Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Ya ben de ben de maalesef iyi degilim menulerimi goruyorsunuz kacamagim da cok olmuyor ama bu hafta boyle bi sis gibiyim az once semizotu yedim mesela

Harika bir gun olmus senin icin canim, menu fotolarini da gordum gayet guzel.
Sabah haslama yumurta seviyorsan oyle tercih et.
Diger ogunlerinde de mesela salgam iciyorsan yogurt yeme, yogurt yiyorsan salgam icme :))

Ya ben de ben de maalesef iyi degilim menulerimi goruyorsunuz kacamagim da cok olmuyor ama bu hafta boyle bi sis gibiyim az once semizotu yedim mesela
Bu hafta genel olarak cogumuzda bu sorun var galiba, olsun kilolar az gidiyo diye kendimizi salmak yok canim, diyete devam:)

stitch canim varligin nasil belli, iyi ki dondun.
FitFiliz nasil oldun canim dun basin agriyordu?
tomrs canim doktordan haber aldin mi, nasil durumlar?
sserendipity denk gelemiyoruz kuzum dunden beri, nasilsin, yavrular nasil?
DeryaOnDiet senide goremedim canim bugun cok mu yogunsun?
Kozmogirl17 canim burun kemiginin 2 yanina, 2 isaret parmagini koyup, parmaklarinla ice disa dogru yokla, kemik butun halde geliyorsa eline cok kotu bir sekilde incitmissindir.Kemik butun halde gelmiyor sanki oynamalar var gibiyse kirilmistir canim.Gecen sene annem evde dustu, hemde salona basamakla iniliyor, o basamaga, o hizla burnunu carpmis, tek basinaydi ustelik, burnu kirildi Agrin , sisme, morarma vs olursa hic bekleme doktora git.
Gonulmeyvesi senide tekrar aramizda gormek cok guzel.
Ankee , Patlicanmoru nasilsiniz kizlar?
gogo2405 dinlenebildin mi ablacim, nobet sonrasi?
K klbk33 esim nasilsin, her sey yolunda mi?
Aomine Daiki sen ve bebisimiz nasil?

Sağol tatlım, ağrı kesici almama rağmen sabah bile ağrıyordu ama şimdi daha iyiyim, teşekkürler sorduğun için nazik kaptanım
Kesintisiz uyumana sevindim, ne güzel canım dinlenmişsindir

Canm tesekkur ederim keseyi gorduk bebek var ama 4 haftalik gorunuyor geride baya iki hafta sonra tekrar istedi kalp atisini duyariz ins o zamn da baya kafaya takiyon sanki

stitch ve sserendipity kizlar kuzularin egzema sIkIntisi var dediniz ikinizde.
Bu kremi kullanan herkes epey memnun kaldi.
Yapimi biraz zor ama ben tek tek tarif edecegim size.

Malzemeler
*3 yemek kasigi karite yagi (shea butter diye biliniyor ingilizcede) Aklinizda olsun cogu egzema hastasi sadece bu yagi alip bunu dahi suruyorlar egzema icin oldukca etkili ve acayip guzel bir yag.
*2 yemek kasigi hindistan cevizi yagi
*2.5 yemek kasigi bal mumu (beeswax diye geciyor stitcim)
*2 tatli kasigi evening primrose yagi (bu yaglar turkiyedede bu isimlerle geciyor diye biliyorum.)
*1 yemek kasigi aynisafa yagi ingilizcesi calendula stitcim ( bunu turkiye satiyorlar mi bilmiyorum, ben soyle yapiyorum, ayni safanin kendi cicegini satin aliyorum, bir cam kavanozun icine ciceklerini koyuyorum, saf zeytinyagiyla gunes gormeyen bir yerde 4-6 hafta bekletiyorum,Buna infused etmek deniyor ve ayni safa cok faydali egzemada.)
*1 tatli kasigi helicrysum oil
*3 damla e vitamini yagi
*1 cay kasigi lanolin (cildi cok nemlendieren bir dogal madde, egzema icin cok ise yariyor)

Yapilisi
*Cam bir kavanozun icine karite yagini , hindistan cevizi yagini, bal mumunu ve lanolini koyun kizlar.
*Sonra bir tencerede su kaynatip, suyu ocaktan alin, benmari usulu yani kaynayan, suyun icine cam kavonozunu yerlestirip , tum yaglar eriyene dek bekleyin, bir tahta cubuk ile karistirabilirsiniz, ya da tek kullanimlik bir sey ile.
*Kavanozunuzun icine asla su girmemeli, su ile kuf ve bkteriler urer yoksa.
*Bu yaglar eriyince, evening primrose oili, aynisafa yagini , helicruysum yagini ve e vit yagini ekleyip karistirin.
*5 -10 icinde yaglar donmaya baslayacak, bir cirpici ile bu esnada karistirirsaniz, yaginiz yumusak, kolay surulebilir bir kivamda olur.Karistirmazsaniz daha sert bir kivamda olur.
*Bu krem 60 gr kadar oluyor , soguk, nemsiz bir yerde 5-6 aya kadar raf omru vardir.Ama asla su ile temas ettirmemelisiniz, agzi hep kapali bir kutuda saklamalisiniz.
DIPNOT:ilk basta malzemeler cok, yapimi mesakkatli geliyor ama birkez yapinca a cok kolaymis diyeceksiniz.Denemeye deger.

Sağol tatlım, ağrı kesici almama rağmen sabah bile ağrıyordu ama şimdi daha iyiyim, teşekkürler sorduğun için nazik kaptanım
Kesintisiz uyumana sevindim, ne güzel canım dinlenmişsindir
Cok sevindim simdi iyi olmana, bas agrisi cok can sIkici..
Evet nasil uyandim bebek gibi :))

Canm tesekkur ederim keseyi gorduk bebek var ama 4 haftalik gorunuyor geride baya iki hafta sonra tekrar istedi kalp atisini duyariz ins o zamn da baya kafaya takiyon sanki

ay ne güzel gözünüz aydın
sağlıcakla kucağına alırsın inşallah minnoşu yaaa

Tmm yawrukusum ama benim motivasyona ihtiyacim var
Canim en guzel motivasyon, bu kilo verme seruvenine neden basladin onu hatirla, daha saglikli olmak icin mi, eski elbiselerine girmek icin mi, kendini daha guzel gormek icin mi?Eger diyetini salarsan kilo almaya devm edeceksin, hedeflerinden uzaklasacaksin.Ama birakmaz devam edersen ,sagligin icin kendin icin harika bir sey yapmis olacaksin..

Kafana takma daha kucukmus kuzun, vakti gelince kalp atisinida duyarsiniz insallah canisi.
Gozunuzaydin olsun, cok sevindim:)

Kizlar bugun cok yogun bir programimiz var, 1 saat icinde kahvalti edip, Akinin pasaport randevusu var ailecek oraya gidecegiz.Hem ane hem babanin olmasi gerekiyor.Pasaportunun suresi doldu.
Oradan cikincada 11-2 arasi esimin is yerinin aile ve tanisma piknigi var oraya gidecegiz.
Esim 2 hafta once ise basladi bu sirkette soylemistim sizede, simdi yeni ise baslayanlar icin bir kaynasma partisi niteliginde piknik hazirlamislar.
Eve dondugumuzde saat Trde gece 1 olacak.O yuzden bugunluk beni mazur gorun olur mu?
Aksama sali ve carsamba menu tablolarini beraber haziirlayacagim.
Hepinizi seviyor ve opuyorum kocaman.

Ne ayrıntılı yazmışsın canım ellerine sağlık
İyi eğlenceler tatlım, eminim oradaki herkes bayılacaktır size. Umarım güzel arkadaşlıkların başlangıçı olur senin için bu piknik

Ne ayrıntılı yazmışsın canım ellerine sağlık

İyi eğlenceler tatlım, eminim oradaki herkes bayılacaktır size. Umarım güzel arkadaşlıkların başlangıçı olur senin için bu piknik
Aslinda kremin fotosunu da yukledim, icim kayniyor sizle paylasayim diye sonra basimiza is alirim diye sildim:)
Sagol canim, foto atarim size piknikten, hem bu sefer boydan atarim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…