Iyiyimmm aralikli oruç seklinde beslenmeye karar verdim tekrar bana en iyi gelen o oluyor. Vücudumda anlamadigim bir sislik var b12 falan aliyorum bide d.k.hapi sanirim onlardan...Iyi akşamlar kızlar günlük menüm
Kahvaltı çok geç uyandıgim icin 13.30 da felan yaptım
Sebzeli omlet bolca yeşillik 1 bardak portakal suyu
Ara öğün 16.40
1 yeşil küçük nektarı 1 kutu süt
Akşam:18.30
Sebzeli tavuk sote ve salata yanına 1 bardak ayran
Ara öğün akşam 20.30
1 avuç leblebi 1 bardak sütlü şekersiz kahve
2 litre su
7000 adim= 350
2 saat ev temizliği= 240
30 dakika dans= 90
100 squat= 200
Toplam: 880 puan
Eşim nasılsıncool_lime
Canim bugun kh agirlikli olmus menun ama miktar olarak hala cok az, bakalim sana ne zaman yetisicem tekrar, cok iyi gidiyorsun :)eylul 4 menum
sabah7:30
3 yk yogurt,1 yk ketentohumu,1 tkceviz,1 tane muz
oglen12
2 dilim kepekli ekmek( avuc ici kadar) ,kkpeynir ve 2 dilim domates
aksam 5
1 kase corba ,3 catal spagetti
sutlu neskahve
3 lt su
spor
yuruyus 60dk*3:90
ip:300*2:600
toplam 690
Yawrukush
Kozmogirl17
stitch
ay ne guzelbugun discim hicde 4 ay once dogum yapmisa benzemiyosun dedi .sporami gidiyosun dediziplamanin faydalari.
Cektinmi canim mekigini toplam puanina ne yazilcak baktim ama bamadim yazmamissin mekik sayini bildirim yapmazsan bu sekilde puanina isleyemem bosa gitmesin kuzum puanlarin.
Canim burdan kargoliyim ben sana ayıp ettin yaz bana adresini 1 koli yapim
Guzel mennun sporun begendim kuzum
Hemde ne zor ama hallettim sukur.
Salatalarin miktarlari cok degilse sorun yok gibi bitek tursu sıkıntılı sanki
gerçekten mi çok üzüldüm ..geçmiş olsun canım.. dikkat et kendine...çok şükür bir sıkıntı yok şimdilik iyiyim...Sağol canm ben düşük yaptım iki haft av önce. Sen nasılsın nasıl gidiyor
Tazeydi ablacım yasak mı kiportakal suyu konusunda bende uyarilmistim, tazemiydi hazirmiydi ?olmasyadi iyi menun sporlarin hergecengun artiyo supersin.
Ayy o okul bulma işleride zorr..İnşallh gönlüne göre bir yer bulursun canım... Çok iyi şükür bebiş.. 12. haftaya girdik..Canim erken saatte ,diyet kalorinede uygunsa tukettiklerin bence sorun yok.
Ben kendi uzerimde yaptigim deneylerde de sorun gormedim aynen boyle olunca:))
Canim neden cikariyorsun acaba yediklerini?
Gebelik olabilir mi, bir rahatsizligin olabilir mi?
Bu konuyu ihmal etme...
Ne guzel misafirlerinle guzel vaki gecirmissin canim, bende iyiym ufakligima kres ariyorum, buyugum okula basladi, yuvarlanip gidiyoruz kuzum.
Sende ne var ne yok , bebisimiz nasil, bizde seni ozledik :)
Cok guzel Senemim:)
Off maraslisin sizin tarhananizin, pul biberinizin uzerine tanimam.
Burada bir arkadasimin esi marasli sagolsun tarhanalarindan da pul biberlerinden de her Turkiyeye gittiginde getirirdi bize:)
Beraberde yeriz birgun insallah..
Menu guzel canim hic yuruyus yapabildin mi?
Canim gecen hafta epey zor bir haftaydi senin icin, hem calismak hem ev isleri kolay degil kuzum..
Kolayliklar diliyorum.
Guatirini duzenli takip ettiriyormusun?
Sert vicks kapsullerinden de emiyorum senemim, diyete zarar
Nasil gecti ablacim bugun mesain?
Menulerin sporlarin her gecen gun guzellesiyor..
O zaman kilolari verince tadimlik yersin canim, hedefe giden yolda ,hedeften sasmamak en dogrusu :)
Insallah kurtulmussundur da bir dha rahatsiz etmez seni canim..
O nasıl oluyor canım ilk defa duydum aralıklı orucu:) ödem için çok güzel içecekler kürler felan var onları dene istersen canım ise yarıyormuş bayağıIyiyimmm aralikli oruç seklinde beslenmeye karar verdim tekrar bana en iyi gelen o oluyor. Vücudumda anlamadigim bir sislik var b12 falan aliyorum bide d.k.hapi sanirim onlardan...
Süpermiş ablacım keşke turkiyede de böyle güzel sistem olsa burda çocuklar kafalarını kaldıramıyor ödevlerdenKizlar tekrardan hepinize gunaydinlar, ben artik uykuya geciyorum.
Yarin sabah kucuk oglumun ilk okul gunu olacak, cok heyecanliyim..
Artik 2 okul cantasi hazirliyorum.
Sabah ikisini birden okula yetistirecegiz oyuzden Turkiye saatiyle 19 gibi gelebilecegim takima.
Menulerini yeni yazan arkadaslarim bugun aksam ekleyecegim menulerinizi tablomuza, gunluk tutuyorum tabloyu..
april22 soyledigin seyde cok katiliyorum sana , buyuk oglum 6bucuk yasinda 1. sinifa gidiyor, gecen hafta sinif toplantimiz vardi ve ogretmenimiz dedi ki; okulumuzda ev odevi vermeme politikasi var.Cocugunuzun cantasinda odev gormeyeceksiniz, sadece cuma gunleri kutuphaneye gidecegiz ve diledikleri bir kitabi okumak isterlerse sececekler ve eve getirip okuyacaklar.Bu odev degil,zorunluda degiller, biz sadece onlarin cocukluklarini yasayip bolca disarida oynayip , keyifli olmalarini istiyoruz dedi..Biz gecen seneye kadar texasta yasiyorduk ve hergun odev veriliyordu oglumun okulunda ama eyalet degistirdik ve burada 5.sinifin sonuna kadar okulumuz devam edecek ve hic odev verilmiyor.Yani hepimiz cocuklarimiza hava aldirmaliyiz :))
Hepinizi opuyorum..
Bir sürü ikizler oldunuzçoğunlukta olunca bizim takım da kararsız olacak galiba, bir inip bir çikicaz desenize
Ay bişey itiraf edeyim mi :) ikinci çocuk istediğimiz zaman ikizlere denk gelecek vakitte dikkat etmiştik korunmaya, sonra sen pat diye erken doğ
Nurtopu gibi bi ikizlerim oldu valla
Iyi akşamlar kızlar günlük menüm
Ara öğün 16.40
Ara öğün akşam 20.30
2 litre su
7000 adim= 350
2 saat ev temizliği= 240
30 dakika dans= 90
100 squat= 200
Eşim nasılsıncool_lime cool_lime
Ben katilabilirim 27 Eylül'de kardeşimin nişanı var ve ben bugün abiye baktım tabi sonuç hüsran
Ellerim bomboş geri döndüm acilen ve hızlı 4 kilo vermem gerekiyor
eylul 4 menum
sabah7:30
3 yk yogurt,1 yk ketentohumu,1 tkceviz,1 tane muz
oglen12
2 dilim kepekli ekmek( avuc ici kadar) ,kkpeynir ve 2 dilim domates
aksam 5
1 kase corba ,3 catal spagetti
sutlu neskahve
3 lt su
spor
yuruyus 60dk*3:90
ip:300*2:600
toplam 690
Zor oluyor ama onlar içinde kolay oluyor, oğlun henüz kaç yaşında bilmiyorum ama ben oğlumu 2 yaşındayken krese vermiştim yaşıtlarından çok önce konuşmaya başladı ve çok düzgün konuştu
Bir süre sonra gitmek istememeye başladı ama onu her çocuk yapıyormuş pedegog arkadaşımla konustum acaba kreste mutsuz mu diye, arkadaşım her çocuk anne ve babasını dener en fazla 2 hafta sürer bu süreç dedi bu süre boyunca da hergun öğretmeniyle konuştum siz gittikten sonra Mete gayet mutlu ve çok uyumlu dedi. Gerçektende 10 gün geçmeden ağlamayı bıraktı ve bana el sallayarak ayrıldı tekrardan
Ben şuan çalışmıyorum ama tekrar yarım gün krese göndermeyi düşünüyorum çünkü gerçekten kendi yasitlariyla etkileşim içinde olmasının kişisel gelişimi açısından faydalı olduğunu düşünüyorum bu yüzden üzülme :)
Sabah
2 dilim ekmek
2 çatal tereyağlı yumurta
1 adet küçük salatalık
1 kk peynir
5 ad zeytin
Akşam
Salata tabağı (amerikan salatası,kisir,domates,salatalık,mor lahana,2 ad kornişon turşu)
1 ad içli köfte
Ayran
Spor
3 saat yürüyüş 360 puan
Aslında hiç bu kadar kendime çalışmamıştım yemek konusunda. Ne varsa ondan yiyordum hep.. Şimdi durum bambaşka. Sağlıklı yemek olunca sözkonusı olan araştırıyor buluyor yapıyorum. Topalak bulgur un irmik içerikli eğer konulursa yumurta da olan bulgur köfteli nohutlu etli bir çorba. Ben o bulgura un irmik katmadan bol yumurta ile yapıştırıp yuvarladım. O derece sağlımcıyım bu sefer :)
Kizlar bugun tartidan once son donemec lutfen herkes dikkat etsin ama listedikler sizden ricam cok daha fazla dikkat edin Ben de bugun biyere oturmaya gidicem umarim nefsimle mucadelemde ben kazanırim.Bugunun peersembe oldugunu surekli hatirlatmam gerekicek kendime
Zayıfladığımda olmuştu ama şu an kimsekızlar inanın çok yoğunum evde de işte de
o nedenle geçmişe bakabildiğim kadar bakıcam
Yawrukush ben de seninle konuşmayı özledim canım, hiç akşamları müsait olamıyorum 2 gündür. akının kreş problemi çözüldü mü yazdırdınız mı?
Kozmogirl17 canım sen neler yaptın en son süper vermiştin ne durumdasın şimdi?
Harpy eşim neler yaptın acaba bu hafta?
FitFiliz kilo vermeye devam mı?
fayfeyfiy mezun arkadaşım kilo almıyoruz artık di mi? ne güzel zayıflamıştın, hiç aa ne kadar zayıflamışsın diyen oldu mu bu arada?
Nasılsınııız:)
Şimdi ben bir öneri istiyorum
8-.30/9-16.00 arası okulum var
Öğlen yemek yerine kahve içip kahvaltı ve akşam olarak mı yiyim
Yoksa sabah kahve içip öğlen ve akşam mı
Sporu sabah yapsam çok yorulur muyumm akşam yapıp duş alıp uyuyayım mı
Günümü planlamam ve başlamam lazımmm
Cok sevindim Ozgecim, gecmis olsun. Esin gitmeden tamamen atlatirsin insallah. Yarin gidiyor degil mi?Selamlar kuzular nasilsiniz?
Gununuz nasil gecti , neler yapiyorsunuz?
Ben kahvaltimi yaptim, Akini okula biraktim, saat 10 a geliyor.
Ortaligi ve bulasiklari toplayip 11de bir krese gidecegim gorusmek icin.
Daha iyiyim bugun iyilestim diyebilirim buyuk olcude.:)
cok guzel. senin menulere bayiliyorum hep yeni yemekler ogreniyorum. senin semizotlu bulgurdan sonra bende deneme yaptim gecen ama burada semizout yok diye ben evdeki tum sebzeleri karistirdim, havuc, kucuk taze faulye ve kuskonmaz. Bence guzel oldu ama esim cok begenmedi4 Eylül Çarşamba Menüm
Sabah 11:30
Sade kahve
Öğle 12:30
2 haşlanmış yumurta
Zeytin
Domates salatalık soğan biber
Akşam 18:30
3 porsiyon topalak çorbası
Yeşil biber
Spor
2 saat yemek yaptım.
200 ip
Su
3 litre
@MigiMadid
Kozmogirl17
Yawrukush
Nice guzel yaslari olsun insallah yakisiklinincanım doğum gününü dün apar topar yaptık aslında perşembe yapacaktık ama hava günlerdir rüzgarlı. ve bizim bahçe de dışarısı rüzgarlıysa uçuyoryazın güzel de şimdi havalar o kadar sıcak da değil. çocukları çağırıp hasta etmek istemedim. arkadaşlarla pikniğe gidecektik son anda karar verip parkta yapıverdim doğum gününü :) biraz kıytırık oldu ama önemli olan oğlumun bunu farketmemesi
tabi doğum gününde ben kendimi tutabildim mi? sadece pastadan çok çok az yedim ama kısır dı bisküvili toplardı götürmüş olabilirimpişman mıyım? galiba belki biraz neyseki henüz listede değilim..
sonadi nektarini yememissindir umarim :)menüm
sabah
1 nektarin
2 h yumurta
5 zeytin
2.5 dlm hellim
öğlen
ezogelin çorba
pazı kavurması
et kavurma
ara
1 nektarin
akşam
ezogelin çorba
yarım tabak kıymalı bulgur toparı
ara
kahve içicem galiba
1 kare bitter götürürüm
1 de nektarin yesem olmas mı?
spor
50 dk zumba 150p
cok guzel gorunuyor, denersen bize de haber verKızlar bu tarife bayıldım uzerıne de bitter cıkolatayapıcam ıns sizde bu goz atın
sicak miii, gel yer degiltirelim :)Çok sıcak
Ve sonunda bu gece eşyaları götürüyoruz kızlar
Çok yorgun hissediyorum daha şimdiden bugün yoruldum
Terledim
Gidip yerleşip bir duş almam lazım ama yerleşme bakalım ne kadar sürecek yarına sarkar kesin de
Bugun tam tamina 4 hali yikadim nefes alcak bile vaktim olmadi cocuklarla is yapmak gercekten ne kdar zor ya hersey ekstra xahmet sanki bana
Cok sevindim canim kres isini halletmenize, olsun ogretmenler cinli olsa da etrafindaki cocuklarin ingilizcesi de etkileyecektir onun sivesini. hem istediginiz okulda yer acilana kadar temiz bir yer bulabilmis olman da onemli.Ozlemim kac gundur gidip okullari goruyoruz cok buyuk bir cogunlugu doluyuz, kayit almiyoruz diyorlar.Bekleme listesine adimizi ekliyorlar ama kac ay sonra sira gelir belli degil.
Dun Akinin sinif arkadasinin annesi bir kresten bahsetti, gidip gordun mu diye.Dun mail attim onlari bu sabah 11de gelip gorebilirsiniz kresimizi dediler gittim.Zaten baska secenegimde yoktu.Kucuk bir kres 2 siniflik ,asiri temizdi her yer, ogretmenleri de begendim fakat 2 ogretmende Cinli yani ingilizce anadilleri degil aksanli konusuyorlar malesef bizim gibi.Ama bu kres olmazsa sadece 1 tane opsiyonumuz vardi oda haftada 2 tam gun kabul ediyordu arasi.Aras daha once hic okula gitmedi ve tam gun ne ben ondan ayrilmak isterim ne de o kalmak ister o kadar uzun tahminim.O sebeple aralik ayinin sonuna kadar Arasi bu krese yazdirmaya karar verdim.Sabah 8-12 arasi gidecek hergun kismetse.Araliktan sonrada memnun kalirsak devam ederiz, ya da diger bekleme listesinde oldugumuz okullardan cevap gelirse onlara gecebiliriz.
Zaten cocuguma sag salim baksinlar, Aras da biraz sosyallessin, farkli bir ortami tecrube etsin baska bir beklentim yok...
cok erken bitirmissin yemegi, ustune bir suru is, gozun donmus olmasi normal ama yine de eti puf degil saglikli birsey yeseymissin keske. mesela aysenin attigi hindistan cevizli kurabiyelerden :)Carsamba menum
Sabah 09.30
2 tb ekmegi
1kk suzme peynir
1 yumurtadan menemen
3 4 bardak sekersiz cay
Ara 12.30
Sekersiz turk kahvesi
13 30
1 tane incir
1 tane yerli muz miniklerden
Oglen 15.00
1 parça bonfile
Salata
2 dilim ekmek bidaha bisey yemedigim icin cok acikiyorum o yuzden yedim.
Aksam
1 tane eti pufahanda gözüm böyle döndü
Sabah 7 de mesai bi basladi aksam 10 da anca oturdum ev temizligi hali yikama mutfak hepsine ortalama 8 saat yazalim cogu var azi yok yani
500 ip atlama
480 ×2=960
500×2=1000
toplam 1960
Su 1.5 lt suanda
guzelBugunku menum
Sabah 2 dilim kepekli ekmek
1 haslanmıs yumurta
Peynir zeytin sekersız cay domates salatalık
Ara
1 fincan karısık form cayı
4 tane dıet kepekli diyet bisküvi
Cok acıkmadım oglen yemegı yemedim ama tekrar ara yaptım sayılır 3 kasık falan sut mısır yedım
Aksam
1 kase mercimek çorbası
6-7 yemek kasıgı etli türlü
1 dilim kepekli ekmek
Aksam kuru kayısı ve sekersız cay içtim
2 Lt su
3 mil leslıe 1 saat ev işi
Kozmogirl17 Yawrukush
ay kiyamam, kizim da oyleymis ilk basladiginda. her kapi caldiginda uzuluyormus gelen biz olmayinca. ama simdi alisti, cok nadir mizmizlaniyor bizi birakirken, cogu zaman kizlarin kucagina atlayip bize bye bye yapiyor simdiBen krese girdim , kapi acilinca alarm sisteminden ses geliyor, bir tane cocuk annem geldi diye bir kostu yanima
Daha Arasi birakmadan kotu oldum, kuzular orada anneleri babalari gelsin diye bekliyorlar.
2-3 yas arasi hepsi dogru durust konusamiyorlar bile..
Bakalim nasil olacak Ozlemim..
Hala kusuyor mu ufaklik, ne uzun surdu, perisan oldu kuzuYa dayanamdim bu aralar hep hastaydilar kusa kusa bi hal oldular bide buyuk oglum bezi birakti gerci cok kazamiz olmadi ama en son bugun kucuk yine kusunca sinirimden attim yikadim jepsini annem babam vardi kuzum cocukalri oynattilar sokakta ama durmuyorlarki buyuk oglum bronsit zaten hstune 2 3 kere degistim soguk almasin diye kucuk oglum birakin beni sualara oynicam djyo kediler var kuyruklariyla oynicakmis kendini yirtiyor ay hersey eziyet
Benımde oglum gecen yıl gıttı krese cok zor gunler gecırdık ilk hafta normaldi ama 2. Hafta Bı basladı ben bıraktıktan sonra beni bırakmıyor yanımda kal diyordu evden krese kadar aglıyordu gıtmıcem diyebıraktıktan sonra da ogretmen zorla tutuyordu ben kacıyordum ve sokaktan cıkanakadar sesi geliyordu aklıma geldikçe İcim parcalanıyor
walla ben 9. aydan sonra bile zorlaniyordum aktivitelerde. Gerci ise donmem gerektigi icin o da 11 aylikti basladiginda, bize henuz cok bagli ikenCanim 2bucuk yastan sonra cocukla evde aktivite yapamiyorsun, disarida cikarsan birkac saat , sonra evde bunaliyorlar.Boyle kreslerde duzenli bir takvim oluyor, her saat o duzene uyarak eglenip , ogreniyorlar.
Mesela bu ay renkleri ve sekilleri ogreniyorlarmis hergun, benim evde arasa onlari ogretmem imkansiz, anca dalgaya aliyor her seyi:)
evet ama 59u goremem o zamana kadar, neyse bir de october sonunda var dugun, belki o zamana gorurumoctobera da daha var, moral bozmak yok:)
supersinÇok sağol canm. Kendime bakm alyim haklısın şimdi oturuyoruz üç aydır ilk def av komsumda y3diklerime dikkat ettim. Yemedim çok az tattim çok şükür
kolay gelsin canimKızlar selamaşırı yorgunum, geçmişi okudum ama yarın yazarım. Az önce biraz çeviri yaptım eşim için (çok sıkıcı bir iş bana göre), biraz da kendi işlerime baktım (zümre başkanı oldum toplantı tutanağı hazırlamak lazım) aslında daha çok iş var ıvır zıvır cinsinden ama uykum geldi.
Özlemcim halı yıkamak yüzbin puan olsun ☺☺Kozmogirl17
Özgecim Çinliler disiplinli de olur heralde, hayırlı olsun canımYawrukush
Kızımı aratmazsın işte muhabbet esnasında senemcimstitch
gecmis olsunMaraş tarhanasina hiçbir z avm an yok severim. İnş canm. Gündüz komsumdaydim akşamda şimdi de komsumdayim büyük kızımda hast A oldu ateş basagrisi ve karın agrisi idrar yolu enfeksiyon var dendi
otur bi dinlen, bayilacaksin bu kadar kosusturmadanTabi birde evi temizledim oda cabasi yemekleri saymiyorum bile ay benim incecik kalmam lazım allahım daha esime yemek hazirlicam yeni girdik eve alisverise gittik oglanin abur cuburu bitmis babasi eve gelince pacasina yapisti cikolata diye hadi aksamin dokuzunda bide market yaptık onuda katmadim daha puanlamaya hafi yine iyisiniz
guzel menu canim, portakal suyu yerine meyve daha guzel olurmus lif acisindanIyi akşamlar kızlar günlük menüm
Ara öğün 16.40
Ara öğün akşam 20.30
2 litre su
7000 adim= 350
2 saat ev temizliği= 240
30 dakika dans= 90
100 squat= 200
Eşim nasılsıncool_lime
benim deeeeBen katilabilirim 27 Eylül'de kardeşimin nişanı var ve ben bugün abiye baktım tabi sonuç hüsran
Ellerim bomboş geri döndüm acilen ve hızlı 4 kilo vermem gerekiyor
bunu bilmiyordum bak, bizimki alismisti, tatilden sonra mizmizlanmisti yine sadeceZor oluyor ama onlar içinde kolay oluyor, oğlun henüz kaç yaşında bilmiyorum ama ben oğlumu 2 yaşındayken krese vermiştim yaşıtlarından çok önce konuşmaya başladı ve çok düzgün konuştu
Bir süre sonra gitmek istememeye başladı ama onu her çocuk yapıyormuş pedegog arkadaşımla konustum acaba kreste mutsuz mu diye, arkadaşım her çocuk anne ve babasını dener en fazla 2 hafta sürer bu süreç dedi bu süre boyunca da hergun öğretmeniyle konuştum siz gittikten sonra Mete gayet mutlu ve çok uyumlu dedi. Gerçektende 10 gün geçmeden ağlamayı bıraktı ve bana el sallayarak ayrıldı tekrardan
Ben şuan çalışmıyorum ama tekrar yarım gün krese göndermeyi düşünüyorum çünkü gerçekten kendi yasitlariyla etkileşim içinde olmasının kişisel gelişimi açısından faydalı olduğunu düşünüyorum bu yüzden üzülme :)
canim eger dugune hedef 4 kiloysa daha dikkatli olmalisin menulerinde.4 Eylül Çarşamba menüm
Sabah
2 dilim ekmek
2 çatal tereyağlı yumurta
1 adet küçük salatalık
1 kk peynir
5 ad zeytin
Akşam
Salata tabağı (amerikan salatası,kisir,domates,salatalık,mor lahana,2 ad kornişon turşu)
1 ad içli köfte
Ayran
Spor
3 saat yürüyüş 360 puan
Su 2 litre
Kozmogirl17
Yawrukush
supersinAslında hiç bu kadar kendime çalışmamıştım yemek konusunda. Ne varsa ondan yiyordum hep.. Şimdi durum bambaşka. Sağlıklı yemek olunca sözkonusı olan araştırıyor buluyor yapıyorum. Topalak bulgur un irmik içerikli eğer konulursa yumurta da olan bulgur köfteli nohutlu etli bir çorba. Ben o bulgura un irmik katmadan bol yumurta ile yapıştırıp yuvarladım. O derece sağlımcıyım bu sefer :)
Zayıfladığımda olmuştu ama şu an kimseçünkü aldım çok üzgünüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?