Aklina yattiysa sorun yok kuzum ins memnun kalirsiniz aynen oyle yavruna iyi baksinlar insanin akli kalir yani daha ufaciklatOzlemim kac gundur gidip okullari goruyoruz cok buyuk bir cogunlugu doluyuz, kayit almiyoruz diyorlar.Bekleme listesine adimizi ekliyorlar ama kac ay sonra sira gelir belli degil.
Dun Akinin sinif arkadasinin annesi bir kresten bahsetti, gidip gordun mu diye.Dun mail attim onlari bu sabah 11de gelip gorebilirsiniz kresimizi dediler gittim.Zaten baska secenegimde yoktu.Kucuk bir kres 2 siniflik ,asiri temizdi her yer, ogretmenleri de begendim fakat 2 ogretmende Cinli yani ingilizce anadilleri degil aksanli konusuyorlar malesef bizim gibi.Ama bu kres olmazsa sadece 1 tane opsiyonumuz vardi oda haftada 2 tam gun kabul ediyordu arasi.Aras daha once hic okula gitmedi ve tam gun ne ben ondan ayrilmak isterim ne de o kalmak ister o kadar uzun tahminim.O sebeple aralik ayinin sonuna kadar Arasi bu krese yazdirmaya karar verdim.Sabah 8-12 arasi gidecek hergun kismetse.Araliktan sonrada memnun kalirsak devam ederiz, ya da diger bekleme listesinde oldugumuz okullardan cevap gelirse onlara gecebiliriz.
Zaten cocuguma sag salim baksinlar, Aras da biraz sosyallessin, farkli bir ortami tecrube etsin baska bir beklentim yok...
eti puf olmasaymiis iyiymis :)Carsamba menum
Sabah 09.30
2 tb ekmegi
1kk suzme peynir
1 yumurtadan menemen
3 4 bardak sekersiz cay
Ara 12.30
Sekersiz turk kahvesi
13 30
1 tane incir
1 tane yerli muz miniklerden
Oglen 15.00
1 parça bonfile
Salata
2 dilim ekmek bidaha bisey yemedigim icin cok acikiyorum o yuzden yedim.
Aksam
1 tane eti pufahanda gözüm böyle döndü
Sabah 7 de mesai bi basladi aksam 10 da anca oturdum ev temizligi hali yikama mutfak hepsine ortalama 8 saat yazalim cogu var azi yok yani
500 ip atlama
480 ×2=960
500×2=1000
toplam 1960
Su 1.5 lt suanda
Ben krese girdim , kapi acilinca alarm sisteminden ses geliyor, bir tane cocuk annem geldi diye bir kostu yanimaAklina yattiysa sorun yok kuzum ins memnun kalirsiniz aynen oyle yavruna iyi baksinlar insanin akli kalir yani daha ufaciklat
Ya dayanamdim bu aralar hep hastaydilar kusa kusa bi hal oldular bide buyuk oglum bezi birakti gerci cok kazamiz olmadi ama en son bugun kucuk yine kusunca sinirimden attim yikadim jepsini annem babam vardi kuzum cocukalri oynattilar sokakta ama durmuyorlarki buyuk oglum bronsit zaten hstune 2 3 kere degistim soguk almasin diye kucuk oglum birakin beni sualara oynicam djyo kediler var kuyruklariyla oynicakmis kendini yirtiyor ay hersey eziyetAyyy cok zor olmustur buyuk gecmıs olsun ıns canım yıkamaya verseydin cocuklar la gercekten zor
Cok guzel olmus esim ,harikasin :))Bugunku menum
Sabah 2 dilim kepekli ekmek
1 haslanmıs yumurta
Peynir zeytin sekersız cay domates salatalık
Ara
1 fincan karısık form cayı
4 tane dıet kepekli diyet bisküvi
Cok acıkmadım oglen yemegı yemedim ama tekrar ara yaptım sayılır 3 kasık falan sut mısır yedım
Aksam
1 kase mercimek çorbası
6-7 yemek kasıgı etli türlü
1 dilim kepekli ekmek
Aksam kuru kayısı ve sekersız cay içtim
2 Lt su
3 mil leslıe 1 saat ev işi
Kozmogirl17 Yawrukush
Aynen mutluyum pısman degılım yaptıgım İcin ama agrısı benı mahvetti bu cüsseyle cardıo yapsam oyle olurBende rahatsizligindan oturu sanmistim esim, spor agrisi candir:))
Off keske ugrasmasaydin, ben hic hali kullanmiyorum , ne buyuk rahatlik.
Turkiyede olsam kullanirdim kesin de burada haliflex ust kat , alt katta parke.
Haliflexler icinde yikama makinasi var, canina yazik be gulum.
Cocuklarla her sey 2-3 kati zor...
Teşekkürler esımmCok guzel olmus esim ,harikasin :))
Ayyy deme kotu olurdum bende cok ufaklar yaa kiyamiyorum birde cocuklar istekli olmali bu yasta bence krese gitmek icinBen krese girdim , kapi acilinca alarm sisteminden ses geliyor, bir tane cocuk annem geldi diye bir kostu yanima
Daha Arasi birakmadan kotu oldum, kuzular orada anneleri babalari gelsin diye bekliyorlar.
2-3 yas arasi hepsi dogru durust konusamiyorlar bile..
Bakalim nasil olacak Ozlemim..
Ayyy valla bayağı zor olmus canım gecmıs olsun benim kızımda tuvalete alısıyor alıstu cok sukur ama arada kacırıyor halıları yaptıkça sildim ama tam bitsin bende yıkatcam daha yenı vermısyım ama napalim cocuklar la bulasık yıkamak bıle zorYa dayanamdim bu aralar hep hastaydilar kusa kusa bi hal oldular bide buyuk oglum bezi birakti gerci cok kazamiz olmadi ama en son bugun kucuk yine kusunca sinirimden attim yikadim jepsini annem babam vardi kuzum cocukalri oynattilar sokakta ama durmuyorlarki buyuk oglum bronsit zaten hstune 2 3 kere degistim soguk almasin diye kucuk oglum birakin beni sualara oynicam djyo kediler var kuyruklariyla oynicakmis kendini yirtiyor ay hersey eziyet
Ocak degil canim october, yanlis yazmisimCanim montessori okuluna biz kayit yaptirmak istiyoruz fakat gorecegimiz 1-2 okul daha var deyip ,tum kisisel bilgilerimizi verdik, yerimizi tutabilirler mi diye.
Tamam dediler, dun gittik kayit icin dediler ki yeterli kayit alindi sizi ancak 2. donem alabiliriz..
Bugun 1 saat once baska bir krese gittim, orayi begendim, belgeleri hallediyorum suan Aras bir mani olmazsa yarin baslayacak..
Okul bulmak mesele, kac okula gittiysek hepsi dolu, bekleme listeleri var her okulda aylarca bekliyorsun.
Hic bilmiyorduk, burada daha once kres tecrubemizde olmamisti, texastan cok farkli sudan cikmis baliga donduk canim..
Bende varim sadece gunluk 1 hurmami yemeye devam ederim ,onun haricinde sifir seker:)
Cok motive gordum canim seni masallah :)
Canim menulerini yaziyorsun artik, sporunu yapiyorsun, daha ocaga zamanimiz var, gider o kilolar:)
Hadi hayirlisi canim, cok guzel bir sene diliyorum :)
Onlarida yaz canisi, egzersizden sayalim..
Of 2 kilo cok almissin ama neyseki gitmis kuzum cok sevindim.
Ne var ne yok?
Her sey yolunda mi,mahkeme tarihi yaklasiyor diye hatirliyorum, sen iyi misin canim?
Cok yoresel yemekler hazirlayip tuketiyorsun canim, ne guzel, topalak corbasinida ilkkez senden duyuyorum :)
Bende oyleyogunum ki cok iyi anliyorum seni ama yeme duzenini bozarsan ipin ucu kacar canim...
Kuzum eminim cok guzel gecmistir dogum gunu..
Yedigin cissslara bir sey diyemeyecegim kalbimi cok kirdi o kacamaklar ama dogum gununun nerede oldugunun bir onemi yok, cocuklar zaten arkadaslari varsa cok egleniyorlar:)
Tekrar iyi ki dogmus kuzucuk, cok guzel omru olsun..
Guzel bir menu , zumbada sahane:)
Cok guzel gorunuyor esim acaba cok kuru bir kurabiye mi olur, denersen bize yorum yap :)
Benımde oglum gecen yıl gıttı krese cok zor gunler gecırdık ilk hafta normaldi ama 2. Hafta Bı basladı ben bıraktıktan sonra beni bırakmıyor yanımda kal diyordu evden krese kadar aglıyordu gıtmıcem diyeBen krese girdim , kapi acilinca alarm sisteminden ses geliyor, bir tane cocuk annem geldi diye bir kostu yanima
Daha Arasi birakmadan kotu oldum, kuzular orada anneleri babalari gelsin diye bekliyorlar.
2-3 yas arasi hepsi dogru durust konusamiyorlar bile..
Bakalim nasil olacak Ozlemim..
Tertemiz oldu tabi mis gibi ama sana annenlere zorluk olmus canim.Ya dayanamdim bu aralar hep hastaydilar kusa kusa bi hal oldular bide buyuk oglum bezi birakti gerci cok kazamiz olmadi ama en son bugun kucuk yine kusunca sinirimden attim yikadim jepsini annem babam vardi kuzum cocukalri oynattilar sokakta ama durmuyorlarki buyuk oglum bronsit zaten hstune 2 3 kere degistim soguk almasin diye kucuk oglum birakin beni sualara oynicam djyo kediler var kuyruklariyla oynicakmis kendini yirtiyor ay hersey eziyet
Yavas yavas kilolar gidince sporlarda daha kolay yapilir hale gelecek :)Aynen mutluyum pısman degılım yaptıgım İcin ama agrısı benı mahvetti bu cüsseyle cardıo yapsam oyle olur
Ona 100 ziplama cezasi geldi ozaman :)Teşekkürler esımmama yazmayı unuttuğum bısey var aksam bıde kakaolu biskuvi yedım
Canim 2bucuk yastan sonra cocukla evde aktivite yapamiyorsun, disarida cikarsan birkac saat , sonra evde bunaliyorlar.Boyle kreslerde duzenli bir takvim oluyor, her saat o duzene uyarak eglenip , ogreniyorlar.Ayyy deme kotu olurdum bende cok ufaklar yaa kiyamiyorum birde cocuklar istekli olmali bu yasta bence krese gitmek icin
octobera da daha var, moral bozmak yok:)Ocak degil canim october, yanlis yazmisim
Demem oyle eşimmm bu bacaklara nasıl zıplıcamTertemiz oldu tabi mis gibi ama sana annenlere zorluk olmus canim.
Gule gule kullanin.
Yavas yavas kilolar gidince sporlarda daha kolay yapilir hale gelecek :)
Ona 100 ziplama cezasi geldi ozaman :)
Canim 2bucuk yastan sonra cocukla evde aktivite yapamiyorsun, disarida cikarsan birkac saat , sonra evde bunaliyorlar.Boyle kreslerde duzenli bir takvim oluyor, her saat o duzene uyarak eglenip , ogreniyorlar.
Mesela bu ay renkleri ve sekilleri ogreniyorlarmis hergun, benim evde arasa onlari ogretmem imkansiz, anca dalgaya aliyor her seyi:)
Çok sağol canm. Kendime bakm alyim haklısın şimdi oturuyoruz üç aydır ilk def av komsumda y3diklerime dikkat ettim. Yemedim çok az tattim çok şükür
Bende 38 beden olmak istiyorum, daha azinda gozum yok walla. Cunku yeemyi seviyorum, dussem bile yine alirim
Once buyuk sise almam lazim o zaman
Evet benim cildim cok kusu mesela
Evet ama bunu bir de surekli guruldayan mideme anlatmak lazim, ve ac beynime
canim zor zamanlar atlattin, ama kendine ozen gostermenin zamani yine, hadi. Sagligina ne kadar hizli kavusursan, o kadar hizli bebegine de yeniden kavusursun
Kizin nasil bu arada, emiyor mu hala?
Hayirli olsun canim, hangi bolume kayit yaptirdin?
Ben spor salonuna gidiyorum canim, her gittigimde cocuk kulubune birakiyorum cocuklarimi.Benımde oglum gecen yıl gıttı krese cok zor gunler gecırdık ilk hafta normaldi ama 2. Hafta Bı basladı ben bıraktıktan sonra beni bırakmıyor yanımda kal diyordu evden krese kadar aglıyordu gıtmıcem diyebıraktıktan sonra da ogretmen zorla tutuyordu ben kacıyordum ve sokaktan cıkanakadar sesi geliyordu aklıma geldikçe İcim parcalanıyor
Ben verdıgıme pısman oldum 3 bucuk yasında ydı komusması ilerlesin diye verdik ama cok zor gunler gecırdıkBen spor salonuna gidiyorum canim, her gittigimde cocuk kulubune birakiyorum cocuklarimi.
Kucuk oglum gecen sene ayni senin bahsettigin gibi ortaligi yikiyordu ,bizde spor uyeligimizi dondurduk devam edemedik.
5-6 ay sonra yeniden actirdik uyeligimizi ve bu sefer daha ilimli oldu, artik ne zaman gitsem 2 saat kres gibi duruyor.
Insallah okulda oyle olur.
Ama okulda da durmazsa alirim bir sure daha beklerim..
Maraş tarhanasina hiçbir z avm an yok severim. İnş canm. Gündüz komsumdaydim akşamda şimdi de komsumdayim büyük kızımda hast A oldu ateş basagrisi ve karın agrisi idrar yolu enfeksiyon var dendiCanim erken saatte ,diyet kalorinede uygunsa tukettiklerin bence sorun yok.
Ben kendi uzerimde yaptigim deneylerde de sorun gormedim aynen boyle olunca:))
Canim neden cikariyorsun acaba yediklerini?
Gebelik olabilir mi, bir rahatsizligin olabilir mi?
Bu konuyu ihmal etme...
Ne guzel misafirlerinle guzel vaki gecirmissin canim, bende iyiym ufakligima kres ariyorum, buyugum okula basladi, yuvarlanip gidiyoruz kuzum.
Sende ne var ne yok , bebisimiz nasil, bizde seni ozledik :)
Cok guzel Senemim:)
Off maraslisin sizin tarhananizin, pul biberinizin uzerine tanimam.
Burada bir arkadasimin esi marasli sagolsun tarhanalarindan da pul biberlerinden de her Turkiyeye gittiginde getirirdi bize:)
Beraberde yeriz birgun insallah..
Menu guzel canim hic yuruyus yapabildin mi?
Canim gecen hafta epey zor bir haftaydi senin icin, hem calismak hem ev isleri kolay degil kuzum..
Kolayliklar diliyorum.
Guatirini duzenli takip ettiriyormusun?
Sert vicks kapsullerinden de emiyorum senemim, diyete zarar
Nasil gecti ablacim bugun mesain?
Menulerin sporlarin her gecen gun guzellesiyor..
O zaman kilolari verince tadimlik yersin canim, hedefe giden yolda ,hedeften sasmamak en dogrusu :)
Insallah kurtulmussundur da bir dha rahatsiz etmez seni canim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?