- 1 Kasım 2017
- 849
- 3.646
- 63
- 40
Ya herzman gittigimiz yerdi hic yapmazdi demekki yapmaz diye bisey yokmus okadar kotu oldum ki kelime bulamiyorum anlaticak o saniyeler varya bana saat gibi geldi ama o sinirlede baya bi bagirdim yavruma ben aglicagima o aglasin napim eve getirdim yatirdim hemen uyudu yorulmus essek kayinvalidemle konusurum ben hep soylerim sen soyle yaptin beni uzdun diye ama degistirmez huyunu o bana tamam haklisin der baska davranir bu bahsettigim sorunlu eltim iste ondan cekinir o yuzden bugunki davranisida resmen kadin korkuyor obdan bunuda soyledim korkmuyorum ugrasmak istemiyorum diyor mesela bana geliyor cocuklara bakicak ben temizlik yapicam hopp habersiz bu elti cikip kayinvalideye gidiuor bakiyor evde yok bunu ariyor buda diyoki ben ozlemdeyim isim yok gelin alin beni firlayip gidiyor bisey demiyorum ama ayni ozeni ozaman bizede goster yani bugun gittin demedinmi hic yani bu kizi cagirdim ayip olur nasilsa ozlem bizi seviyor kirmiuor biz buna atabildigimiz kadar kazik atalim diyor isin ozeti bu esimede aksam soyledim kayinpederim aksam sutumu getirmis sen niye almadin dedii bende anlattim olayi ben dedim uzunca bir sure gitmeyu dusunmuyorum annene canim haberin olsun seviyoruz saygisizlik yapmiyoruz diyede asla ezdirmem kendimi dedim iyi tamam dedi okadar zten cok mutsuzmu garibim sigarayi biraktigi icinCanim uzme bu kadar kendini, hepimiz bozduk bayramda diyeti, diger takimlarda bizim durumumuzdadir muhtemelen.
Sen yarin evine donuyorsun once iyiles, sonra diyet duzenine donersin.
Kitap oldukca okumasi zor bir kitap, bir cocuk psikiatrinin , cok ciddi travmalar yasamis cocuklarla ilgili yazilari, yasananlar ve tedavileri kapsiyor.
Ben de gozum dola dola, bogazim dugumlene dugumlene okuyorum.
Evde dunden harika yemeklerim vardi canim, bir sevkle surdum geldim, simdide bitirmek uzereyim yemeklerimi, kahvemin hayalini kurmaya basladim bile:))
Iyi ki dondun canim grubumuza, gidecek aldigin kilolar, yarin bende yuzeyim diyorum , reglim bitti :))
Ahh hemde ne hareketli bir cocuklar bir bilsen Deryacim.
Kucugumde cok inatcidir, oyle boyle degil :))
Oh ne guzel olacak sizin icin, tadiini cikarin.
Biz bu sene erken bilet alamadigimiz icin gidemedik.
Akinin okulu gec kapandi , Californiada gec kapaniyormus, ilk senemiz oldugu icin erken almayi akil edemedik biletleri.
Sadece cocuklar ve benim icin 5000-6000$ arasiydi fiyatlar , bende dedim kisin annem gelsin ben bu yaz gitmeyeyim.
Ama kayinpederim biraz rahatsiz esim kafasina takti o yuzden Eylulde o gidip bir ziyaret edecek..
Ah Ozlemcim yazdiklarini okurken yuregim agzima geldi, cok sukur hicbir sey olmamis.
Senin nasil hissettigini tahmin edebiliyorum..
Cok zor cocuklara hem evde hem disarida mukayyet olmak.
Annelerimizde genc degil benimki 65 yasinda olmak uzere.Yani onlarda hizli, atik degiller artik.
Sen onlarla daha kolay ilgilenebildigin yerlere git, o tehlikeli yolun oldugu yere gitme mesela.
Kayinvalideninde yaptigi hos degil, hem seni cagirmis, hem evde yok.
Ama insanlar tur tur, sen onun bu davranisini mesela konussan onunla degistirebilir misin?
Ya da ona uzuldugunu , bu davranisini dogru bulmadigini soylesen sence bir daha tekrarlamaz mi?
Ben artik insanlara boyle yaklasiyorum.
Bazi insanlara ne yaparsan yap erisemezsin, oyle insanlar icin uzulmeyi birak (eger oylelerse)
Ama yok duygularindan anlayacak insanlarsa o zaman guzel bir dille anlat ne hissettigini..
Ben son bir yildir eger insan iliskilerim kangren olmussa, kesip atiyorum ve cok mutluyum...
Sen bu konuda daha deneyimlisin canim daha benimki ilk cocuk ama ben yatmadan 2-3 sayfa okuyorum, yolculuklarda arabayi ben kullanmiyorsam, iste ogle aralari veya randevu beklerken doktorda kuaforde falan. Eskisi gibi hizli bitmiyor tabii kitaplar ama yinede seviyorum okumayiKitap okumayi okadar cok severdim ki bagimliydim resmen cocuklardan sonra elime alamaz oldumaldigim anda uyuyakaliyorum zaten acaba kac yasindayken tekrar yerlesik hayatima gecerim
Dinlen canim usutmeyok yiyemiyorum zaten tatilde hastalık çok fena
ayaklarıma çorap giydim
çok rüzgarlı karadeniz
Spor salonunda nasil kitap okuyabiliyorsun Ozgecim yawf, tebriklerBende genelde Spor salonunda okuyorum bisiklet surerken ve gozlerim doluyor, cok kotu oluyorum
Kuzucugun dokuntuleri hafiflemis cok sevindim
Canim bir psikiyatristin travmali cocuklar hakkinda anilari ama cok ekstrem travmalar. Ama sadece anilar degil beynin nasil calistigi, psikolojinin neleri etkileyebildigi ve tedaviler hakkinda da bilgi varya inanın sabahları çok tuttum kendimi
akşam hep bozuldu vallahi çok üzgünüm yediğim için yaaa
tüm emeklerim çöpe gitmiş gibi hissediyorum
şimdi mesaj yazarken suratım düşmüş eşim neden yüzün asıldı diyor, dedim yediklerimi yazıyorum ondan :)) gülüyor...
şu kitabı ben de çok merak ettim bu arada ama çok hüğznlü olmasın? şimdi hangi arkadaş yazmış ağladım diye
Kopek gibi yetistilmis cocuk kitabin adi canimhangi kitap canim?
Bayram kosusturmasi belki aklindan cikmistir canim kayinvalidenin. Normalde iyi geciniyorsunuz diye hatirliyorum yanlis mi?Canim demin tartildim sabahkinden eksideyim yarin cuma kiloma donerim umarim
Haklisin canim ama zaten elimden gelen anlayisi ben ona gosteriuorum.bugun kotu bi gundu benim icin cok korktum morelim bozuldu bayram ziyaretine devam ettim bugun kayinvalidem aradi cagirdi eltim gelmis birde sut ismarlamistim o gelmis kaynatmis neyse aksam 7 gibi gittim kayipederim yk onlar bilmem kime gitti dedi gittikleri kisiyi biz sevmiyoruz gitmeyiz yani biliyorlar ve benim gelicegimi bile bile gitmisler kayinvalidem sende gel buraya diyor yok dedim siz nezmn gelceksiniz diye sordum belli degil biz yeni geldik dedi ben eve geciyorum dedim sen bilirsin dedi gidiceginizi soyleseydiniz gelmezdim dedi yani yaptiklarini benmi abartiyorum terbiyesizlik degilmi iki cocukla ozaman beni niye cagriyorsunuz eltimin ogluna oyuncak almostim onuda o kizginlikla ogluma verdim al sen oyna onlar hakkini kaybetti dedim sutude almadim cocuklari sahile indirdim annemler sahildeydi onlarin yanina cay bahcesine oturduk oraninda arka kapisi var yola cikoyor ve sahil yolu hizli gidiyor bizim nalet olasica soforler hatta ayni yerde bikere yola cikarken biri oyle benim arama carpti duramadi baya bi hizliydi burnumu yola cikarmamla carpmasi bir olmustu.neyse bizim ki kosturuyordu kedilerle ananeside pesindeydi sen yola cikan kapiya dogru bi kosmaya basladi elim ayagim titredo kadin yakalaymadi gozden kayboldu okadar korktum ki anlatamam kalbim yerinden cikicakti yola firlasa o an kurtulusu yok yani neyse durmus kapidan cikinca ama ben goremeyince baya bi kızdim ama agladi agladi sustu sonra esimde diyor ki daha dikkatli ol ozaman bende kutaya yemek yediriyordum o ara hala kalbim agriyor sanki elimin ayagimin dermani yok kizlar sanki
Cok guzel olmus canim menun12 agustos menum - bugunku menu
09:30 _ 2 yk yulaf, 1 avuc goji berry, 1 avuc ceviz ustunu kapatacak kadar sut ve bolca tarcin.
10:30_ 1 fincan sutlu, 1 fincan sade kahve
13:00_ izgara balik, havuz salatasi, 4 yk kadar haslanmis karabugday
15:00_ 3 dilim karpuz, 1 elma, 1 salatalik.
18:00_ 1 top dONDURMA (kizim yedi ve isten sonra kizimi aldim aksam 21a kadar parktaydik, karnim da ac plunca ona dondurma alinca ben de aldim kendime).
21:00_ 2 bardak haslanmis elmanin suyu, 1 dilim peynir. (gec yeyince kilo veremiyorum ama cok actim)
su: 2 litre
spor: eve cok gec dondum kizimla baya kosusturdum 10000 civari adim
Yawrukush stitch @Elmasyuzuk
Abooo iki saat mi ay inşallah diyim
Aaa cok ayip ediyor ama o zaman sana. Sen de mesafeli davran o zaman haklisin. Haftasi oldugunu gorsun de duzeltmek icin adim atsinYa herzman gittigimiz yerdi hic yapmazdi demekki yapmaz diye bisey yokmus okadar kotu oldum ki kelime bulamiyorum anlaticak o saniyeler varya bana saat gibi geldi ama o sinirlede baya bi bagirdim yavruma ben aglicagima o aglasin napim eve getirdim yatirdim hemen uyudu yorulmus essek kayinvalidemle konusurum ben hep soylerim sen soyle yaptin beni uzdun diye ama degistirmez huyunu o bana tamam haklisin der baska davranir bu bahsettigim sorunlu eltim iste ondan cekinir o yuzden bugunki davranisida resmen kadin korkuyor obdan bunuda soyledim korkmuyorum ugrasmak istemiyorum diyor mesela bana geliyor cocuklara bakicak ben temizlik yapicam hopp habersiz bu elti cikip kayinvalideye gidiuor bakiyor evde yok bunu ariyor buda diyoki ben ozlemdeyim isim yok gelin alin beni firlayip gidiyor bisey demiyorum ama ayni ozeni ozaman bizede goster yani bugun gittin demedinmi hic yani bu kizi cagirdim ayip olur nasilsa ozlem bizi seviyor kirmiuor biz buna atabildigimiz kadar kazik atalim diyor isin ozeti bu esimede aksam soyledim kayinpederim aksam sutumu getirmis sen niye almadin dedii bende anlattim olayi ben dedim uzunca bir sure gitmeyu dusunmuyorum annene canim haberin olsun seviyoruz saygisizlik yapmiyoruz diyede asla ezdirmem kendimi dedim iyi tamam dedi okadar zten cok mutsuzmu garibim sigarayi biraktigi icin
Kuzum bu ilk degilki onun yaninda cok farkli bi kadin oluyor unutma falan degil onun ki bazen esim dalga gecer ne diye bizi hergun arayip cagriyorsun diye annesine takilir kizqr gibi yapar bugun telefonda diyor ki kocan kizar zaten dun gelldiniz ya diyor hatasini kapatmaya calisirken siviyor anlicagin herzamn arar mesela kizim napiyorsun der bende ararim o aramazsa o eltimin yaninda aramaz hic o kaliyorsa ya o sokaga ciktiginda yanloz kaldiginda arar yada gizli arar anlarim ben ben arayip onjn yanindayken denk gelirsem efendim kizim demz ki hep ya ozlis der ya kizim onun yaninda ssadece efendim der ve soguk davranir telde nediyim bence haketti artik mesafeyiAaa cok ayip ediyor ama o zaman sana. Sen de mesafeli davran o zaman haklisin. Haftasi oldugunu gorsun de duzeltmek icin adim atsin
Gayet guzel canim menun, harikasin.iyi geceler kizlar
12 ağustos
sabah
2 yumurta tavada
1 dilim koy ekmegi
2 kasik keskek
oglen13.00
3 kasik kiyma kavurmasi
aksam 18.00
1 kase corba
2 kasik et kavurma
salata
su 2 litre
kinada çektiğimiz halaylar spordan sayılır mi
Insan panikleyince sinirlerine hakim olamiyor ama zaten korkmustur kuzunda yazik.Ya herzman gittigimiz yerdi hic yapmazdi demekki yapmaz diye bisey yokmus okadar kotu oldum ki kelime bulamiyorum anlaticak o saniyeler varya bana saat gibi geldi ama o sinirlede baya bi bagirdim yavruma ben aglicagima o aglasin napim eve getirdim yatirdim hemen uyudu yorulmus essek kayinvalidemle konusurum ben hep soylerim sen soyle yaptin beni uzdun diye ama degistirmez huyunu o bana tamam haklisin der baska davranir bu bahsettigim sorunlu eltim iste ondan cekinir o yuzden bugunki davranisida resmen kadin korkuyor obdan bunuda soyledim korkmuyorum ugrasmak istemiyorum diyor mesela bana geliyor cocuklara bakicak ben temizlik yapicam hopp habersiz bu elti cikip kayinvalideye gidiuor bakiyor evde yok bunu ariyor buda diyoki ben ozlemdeyim isim yok gelin alin beni firlayip gidiyor bisey demiyorum ama ayni ozeni ozaman bizede goster yani bugun gittin demedinmi hic yani bu kizi cagirdim ayip olur nasilsa ozlem bizi seviyor kirmiuor biz buna atabildigimiz kadar kazik atalim diyor isin ozeti bu esimede aksam soyledim kayinpederim aksam sutumu getirmis sen niye almadin dedii bende anlattim olayi ben dedim uzunca bir sure gitmeyu dusunmuyorum annene canim haberin olsun seviyoruz saygisizlik yapmiyoruz diyede asla ezdirmem kendimi dedim iyi tamam dedi okadar zten cok mutsuzmu garibim sigarayi biraktigi icin
Canim ben 2 saat gidiyorum hemen hemen hergun spora.Sen bu konuda daha deneyimlisin canim daha benimki ilk cocuk ama ben yatmadan 2-3 sayfa okuyorum, yolculuklarda arabayi ben kullanmiyorsam, iste ogle aralari veya randevu beklerken doktorda kuaforde falan. Eskisi gibi hizli bitmiyor tabii kitaplar ama yinede seviyorum okumayi
Dinlen canim usutme
Karadeniz de guzeldir gercekten, bir sene tur yapalim diyoruz biz de esimle
Spor salonunda nasil kitap okuyabiliyorsun Ozgecim yawf, tebrikler
Bu kitap da enerjini ceker gerci
Canim bir psikiyatristin travmali cocuklar hakkinda anilari ama cok ekstrem travmalar. Ama sadece anilar degil beynin nasil calistigi, psikolojinin neleri etkileyebildigi ve tedaviler hakkinda da bilgi var
Kopek gibi yetistilmis cocuk kitabin adi canim
Bayram kosusturmasi belki aklindan cikmistir canim kayinvalidenin. Normalde iyi geciniyorsunuz diye hatirliyorum yanlis mi?
Senin de bu birkac gundur moralin bozuk gibi, bir de esin ustune geliyor, yanlis anglais olabilirsin. Ayip etmis tabiki ama istemeden yapmis olabilir.
Cocuguna cok korktum yalniz, cok sevindim birsey olmamis olmasina. Insan ne kadar dikkat etse de bir firsatini bulup kaciyor sapsikler. Isirsaydin poposundan ceza olarak
Cok guzel olmus canim menun
tamam sen sec o zaman ama mutlaka bir ceza sporu yap
Bugun nasil gidiyor simdiye kadar?
Menu, spor, su guzel canim.12 agustos menum
Sabah 09.30
2 dilim ekmek
1 yumurta
1kk peynnir
Sekersiz cay
Ara 12.30
Sekersiz turk kahvesi
Oglen 15.00
4 yk pilav tavuk
Ara
Yok
Aksam 17.30
Misafirlikteydim
5 sarma
2 tane peynirli lokma tek lokmalikti ufak ufak
1 tane ev baklavasi
Sekersiz cay
Ara
1 sade maden suyu
22.00
Yesil elma yarim
Spor 20 dak leslie
15 dk leslie
5 dakika leslie
50 mekik
2.5 litre su
Ozlemcim ben yinede senin yapici olman taraftariyim.Kuzum bu ilk degilki onun yaninda cok farkli bi kadin oluyor unutma falan degil onun ki bazen esim dalga gecer ne diye bizi hergun arayip cagriyorsun diye annesine takilir kizqr gibi yapar bugun telefonda diyor ki kocan kizar zaten dun gelldiniz ya diyor hatasini kapatmaya calisirken siviyor anlicagin herzamn arar mesela kizim napiyorsun der bende ararim o aramazsa o eltimin yaninda aramaz hic o kaliyorsa ya o sokaga ciktiginda yanloz kaldiginda arar yada gizli arar anlarim ben ben arayip onjn yanindayken denk gelirsem efendim kizim demz ki hep ya ozlis der ya kizim onun yaninda ssadece efendim der ve soguk davranir telde nediyim bence haketti artik mesafeyi
gecmis olsun canim.
feyzos senin mezuniyete 1 kilodan az kalmis yaa aaa super. bu hafta mezun ediyoruz o zaman seni insallah.
Normalde dahaguzel uyuyordum ondan begenmedim pekTatlı olmasa harikaymış kuzum
Tuba adım canim :)gecmis olsun canim.
feyzos senin mezuniyete 1 kilodan az kalmis yaa aaa super. bu hafta mezun ediyoruz o zaman seni insallah.
hadi bakalim cok az kalmis ha gayret son viraj olarak gör, hizla çık, bitir şu yarışı
tatli disinda guzel canim. bu arada isim soylemis miydin?? ben mi unuttum yoksa
hosgeldin canim.. senin de minnak bir oğlusun varmışbenim ki nerdeyse 6 aylik olcak. ah o hamilelik kilolari. ama sen cok almamissin galiba verecek 10 kilon var. kisa surede verirsin ins cnm. bu arada emziriyor musun??
Ya biz iyi niyetten kimse üzülmesin diye fenalık yapmıyoruz fenalık yapanlar el üstünde ama ALLAH kerim siz üzülmeyin hiç O görüyo her şeyi ilahi adalet var ... sıkmayın tatlı canınızı lütfenYa herzman gittigimiz yerdi hic yapmazdi demekki yapmaz diye bisey yokmus okadar kotu oldum ki kelime bulamiyorum anlaticak o saniyeler varya bana saat gibi geldi ama o sinirlede baya bi bagirdim yavruma ben aglicagima o aglasin napim eve getirdim yatirdim hemen uyudu yorulmus essek kayinvalidemle konusurum ben hep soylerim sen soyle yaptin beni uzdun diye ama degistirmez huyunu o bana tamam haklisin der baska davranir bu bahsettigim sorunlu eltim iste ondan cekinir o yuzden bugunki davranisida resmen kadin korkuyor obdan bunuda soyledim korkmuyorum ugrasmak istemiyorum diyor mesela bana geliyor cocuklara bakicak ben temizlik yapicam hopp habersiz bu elti cikip kayinvalideye gidiuor bakiyor evde yok bunu ariyor buda diyoki ben ozlemdeyim isim yok gelin alin beni firlayip gidiyor bisey demiyorum ama ayni ozeni ozaman bizede goster yani bugun gittin demedinmi hic yani bu kizi cagirdim ayip olur nasilsa ozlem bizi seviyor kirmiuor biz buna atabildigimiz kadar kazik atalim diyor isin ozeti bu esimede aksam soyledim kayinpederim aksam sutumu getirmis sen niye almadin dedii bende anlattim olayi ben dedim uzunca bir sure gitmeyu dusunmuyorum annene canim haberin olsun seviyoruz saygisizlik yapmiyoruz diyede asla ezdirmem kendimi dedim iyi tamam dedi okadar zten cok mutsuzmu garibim sigarayi biraktigi icin
Ooo efso sporrr menü de güzelliyi geceler kizlar
12 ağustos
sabah
2 yumurta tavada
1 dilim koy ekmegi
2 kasik keskek
oglen13.00
3 kasik kiyma kavurmasi
aksam 18.00
1 kase corba
2 kasik et kavurma
salata
su 2 litre
kinada çektiğimiz halaylar spordan sayılır mi
Canim servis tabagin buyuk muydu aksam menundeki?Bugünkü menümü yazacaktım yine her şeyi karıştırmışım
Taa saat bire kadar ilaç almam gerektiği için bir dilim tam buğday ekmeği yedim on gibi , birde nesfit Mısır gevreği sütle be iki hurma oldu
Küçük bir dilim kendim ilk denediğim şekerpareden yedim günün kaçamağı
Öğlen yarım kase çorba bir kase yoğurt içine üç kaşık semizotu yemeği
Ara ıhlamurlu yeşil çay ve iki küçük kare bitter
Akşam yemeği yarım kase yoğurt çorbası bir servis tabağı eşit bölünmüş düşünün barbunya, salata ,patates püresi ve yarım kase yoğurtlu semizotu yedim
2 l su
Zaten konusucam canim ben esimi cok seviyorum ve oblarla kotu olmam esimi uzucek biliyorum o yuzden bi kac gun mesafe koyucam aramicam gitmicem sonra ilk bulusmada nedenini aciklicam ama inan bu cok yakinda eminim tekrarlicakOzlemcim ben yinede senin yapici olman taraftariyim.
Sen yasliligina ver, son bir sefer konus diger gelininden oturu su davranislarin benim hosuma gitmiyor, sana mesafeli olmak istemiyorum ama lutfen adil ol anne diye.
Oyuzden sana kayinvalidenin bu davranislarini yok saymani oneririm.Zaten konusucam canim ben esimi cok seviyorum ve oblarla kotu olmam esimi uzucek biliyorum o yuzden bi kac gun mesafe koyucam aramicam gitmicem sonra ilk bulusmada nedenini aciklicam ama inan bu cok yakinda eminim tekrarlicak
Suyu cok ictim tek seferde elmayida biraz gec yedim ins sabaha cok etkilemez canimGayet guzel canim menun, harikasin.
Halaylar spordan tabiki sayilir :)
Hayirli olsun kinaniz.
Insan panikleyince sinirlerine hakim olamiyor ama zaten korkmustur kuzunda yazik.
Kayinvalidenin tutumu dogru degil, diger gelinle ugrasmak istemiyorum diye dusunup her istedigini yapinca, sana adil davranmamis oluyor.
Ama yine benim dedigime geliyoruz , davranislarini degistirmiyormus, yani ne dersen de degistiremeyeceksin bu insani..
Canim ben 2 saat gidiyorum hemen hemen hergun spora.
1 saat agir kardiyo yapiyorum yani kitabi elime alip okumam mumkun degil.
Sonra mutlaka 30-40 dk bisiklete geciyorum, bisiklet benim kitap okuma zamanim, cok keyifli oluyor.:)
Menu, spor, su guzel canim.
Aksam biraz kacamakli olmus ama az yemissin ve kalori olarak diyetin uygun.
Evet evet geldiler çok şükür egzersiz yapamadım ama genel olarak hep ayaktaydım. Sabah yürüyüşe gidicem ama sahile inşallah, güm içimde de pilates yapıp iki günü dengelerim artık umarım. Normal yemek tabağından üç -dört kaşık filan fazla yemek girer büyüklüğüCanim servis tabagin buyuk muydu aksam menundeki?
Birde hic egzersiz yapabildin mi?
Annenler gelecekti bugun degil mi, geldiler mi sag salim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?