Herkese iyi hafta sonları dilerim
Öncelikle kaptanımız @Zipzip- e ve tüm takım arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum
Benim en büyük şansım 6.takımın üyesi olmamdır. Takımımızın felsefesi önce sağlıktır. Arkadaşlarımın her biri çok bilinçli, eğlenceli, samimi, motive eden, bazen uyaran, gerektiğinde kızan, genelde yüreklendiren güzel kalpli insanlar.
İyi ki onlarla beraberim:)
Şimdi maddeler halinde nelere dikkat ettiğimden bahsedeyim.
1. Düzenli uykuya çok önem veriyorum. Geç saatlere kadar oturmamaya özen gösteriyorum. Sağlığımız ve metabolizmamızın düzgün çalışması için gece salgılanan hormonları almamız lazım.
2. Sabah ilk öğün için metabolizmamın uyanmasını bekliyorum. Mesela sabah acıkmadıkça asla kahvaltı yapmıyorum.
3. Zayıflamak için bağırsakların düzenli çalışması gerektiğini biliyorum. Günlük tuvalete çıkamadığım olursa menülerime posalı, bol lifli gıdaları ekliyorum ve günlük yürümeye çalışıyorum.
4.Tatlı, hamur işi ve bol meyve yeme işinden uzak duruyorum. Yiyebileceğim her öğünü ekmeksiz yemeye çalışıyorum.Ekmeği çok yedirecek yemeklerden kaçınıyorum.
5.Sabah aç olarak su içmeye başlayıp, günü tamamlayana kadar en az 2,5 lt su içmeye çalışıyorum.
6.Mümkün oldukça işlerimi hallederken hareket edebileceğim alternatifleri seçiyorum. Gittiğim her yerde asansör kullanmayıp merdiven çıkmaya çalışıyorum. Tembellikten kaçınıyorum.
7. Ana öğünler harici çok acıkırsam, bir şey yemeden en az 10 dk kadar bekliyorum. Beynimin beni kandırmasına fırsat vermiyorum. Hala geçmiyorsa bir miktar süt, ayran,yoğurt vs gibi gıdalar tüketip şekerimi dengeliyorum. Buna rağmen gün içinde çok acıma durumu olursa da mineral kaybı olabilir diye 1-2 parça ceviz veya badem yiyorum.
8. Hemen her gün en az 1 saat spor yapıyorum. Vücudumun spora tepkisine göre bazı günler çok ağır bazı günlerde hafif sporları seçiyorum.
9. Bazen beslenmem rutine binince bir kaç gün detoks tarzı beslenip vücudumu şaşırtmaya ve arındırmaya çalışıyorum.
10. Yemek için kullandığım ölçüleri yavaş yavaş küçülterek kullanıyorum. Böylece midem de küçülüyor.
11.Eğer yemek için ayarı kaçırdığımı düşünürsem mutlaka kalori hesabı yapıyorum. Fazla çıkan kısmını yakacak ekstra egzersiz yapıyorum bunu da günlük spor saatime hiç karıştırmıyorum Ceza gibi yapıp unutuyorum yani.
12.Ne yeyip içmek gerektiğini hemen hepimiz biliyoruz. Onun için o konulara pek girmeyeceğim. Sadece tüm kızartmalarda fırını kullanmanızı, az yağlı yemek yapmayı, mümkün oldukça haşlama veya çiğ gıda tüketmenizi hatırlatırım.
13.Hiç bir ambalaj ürünü ve fast food gıdayı tüketmiyorum. Çok sevdiğim bir şey olursa evde kendim yapıyorum. Yaparken de yağını, şekerini veya tuzunu mutlaka en az yarı yarıya azaltarak yapıyorum. Hazır olan hemen her şeye karşıyım. Soda dahil olmak üzere hiç bir asitli içecek tükemiyorum. Eve sokmuyorum. Asit demek vücudun kendini asit molekülünden koruması için sağına,soluna birer yağ hücresi bağlayıp depolaması demek. Yani kilo ve selülit demek.
14. Bu hafta birinci olmam ise takım içinde sevgili @Yonahime ile rakip olmamızdır Sizlerinde kendinize uygun, kiloca yakın, azimli bir arkadaşınızla rekabet yapmanızı tavsiye edebilirim :) Hem eğlenceli oluyor, hem de hedefe güzel odaklanıyorsunuz.
Arkadaşlar uzun oldu ama temel olarak sağlıklı zayıflamak adına benim bildiğim, uyguladığım esaslar bunlar. Hepinize başarılar diliyorum
kız ben konuşmaları karıştırmışım iyiceeeAyyy ben hiç kendimi tutamıyorum hemen yazıyorum ya
İlk defa durdum bu kadar
İnşallah vereceğiz70.61 hafta once 69.1 dim.
kız midye dolma nasıl yemedin
pilavı iç pilav gibi soğuk
güzel olur tad muhakkak
Bu en begendigim (siyah ve gri en sevdigim renkler sanirim
Bizimde Ankaradaki evimiz canli muzikli bir cafenin tam ustunde ahh ders calisirken neler cekiyordum.Günaydın kızlar geceden beri uykusuzum resmen bu evden tasinmam lazım ya... Fıkra gibi bi gece geçirdim resmen...
Benim ev cadde üstünde dükkan üstü altında avm dönerci falan var. Zaten yaz boyunca döner kokusundan illallah geldi...neyse gece bir grup genç nasıl bağırarak konuşuyorlar bilmem ne mahallesinde i... necati var iste i... necati şöyle yapıyo böyle yapiyoo ayyyy dedim yeter cama çıktım yeter be dedim yarın gidip o i... necatiyi bulucam sayenizde ogrendim dedim kim olduğunu.. neyse yine tam dalicam uykuya bu seger çingen bi kadın allah b..... versin firhaaaat diye nasıl bagrio caddelerde artık adam baktıysaferhatinada dedim necatisinide
Ben bu pantalon ve uste bayildim :)Selam kizlar, sabah yuzume krem bile surmeden cektirdim fotofradlariEki Görüntüle 2299104 Eki Görüntüle 2299105
Bu elbiselerde harika :)
Bende bunu coook begendim, renkleri muthis..Bunu cook begendimEki Görüntüle 2299108
Cok yakismis uzun elbise kesin bir yer olur giyecek canim:)Bu biraz pahaliydi ve giyecek yerim de yok ama cok begendim, belki bir eglence olur dugun olur diye geri vermek istemiyorum, ne dersiniz? Eki Görüntüle 2299109
Ben bunu da begendim :)
Bu sari elbise kesiminden oturu bedenini buyuk gostermis ama rengi guzel:)
Bu da favorilerimden biri :)Eki Görüntüle 2299113
Bunu ise giyerim diyorum
Esin kilo alsin canim bosverr :)Bu gordugunuz benim kahvaltim arkadaki ise saniyorum esimin sabrimi denemek icin aldigi sicak dumani ustunde ekmek.
Not: 2 ekmekle doydugum icin 3. Yemedim onun yerine biber yedim
Cok guzel bir menu ve sporİyi hafta sonu kızlar
Dün akşam giremedim dışarıda olduğum için. Geçmiş baya birikmiş. Hemen dünün menüsünü bırakıp geçmişi okumaya başlıyorum
16 Ağustos
Sabah (9:00): 2 dilim peynir, 1 dilim ekmek, 2 ceviz, bol salatalık ve maydonoz
Ara (13:00) 1 bardak ayran
Öğle (15:00) 1 dilim sebzeli musakka ve 1 kase yoğurt
Ara: 1 büyük boy latte
Akşam (20:00): yulaf lapası, 1 muz, 10 badem
Spor: jillian Micheal 30 day
Su: 2.5l + dukan birası
Evet muthis bir oduldu :))bence güzel canım künefe ödül herhalde
Ne guzel bir kahvalti tabagi :)Eki Görüntüle 2299152
Kızlar bu da benim kahvaltı biraz gec yaptim gec atabildim o yuzden :)
Canim bunu konusalim Ozlem ve Senemle cok guzel bir fikir :)kaptanım biz 6. takımda geçen sene spor yarışması yapıyorduk ama şöyleydi
ilk sayfada her sporun puanı yazıyordu
herkes sporunu yazıp puanını da yazıyordu
kaptan yardımcısı olan arkadaşımız yanlış hatırlamıyorsam topluyordu ona göre 1. 2. 3. oluyordu
hani her spor türüne bir puan yazılmıştı
biraz uğraştırıcı ama herkesin bir şekilde spor yapması gerekiyor zaten ama mesela yüryüş yapan zıplayamayabiliyor ya da diğer şeyler
eğer isterseniz böyle bir şey olabilir
sadece takibi biraz zor etiketlenmesi lazım
ve hespa için bir alışma dönemi olacak
ben spor yarışması ile baya sporda agza geliyordum
sagol canim, amin..yok yine artı ama dün 51.8 dim tam 1 kilo eksiydim şimdi böyle 400 gram en azından
aynı ben
Yawrukush canım okudum yavrunun başına gelenleri vallahi allah bir daha göstermesin canım yaa yani insanın yaşayabileceği en büyük stresi yaşamışsın bir daha yaşamayasın
Ay sorma kuzum huplettimAfiyet bal olsun ablacım offf künefe de ne güzel gitmiştir çayla lahmacun da enfes favori yemeklerim
Yorulmussun bir keyif zamanini haketmissin canim :)Ev islerim biraz bitti dolap iclerine girince bikac gun ev havada oluyor
Ara ogunumu hazirladim aslinda spor yapayim diyodum ama biraz yorgunum sanirim balkona cikip kitap okuyabilirim veya oturdugum yerde uyuyadabilirimbu havalar tam bana gore en sevdigim hava
Ben gecen sene tattim o portakal kabugu recelini, yapimi biraz zahmetli ama deryacim resmen tatli gibi, olamaz boyle bir lezzett :)Çok güzelmis o zaman. Bi ara Aydın- nazilli de yaşamıştım orası da aynı anlattigin gibi turunçgillerle doluydu. Caddelerde turunç ağaçları filanbir de harika kokardı
Aklıma yiyecekler gelip duruyor ya, sen portakal yazınca aklıma reçeli geldihatta kabuğundan bir reçel yapıyorlar böyle sararak gül gibi gözüküyor (rastladiniz mi hiç ?). Ondan yapmak istiyorum hiç denemedim ama çok severim gibime geliyor.
Bence de canım, hatta diğer nota alan takımlar da bu hafta hirslanir. Hepsini geçelim. Takımdakiler noolur dikkat edin
İyi çıktı canım hastanedeki sonuçlar. Zaten ikisi de daha iyi bugün
Cuma ödülü bence fazla kaçmış kaptiş. Sana ceza: sevdiğin oynak bir şarkıda komik komik dans etmek
İyi eğlenceler canim
Müthiş bir fikir, benim niye aklıma gelmedi bu
Burda da hava aynı kuzum ve birşeyler yiyesim geliyor. Ama dinlemiyorum kendimi
İki dilim fazla tatlım. Teke düşür bence
(Dibeğe hayır)
Özlemcim afiyet olsun sade kahve gibisi yok
Afiyet olsun canım,sunum da süper
Ben dun ve bugun cok yedim
Cok az yemissin kuzum, cok da calismissin , dinlen guzelce..Iyi geceler kızlar saat bayağı geç olmuş herkes uyumustur işten gelince yığılıp kalmışım koltuktabugün öğlen yemeğinden beri hiç bisey yeme fırsatım olmadı maalsef uyanır uyanmaz antep fistigina saldırdım geçen yediğim dondurma bile beni böyle üzmedi ya yarın bayağı erken kalkıp spor yapmam gerek çok aşırı ter atmam gerek
Bugünkü menüm
Kahvaltı 9 da
1 küçük kutu süt
3 dilim pastırma
1 adet çeri domates
1 dilim peynir
6 adet zeytin
Öğlen: 15 de
1 büyük kase süzme mercimek çorbası
1 normal kase tavuk kıymadan yapılmış sote tarzı bisey vardı hatta biraz yagliydi akşama kadar midem bulandı onu yedikten sonra
Akşam yok ara öğün yok su 1litre içtim sadece spor yok bugün 12 saat çalıştım hep ayakta hareketliydim
Canim gecmis olsun, grip mi oldun?Kızlar iyi geceler çok geçe kaldım bugün rahatsızdım umarım yarın daha iyi olurum..
sabah: üç dilim peynirli ekmek, üç zeytin, biraz labne, domates salatalık yeşillil ve biber
Ara: bir porsiyon meyve 1 bardak süt (tarçınlı)
Öğle akşam bir oldu saatten: bir kepçe tarhana çorbası
Bol yeşil fasulye
Bir kasenin çoğu mercimek gerisi tam b makarna
Ara öpün: papatya çayı
Bol su içtim ama doğru düzgün yerimden kalkmadım hareket olarak
ben 64 dusunuyodumBen dun ve bugun cok yedim
Yarindan itibaren dikkat etmeliyim. Bu hafta hedefim 64.9
iyi olan kazansin dicem ama senin menulerin genelde benden iyi oluyor
Merak ettim sonucu cuma, hadi yarisalim
ben 64 dusunuyodum,cokmu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?