- 1 Kasım 2016
- 4.652
- 13.808
- 208
- 41
Tekrardan hoşgeldin.Serina 08
Müzeyyen
Ev hanimi
29
Evli
2 cocugum var biri 4 digeri 2 yasinda :)
Eskisehir
1.54
85.7
55
Kendimi bildim bileli hep toplu biriydim. Zamanla diyet yapipi kilo vermisligimde var. Ancak kizima dogum yaptiktan sonra 2 yil icinde 20 kg alarak tarihe imza aatim maalesef
Kolestrol sorunu yasiyorum ve evet hemde bu yasta. Ve tabi ki gorsellikte var.. artik beden sorunundan vok giyecek bisi bulamiyorum kendime.
Bu ilk yarismam oluacak. Daha once hic katilmadim
Komşuma getirdi ben de ilk defa yedimİspanakli döndürme nasıl oluyor belki bildiğim bir şey ama isim degisik geldi
Çok güzel yazmışsın canım bide bunu yaşam biçimine döndürebilmek gerekÇok teşekkür ederim. İki çocuğum var ve çalışan bir anneyim. Akşam eve koşa koşa gidip yemek yapmaya çalışıyorum. Kendime özel diyet listesi falan hazırlayamıyorum yani. Ne yemek yapıldıysa onu tüketiyorum.
Hayatımda hiç diyetisyene gitmedim. Kendimi tanıyorum herhangi bir konuda zorlama yada kısıtlamaya gelemeyen bir yapım var çünkü
Ama 2 sene önce yaptığım diyet hakkında fikir verebilirim. Gerçekten faydasını gördüm ama kilomu korumayı beceremedim malesef. O dönem 1,5 ayda 8-9 kg verdim.
Sabahları limonlu yada doğal elma sirkeli su ile güne başladım.
Bazen tarçınlı sütle kahvaltı öğününü geçiştirdim.
Yediğim her ne ise porsiyonları eskiye göre yarıya indirdim.
Pilav, makarna yaptıysam 1 tatlı kaşığı ile nefsimi körelttim sadece.
Akşam 6 gibi son öğünü yapıp günü kapattım, haftada en az 3 gün spor yaptım.
Gece yatmadan pul biber/nane eşliğinde ayran yada yoğurt tükettim. (kiminde pul biber bağırsak düzenini bozabiliyormuş)
Şeker ihtiyacım için tarçını çok tükettim, acayip tokluk hissi veriyor. (hatta bir yerde tarçın yağı koklamanın açlık hissini kaybettiğini okumuştum)
Mesela ara öğünlerde elmayı küp küp doğrayıp üstüne tarçın serpip yedim, hem canın tatlı çekmiyor hemde tokluk hissi veriyor.
Telefonuma kalori hesaplaması yapan bir uygulama yükledim. Her öğünümü kayıt edip günlük kalori alımını geçmemeye çalışıyordum.
Yaptığım sporları da ekleyebliyorsun oraya ve günlük haftalık aldığın kalori takibide yapılıyor.
Kendimi çok aç hissettiğimde 1 bardak ayran içtim. Bunu özellikle akşam yemeklerinden yarım saat önce yapıyordum. Gerçekten yarı tok oturuyorsun sofraya.
Ofiste otururken toto sıkıp bırak, oturarak yapabileceğim bacak hareketlerini yaptım. Akşam dizi izlerken bile göbeğimi sık bırak yapardım.
Çok motiveydim 6 onluklarla tanışıp şok olduğum bir dönemdi. Herşey kafada bitiyor aslında.
Bunu sorduğun için çok teşekkür ederim sana, bu yaptıklarımı unutmuşum resmen hatırlattın bana. Tekrar uygulamaya başlayacağım hepsini.
Kısacası; bu işin mantığı kilo vermek istiyorsan şu anda aldığından daha az kalori alıp o aldığının bir bölümünü sporla yakmak.
Düşünsene şu anda günde 2.000 kalori alıyorsun diyelim,ama diyete başlayınca günlük 1.400 le sınırladın. Onunda sporla 500-600 kadarını yaktın. Bu matematikle eskiye nazaran en az 1.000 kalori daha az alıyorsun, kilo vermek kaçınılmaz oluyor. Bu mantığı mutfak düzenimize, yemek kültürümüze , vücut sistemimize göre geçirmeliyiz hayatımıza.
Afiyet olsun canımKomşuma getirdi ben de ilk defa yedim
Börek gibi işte ama el açması sanırım tadıdan belli eşi sipariş etmiş öyle söyledi
Kek ve lahana sarmasını da komşum getirdi
Hoşgeldin canımMerhaba herkese, ben de geldim :)
Hoşgeldin canımhaha işte tam olarak aradığım motivasyonNice sağlıklı günlerimize ve giden kilolarımıza
Çok teşekkür canımAfiyet olsun canım
Kesinlikle korumakta kilo vermek kadar önemli. Bunuda deneyimlemiş olduk en azından. Bundan sonrasında bunuda çok önemseyeceğimÇok güzel yazmışsın canım bide bunu yaşam biçimine döndürebilmek gerek
Benim hatamda burda oluyor iyi güzel verdim bi 10 kilo sonra bitmiyor aksine verdigini koruybilmekte çok önemli ben bu sefer şöyle düşünüyorum.
Hep saglıklı beslencem.
Canım bende bu hafta çok kilo verememişim degişiklik iyi olur.O zaman bir önerim var bu hafta takimca aynı uygulamayı indirip kalori hesaplayalım sporları yazalım bakalım haftalık nasıl sonuçlar alacağız?
Bende katılırım kaptanım bide ben bu hafta yürüyüşe agırlıklı verecem.Haha tamam
Isim konusuna acigim :))
Katilmak isteyenler en gec 21 de haber versin.
2 grup olup bu hafta Yaris bu sekilde olmasi degisiklik Olur :)
Canım inşallah dogum dan sonra gelirsin.Kızlar kusura bakmayın ben biraz ara vermek istiyorum tüp bebek tedavisine başlıyorum dikkat ediyorum ama stresliyim kilo veremiyorum tedavideyken leslie de yapamayacağım inşallah hamile kalırım doğumdan sonra yine burda olurum dualarınıza talibimherkese başarılar
Asil sen hos geldinAy canım hoşgeldin çok güzel olmuş
Tamam canım sağolE English_teacherrr canim yağ yakimi tempolu 20 dkdan sonra etkili oluyor o yüzden ya 2 mile yapabilirsin ya da 30 dk lik boosted walk var onu yapabilirsin eğlenceli bir video.
Canım kusura bakma perşembe akşamı biraz rahatsızdım.
Cuma günü de kendi evime geldim.
Şimdi yürüyüş bandı nın üzerindeyim.
Bütün msjları okurum tek tek.
Nasıl bir planın var
Yada ne tür bi spor planlıyorsun?
Menümüzü yazınca birbirimizi etiketliyoruz.
Canım bu haftalık böyle dimi?Cok teşekkür ederim @_Vera_
Vallahi 2 gündür açım resmen.
3 hafta canim insallah.Canım bu haftalık böyle dimi?
Kaptanım ben önce 14. Takımdaydım ordan 87.4 ile ayrıldım.@Night owl canim kilo bildirimini göremedim
H3RA_ @Night owl caroline84 kizlar bu hafta aktif olmaya devam ederseniz,haftaya cuma esas listeye alabilirim sizi
Tabi esas listede olmak ayri bir sorumluluk gerektiriyor.
Esas listede olmak demek ; Her zaman aktif olup , menulerini, kilo bildirimlerini takim icin duzenli sekilde yapmakdir.Ve listeye dahil olduktan sonra 2 ay izin alinamiyor. Tum bu kurallari kabul ediyor iseniz ve dedigim gibi bu hafta aktif olursaniz bir dusunun derim ?
Canım çokta aç kalırsan vucutta kıtlık var zannedip kendini korumaya alır.3 hafta canim insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?