Göbek yağı eritmek için yoğurt öneriliyor kızlar, belki biliyorsunuzdur ama hatırlatmak için paylaşmak istedim
"Fazla kilolarından hızlı bir şekilde kurtulmak isteyenlerin bol bol yoğurt tüketmesi gerekmektedir. ABD’de yapılan bir deney gösteriyor ki düşük kalori rejimine yoğurt ekleyenler diğer rejim yapanlara göre %22 oranında daha kolay kilo verme potansiyeline sahip oluyorlar. Ayrıca düşük kalorili diyet programında yoğurt olan kişilerin %81 oranında karın bölgesinde incelme sağladığı gözlemlenmiştir."
üç öğün bol yağsız yoğurt öneriliyor.
benimki 1 yaş genç çıktı =)
bugünü yazayım da kapatayım artık
sabah kahvaltıdan önce 45 dk spor
kahvaltı 09.00 haşlanmş ymrta, peynir,3 zeytin, 1 çaykaşık reçel,roka,1 dilim ekmk
ara 1 elma
öğle 12.30 yarım kase çorba, buharda brokoli,
ara yarım kase yoğurt 1 kaşık müsli
ara 1 elma
bu arada 1.10 dk spor
.....1 tanecik petito, küçücük bişiii
akşam 18:00 1 kase çorba, bikaç çatal brokoli, çeyrek dilim ekmekle menemen
ara çeyrek muz
2.5lt su ,daha da gece bitmedi, suuya devam
Kilo vermek için 16 şart
Siz siz olun metabolizmanızın hızını düşürmeyin. Eğer metabolizma hızınız 2 bin ise yemeyi kısarak onu 1500'e düşürebilirsiniz. Bu noktadan sonra metabolizmayı hızlandırmak sanıldığı gibi kolay değil.
Metabolizmayı öğün sayısını artırarak hızlandırın. Kuru kayısı, erik, dut, üzüm ve vişne bağırsakları çalıştırır. Meyveleri ara öğünde ve kabuğuyla tüketin. Karpuzu bile kabuğuna yakın kısmıyla yemeye çalışın.
Meyve sınırsız yenebilir mi?
Meyvenin kalorisiz olduğu düşünülerek sınırsız tüketilebileceği sanılıyor ama kalorisiz değil. Günde en azından iki porsiyon tüketilmesini istiyoruz. Normal büyüklükteki bir elma, bir muz iki porsiyon meyvedir. İki-üç bardak portakal suyu içmek diyet yaptığınız anlamına gelmez. Suyu yerine meyvenin kendisini yiyin.
Meyvelerden bizim için olmazsa olmaz hangileri?
Meyve adından çok miktar önemli. Hemen hemen hepsinde posa vardır. Özel durumlarda potasyum açısından zengin olanlar (muz) alınabilir. Karpuz çok yenir, çok kalorisi olmasa da çok aşırıya kaçılmamalı. Kuru meyveler çok önemli. Örneğin kuru kayısıyı her zaman her yerde yemek mümkün.
Neden kuru kayısı?
Bağırsak hareketlerini düzenliyor. Ama kayısı olmazsa kuru erik, kuru üzüm, vişne veya dut da yenebilir.
Meyveler ne zaman yenmeli?
Aslında A vitamini içeren gruplar için yemekle arayı çok açmamak gerekebilir. Çünkü vitaminin vücutta emilimi düşüyor. Meyve istendiği zaman yenebilir, ara öğün olarak iyidir. Kesinlikle kabuğuyla yenmeli. Karpuzu bile kabuğuna yakın kısmıyla yiyin Portakalın beyazı bile soyulmamalı.
Unutma!
Kilo vermek için öğün atlama.
Kilo vermek için hareket et.
Metabolizmanı canlı tut.
Su, doğal detokstur.
Doğal vitamin, mineral ve antioksidanlardan vazgeçme.
Mutlaka yap!
Günde en az beş öğün tüket.
Her gün 10 bardak su iç.
Haftada üç gün yürüyüş yap.
Kalsiyum ve posa tüket.
Bir dene!
Bir şey içmek istersen asitli içecek yerine acı soslu domates suyunun tadını dene.
Salatayı yağ yerine yoğurtla lezzetlendirmeyi dene.
Sevdiğin sebzeleri baharat ve az yağ ile fırın torbasında pişir.
Canın tatlı istediğinde iki-üç tane doğal kayısıyı dene.
Uzak dur!
Yağı tamamen kesme ama aşırı yağlı yiyeceklerden de uzak dur
Tek çeşit yiyecekle diyet yapma, zarar görürsün.
Çok az yemek yemeye çalışma, aç kalmak zayıflamak değildir.
Ekmek değişim listesi
(Bu grupta yer alan besinlerin karşısında yazan miktarlar 1 dilim ekmeğe eşittir)
Kuru baklagiller (kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunya): 4 yemek kaşığı Mercimek çorba: 1 kâse.
Un çorbası: 1 kâse.
Şehriye çorbası: 1 kâse.
Pirinç çorbası: 1 kâse.
Domates çorbası: 1 kâse.
Tarhana çorbası: 1 kâse.
Pirinç pilavı: 2 yemek kaşığı.
Bulgur pilavı: 2 yemek kaşığı.
Kuskus: 2 yemek kaşığı.
Makarna: 2 yemek kaşığı.
Yufka: 1/4 adet.
Patates (haşlama): 1 küçük boy.
Grissini: 2 adet.
Galeta: 1 adet.
Etimek: 2 adet.
Beyaz leblebi: 1 çay bardağı.
Sarı leblebi: 1 çay bardağı.
hoşgeldin. hem leslie hem pilates süper birleşim olur.
.
16.03.2012
sabah: 1 zeytin,peynir,1 dilim kepekli ekmek
ara: 1 küçük pasta
öğle: tavuklu salata,çorba,1 fincan şekerli kahve
ara:1 dilim kepekli ekmek,biraz kaşar,2 lokma helva,1 kurabiye, helva
akşam:-
ara:3 kaşık çorba,1 kaşık pırasa,2 meyve
akşam saatlerim garip oldu biraz.
16.03.2012
Ev oturmasında yeni geldik orada kesin bişiler verirler diye akşam yemeği yemedim. Ordada 1 küçük poğaca, ufak dilim irmik tatlısı, bide azıcık havuçlu kek yedimYarın kesinlikle daha fazla spor yapıcam hiç kaçamak da yapmıcam
kizlarrrr internetttim kesilmisti evde girip bildirim yapamadim, simdi internetim geldi.. cepten de girmeyi basaramadim...:18:
kilom ayni degisen bi sey yok.. 60,42 cumadir ust uste aksilik cikiyor bundan sonra ben bi gun onceden kilomu beli edicem..
prensesim izne ciktinmi diye sormussun,evet ustelik iznim nerdeyse bitmek uzere..
bugünü yazayım da kapatayım artık
kahvaltı 09.00 haşlanmş ymrta, peynir,3 zeytin, 1 çaykaşık reçel,roka,1 dilim ekmk
ara 1 elma
ara 1 elma
bu arada 1.10 dk spor
ara çeyrek muz
kızlarr hiçbir dereceye girememişizzz.. uyuyor muyuzzz.. silkinelim lütfeennnn :14:
kaptanım bizim listemizde az kişi var sanki, diğer taıkımlar çok kalabalık,
kalabalık olmak avantajlı olur mu acaba? ne dersin
haydi canlarım neyimiz eksik ki bizim, biz de verelim kilolarımızı, yaza ne kaldı şurda
Göbek yağı eritmek için yoğurt öneriliyor kızlar, belki biliyorsunuzdur ama hatırlatmak için paylaşmak istedim
"Fazla kilolarından hızlı bir şekilde kurtulmak isteyenlerin bol bol yoğurt tüketmesi gerekmektedir. ABDde yapılan bir deney gösteriyor ki düşük kalori rejimine yoğurt ekleyenler diğer rejim yapanlara göre %22 oranında daha kolay kilo verme potansiyeline sahip oluyorlar. Ayrıca düşük kalorili diyet programında yoğurt olan kişilerin %81 oranında karın bölgesinde incelme sağladığı gözlemlenmiştir."
ölçülerinin iyi çıkmasına sevindim. artıda çıkman şaşırtıcı. şişilik midir nedir?1 gün yedin diye mi yani bu çıkış,ilginç.
kalp yaşım kendi fiziksel yaşımla aynı çıktı.
16.03.2012
Ev oturmasında yeni geldik orada kesin bişiler verirler diye akşam yemeği yemedim. Ordada 1 küçük poğaca, ufak dilim irmik tatlısı, bide azıcık havuçlu kek yedimYarın kesinlikle daha fazla spor yapıcam hiç kaçamak da yapmıcam
günaydınn hanımlaarrrr
sabah kahvaltı öncesi sporumu yaptım yinee ama bugün az sürdü 35 dk oldu
bu arada sabah tartıya çıktım, hastalığımın da bitmesinin etkisi sanırım, veee 58.9
küsüratı yüksek olsa da 58 i görmek süper moral olduuuu, çok sevinçliyimmmm
yaşasın cuma yarışmalarıı yaşasın biizm takımmmm
yavaş gider oldu iyice ben de kilolar.Hoşbulduk canım. İnşallah bakalım haftaya kadar ne değişiklikler olacak bende :13:
Biraz kaçamaklar var sanırım :) Gerçi kaçamaksız olmaz :13: Ama tickerinden gördüğüm kadarı ile süper kilo vermişsin tebrikler
evet. çok iyi. cumaya 58in başına varırsın umarım.günaydınn hanımlaarrrr
bu arada sabah tartıya çıktım, hastalığımın da bitmesinin etkisi sanırım, veee 58.9
şule zeynep bu hafta bol spor ve güzel menüler bekliyorum sizlerden
beste ben seni daha izne ayrılacak sanıyordum bitiyormus bile.bu hafta yine o güzel menülerini göreyim.sporlarını sıklaştır
celi sende çok ugramaz oldun mazaret bildirdin biliyorum yinede takımdan uzaklaştıgını diyetten uzaklaştıgını düşünüyorum:44:
kuzunun cenazesi var.hafta sonuna dönerim demiş ama o bu hafta izinli sayılır.
ferem sen güzel gidiyorsun canım maşallah
blue senden de daha düzenli menülerbebişin gelişimi için daha iyi yemen lazım
bana gelince daha çok yemeye çalışacagım.hiç olmadı salata yapıp yiyeceğim
kaçamakların yanında öğünlerin iyi olmuş, ama hem kaçamak sayısı 1 olsa daha iyi olurmuş
akşam yemeği yerine sayalım o zaman, ama bu gibi kaçamaklardan sonra eve geldiğinde de spor yapabirlsin canım
günaydınn hanımlaarrrr
yavaş gider oldu iyice ben de kilolar.
sizin enerjinizle yeniden aktifleşeceğiz gibime geliyor.
hiç sorma bu kaşamak olayını bugün de çoktan gerçekleştirdim. günde 1e bari indereyim.
valla o al verler mahvediyo bizi zaten bebişimteşekkür ederim ..rabbim tüm isteyenlere nasip etsin inşallah
birincide dikkat etmediğim halde 13 kilo aldım ama emzirme döneminde resmen battım...
bundada ben dikkat etmesemde dr at nalı kadar listeyi dikti gözümün önüne iyiliğim için dikkat etmeye çalışıyorum...benim aslında hamilelikle değilde pco ile çok alakalı doğumda hemen veriyorum ama lohusalık sonrasında battı balık yan gidiyor
baya bi kalbimi hızlandırıyor.ısınmadan spor yapmayın diolar ama bana şu mantıklı geliyor:spor öncesi ip atlayıp kalp atışımı hızlandırıp sonra yürümek.zaten demiyolarmı sporda 15 dakika sonrası kalb atışın hızlanıınca asıl spor başlıyo die:)Bende kabızlık yaşıyorum bazen ama çorba içmeyide öyle aman aman sevmem ki denesem mi acep bilemedim :26:
Haklısın canım bazen çok az yiyorum ama bugün bayağı yedim içtim dünü telafi ettim ki
Evet kızlar ip atlamak acayip kalori yakıyormuş. Tv'de bi nine vardı da 100 küsür yaşında hiç hayatımda spor yapmadım ama her sabah 5 dakika temiz havada ip atlarım diyordu kadında ne kalp ne tansiyon maaşallah çok da sağlıklı diye düşünüyorum
kız bu ne halll.sabah ne güzel başlıyon.öğlen akşam batıyor.üstelik sen hazır meyve sularından uzak durman lazım bebişim güzelim şekerim.kızcem sanaaaaaaaa.hamiş olmasan bende cetveli elime alcamda kıyamammm:)kahvaltı:11.30
1 sb süt
1 kk peynir
3 yeşil zeytin
1 çatal reçel
1 çatal helva
1 dilim tam buğday ekmeği
saat30
yarım porsiyon çiğ köfte-oğlumla birlikte yedik ama-
1 göbek marul
1 sb vişne suyu-hazır-
akşam 21 de
2 tane un kurabiyesi
3 bardak vişne suyu
süperrrrrbaşlangıç kilom:71.400
hedef kilo 68
şimdiki kilo:70.100
giden:1,300 gr
Allah hayırlısıyla sanada tüm isteyenlerede verir tatlım.ama nasıl olsa olcak tadını çıkar bekarlığınCuma saatinde koca bii aminnn diyorum canım hayırlısıyla inşallah ben çok istiyorumdaYeni evli olmama rağmen çok seviyorum çocukları ne yapim
süperrr canmcım.... verdiğin bilgiler için ayrıca cok teşerkkkr ederim.Kabızlık içinde bir formul var aslında, bana yine detoks doktorum vermişti. Bir toz içinde sinameki var ama başka birsuru ot daha var, o yuzden bağışıklık yapmıyor. Hatta ben aynısını aktarda bulup doktora goturdugumde baya bozulmustu. Aktardan 5 liraya aldım doktor 50 liraya satıyordu.Marka veremiyoruz ama aktarda satılan formmix diye bir karısım mavi bir kutusu var ve içinde 5 paket halinde toz çıkıyor. Akşamları bir tatlı kaşığı alıp üzerine ılık su içiyorsun, sabah rahatlıyorsun.
yalnız paketin üzerindeki gibi günde 3 kere alırsan perişan olursun, o yüzden ben sadece akşamları alıyorum. Düzenli kullanıp, dozu azaltman gerekebilir. Bir süre sonra bağırsaklar düzene giriyor. Benim evde hep yedek bir kutum olur.
Kuzenime de söylemiştim, ikimizde de huzursuz bağırsak sendromu var. o da çok memnun.
olur tabi balık tavukkkk süper olur ve sebzedebalık var olmazmıııı hemde bu akşam...ama et yok şimdilik çünkü maalesef yiyemiyorum...görünce gözlerimi kapatıyorum....
zaten p.tesiden sonra balık yağına başlicakmışım
dukan amcada akşamları öneriyor.herkez farklı die deneme yanılma yapacaz artıkınTopic uğurlu desene darısı başıma inşallah hayırlısıyla
formmix desem bilirler mi canım ? İnşallah şöyle bi düzene girse nasıl iyi olacak amaGeçen markete dolaşırken öyle tarçın felan alırken sinamekide vardı, bende bulunsun diye aldım ama cesaret edip kullanamıyorum hiç iyi şeyler duymadım gerçi herşeyin fazlası zarar da işte ne bilim nasıl kullanacağımı bilmiyorum:26:
Ay inşallah bi yerde okumuştum. Sabah aç karnına yapılan egzersiz yağları, akşam yemeğinden sonra yapılan egzersizde vücutta ki şekeri yakarmış ne kadar doğru bilmiyorum ama doğru olabilir
İlla bi öğünde içmeye çalışıyorum ama işte gittiği kdar
ALLAH gönlümüze göre versin inşallah canım :))
görürrsün görürsün bu azimleeee maşallah sana şekerim:)o zamaann azcık özendireyim sizleri
evde olduğum günlerde sporumu sabah aç karna yapıyorum, en az 45 dk
işte bugün de sabah yaptımm, bi de şimdi 1 saat danslı spor yaptım, daha çok terledim valla, bu bana iyi geldi, leslie ile çok terlemiyorum,
devam etcem daha, su içme molasındayım
bu hafta 58leri görceeemm işallaahhhhh
hep birlikteeee tabii
valla günü böle kapatmışsan süper tatlımHaa unutmadan
Bugün ki menümü yazayım şimdiden giremezsem felan;
SAbah 7.de kalktım ılık bir bardak süt içtim
Sonra 45 dakika yürüyüşe çıktım şahane hava vardı güneşli karlı ama güzeldi içim açıldı
9a doğru
1 domatesten menemen, 1.5 dilim ekmek, 2 bardak açık çay
11.45de 1 tane muz
15.00 da ızgarada 4 tane tavuk kanadı çok ufaklardı, yanındada azıcık hoşaf,1 dilimden daha az ekmek
Akşam gezmekte ALLAH kerim artıkın inşallah ipin ucunu fazla kaçırmam :26:
Bol su tabikide akşam geç gelmezsek 45 dakikada leslie yapacağımdır inşallah
çok güzelll tatlımbugünü yazayım da kapatayım artık
ara 1 elma
ara 1 elma
bu arada 1.10 dk spor
ara çeyrek muz
çizelgemi değiştirdim artık bunun üstüne çıkmıcam.
biraz biraz koştum canım evde bugünde daha fazla yüklenicemki kendimi de iyi hissedeyim
Canım yaa tebrik ederim maaşallah çabaladıkça sonuçlarını alıyorsun ne güzel
Iyi geceler kızlar. Maalesef evde ki netin limiti dolmuş şimdi telefondan giriyorum bi süre gireniyeçegim haber vereyim dedim ;( bi kaç güne açılacak beni takımdan çıkarmazsinız dimi :'( herkese iyi geceler gitmeden bugün ki menümu yazayım
sabah geç kalktığımız için 1 tane simit, omlet 2 bardak açık çay öğlen 3 gibi maydanoz akşam 6da bi tabak mercimek çorbası, tavuk göğsü sote, yoğurtlu mor lahana, az maydanoz, şimdi de bi kivi bu gecelik bu kadar spor olarak da 2 mil yürüyüş, 1 saatte dışarıda yürüyüş,
çıkmak zorundayim görüşmek üzere iyi geceler kızlar...
güzel canım.suyu akşam 20.00 gibi falan kesmek gerekiyor.değilse gece wc ye çok çıkıyorsun
canım takımlarda en fazla 12 kişi olabiliyor.gidipte dönecek arkadaşlar var onların kontejanını saklı tutuyorum onlarda dönmüyor böyle az kalıyoruz.bide deneme sürecindeki herkes takıma giremiyor.mines vardı en son listede görmeyi istiyordum gelmez oldu kaldı :44:
kızlarr hiçbir dereceye girememişizzz.. uyuyor muyuzzz.. silkinelim lütfeennnn :14:
kaptanım bizim listemizde az kişi var sanki, diğer taıkımlar çok kalabalık,
kalabalık olmak avantajlı olur mu acaba? ne dersin
haydi canlarım neyimiz eksik ki bizim, biz de verelim kilolarımızı, yaza ne kaldı şurda
Tok tutan öneriler
•Karnabaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan, sizi uzun süre tok tutar.
•Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bol bol dereotu serpin. Kalorisi yok denilecek kadar az olan bu sebze oldukça tok tutucudur.
•250 gr mor eriği biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve fruktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır.
•200 gr ananası incecik doğrayın ve süzgeçten geçirin. İçine 100 gr kefir ve taze nane ekleyin. Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur.
•Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın. Bir kuru erikte 8 kalori var.
•Bir demet maydanozu blendırdan geçirip sebze suyuyla karıştırın. Bir iki damla acı biber sosu ekleyin ve için. Bu içecek yağ yakımını kolaylaştırır.
•Kırmızı elmayı ince dilimler halinde kesip 1 çay kaşığı kıyılmış ceviz ve yarım çay kaşığı yonca balıyla karıştırın. Bu karışım hem doyurucudur hem de bağırsakları çalıştırır.
•Kahvaltıda armudu rendeleyin ve yulafa katın. Bu karışıma biraz da yoğurt ekleyin. Armudun içeriğindeki fruktoz uzun süre açlık hissetmemenizi sağlar.
•Günü canlı geçirmek için kendinize yulaf ezmesi hazırlayıp içine kuru meyveler katın. Bu, karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayacaktır.
•Portakal ve 50 gr ıspanak yaprağından oluşan bir salata hazırlayın. Salatayı 50 gr yağsız yoğurt, bir tutam tuz ve karabiberden oluşan bir sosla tatlandırın.
"Fazla kilolarından hızlı bir şekilde kurtulmak isteyenlerin bol bol yoğurt tüketmesi gerekmektedir. ABD’de yapılan bir deney gösteriyor ki düşük kalori rejimine yoğurt ekleyenler diğer rejim yapanlara göre %22 oranında daha kolay kilo verme potansiyeline sahip oluyorlar. Ayrıca düşük kalorili diyet programında yoğurt olan kişilerin %81 oranında karın bölgesinde incelme sağladığı gözlemlenmiştir."
16.03.2012
gelelim bugüneeee
sabah kahvaltı öncesi sporumu yaptım, onu yazmıştım 35 dk
kahvaltı: 2ymk kaşığı menemen, 1dilim sucuk, peynir,3 zeytin, 1 kaşık reçel,1 kaşık bal, 1 kaşık pekmez, bol roka
ara: çeyrek muz
öğlen: heh işte burda kaçırdım :26: aslında kaçmış sayılmaz, eski ben olsaydım ohoooo tabağımı bitirir tekrar yerdim, bugün çok iradeliydim, çok gurur duydum kendimle =))yediklerim rejime ters düşse de olsun nefsime hakim olduğumu gördüm ben
2 fırında sigara böreği, 1er ymk kşğı yeşilmercimekli salata ile patates salata,3 kurabiye, 1 küçük dilim az kremalı pasta
çok yol yürüdüm, bütün gün sokaklardaydım , ona sayalım
ara: 1 muz
akşam: yarım palamut,2 dolma, 1 dilim ekmek
suyumu da içtim, artık yatmaca,
sabah spora hanımlaaarrrrr
öpüyorum sizi iyi geceleeerrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?