- 13 Mart 2020
- 4.453
- 17.558
- 138
- 36
Alıyorum yaklaşık o kadar canım kbh hiç %30 u geçmiyoAy estağfirullah :)
eşim gayet güzel. Kilona göre 3-4 tane yiyebilirsin.
Günlük 104 gr protein alıyor musun?
değil mi canım iştahımız varsa hasta değilizdirYap yap. Bende sabah 1L su icmeseydim alacaktim ölcüm.
Yarin sabah artik
Yoyo tarti derler turkcede var mi bu deyim. Al ver al ver
Insallah oyledirfyzanur
3defa test oldum ama hep bogaz agrisi yuzunden. Halbuki benim hep agrir. Astim ve alerjim var. Nerdeyse herseye alerjim var oyle olmam normalim ama hem saglik sektorunde olup birde kronik hastalik olunca insan dahada panik oluyor.
Bu istah ile imkansiz demene cok guldum. Cunku her suphelendigim de, niye hala istahim var derim :))
ahh ahhh ben den eş olmaz kızı yanlız bıraktık benim yüzümen görüyomusun . daha aktif olmam lazım
çok teşekkür ederim . acilen daha aktif olmam gerekiyor biliyorumMerhaba yorgunluktan ancak girebildim. Sizin eşinizfyzanur ama rahatsızmış bu hafta isterseniz sizinle spor konusunda vs birlikte takılalım bu hafta ne dersiniz ben size de eşlik yapayım
pazartesi oldu hayır oldumu ebruş :) ayy bakamadım daha geçmişeArkadaşın biliyorsa bekle o zaman bir kaç gün canım. Şimdi rahat bir uyku çek inşallah sabaha hiç bir şeyin kalmaz
İyiyim şükür canım, diyete son hafta ilerleme olmadı bende kendime tatil verdim iki günpazartesi ola hayrola
Harika bir sonuç elde etmişsininşallah şu kurtulmak istediğin son bir kaç kilocuğunu da tez vakitte atarsın üstünden.
hem zayıfladım hem gençleştim diyorsun yanidarısı bize
Feyza.9 ekim menüm (menümü yazıp kaybolayım ben)
sabah : 2 tane haşlanmış yumurta
1 tane simit
peynir
zeytin
ara : 2 muz
2 ceviz
yarım mandalina
akşam : 8 kaşık tavuk sote
1 tabak kuru fasulye
1dilim ekmek
ara : 4 parmak kadar çikolata
4 tane gofret (ülker gofret büyük )
cips ( 1kocaman paket )
su : 1 litre
spor : 15 dk markete gitim geldimsonra sadece oturuş
@_Vera_Arrietty_
ekmeği azaltmadım simitin yanında ekmek gitmiyor diye yemedimFeyza.
Krizlere girdim suan.
Gözlerim portlektir benim. Okuyunca iyice portlek oldular.
Ekmegi azaltinca abar cubura abanmissin
Feyznur eşim sensin sanırım.Kilon yediklerine göre güzelmiş.Metabolizman hızlı herhalde9 ekim menüm (menümü yazıp kaybolayım ben)
sabah : 2 tane haşlanmış yumurta
1 tane simit
peynir
zeytin
ara : 2 muz
2 ceviz
yarım mandalina
akşam : 8 kaşık tavuk sote
1 tabak kuru fasulye
1dilim ekmek
ara : 4 parmak kadar çikolata
4 tane gofret (ülker gofret büyük )
cips ( 1kocaman paket )
su : 1 litre
spor : 15 dk markete gitim geldimsonra sadece oturuş
@_Vera_Arrietty_
Bu dediğin yanlışların hepsini iki yıl öncesine kadar çok yaptım.Hastalanınca doğrularını öğrendim.Tipik yurdum insanıyım.Yaşayarak öğreniyorum.Doğru beslenin mideniz yanmasın
Mide yanması, her yaşta görülebilen, ancak 20 ile 50 yaşlar arasında daha sık rastlanan yaygın bir rahatsızlık. Yanma hissi genellikle yemekten önce veya yemekten 1-2 saat sonra hissedilmektedir. Rahatsızlığın ana sebebi, hazmı zor besinlerin sindirimi için salgılanan asidin aşırı olmasıdır. Çünkü bu fazla salgı, midenin kendisine de zarar vererek yanma hissine yol açmaktadır. Bunu önlemenin yolu da doğru ve bilinçli beslenmeden geçmektedir. Yani, mide sağlığına katkıda bulunan besinleri tercih ederek, yemek sonralarının azaba dönüşmesini önleyebilirsiniz.
HARİKA LİSTE
Büyüklerimiz midede yanma hissi duydukları zaman hemen bir lokma ekmek içi çiğnermiş. Özellikle yemeklerden önce meydana gelen mide yanmalarında, ekmek içinin değil ama ağıza bir şey atmanın doğru bir yöntem olduğunu belirten günümüz doktorları da, az fakat sık yemeyi tavsiye ediyor.
Mide ağrılarınıza ve mide yanmanıza son verecek sağlıklı ve dost besinlerle beslenerek de, hem yemek yemenin keyfini çıkartabilirsiniz, hem de yemek sonralarının azaba dönüşmesini önleyebilirsiniz.
Bu dost yiyecekler hangileri mi? İşte size bazı ip uçları...
* Lahana:
Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin. İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın. Meyve presinde lahananın suyunu sıkıp aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için. Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak biliniyor. Dörtte bir lahanayı yıkayıp kalın şeritler halinde doğrayın. 1 kerevizi soyup doğrayın. 1 havucu temizleyip dilimleyin. Lahana, kereviz ve havucu katı meyve presinde sıkıp sabah akşam suyunu için.
* Karnabahar:
Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından koruyarak tüm sıkıntıları giderebilir. Karnabaharda bulunan "gefarnato" maddesi ülser ilacının ham maddesi olarak kullanılıyor.
* Patates:
Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın. Biraz su, havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için.
* Elma sirkesi:
Salatalarda elma sirkesi kullanın.
* Maden suyu:
Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor.
Ispanak: Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin. Taze yapraklarını salata olarak yiyin.
* Zeytinyağı:
Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor. SIZMA OLANINI TERCİH EDİN
Baklagil: Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan "bioflavionid" maddesi, koruma faktörünü artırıyor.
* Muz:
Mideyi seven meyvelerin başında geliyor. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor.
Kızarmış ekmek: Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor.
* Meyankökü:
Güçlü bir mide koruyucusu. Yapılan son araştırmalara göre midedeki aşırı asitlenmeyi azaltıyor.
BELİRTİLERİ
Bir ülser veya gastrite bağlı olmaksızın meydana gelen mide yanmasının belirtilerini şöyle sıralayabiliriz:
* Karnın üst kısmında veya göğsün alt kısmında bazen yemek yemekle veya antasitlerle geçen yanma hissi veya rahatsızlık
* Geğirme ve arkasından gelen yanma hissi
* Yemeklerden sonra aşırı gaz sıkıştırması
* Sebebi belli olmayan mide bulantıları
Bunlara dikkat edin
* Yemeğe daha fazla zaman ayırın. Ayaküstü değil, sofrada oturarak yiyin.
* Ağzınıza küçük lokmalar alın ve uzun uzun çiğneyin. Bu, midenin sindirim için gerekli salgıları daha kolay üretmesine yardımcı olur.
* Sofradan doymadan kalkın. Mide bir balon gibi olduğu için yemek yerken besinler buraya ulaştıkça
sürekli genişler. Bu sebeple ölçülü miktarda yiyin.
* Akşam öğününden sonra kaçamaklar yapmayın. Aksi takdirde mide gece boyunca çalışıp yorulur.
* Akşam yemeği ile uyku arası en az üç saat olmalı. Yani yemek yedikten en az 3 saat sonra yatın.
* Yemekten hemen sonra yere eğilmeniz gerekiyorsa dizlerinizi bükerek eğilin.
* Yiyecek ve içeceklerin çok sıcak ya da çok soğuk olması mide sıvısına zarar verebilir. Bu sebeple yiyecek ve içeceklerin ılık olmasına özen gösterin.
* Yemekten sonra uzanmayın. Unutmayın, mide sıvısı yatay pozisyonu sevmez ve yanma hissi mide borusu yoluyla ağzınıza kadar gelebilir.
Bunlardan uzak durun
* Hazmı kolay olmayan kızartmaları ve ağır yiyecekleri sofranızdan uzaklaştırın. Ağır yağlı, fazla kremalı ya da soslu besinleri yemeyin. Çikolata, içerdiği yüksek dozdaki yağ ve kafein sebebiyle hassas mideye zarar vererek yanma hissine yol açıyor. Sütlü çikolata, daha az yağ içeren bitter çikolataya oranla daha tehlikeli olduğundan çikolata sevenler genelde sütsüz olanını tercih etmeli.
* Kafeinli içecekler mide için çok zararlı. Kahve ve çay hassas mideyi yorabilir. Eğer mide yanmasından şikayet ediyorsanız ve kahve içmeden duramıyorsanız kafeinsiz kahveyi tercih edin.
* Kola, gazlı içecek ve asitli meyve sularını çok dikkatli için. Domates veya portakal suyu da asitli olduğu için mide yanmasını şiddetlendirebilir. Bu sebeple sulandırarak ve balla tatlandırarak için.
* Et suyu ile hazırlanmış çorbalardan uzak durun. Diğer çorbaları ise çok sıcak içmeyin.
* Çiğ soğan ve çiğ meyve de mide asidini artıran
etkenlerdendir.
* Sigara ve alkolden uzak durun. Bunlar midedeki yanma hissini artırır.
* Şeker YEMEYİN ama yemeyi seviyorsanız naneli olanları seçmeyin
Guzel gun olmus canim.Menümü yazayım
Sabah kahvaltı yapmadım
Öğlen 1 de bir dürüm çiğ köfte bol yeşilikli
Akşam 1 kase çorba 2 yk makarna boll salata
3 lt su
2 saat yürüyüş (10 bin adım)
4 ml leslie (1 saat )
@_Vera_Arrietty_ Birgaripanne Alp_BuRc
Teşekkür ederimGuzel gun olmus canim.
Ay insallah.Görürsün inşallah canım cumaya daha çok var
Uc beyaz yok gibi arada ekmek yada simit yiyorum. Yaglardan kurtulsak ozellikle o gobekteki yaglardan ne kadar mutlu olurumAlp_BuRc tesekkurler canim.
Uc beyazdan kacinarak, herseyden kararinca yemeye calisiyorum.
Suyumu da guzel guzel iciyorum.
Sporumu da yasima gore ve sagligim elverdigince yapmaya calisiyorum.
Usul usul, azar azar, alttan alttan yaglardan kurtulacagim insaallah.
Heeep birlikte.
Dun trabzon hurmasiyla idare ettim ama bugun kendimi zor tutuyorumÇok az yiyorsun canım geçmiş olsun karnının ağrısı bugün geçti mi??
Şekerliyi en azından bu hafta içmeyelim malum takımımız ceza alabilir
Çok geçmiş olsun canım tekrar ödül yapmış mıydın hatırlamıyorum şimdi tablodan bakıcam eğer bu 2.ödülse ceza gelecek haberin olsun nerde benim merdanemheh.Umarım hızlıca iyileşirsin ve bu süreci kilo alamadan atlatırız.Ceza vermek zorundayım ne yazıkkı 20 mekik
Eşimm süpersinnnsana merdane yok sana kalp
Heh bi merdanelik daha kız bu karbonhidratlar ne böyle seni takibe aldımmmenülerine bakıcam.Cezanı da keseyim hemen 45 dk adımlama cezan var
Artık her şeyi covide yorar olduk.Bitse de kurtulsak ama biteceği de yok gibi pff...
Kankimmm sana merdane yok sana da kalp var
benim yoldan çıkardıklarımı toparlıyor
ne güzel gün sana da merdane yok kalp var
çok güzel idare etmişsin tatlı krizini tebrikleray ben trabzon hurmasını ağzıma süremiyorum ağzım dudaklarım kaşınıyor kabarıyor ondan çok garip afiyet olsun.İp zıplama mı ipli atlama mı??
su miktarı güzel ama 3 yapalım mı ??
kırıcı ve kaba söylemlerden bende hiç hoşlanmam.Haklısınız gerçekten ama takımımızda kızlar sanki seçilmiş de gelmişler çok tatlı ve kibarlar.Takımının reklamını yapmadan duramayan kaptan yardımcısı ektedirVücudun direnç olayları nasıl kırılır hiçbir fikrim yok bana da 67 kg yapıştı kaldı
çok güzel bir gün tebrik ederimmm
işte bir merdanelik daha yakaladımmmmbu karbonhidrat ne böyle tansu kaptannn .Cezalısın 20 mekik çekmen lazım
tekrar hoş geldiniz
Maşallah cuma günü 65 gelir
spora ceza kesmem ama patatese keserim 20 mekik
nee güzel haftaya eksiyle başlamışsın
ne güzel eksili bir başlangıç daha
ooo maşallah
cumaya 70leri görürüz inşallah
akıyor mübarek üstadım maşallah ne güzel kilo vermektir böyle
eşim çok güzel bir eksi tebrik ederim cumaya da hedefin altını görücez inşallah
çok güzel bir gün ama su az 2 bardak daha içelim mi
hastalık bizi biraz karbonhidrata mı itti ne
gece yemek yediğin içindir yarın tekrar tartılırsın canım sorun etme
geldim ama pir geldim herkese merdane dağıta dağıta
oo süper aktif bir gün olmuş
suyu da içicekmişsin zaten ama 20 mekik cezası geldi malesef cezalarını bugün ve yarın yapabilirsin canım
youtube girince leslie kıyıdan köşeden çıkıyor aklımı çelmeye çalışıyor ama yoook artık aptallık etme sen vera ziyagilsin diyorum kendime
Odul ogunumu belirledim cigkofteMenümü yazayım
Sabah kahvaltı yapmadım
Öğlen 1 de bir dürüm çiğ köfte bol yeşilikli
Akşam 1 kase çorba 2 yk makarna boll salata
3 lt su
2 saat yürüyüş (10 bin adım)
4 ml leslie (1 saat )
@_Vera_Arrietty_ Birgaripanne Alp_BuRc
Bende 80 li kilolarda hafta basi hep arti gelirdim cumaya gecer nerde hata yaptigini daha iyi bilirsinKizlar kusura bakmayın ben bugün tartım bildirmeyi unuttum
Cuma 79.3
Bugün 79.9
600 Gr fazla çıktım
Birgaripanne
Çok az yiyorsun canım geçmiş olsun karnının ağrısı bugün geçti mi??
Şekerliyi en azından bu hafta içmeyelim malum takımımız ceza alabilir
Çok geçmiş olsun canım tekrar ödül yapmış mıydın hatırlamıyorum şimdi tablodan bakıcam eğer bu 2.ödülse ceza gelecek haberin olsun nerde benim merdanemheh.Umarım hızlıca iyileşirsin ve bu süreci kilo alamadan atlatırız.Ceza vermek zorundayım ne yazıkkı 20 mekik
Eşimm süpersinnnsana merdane yok sana kalp
Heh bi merdanelik daha kız bu karbonhidratlar ne böyle seni takibe aldımmmenülerine bakıcam.Cezanı da keseyim hemen 45 dk adımlama cezan var
Artık her şeyi covide yorar olduk.Bitse de kurtulsak ama biteceği de yok gibi pff...
Kankimmm sana merdane yok sana da kalp var
benim yoldan çıkardıklarımı toparlıyor
ne güzel gün sana da merdane yok kalp var
çok güzel idare etmişsin tatlı krizini tebrikleray ben trabzon hurmasını ağzıma süremiyorum ağzım dudaklarım kaşınıyor kabarıyor ondan çok garip afiyet olsun.İp zıplama mı ipli atlama mı??
su miktarı güzel ama 3 yapalım mı ??
kırıcı ve kaba söylemlerden bende hiç hoşlanmam.Haklısınız gerçekten ama takımımızda kızlar sanki seçilmiş de gelmişler çok tatlı ve kibarlar.Takımının reklamını yapmadan duramayan kaptan yardımcısı ektedirVücudun direnç olayları nasıl kırılır hiçbir fikrim yok bana da 67 kg yapıştı kaldı
çok güzel bir gün tebrik ederimmm
işte bir merdanelik daha yakaladımmmmbu karbonhidrat ne böyle tansu kaptannn .Cezalısın 20 mekik çekmen lazım
tekrar hoş geldiniz
Maşallah cuma günü 65 gelir
spora ceza kesmem ama patatese keserim 20 mekik
nee güzel haftaya eksiyle başlamışsın
ne güzel eksili bir başlangıç daha
ooo maşallah
cumaya 70leri görürüz inşallah
akıyor mübarek üstadım maşallah ne güzel kilo vermektir böyle
eşim çok güzel bir eksi tebrik ederim cumaya da hedefin altını görücez inşallah
çok güzel bir gün ama su az 2 bardak daha içelim mi
hastalık bizi biraz karbonhidrata mı itti ne
gece yemek yediğin içindir yarın tekrar tartılırsın canım sorun etme
geldim ama pir geldim herkese merdane dağıta dağıta
oo süper aktif bir gün olmuş
suyu da içicekmişsin zaten ama 20 mekik cezası geldi malesef cezalarını bugün ve yarın yapabilirsin canım
youtube girince leslie kıyıdan köşeden çıkıyor aklımı çelmeye çalışıyor ama yoook artık aptallık etme sen vera ziyagilsin diyorum kendime
Labneli biberler cig mi kaptanim
Evettt en sevdiğimOdul ogunumu belirledim cigkofte
Bende 80 li kilolarda hafta basi hep arti gelirdim cumaya gecer nerde hata yaptigini daha iyi bilirsin
Hoşbuldum
Şuan mastherchef i izleyen biri olarak bnde çiğ köfte olarak belirledim valla ağzım sulandı resmenOdul ogunumu belirledim cigkofte
Bende 80 li kilolarda hafta basi hep arti gelirdim cumaya gecer nerde hata yaptigini daha iyi bilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?