75 lik mankenmiii olurrr ilahi feyzosşs.
Esime gore elimiz kuvvetli canim benimBen de seni çok merak ediyorum canım karşılıklı, ayrıca Özlem'e katılıyorum. Bı romani bitirmiştin stitchim bizim geçmiş yerine
Ne de çok yazmışız cenemiz düşük mü ne
Antepten getirttiriyorum iyi mi kötumü orasıni bilemem deryacımBugün,marketlerde Dibek Kahvesi olarak gördüğümüz kahvenin tarihimizle, kültürümüzle, geleneklerimizle uzaktan yakından ilgisi yok. Zaten yasal ismi de ambalajın arkasında açıkça görülüyor; Dibek Kahvesi değil. Peki nedir? Kakule aromalı Kahve Beyazlatıcılı Kahve. Bakın bu ürün birçok farklı markada da mevcut ama ilk bakışta 1949 yılından bu yana kahve üretimi yapan bir markanın bunu yapması demek… Bizim tarihimizi, kültürümüzü, geleneklerimizi bir yerlerde bıraktığımızı gösterir. Özel taş ve tahtalarla emek vererek öğüttüğümüz bir kültürden; Kahve Beyazlatıcılı Kahve seviyesine geldiysek, gerçekten oturup düşünmemiz gerekiyor.
Bu haliyle baktığımız Kocatepe Dibek Kahvesi’nin içeriğinde %59 oranında Arabica cinsi Türk Kahvesi ve %41 oranında Kahve Beyazlatıcısı bulunuyor. Bu da kahvenin üçte ikisinden fazlası demektir. Kahve Beyazlatıcısının içeriğine baktığımızda Hindistan Cevizi yağı, Sodyum Kazeinat, Kurutulmuş Glikoz şurubu, Emülgatörler, Renklendirici ve Kakao tozu bulunduğunu görüyoruz. Bu haliyle ürünün geleneksel Dibek kahvesiyle gerek üretim yöntemi gerekse içerik olarak bir ilgisi olmadığını söyleyelim. #NeYediğiniziBilin
(Gıda dedektifinden alıntılar günü bugün
Ne sinir bozucuyum di mi
Gel gel kuzum manzara guzeldir sivrisineklerde olmasaAyyyy mis mis
Ben semaveri alıp geleyim
Canım böyle giderse yiyecek içecek bir şey bırakmıcazBugün,marketlerde Dibek Kahvesi olarak gördüğümüz kahvenin tarihimizle, kültürümüzle, geleneklerimizle uzaktan yakından ilgisi yok. Zaten yasal ismi de ambalajın arkasında açıkça görülüyor; Dibek Kahvesi değil. Peki nedir? Kakule aromalı Kahve Beyazlatıcılı Kahve. Bakın bu ürün birçok farklı markada da mevcut ama ilk bakışta 1949 yılından bu yana kahve üretimi yapan bir markanın bunu yapması demek… Bizim tarihimizi, kültürümüzü, geleneklerimizi bir yerlerde bıraktığımızı gösterir. Özel taş ve tahtalarla emek vererek öğüttüğümüz bir kültürden; Kahve Beyazlatıcılı Kahve seviyesine geldiysek, gerçekten oturup düşünmemiz gerekiyor.
Bu haliyle baktığımız Kocatepe Dibek Kahvesi’nin içeriğinde %59 oranında Arabica cinsi Türk Kahvesi ve %41 oranında Kahve Beyazlatıcısı bulunuyor. Bu da kahvenin üçte ikisinden fazlası demektir. Kahve Beyazlatıcısının içeriğine baktığımızda Hindistan Cevizi yağı, Sodyum Kazeinat, Kurutulmuş Glikoz şurubu, Emülgatörler, Renklendirici ve Kakao tozu bulunduğunu görüyoruz. Bu haliyle ürünün geleneksel Dibek kahvesiyle gerek üretim yöntemi gerekse içerik olarak bir ilgisi olmadığını söyleyelim. #NeYediğiniziBilin
(Gıda dedektifinden alıntılar günü bugün
Ne sinir bozucuyum di mi
Kuzum geciktim mi? Yememişsindir sen, yapmazsın böyle yaramazlıklar, biliirm seni, capsi yapıştırıyorum hatırlatma için.
Hayir ama limonata ikram ettiler biz grup olarak cay ve kahve seviyoruz tesekurler diye kibarca geri cevirdikHarikasınız, hediye çikolata götürdünüz mü ☺
Ben hic geri cevirmedim , tukenmislik sendromuna girdigimden her seyi yiyip dombili olayim diyorum :))Hayir ama limonata ikram ettiler biz grup olarak cay ve kahve seviyoruz tesekurler diye kibarca geri cevirdik
Canım böyle giderse yiyecek içecek bir şey bırakmıcaz
Kuzum geciktim mi? Yememişsindir sen, yapmazsın böyle yaramazlıklar, biliirm seni, capsi yapıştırıyorum hatırlatma için. Eki Görüntüle 2294074 Dr Dukan’dan tüm çıtırlara gelsin: YEME ANNEM YEME GÜLÜM
Girme girme valla hic guzel bisey degil bazen bende giriyom begenmeyip cikiyom kaptan.canim 1 gune cok is sıgdıriyorsun yetismen o yuzden zorlasıyor enerjinede ayrica hayranım yani normaldir stres olmanAyy bugun ben tukenmislik sendromuna girdim kesinlikle:)
Sabah kalktigimdan beri 1 sn durmadim.
Gecmis alintilarimi bile yazamadim, orman oldu alintilarim :)
Nasilsiniz kizlar?
Biz yeni geldik eve, Arasin sanat kursu vardi, sonra piknik yaptik cocuklarla, sonra ordekleri besledik, eve geldik,Arasi yatirdim ama ev birbirinde, yemek hazirlamaliyim, spora gitmeliyim..
En iyisi kacmak...
Gida olarak sadece oglen duzgun yemissin Gizemcim.30 temmuz menüm
Öğlen
5 kaşık falan bulgur pilavı + tavuk
Ara
Sütlü kahve (küçük cup) + 2 bitter
Akşam
250 gr activia yoğurt + 2 kaşık mısır gevreği içine
Üstüne
1 küçük cup sütlü kahve + 1 tabak karpuz
2.5 lt su
20 dk yürüyüş
Evet evet kaptancigim cok bahsetmek istemedim herseyi kabul ettiginden kotu ornek olmayalım arkadaslara diyeBen hic geri cevirmedim , tukenmislik sendromuna girdigimden her seyi yiyip dombili olayim diyorum :))
Dun krem yaptim, bugun camasir, yemek ,ev toplamaca isim var.Girme girme valla hic guzel bisey degil bazen bende giriyom begenmeyip cikiyom kaptan.canim 1 gune cok is sıgdıriyorsun yetismen o yuzden zorlasıyor enerjinede ayrica hayranım yani normaldir stres olman
Her sey sizin icindi , ben kendimi feda edeyim dedimEvet evet kaptancigim cok bahsetmek istemedim herseyi kabul ettiginden kotu ornek olmayalım arkadaslara diye
Bende fenalardayim ne yalan soyliyim ha oldum ha olacam derken 10 gunu gectim tık yok parmagima giren yuzukler olmuyor odem var bakalım yuzumuz nezamn gulucekDun krem yaptim, bugun camasir, yemek ,ev toplamaca isim var.
Ya yetisemiyorum hic bir ise ozlemcim, spordanda odun vermek istemiyorum, reglim yakin, kilom cok gitmiyor bu hafta
Aksamki midye ve bira beni iyice tukenmislik sendromuna soktu, hele ki gec saatteymis birde oyy oyyyyyy....Gece uyuyakalmısım canlar günaydın hepinize
30 temmuz salı
Sabahb09.30
1 yumurta
1kk suzme peynir
2 cavdarli dilim ekmek
Ara12.30
1 sekersiz turk kahvesi
Öglen 14.30
2 tane etli biber dolmasi
1 kucuk kade yogurt
2 dilim cavdarli ekmek
Ara yok
Aksamda baya gec bisaatte 1 kucuk bira 4 5tane midye esim cok israr etti ona eslik ettim cezama raziyim
2 lt su
20 dak leslie
50 mekikk
30 dak. Ayyuruyusu
@Patlicanmoru
Yawrukush
Bizde seni sabirsizlikla bekliyoruz canim :)Aynen teşekkür ler kaptişimm buraya dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum
Canim sana ceza ay yuruyusu yazayim mi, doktor ona olur dedi mi?Nota dedigin cezamı kaptan.
Skmdiden jyi ki dogduncanım yapicaz ins biseyler
Hadi insallah
Harika menulere ragmen nasil +geldin sen anlamiyorum kaptan kaloriyi biraz daha mı dusursen acaba.
Yapma be feyzam özleriz❤
Cokta kacirmamissin canim biraz daha dikkat edersen gorursum umarim.
Ohh uyu uyu .
Cikolata biraz fazlami kacmis acaba☺
benimde tadi damagimda kaldı.
Gelmeye calısıcam kaptan
Bende severim semizotu salatasiji yogurtlu yogurtlu mis
Tabloya ywtistorim dedim ama yine sen benden once davrandın ozgecim olsun ben menumu yaziyorum ceza falan aiyimde menu yok diye.
Evet midye pirincli ama cok ta tuketemem midem almaz 2 saatte 1 bira 4 5 midye zor yedim esim yanloz kalmasin diye muhabbet ettikde biraz heezaman olmuyor cocuklardan firsat bulamiyoruz onuda ihmal etmemek lazim arada bencede aksama kadar cok iyi di planda bu yoktu aksam yemegi olarakta karpuz yicektim tek ama bozdum butun niyeti.malesef caniim cocuklar dizimi cooook fazlasiyla yoruyorlar ama onlar icin yapabilecegim fazlada bisey yok spporda ay yuruyusu ve leslie cok agritmadi mekik zaten bisey yapmiyor ip atlama baya kotu yapiyorYawrukush kaptisim ceza verirken bana ip atlama vermezsen sevinirim.disarda duz yuruyus yapma sansim cok yok canim ne yaparsam evde iste
Bizimde tum gunumuz itis kakis ve kavga kiyametle gecior canim, inan farkli degiliz :)Yine kacirdim seni galiba alintilari cevapliyim derken nasilsin kaptanim coluk cocuk ne guzel seyler yapiyorsunuz imreniyorum gercekten size benimkilerde biraz buyuseler bende tutar ellerinden gezerimde biz bagira cagira geciriyoruz gunlerimizi kucugun buara sesi kisildi aglamaktan okadar diyim sana
Oyy masallah bu aslan parcalarina, Allah ayirmasin canim...Boyle uyunur mu arkadaş
Hamburger menu mu , oh noooohiç dünkü menümü yazasım yok yaa
29.07.2019 PAZARTESİ MENÜM
08.30 labneli hindi fümeli sandviç çavdar ekmeğine
09.30 tek şekerli türk kahvesi
13:00 2 yk kadar salçalı makarna -çok tadımlık- yoğurt 3yk, şehriyeli domates çorbası
tabi bu kadar çok az olunca saat 6 da çok acıktım
18:00 nesfit
ve bomba
eşim çok acıktım eve kadar dayanamayacağım dediği için
19:10 mcdonald küçük hamburger menü
menünün 650 kalori olmasından bahsetmiyorum bile
Canim yarisma kurallari var, o kurallara gore bir hata yaparsak takimca ya da sonuncu olursak nota yani ceza aliyoruz.aa doğum günün kutlu olsun kaptaaan şimdiden
biz nasıl ceza alıyoruz neden oluyor?
bilsem dün o son yemeği yemezdim
kaç kilo vermemiz lazım ya da yüzdelik olarak mı?
Hosgeldin caniiimm , gozelrim yollarda kaldi...Gunaydin kizlar, ben geldim, nasilsiniz?
Mesajlari okuyup gelecegim diyecegim ama 160 sayfa mesaj var, bakalim ne zaman yetisirim size
Neden eligible degilmissin kuzum?Burada yasamak aslinda problem degil, insanlar cok cana yakin. Sadece vize isleri fazla burokratik, cok sacma ve uzun belgeler hazirlaniyor, ve de cok pahali. Sanirim UK vize konusunda en pahali ulkelerden biri
bir de son oturum basvurulari oldugu icin (gerci sadece esim oturum alabildi, ben hala eligible degilmisim) avukat ile basvurduk, bir dunya da onlar aldi sagolsun
Maviboncuk ve konus dinliyorum kazandi :))Kim kazandi dondurmayi?
Harika bilgiler Deryacim, ne kadar ugrasip bizimle paylasiyorsun bu bilgileri, tesekkur ederiz...Ayy yarın kabak spagetti mi yapsak
Geçmiş olsun tatlım, en azından yapan kişinin önemli birşey görmemesine sevindim
Magnumu katı yağ olarak hayal et kuzucum, yemezsin o zaman. İçeriğini oku mesela, (senin için araştırdım, eş olmak bunu gerektirir canımcım
Su, Şeker, Tereyağı, Kakao Kitlesi, Kakao yağı, Yağsız süt tozu, Glikoz-fruktoz şurubu, Peyniraltı suyu tozu, Tam yağlı süttozu, Süt proteini, Bitkisel yağ (Hindistan Cevizi yağı), Kıvam arttırıılar (Keçiboynuzu gamı, Guar gam, Selüloz gam, Karreganen), Emülgatörler (Yağ asitlerinin mono ve digliseritleri, Amonyum Fosfatid, Poligliserol Polirisinoleat), Aroma veriiler, Renklendiriciler (Karotenler)
Bu ürünün içeriğine baktığımızda ilk üç sırada; Su, Şeker ve Tereyağı olduğunu görüyoruz. Üründe bunun yanısıra Kakao yağı ve doymuş yağ oranı bir hayli yüksek olan Hindistan Cevizi yağı bulunuyor. Bu haliyle ürünün tek adedinde 14,2 gr. Yağ mevcuttur. Bu yağ oranının 9,1 gramı Doymuş yağdır. Buna göre ürünün doymuş yağdan gelen kalori oranı %35’tir.
Ürünün şeker içeriğine baktığımızdaysa; 2. Sırada yer alan sofra şekerinin yanısıra Glikoz-fruktoz şurubu olduğunu görüyoruz. Bunun yanısıra üründe Yağsız süttozu ve Tam yağlı süttozu bulunuyor. Bu haliyle ürünün tek paketinde 21 gr. Şeker olduğunu ve bunun yüksek oranda ilave şekerden geldiğini belirtelim. Bu da tek adet Magnum Classic tükettiğinizde yaklaşık 10 tane küp şeker tüketiyor olduğunuz anlamına gelmektedir. Ayrıca bu verilere göre; üründen alınan kalorinin %36’sının ilave şekerden geldiğini belirtelim. Buna göre; Dünya Sağlık Örgütü verileri baz alındığında hem Doymuş yağ hem de İlave şekerden gelen kalori oranı Sağlıklı kabul edilen kriterlerin çok üzerindedir.
Üründe bunların yanısıra Kıvam arttırıcılar, Emülgatörler, Aroma vericiler ve Renklendiriciler başlığı altında 10’dan fazla farklı katkı maddesinin bulunduğunu söyleyelim.
Gördüğümüz gibi korkunç
Ne kadar geçmiş Feyzacim ebeveynlerin. Annenle aramda 5 yaş var
Feyzacim Eylül'e ne kaldı sakın bırakma bizi
Hem ben anlamam eğer illa okulla zor olur dersen, eylülden itibaren annen gelsin takimaarada sen de uğra. Yoksa kabul etmem
Evet
10 gun gecti , her sey yolunda mi?Bende fenalardayim ne yalan soyliyim ha oldum ha olacam derken 10 gunu gectim tık yok parmagima giren yuzukler olmuyor odem var bakalım yuzumuz nezamn gulucek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?