36 yaşında hiç evlenmemiş bekar erkek

İnsanların bu devirde bu vizyonsuzluğuna bitiyorum...
Sanıyorsunuz ki herkes büyüyeyim de evleneyim diye ölüp bitiyor. Hayatta yapacak başka bir şey yok.

Bazıları da bir vermş veriştirmiş ki, sanırsın bilim adamı, bunları araştırmış, gözlemlemiş yazmış. İşkembeden sallayıp da "bu budur" demiyorlar mı bir de... Herkes kimi kadınlar gibi önce baba evi, sonra 18inde koca evine geçmiyor. Erkekler de kimisinin kocası gibi 22sinde "ben artık oldum, evlenecem" demiyor.

Devir değişti. İnsanlar tahsilini ilerletiyor, geziyor, görüyor, öğreniyor. Herlesin önceliği evlenmek değil. Evlenmek nedir ya? Ben şu zamana kadar erkenden evlendiğine mutlu olan kimseyi görmedim. Hiç evinin dışına çıkmamış, dünyayı görmemiş, gözü açılmamış kızlar dışında. İnsana bir şeyler katan, geliştiren bir olgu mu evlilik ki 36 yaşına kadar evlenmeyince sorunlu olunsun?

Velhasılı, sorunlu olan o adam değil, sizin bakış açınız.

45 yaş fazla değil mi ablanız için ?

Gayet normal birşey bence kısmet bu işler olmamıştır yani zorla evlenecek hali yok adamın beklemeyi tercih etmiş ne var bunda ?

Ya ne alaka? Simdilerde ben birsey farkettim,22 23 24 yaşında evleniyor erkekler. Bu cok erken bir yas bence. Benim bu tip takıntım var ama. 27 36 cok iyi 27 -40 ta uyumlu olabilir.Gerci bu isler karakter,kişilik,ve şans meselesi. 36 yasina kadar evlenmemesi sorunlu olduğu anlamina gelmez. Kısmeti çıkmamıştir ve belki kısmeti sizin arkadaşınızdır. Ölçsün tartsın,hoslandiysa neden olmasin yani.

45 yaş fazla değil mi ablanız için ?
Evet bence de çok ama tanismasini destekliyorum yine de sonucta benim onun icin en büyük dilegim mutlu olacagi sevip sayilacagi bir evlilik. Karsimiza cikanlardan birkac örnek vermek gerekirse biri akademisyendi, inanilmaz egolu kendini büyük ve yüksek gören biriydi sürekli övülmek istiyordu.. bir baskasinin 5 kiz kardesi vardi tek erkekti ve eşinden hem bütün ev islerini yapmasini hem disarida calismasini hem de ailesine yakin oturmasini bekliyordu... Yine bir baskasi 6 yil bir kizi sevmiş erkegin ailesi kizi istememis, adam da artik babam ölüm döşeğinde mürüvvetimi gorsun diye evlenmek istiyorum demişti (sevmek filan hak getire), sonuncusu galericiydi o da açık acik erkek aldatabilir yuvayi ayakta tutan kadindir, erkek evine esine iyi davrandiktan sonra önemli değil demişti.

Bunlarin disinda cok cimriler oldu karsisina cikan, kadinin maasi icin evlenmek isteyenler (ablam ogretmen). Bu kadar denk geldiklerimiz içinde iki tanesi makuldu, birinin gerçekten ailesinin hic maddi durumu yok ailesine yardim ediyor yillarca ancak kendisine sira geliyor, diğeri de hasta babasina bakiyordu yatalak olan 37 yasinda olunce evlenmeyi dusunebilmiş.

Adam da değil de 27 yaşında ailesi tarafından tanıştırılan kızda mı sorun var diye insanların aklına gelir. Bu nasıl bi yargılama şekli yahu?

Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim:) arkadaşım ve ailesi iyice araştırmış çocuğu her yere sormuşlar çevresine arkadaşlarına hiç bir kötü söyleyen çıkmamış...

En başta yazmıştım alkol sigara hayatı boyunca kullanmamis namazini kılan üniversite mezunu evden işe işten eve hayatı geçen birisiymiş herkes övgüyle bahsetmiş bu adamdan tuhaf ki bir kişi bile kötü dememiş ama arkadaşımın beklentileri farklı sanırım pek olumlu bakmiyor hayırlısı olsun dedim...

başta sıcak bakmam, önyargılı olurum ama tanımaya da çalışırım.belki de bambaşka biridir.çevreden araştırmak gerek nasıl biri diye

Ablamın eşi de 42 yaşında idi evlendiğinde. Hiç evlenmemişti. Eniştemde de bir sorun yok. Böyle şeyleri yaşa bağlamak acaip birşey.

ya tamam da bu kadar sorgu sual neden?
neden yani o kadar kurcalama gereği duydunuz?
biri sizi bu kadar kurcalasa hoşunuza gider mi?

ayrıca dediğiniz kadar mükemmel adamı çoktan kapmaları lazımdı demek ki başka bir sorun var. iyi, düzgün erkek karaborsa kendi istemese bile çoktan kızın biri keşfedik yüzüğü takmıştı ama demek ki ilişki içinde bir sıkıntı var çünkü adam maşallah kusursuz, süper erkek ama 36 yaşına kadar bekar.

benzer masalları çok duyduk, bu tiplerin sonradan mutlaka falsosu çıkıyor. :)))

36 yaşında olup hiç evlenmemiş olmasında bir sorun yok. Diğer konular kişiye göre değişir.
Mesela ben olsam, 36 yaşına kadar ailesiyle yaşadıysa çizerim üstünü. Nişanlandığı kız dışında başka sevgilisi olmadıysa da çizerim. Nişanı atalı çok uzun zaman olduysa, ondan sonra kimse olmadıysa ve görücü usulü evlenmek istiyorsa da çizerim. Çizerim de çizerim yani.
Ama yaşında bir sorun yok. Gerisi kişisel tercihler ve anlaşıp anlaşamamalarına bağlı.

Bu konularda karşılikli konusarak soru sorarak tanimaya calisin karsinizdaki kisiyi. Iyi derler ki evlebsin belki adam olur diye. Belki de gerçekten iyidir. Kendin gorusup tanimak en iyisi. Sıkıntili isler

30'lu yaşların ortaları bir erkek için ideal evlenme yaşıdır zaten. 20 yaşında mı evleneceklerdi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…