Çoooook teşekkür ederimfayfeyfiy canim dun yazayim dedim yazamadim.
Saclari guclendirecek,dokulmeleri, kuruluk ve kirilma sorunlarini azaltacak bir maske tarifim var.
Kendim de 2 cocuktan sonra sIk yapamasamda hala arada yapiyorum.
1 kasik zeytinyagi
1 kasik hindistan cevizi yagi
1 kasik bal
1 tatli kasigi argan yagi
ve 1 yumurtayi karistirip saclarima suruyorum. (epey sivi bir karisim oluyor.)
Sonra bone takip 15-20 dk bekletiyorum.
Durularken mutlaka soguk suyla butun maskeyi sacimdan akitiyorum. (yumurta oldugu icin ilik ya da sicak su kullanma sakin, yumurta piser saclarinin aralarindan ayiklamak zorunda kalirsin:))Tamamen maske sacimdan arininca , normal, sampuan ve her ne kullaniyorsan o sekilde yikayip, normal hayatima donuyorum.
Haftada 1 kez buna devam edebilirsin.
biraz karbonhidrati fazla bir menu olmus ama sporun, suyun sahane canim :)Çooook Yorgunum ve menü yazıp kaçıyorum
Gece uyumadım 12-14.00 arası uyudum ve şimdi
15.30
Yarım pors balık çorbası
Çamlıca kebabı(sosyal tesiste yedik 1 dilim ekmek et ve biber diyim kızarmış yufka içindeydi çok küçük yufka parçası da tattım)
Mantar graten 5 tane falan
Soda
18.00
Erik 3-4 tane
Çekirdek 2 avuç
1 ekler (tadı da çok kötüydü
Kahve
20.30
1 porsiyon karpuz
Serçe parmağımdan küçük börek
Yarım avuç çekirdek
Su 3L
Spor 90 dk Leslie
200 diz kaldırarak koşma
Yawrukush
@DeryaOnDiet
fulll misafir vardı:/ akşam o yüzden bir de önümde olunca dayanamadım
bir de bir krem tarifim var fakat onun icin epey malzemeye ihtiyacin olacak, yaparim, aktardan alirim dersen onuda yazabilirim. (hair butter )Çoooook teşekkür ederim
Teşekkür ederim kaptanımbiraz karbonhidrati fazla bir menu olmus ama sporun, suyun sahane canim :)
Yok kaptanım çok malzemeli şeyleri sevmiyorum üşenir yapamam da..... ama çok teşekkür ederim bu tarifi ss aldımbir de bir krem tarifim var fakat onun icin epey malzemeye ihtiyacin olacak, yaparim, aktardan alirim dersen onuda yazabilirim. (hair butter )
Tamam canim, iyi gecelr, iyi istirahatler..Yok kaptanım çok malzemeli şeyleri sevmiyorum üşenir yapamam da..... ama çok teşekkür ederim bu tarifi ss aldım
kiBen bu menüye yorum yaptım sanıyorum Ma yapmadım mı ki
Reçel hariç güzel kuzum
nÇooook Yorgunum ve menü yazıp kaçıyorum
Gece uyumadım 12-14.00 arası uyudum ve şimdi
15.30
Yarım pors balık çorbası
Çamlıca kebabı(sosyal tesiste yedik 1 dilim ekmek et ve biber diyim kızarmış yufka içindeydi çok küçük yufka parçası da tattım)
Mantar graten 5 tane falan
Soda
18.00
Erik 3-4 tane
Çekirdek 2 avuç
1 ekler (tadı da çok kötüydü
Kahve
20.30
1 porsiyon karpuz
Serçe parmağımdan küçük börek
Yarım avuç çekirdek
Su 3L
Spor 90 dk Leslie
200 diz kaldırarak koşma
Yawrukush
@DeryaOnDiet
fulll misafir vardı:/ akşam o yüzden bir de önümde olunca dayanamadım
Tesekkur ederim cumaya eksi olur insallhcok cok guzel, 5 yildizli bir menu, su ve spor, harikasin canim :))
Yaaa bu annelere ne demeli. Allah basimizdan eksik etmesin. eksik olan varsa da sabir versin Rabbimkızlar annem biliyorsunuz akşama pide yapıyordu
ya bu arada kusura bakmayın canı çeken falan olmaz umarım
dedim anne bak dedim varsa zeytinyağlı bişey yiyeyim ben.
dedi yok ama çorba yaparım vs
sonra bi baktım kadıncağız w/a dan atmış sebze sote yapmış yaa kıyamam
şimdi ben bu emekleri görüp de tartıda -300 ü görür müyüm
görürüm bence
Aynen oyle oluyor canim. Ramazanda hic sevmedigim serbetli tatlilari bile nasil çekmişti canim. Hele lokum normalde hic yemem bir donem hergun yiyordumÇok özür diliuorım kızlar yaa
Benimde reglin yeni.bitti aslında ama nşyeyse tatlı çekiyor canım
Bide diyete başkayınca normalde yemediğim şeyleri yiyesim geliyor
Kizlar da yazmis en guzeli yogurt meyve olabilir canimKızlaaarr sabah kahvaltısını abarttık bugün
Eşim kızartma istedi halbuki dün spora başkamıştık ama kıramadım bayadır yapmıyodum
11 30 gibi kahvaltı yaptım içeriğini hiç yazmıyım beni linç edersiniz :) ama 3 yada 4 dilim tam buğday yedim
Öğle yemeği yok kahvaltıyı geç yaptığım için
4 30 gibi meyve yedim 2 saat oluyor
Şimdi sorun şu ki baya acıktım ama sabahı trlafi etmek istiyorum dengelemek isyorum
Bana önerebileceğiniz hafif ama doyurucu bi şeyler varmııı ?fayfeyfiy
Kolay gelsin gogocum. Menuler guzel bence afiyet olsunDün ve bugünün menulerini yazayım.
Pazartesi
Sabah 8 de bir parça haşhaşlı çörek (bir dilim ekmek kadar ) peynir zeytin acuka
Öğlen çorba et sote salata
Ara çay ve bir parça haşhaşlı
Akşam çorba et sote acı turşu az yarım dilim ekmek
21 2/3 dilim kavun
Su 2.5 lt
Spor 12000 adım yürüyüş
Salı menum
Sabah 8 yarım simit peynir zeytin
Öğlen 13 bir kase çorba bir dilim dalyan köfte salata 3 kaşık pilav
Ara sade kahve bir parça haşhaşlı çörek
Akşam 18 bir kase çorba kabak dolmasinin kabakları yoğur 3 kaşık barbunya
20 de 2 dilim karpuz yiycem nöbetçiyim başka bişey yermiyim bilmiyorum
Su şimdilik 2 oldu daha içerim
Spor gün içi kosturmali geçti daha yaparsam yazarım.
Diyetisyenlerinde tavsiyesi sanirim. Bir arkadasim hamileligi boyu her yedigi meyvenin yaninda yogurt yedigini ve 7 kilo ile bitirdigini soylemisti. Bende deneyim dedim ama yapamadim. Yogurt gercekten en guzeli...Bi meyve doğra üstüne yoğurt dök tok tutar
Ne guzel cnm cocuklar dil yonunden cok sansli olacak. Kac yaşında simdi.Canim nasil cikariyorsun peki o ojeleri? Hep merak etmisimdir
Bakalim bizimki nasil olucak ben de merak ediyorum. 11aylikken basladi krese, 2 dil ayni anda duyuyor. Simdilik, baba, baby (baby shark'tan dolayi) ve no diyor sadece
Harikasin
dugun oldu mu? nasil durdu elbise?
Bir alkis daha
hehehe cok iyi fikirmis
Gecmis olsun deryacim... ankaranin sicagi da hic cekilmiyo dimi. Gerci bence sicak hicbiryerde cekilmiyo. Hafif bi ruzgar olsa ohh misAcayip basım ağrıyor bu akşam, güneşin altında sen misin ulus'a gidenhap içtim hafif hafif de yürüyorum şimdi
Afiuet olsun cnm aslinda aksam daha erken bir saatte olsaydi 1 tb bulgur sorun olmayabilirdi ama gec olunca sıkıntı olabilirKızlar slm salı menüm
Sabah ılık su Bir bardak
Kepek ekmeği tost
Bir haşlanmış yumurta
10 30 dibek kahve
5 taze fındık
12 kazdağı çorba
Ekşili köfte susuz yuvarlak 6 tane
Salata
1600 sade türk kahvesi
2 dizi
20 00 1 tb bulgur
tost makinasında 3 kofte
400 ml fit su
3 litre su yatana kadar 3.30 olur
Reglm 1. Gün spor yapamıyorum karık ağrısı malum
Kozmogirl17
Kolay gelsin cnm. En iyisi en sagliklisi... zatrn hersey katkılı hersey yapay. Ne kadar uzak tutabilirsek katkılı seylerdn o kadar iyi.Evet bu sıralar baya bunaltıcı ama şikayet etmiyorum, yaz geç geldi bu sene.
Kemik suyu yapıp buzluğa atıyorum da Özge'cim o yüzden gittim. Halden kemik aldim. Çocuklarin çorbalarını öyle yapıyorum
Iyi uykular cnm. GuzelBugün menü vereyim
Sabah
1yumurtadan omlet
5 dilim sosis kızarmıştı kardeşim onu yedim
1 dilim ekmek
Salata
5 çatal peynir
Öğlen
İnce bir dilim karpuz
Yeşil çay
Akşam
100 gr tavuk ızgara
Bol Salata
Tel şehriye çorbası
Çeyrek dilim ekmek
Birazdan
Yeşil çay
Ardından güzel bir uyku sabah kardioya gidicem çünküm
Su, bugun biraz az olmus sanki cnm. Yemek de biraz gec saatte olmus.30 temmuz menüm
Sabah 10.00
2 dilim cavdarlı ekmek
1 yumurtadan yapılmıs menemen (bu kadın hergun menemen yiyor demeyin yumurtayi baska turlu tuketemiyoeum tek haslama yapinca sadece sarısını yiyorum yagda yapincada baya bi cirpip yapıyorum yada menemen iste baska turlu gitmiyor)
Bahcemden 1 domates
Bahcemden 1 salatalık
3 bardak sekersiz çay
Ara 12.30
Sekersiz türk kahvesi
Öglen 15.00
1 kase yeşil mercimek
4 kaşık yogurtlu makarna
Ara
Toplamda gitgel 4 5 tane uzum tanesi
Akşam 09.00
Çoban salata 1 tabak
Haslama tavuklu patates 4 5 catal patates
2 3 cataldda tavuk
Sade maden suyu icicem simdik
1.5 lt su
50 mekik
Patlicanmoru
Canım böyle giderse yiyecek içecek bir şey bırakmıcaz
Kuzum geciktim mi? Yememişsindir sen, yapmazsın böyle yaramazlıklar, biliirm seni, capsi yapıştırıyorum hatırlatma için. Eki Görüntüle 2294074 Dr Dukan’dan tüm çıtırlara gelsin: YEME ANNEM YEME GÜLÜM
Ayy bugun ben tukenmislik sendromuna girdim kesinlikle:)
Sabah kalktigimdan beri 1 sn durmadim.
Gecmis alintilarimi bile yazamadim, orman oldu alintilarim :)
Nasilsiniz kizlar?
Biz yeni geldik eve, Arasin sanat kursu vardi, sonra piknik yaptik cocuklarla, sonra ordekleri besledik, eve geldik,Arasi yatirdim ama ev birbirinde, yemek hazirlamaliyim, spora gitmeliyim..
En iyisi kacmak...
[/QUOTE]30 temmuz menüm
Öğlen
5 kaşık falan bulgur pilavı + tavuk
Ara
Sütlü kahve (küçük cup) + 2 bitter
Akşam
250 gr activia yoğurt + 2 kaşık mısır gevreği içine
Üstüne
1 küçük cup sütlü kahve + 1 tabak karpuz
2.5 lt su
20 dk yürüyüş
Doğrudur kuzuYok cnm o dunki menumdur buyuk ihtimal
ki
Menü güzel tabi sosis dışındaBugün menü vereyim
Sabah
1yumurtadan omlet
5 dilim sosis kızarmıştı kardeşim onu yedim
1 dilim ekmek
Salata
5 çatal peynir
Öğlen
İnce bir dilim karpuz
Yeşil çay
Akşam
100 gr tavuk ızgara
Bol Salata
Tel şehriye çorbası
Çeyrek dilim ekmek
Birazdan
Yeşil çay
Ardından güzel bir uyku sabah kardioya gidicem çünküm
Menün güzel olmuş30 temmuz menüm
Sabah 10.00
2 dilim cavdarlı ekmek
1 yumurtadan yapılmıs menemen (bu kadın hergun menemen yiyor demeyin yumurtayi baska turlu tuketemiyoeum tek haslama yapinca sadece sarısını yiyorum yagda yapincada baya bi cirpip yapıyorum yada menemen iste baska turlu gitmiyor)
Bahcemden 1 domates
Bahcemden 1 salatalık
3 bardak sekersiz çay
Ara 12.30
Sekersiz türk kahvesi
Öglen 15.00
1 kase yeşil mercimek
4 kaşık yogurtlu makarna
Ara
Akşam 09.00
Çoban salata 1 tabak
2 3 cataldda tavuk
1.5 lt su
50 mekik
Patlicanmoru
Bir tabak karpuz çok fazla30 temmuz menüm
Öğlen
5 kaşık falan bulgur pilavı + tavuk
Ara
Sütlü kahve (küçük cup) + 2 bitter
Akşam
250 gr activia yoğurt + 2 kaşık mısır gevreği içine
Üstüne
1 küçük cup sütlü kahve + 1 tabak karpuz
2.5 lt su
20 dk yürüyüş
Şekeri hayatından çıkarsan süper oluray cidden okuyamıyorum tüm mesajları, eşim de napıyorsun diye bakıp duruyor, neyse menümü yazıyorum
29 TEMMUZ SALI MENÜM
08.30 tost ekmeğine kaşarlı domatesli tost
09.30 tek şekerli türk kahvesi
13.00 haşlama tavuk-pilav-cacık
15.00 tek şekerli türk kahvesi
20.00 sebzeli ve haşlanmış etli sote yağsız kavrulmuş 4 yk, bir kepçe mercimek çorbası 3 dilim karpuz
ekmek tost harici yok.
Menü güzel olmuş spor da süper30 temmuz menum- bugunku menum
07:00_ avuc ici kadar haslanmis mercimek.
09:30 _ 1 avuc goji berry, 1 avuc ceviz, 2yk yulaf kepegi, ustunu kapatacak kadar sut.
11:00_ 1 kase sutlu filtre kahve
15:00_ 1 kase kremali sebze corbasi. 1 kirmizi etli wrap ( 1 lavasin icinde dana eti ve bolca sebze).
17:00_ 2 kare bitter
19: 00_ 1 avuc cekirdek ici , bir dilim kasar
Su: 3lt civari
Spor: 21 dk yuzme, 12 000 adim.
Yawrukush @stitch @Elmasyuzuk fayfeyfiy
Güzel dengeli olmuş.30 temmuz menum
Sabah
Biraz peynir 1 tk kayisi receli 4 zeytin domates salatalik azcik hashasli ekmek sekersiz cay
Oglen
Taze fasulye yemegi
Aksam
Biraz taze fasulye yemegi
Koz patlican salatasi
Su 3 e yakin
Spor pazara gidip geldik kayinvakidemle iyi yurudum 1 saat
Oglen disindaYediklerin az geldi bana cnmmYaaa bu annelere ne demeli. Allah basimizdan eksik etmesin. eksik olan varsa da sabir versin Rabbim
Aynen oyle oluyor canim. Ramazanda hic sevmedigim serbetli tatlilari bile nasil çekmişti canim. Hele lokum normalde hic yemem bir donem hergun yiyordum
Kizlar da yazmis en guzeli yogurt meyve olabilir canim
Kolay gelsin gogocum. Menuler guzel bence afiyet olsun
Diyetisyenlerinde tavsiyesi sanirim. Bir arkadasim hamileligi boyu her yedigi meyvenin yaninda yogurt yedigini ve 7 kilo ile bitirdigini soylemisti. Bende deneyim dedim ama yapamadim. Yogurt gercekten en guzeli...
Ne guzel cnm cocuklar dil yonunden cok sansli olacak. Kac yaşında simdi.
Gecmis olsun deryacim... ankaranin sicagi da hic cekilmiyo dimi. Gerci bence sicak hicbiryerde cekilmiyo. Hafif bi ruzgar olsa ohh mis
Afiuet olsun cnm aslinda aksam daha erken bir saatte olsaydi 1 tb bulgur sorun olmayabilirdi ama gec olunca sıkıntı olabilir
Kolay gelsin cnm. En iyisi en sagliklisi... zatrn hersey katkılı hersey yapay. Ne kadar uzak tutabilirsek katkılı seylerdn o kadar iyi.
Iyi uykular cnm. Guzel
Su, bugun biraz az olmus sanki cnm. Yemek de biraz gec saatte olmus.
cok komikmis hakkaten
katiliyorum canim. Kaçmak en iyisi
Menü güzel olmuş afiyet olsun30 temmuz
Sabah 9.30 iki kayisi ve su
1 tavada patlican kabak domates(cok az yagda soteledim
Oglen 14.00
1 tabak yogurt icine 1 kasik yulaf ve 6 minik kuru kayisi
Aksam 18.00
1 kepce yesil mercimek corbasi
Vol salata
Su 2.5.lt litre
Evde baya hareketliydim
Bugün,marketlerde Dibek Kahvesi olarak gördüğümüz kahvenin tarihimizle, kültürümüzle, geleneklerimizle uzaktan yakından ilgisi yok. Zaten yasal ismi de ambalajın arkasında açıkça görülüyor; Dibek Kahvesi değil. Peki nedir? Kakule aromalı Kahve Beyazlatıcılı Kahve. Bakın bu ürün birçok farklı markada da mevcut ama ilk bakışta 1949 yılından bu yana kahve üretimi yapan bir markanın bunu yapması demek… Bizim tarihimizi, kültürümüzü, geleneklerimizi bir yerlerde bıraktığımızı gösterir. Özel taş ve tahtalarla emek vererek öğüttüğümüz bir kültürden; Kahve Beyazlatıcılı Kahve seviyesine geldiysek, gerçekten oturup düşünmemiz gerekiyor.
Bu haliyle baktığımız Kocatepe Dibek Kahvesi’nin içeriğinde %59 oranında Arabica cinsi Türk Kahvesi ve %41 oranında Kahve Beyazlatıcısı bulunuyor. Bu da kahvenin üçte ikisinden fazlası demektir. Kahve Beyazlatıcısının içeriğine baktığımızda Hindistan Cevizi yağı, Sodyum Kazeinat, Kurutulmuş Glikoz şurubu, Emülgatörler, Renklendirici ve Kakao tozu bulunduğunu görüyoruz. Bu haliyle ürünün geleneksel Dibek kahvesiyle gerek üretim yöntemi gerekse içerik olarak bir ilgisi olmadığını söyleyelim. #NeYediğiniziBilin
(Gıda dedektifinden alıntılar günü bugün
Ne sinir bozucuyum di mi
30 temmuz menüm
Sabah 10.00
2 dilim cavdarlı ekmek
Bahcemden 1 domates
Bahcemden 1 salatalık
3 bardak sekersiz çay
Ara 12.30
Sekersiz türk kahvesi
Öglen 15.00
1 kase yeşil mercimek
4 kaşık yogurtlu makarna
Ara
Akşam 09.00
Çoban salata 1 tabak
2 3 cataldda tavuk
1.5 lt su
50 mekik
Patlicanmoru
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?