatlak yağımı bitirmek üzereyim. Üzerine hiçbir şey koymuyorum vücudum emsin diye biraz da açık tutuyorum...

Amin canım inşallah. Seninle aramızda 4 gün var. Ben de yarın doktora gideceğim, inşallah bir problem olmaz. Bakalım kaç kilo oldular...
Insallah hersey yolundadir. Bebislerin de iyidir. Randevular benim icin bebislerimle bulusma vakti gibi. Heyecan verici. Nstye girmeye basladin mi sen. Ben girdim, az bi sanci cikti ama onemli degil dedi doktorum. Gun gectikce daha cok yoruyorlar

uzerini cok acik tutamiyorum usuyorum ben yaa :) neyseki son haftalarim yaza denk gelicek acikta gezerim artik :)

Insallah hersey yolundadir. Bebislerin de iyidir. Randevular benim icin bebislerimle bulusma vakti gibi. Heyecan verici. Nstye girmeye basladin mi sen. Ben girdim, az bi sanci cikti ama onemli degil dedi doktorum. Gun gectikce daha cok yoruyorlar
Şükür bugün doktora gittim, bir sorun çıkmadı. NST ye 2 hafta önce girmiştim, bir de bugünkü randevum da girdim şükür onda da bir sıkıntı çıkmadı. Ayrıca tokluk şekeri, hemoglobin ve idrar testi de yapıldı. İdrar enfeksiyonu çıktı, ilaç yazdı. Bir de akciğer gelişimi için 3. ve son kez iğne vuruldu. Böyle işte canım. Aynen ben de senin gibi hissediyorum, bebeklerimle buluşma zamanı benim için de randevular :)

uzerini cok acik tutamiyorum usuyorum ben yaa :) neyseki son haftalarim yaza denk gelicek acikta gezerim artik :)
Canım bugün doktora gittim, tahliller yapıldı, idrar enfeksiyonu çıktı, ilaç yazdı. Şükür başka problem çıkmadı. 3. kez akciğer gelişimi için iğne yaptılar. Bebeklerden biri 1.945 gr, diğeri 1.776 gr. Aralarındaki fark artmaya başladı, doktor korkmayın normal bu dedi. İnşallah öyledir. Bebeklerden biri baş aşağı, diğeri baş yukarı. Zaten bu saatten sonra artık dönemezler dedi. Hayırlısı artık. Aaaa esas yazacağımı unutuyordum, karnımın çapını ölçtüm, 115 cm çıktı :)) Herhalde boydan kurtarıyorum ben...

Sukur Rabbime. Herseyin yolunda olmasina sevindim. Bana ciger gelistirici igneyi 32 de pespese yapti. Benim boyum kisa, aynada kendime baktikca kendime aciyorum :) karnim fuze gibi yaa. Yavrularim nasil rahat ederler ki.
Geceleri uyutmuyorlar, saga gonuyorum, sag taraf hareketleniyor, tekmeliyor yada kafa atiyor. Diger tarafa donuyorum ayni. Sabaha kadar boyle gidiyor.

kilolari gayet iyi bence haftalarina ve ikizlere gore peki dogum icin gun verdimi doktorun? haa birde boyun kac ?merak ettim simdi :)

Evet ben de aynı durumdayım. Yatar yatmaz tekmelere başlıyorlar. İnsan korkuyor bir tarafa yatınca bebeğime bir şey olur mu diye. Aslında farkındayım amniyon sıvısı içinde güvende ama işte annelik farklı düşünebiliyorsun....

kilolari gayet iyi bence haftalarina ve ikizlere gore peki dogum icin gun verdimi doktorun? haa birde boyun kac ?merak ettim simdi :)
Canım 1.71 boyum. Gün vermedi doktorum, 2 hafta sonra yine gel dedi kontrol için. Kiloları iyi değil mi bebeklerimin, inşallah öyledir canım. İnsan çekiniyor...

Canım 1.71 boyum. Gün vermedi doktorum, 2 hafta sonra yine gel dedi kontrol için. Kiloları iyi değil mi bebeklerimin, inşallah öyledir canım. İnsan çekiniyor...
iyi tabi canim ..benim oglum tekken bu haftalarda 2.100 mus senin biri neydeyse o kiloya yakin masallah...zaten 2 kiloyada yaklasmislar sanirim 2 kiloyu gecince kuvozede girmiyorlar Rabbim zamanli dogum nasip etsin....
bu arada su an sevindim biraz :) benimde boyum 1.70 bende boydan kurtaririm insallah senin gibi :)
sen hic gobusunun fotosunu koymusmuydun bilmem ama cok merak ettim :) ne cok sey istiyorum senden dim? :) soylemeyede utaniyorum ama benim icin burdan yada ozelden bir foto gonderirsen cok sevinirim...boylarimizda yakinya fikir olsun istedim...

Canım özelden atıyorum sana bir kaç foto :) Sen de at olur mu özelden ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…