33 yaşından sonra evlenememe korkusu?

arkadaş gerçeklere dikkat çekmiş. yukarda yazdım 66 yaşında adam 35 yaşında hiç evlenmemiş kadınla evlendi. ama ben mesela 35 yaşında erkeğin 66 yaşında kadınla evlendiğini hiç duymadım

arkadaş gerçeklere dikkat çekmiş. yukarda yazdım 66 yaşında adam 35 yaşında hiç evlenmemiş kadınla evlendi. ama ben mesela 35 yaşında erkeğin 66 yaşında kadınla evlendiğini hiç duymadım
Oda kadının kendi seçimi ben bu konu yüzünden neler yasaďigmi bi ben bilirim babam annem çok ağir konuşur hala onlarla yaşıyorum ama evlenemedim diyede o yaşta bi dedeyle evlilik düşünmedim büyük konuşmak gibi olmasında yani tamamen seçim

Etrafimda evlenenleri görünce bi panige kapılmıyor degilim. Hele de yolda görüp aaa hala mi bisey yok diyenleri ayri ayarim. Evlenmek guzel anne olmak daha guzel ama iste rabbimin nasip etmesiyle sahip olunacak ozellikler bunlar. Rabbim isteyen herkese nasip eylesin ben dahil

Belli bir yaştan sonra hem sizin hemde karsidakinin istekleri farkli oluyor. Secicilik dedigimiz durum cikiyor ortaya.
Hersey zamaninda guzel.

Kusura bakmayın amacim sizi üzmek değil. Ama maalesef gerçekler bunlar. Olasiliga bakacak olursanız 20 yaşındaki kadindan çocuk olma olasiligi 30 kusur yasindakinden fazladir. Yoksa bir rahatsızlığı vardır olmuyordur, olabilir. Hersey Allah'tan. Allah hakkinizda hayırlısıni nasip etsin.

İnsan değil damızlık arıyorsanız haklısınız.
Memur olsun maaşı olsun, yemek yapsın, temizlik yapsın, çocuk doğursun işte çok da incelemeye gerek yok bir kadın olsun şeklinde evlenmek isteyen erkekler evlendikten sonra öküze bağlıyor zaten. Hiçbir hissiyat, aşk, sevgi yok varsa yoksa hesap. Böyle hayat arkadaşlığı mı olur?
Şöyle bir evlilik yapmak istesem zaten yapardım önemli olan gerçekten kıymet veren biriyle evlenmek bence.

ya cinsellik ihtiyacı nolucak?
eh 30 yaşını geçmiş insan bi zahmet gidersin sevgilisiyle. Ha, dini hassasiyet falan derseniz bir şey diyemem. Benim bu konuda problemim yok sevgilimle ihtiyaçlarımı gideriyorum. Ama cinsel ihtiyaç gidermek için aşık olmak gerek, hani evlenmiş olmak için evlense de aşık olmadığı insanla aynı yatağa girer mi insan bilemiyorum

Bilmem çocuğa takilmadiğim için acikcasi bu nokta beni üzmüyor

Her ayni yatağa giren aşikmi saniyosunuz :) hiç inanmam açıkçası

Her ayni yatağa giren aşikmi saniyosunuz :) hiç inanmam açıkçası
Öyle bir şey sanmıyorum , zira malesef Türk kadınının %70'inden fazlası hayatında hiç orgazm olmamış; sevişmeyi de bildiğini sanmıyorum put gibi yatıyordur e bunların sebebinin çoğu da aşık olmadan girdiği o yatak olsa gerek...
Cinsellik ihtiyacı onemli dendiği için aşk kavramından bahsettim.

çok iyi ya put gibi yatiyordur dedinya mükemmel tespit canm anladım dedigini şuan

Evlilik sadece aşk için yapilmaz. Cinsellik için yapilir, çocuk için yapilir, düzen için yapılır, sahiplenme için yapilir vb. Tabi bunlar evlilik olmadan da yapilabilir ama maalesef ne dinimiz ne kültürümüz buna müsaade etmiyor.

Ask, sevgi olmadan liste uzar gider ama bos bombos ve anlamsiz olarak gider. Cocuk icinse gayet kolay, herkes razi gelen en zengin/guzel tiple evlensin olsun bitsin. Bu tip evlilikler bana samimi veya mutlu gelmiyor dedigim gibi hep bir eksiklik oluyor, bu sekil metalik ya da robotik evlenmek icin evlenmek oluyor. Sevmedigin biriyle para ici, zorunluluk icin, cocuk icin evlenmek veya evli kalmak dunyanin en yalniz hissiyati, cok aci ve mutsuz bir durum bence. Bana bos geliyor.

Tamamen ayni dusunuyoruz da az oldugumuz kesin kadin veya erkek cogu cikar icin para mevki icin evleniyor bunlari gordukce insanin morali bozuluyor.
Bir de bana boyle yapmak ruhunu satmak gibi geliyor.

Tamamen ayni dusunuyoruz da az oldugumuz kesin kadin veya erkek cogu cikar icin para mevki icin evleniyor bunlari gordukce insanin morali bozuluyor.
Bir de bana boyle yapmak ruhunu satmak gibi geliyor.

Valla panpa bir cikarlarinin pesinde kosanlar var evet onlar satilik ama bir de ehhh tamam bu olsun evleneyim bari modunda olanlar var onlari tenzih ederim.

Oyle tabi ki, cogu iliski artik cikar odakli. Ask, sevgi, dostluk, aile, akrabalik vb yeminle kalmadi artik. Insanlarin ici bombos. Kollarina taktiklari marka canta, ellerindeki telefonun son moda olmasi vb onlari mutlu edecek saniyorlar ama kalbin carpmasi cok farkli. Materyale odakli sekilde, maddeden paradan mutluluk umanlar bir noktada para elde ettikten sonra cakiliyor artik, sevgili, arkadas, aile sicakligi ariyor. Para mutluluk veren seylerin cogunu satin alamiyor aslinda, dostluk, ask, zaman, saglik...

Son düzenleme:
Allah hayırlı gönlünüze göre versin öncelikle. Biz de kuzenler erken evlendi bana göre. Yani ben çevreye göre geç kalmıştım.
Bir tanıdık vardı. Gamze diye. 30 yaş üstü idi. Hep bana Gamze yi örnek gösterdiler. Bak evlense böyle mı olurdu vs. Neyse bu Gamze evlendi. Adam yakışıklı, evi var, arabası var. Gamze ye deli gibi aşık.

Bu sefer bizim kuzenlere başladılar.:"Erken evlendiniz de ne oldu? Bakın Gamze ye. Geç evlendi en güzelini kaptı." demeye. Kız oturur bahtı oturur. Allah iyilere denk getirsin.

Bunların hepsi birbirini destekleyen unsurlar. Aşk ve sevgi olunca sorunlar bitmiyor. Ask zaten kısa surede bitiyor. Yerini sevgi saygı aliyor. Hayat zor. Bir sürü sorunla mücadele etmek gwrekiyor. İnsanlar da mantikli olanı yapiyor. Maddiyat için evlenenlere de cinsellik için evlenenlere de evde kalmamak için evlenenlere de hak veriyorum. Herşey ibsai için. Çocuğuna ayakkabi alamayacaksan ne yapacaksın aski. Kurulu bir düzenin varsa diğer konularda mutluysan cinsellikte az olsun, yüzeysel olsun. Aşkla evlenenler hergun orgazm olmuyor sonuçta. Olduğu kadar, gerekirse put gibi yatılır. Eş mutlu olsun diye zorlanarak da yapilir. Kimsenin hayatı dört dörtlük değil. İnsanlari tercihlerine saygı duyuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…