30 Haftasını doldurmuş veya dogum yapmis ikiz anneleri bakarmısınız?

Kızlar merhaba. Nasıl gidiyor hamilelik, bende hemoroid problemi başladı. Normalde hiç yaşamamıştım, kabızlık da yok hiç şükür. İnternetten arattım gebelerde basınçtan dolayı olması normalmiş. Önerilerle ilgili kabızlığı önleyici yiyeceklerden bahsediyorlar. Ama ben de zaten kabızlık yok. Hafif canım acımaya başladı. Bugün hafif de yine dişlerimden biri hassaslaştı sanki. Artık sızı yaparsa karanfil yağı kullanacağım. Hemoroid için kullanabileceğimiz bir merhem var mı ya da bir uygulama?

ilk gebeligimde toplamda 13 kilo almistim suyum coktu karnim kocamandi ikizde tabiki egilmek kalkmak daha zordur...ne guzel namazlarini aksatmamissin ama Allahta sana kolaylik vermis...bebeklerin kac kilo dogmustu peki?
Şükür Rabbim e aksatmadim kolaylığını vermiş... birisi 2.320 kg diğeri 2.360kg doğrular...

Bugün bıçak sap laniyor gibi bişeler oldu.düzen li ve ritmik değildi ama yine de korktum nst bağlandı sancı çıkmadi. Rahim ağzı na bakmak istediler alttan baktirMa dim..yoruldum galiba ondan oldu.size de oluyor mu

Ara ara bana da oluyor. Kipirdayamiyorsun. Kramp sanirim o. Ama cok kotu oluyor. En son oldugunda sanirim bebisler buyudugu icin yerleri cok daralmisti, gobegim de cok gergindi. Iki gun sonra hepsi gecti. Bi baktim, karnimin capi buyumus ve catlak olusmustu. Buyuduklerinde zorluyor

Evet yorulunca,cok ayakta kalinca ve cok yuruyunce oluyor..dikkat etmek fazla yorulmamak lazim demekki...

Karninin capi kac cm di peki o anda?kac kilo aldin ve catlak icin bisey kullanmiyormuydun canim?

Canim, badem yagi kullaniyordum ama cok sık surmuyordum. Gunde bir kere. 107 cm idi, yeni olcmustum. Catlagi gorunce birdaha olctum 110 olmus. 13 kilo aldim ama karnim cok buyuk.
Genelde 3 cm birden buyudugunde catladigini soyleyenleri cok okudum forumda..demekki bebeklerin ani kilo degisimi karnin fazla erilmesine ve catlamasina sebep oluyor..gercekten cok kilo almamissin.aslinda haftana gore 110 cm de cok degil daha once sordugum kisilere bakarsak..bu haftalarda 115 diyende oldu 120 diyende cunku...belki gunde 3-4 kez badem yagi sursen catlamazdi yada o ara cok gerildiginde surseydin...peki cok mu kalin catlaklar ve cokmu oldu birde nerelerde oldu?

Cok kalin degil, kisa kisa bir de. Gobek deligi etrafinda. Beyaz tenliyim de ondan cok da takmiyorum. Ama siz gunde birkac kez yaglanin. Gerildiginde daha fazla yaglanin. Onsallah sizde olmaz

Cok kalin degil, kisa kisa bir de. Gobek deligi etrafinda. Beyaz tenliyim de ondan cok da takmiyorum. Ama siz gunde birkac kez yaglanin. Gerildiginde daha fazla yaglanin. Onsallah sizde olmaz
İnsallah...pek umudum yok ama elimden geleni yapicam yinede ben...

merhaba arkadaşlar benim merak ettiğim bir soru var ve yine kendimi burda buldum:) ciğer geliştirici iğne hangi haftada yapılıyor ve ücreti ne kadar??

Kızlar yeni farkettim konuyu benim sekiz aylık ikizlerim var Son ayda karnım çok büyüdü sadece. Çok zor kalkıyodum sağdan sola donemiyodum gerçekten. Çatlaklarım oldu evet ama dktr çok iy olduğu nu soyledi. Ve 38.Haftam dolmuştu benim normal bebek kilosuna doğdular çok şükür

merhaba, öncelikle rabbim size ve tüm hamile arkadaşlarıma sorunsuz doğum ve sağlıklı bebişler nasip etsin,
hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah mis kokulu bebişlerinizi...
benim ikizlerim 8 aylık prematüre birisi 2.300 gr diğeri 2.200 gr doğdular. 6 aylık hamileyken hastaneye kontrole gittiğimde herkes doğuma mı geldiniz diye soruyodu
75 kiloyla hamile kaldım ilk 4 ayım aşırı mide bulantılarıyla geçti ve 6 kilo verdim sonrada doğuma kadar o 6 kiloyu geri aldım 75 kiloyla doğum yaptım karnım fazlasıyla büyüdü ve gerildi gerginliği beni çok rahatsız ettiği için sürekli yağlardan kullandım badem yağı bebe yağı kremler losyonlar... hatta chicco nun çatlaklara çok iyi gelen bi kreminin olduğunu duydum ve onu aldim son haftaya kadar hiç çatlağım yoktu çok sevindim doğuma gideceğim hafta şaşırtıcı bi şekilde heryerimde çatlakların olduğunu gördüm aniden oldu herşey, ilk hamileliğim ikiz olduğundan mıdır bilmem ikizlerim 4 aylıkken 1.5 aylık hamile olduğumu öğrendim ve doğuma kadar karnımda aşırı bi gerginlik hissetmedim 69 kiloyla hamile kaldım 74 le doğuma gittim bebeğim 3.680 kg. doğdu hamileliğim boyunca emzirdim ikizlerimi birisi 9 aylıkken diğeri 11 aylıkken sütten kesildi ama çok şükür rabbim yardım ediyo son ayıma kadar kucağıma almakda hiç bir sıkıntı yaşamadım
yani bütün bunlar kilo almaya veya kullandığımız şeylere bağlı değil anladığım kadarıyla, karnın iç genişliğine, keselerin karın duvarına yakınlığına ve cilt yapısına bağlı, yani ne yaparsan yap çatlağı olanda var olmayanda, hiçbişey yapmayıp hiç çatlağı olmayanlarla da karşılaştım
kusura bakmayın uzun oldu biraz ama sohbetinizi görünce eski günlerimi hatırladım dayanamadım yazdım bende

hamilelik dünyanın en güzel şeyi ikiz annesi olmak çok zevkli hamileliğinizin tadını çıkarın kızlar
herkesin bünyesi farklı oluyo ayrıntılara takılıp strese girmeyin emi bol bebişli günler...

Kızlar yeni farkettim konuyu benim sekiz aylık ikizlerim var Son ayda karnım çok büyüdü sadece. Çok zor kalkıyodum sağdan sola donemiyodum gerçekten. Çatlaklarım oldu evet ama dktr çok iy olduğu nu soyledi. Ve 38.Haftam dolmuştu benim normal bebek kilosuna doğdular çok şükür

merhaba arkadaşlar benim merak ettiğim bir soru var ve yine kendimi burda buldum:) ciğer geliştirici iğne hangi haftada yapılıyor ve ücreti ne kadar??
Doktorum bu konuda maksimum önlem alacağız dedi. Bana 28. hafta, 30. hafta ve 32. haftada 3 kez ciğer geliştirici iğne vurdurdu. Özel hastaneydi. İğne vurulduktan sonra vitamin içeren serum da takıldı. Yarım gün hastaneye yatış diye giriş yaptılar. Yanlış hatırlamıyorsam 32 lira ödemiştim her iğne ve serum için. Ama bunun içinde NST ücreti de olsa gerek. O da 15 civarında herhalde. Yaklaşık rakamlar söylemeye çalıştım aklımda kalanları yani...

Canım maaşallah Allah evlatlarını güzelce büyütmeyi nasip etsin. Darısı hepimizin başına tabi ki. Bu arada 8 aylık ikizlerine doğum yapmışsın, tam olarak kaçıncı haftanda doğum yapmıştın ? Bir de prematüre denmesinin nedeni bebeklerin kilosu muydu, yoksa hafta hesabıyla mı ilgili? Şimdiden teşekkür ederim....

sağol canım darısı hepinize inşallah...
prematüre 37.haftadan önce doğan bebeklere deniyo yani kiloyla değilde haftayla ilgili bi durum ben 35.haftamın sonunda doğum yaptım zaten daha önce 6.5 - 7 aylık civarı hamileyken ağrım oldu doktora gittim doğumun başlamış dedi erken doğum riskiyle 1 gece hastanede kaldım gece yarısı normal doğum sancısıyla sabaha kadar debelendim
doktorum sürekli doğumu durdurmak için ilaçlar verdi çok şükür ertesi gün rahatladım ve çıktım hastaneden ondan sonra hem doğumu geciktirici ilaçlar hemde ciğer geliştirici iğneler kullandım çok şükür sağlıkla doğdular kiloları düşüktü ama kuvözde bile kalmadılar ertesi günde eve geldik zaten. prematüre olunca ilk ay çok dikkat edin dedi çocuk doktorumuz anne karnında hissettikleri sıcaklık seviyesinde tutmanız gerekli ve steril bir ortamda olmaları ilk ay çok önemli dedi 1 ay çok sıkı tuttuk durumu sonra oluruna bıraktım heee büyük bi sıkıntı yaşamadık şükür şimdide büyüyüp gidiyolar işte...

canim son aya kadar normal tek bebege hamile gibimiydi karnin? birde kac kilo almistin?ve bebekler kacar kilo dogmustu?

ne kusuru canim tesekkur ederim uzun uzun yazmissin zevkle okudum her satirini :) ama biseyi merak ettim ikizlerde nasil sadece 6 kilo aldin? doktorun bunu normal karsilamismiydi?ikincidede tekmis ama ondada 5 kilo almissin hic bu kadar az kilo alani duymamistim bode karbim cok buyumustu diyorsun merak ettim boyun kac?

Merhaba canim, bana 32.haftada ikiser doz olarak iki gun pespese yaptilar igneyi. Doktorum receteye yazdi, ecz.aldik. devlet hastanesinde vuruldum. Ucret felan odemedim. Bu arada ozel hastane takip ettigim doktor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…