Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

canişkoolarım ben geldim ama hemen çıkmam lazım 1 de otobüsüm var. yarın akşam istanbuldan topluca bol bol mesajlar atacağımmm :) menülerimi de, olanları da yazacağım kendinize iyi bakın :) öptümm kocamaannn :d annem yola gitcez diye börek ve yaprak sarma yaptıı off off :/ bi de neredeyse 24 saatlik yol otur otur patlayacağımmmmmmmmmm

Son düzenleyen: Moderatör:

iyi yolculuklar canım , bol bol uyursan hem sıkılmazsın hemde az yersin öpuyorum

canım gayet güzel bi menü bence eger faifte yapıldıysa problem yok

tabiki ye bende onu diyorum zaten hiç bişi yememişsin hasta olucaksın şekerim hem allah korusun allah ailene sevenine bağışlasın seni...

kahvaltı
2dilim peynir,yarım dilim ekmek,çay

öğle
2kaşık patlıcan-patates tava,1yeşil biber

akşam
2kaşık patlıcan-patates tava,bi kase yoğurt

ara
1küçük kase çekirdek

canım hem öğlen hem akşam patates var ama menün hafif

ekmekleri sevmedim ama menünü ve sporunu beğendim

allah kaza bela vermesin hayırlı yolculklar

kızlar hepinize tünaydın şirkette yemek yapan ablanın cenazesi varmış iki gündür gelmiyor bende çaycı ablaya yardım ediyorum deli gibi koşturuyorum yemek pişerken kokusu doyurdu dünde bugunde.

menüceğizim
sabah
yarım yağlı sütte nesfit

öğlen
3kaşık orman kebabı 3kaşık pilav ve soğuk cacık

ara
sade soda

akşam 16:00 gibi
pasta getirttiler ama ben kestim kağıt gibi incecik bir dilim ve açık çay içtim

akşam çocuklar yüzünden spor yapamadım ama çocuklarla baya koşturdummmm...

incecik kağıt gibi bi dilim bile kaç kalori bilionmu?????? yok yok şaka canım arada öyle kaçamaklar olacak tabi ama dikkat etmeliyiz herzaman benim ekmeklerimin nesini beğenmedin

uzun zaman oldu canım ya hatta hiç görmedim senden daha önce böyle bir menü gayet güzel

Benim çok güzel menülerimde vardı aslında ama sana denk gelemedi:) İnşallah bundan sonra görürsün canım,yemeye çalışıyorum vallahi:)

Eki Görüntüle 457070
gecen face de paylaşmıstım sen bu resmi paylaşınca aklıma geldi
Yağlar böyle erise keşke harbiden,herkesi kırardım herhalde

Tatlım bence sende ekmek sıkıntısı var,ekmek yerine ceviz denesene bi. Canan karatay'ın diyetinde ekmek kesinlikle yok onun yerine heryerde ceviz kullanın diyor. Özellikle kahvaltıda gayette güzel yerini tutuyor canım bi dene bence.
Ara öğünde ekmeğe bişeler sürüp yiyeceğine 2 ceviz atıverirsin:)

Aman sıkıntıdan yeme yolda,ben yolculukta atıştırmayı çok severim. Bi yere giderken hemen toplarım jelibon,şeker,cips vs...özledim be onlarıda

Bravo canım kahvaltı olayını tatlıya bağladın sonunda

hiç sorma sonunda çok şükür bencde bravo

incecik kağıt gibi bi dilim bile kaç kalori bilionmu?????? yok yok şaka canım arada öyle kaçamaklar olacak tabi ama dikkat etmeliyiz herzaman benim ekmeklerimin nesini beğenmedin

akşam yemedim işte onu yedim diye ekmek işte yani bildiğin zararlı şey en azından kepekli yada tam buğday olsaymış dimi şekerim

Yoğurt

Kalsiyum olmadan metabolizmamız sadece sınırlı bir şekilde çalışmasını sürdürüyor. Bu yüzden iyi bir beslenme düzenine dikkat etmek sağlıklı ve kusursuz bir vücuda sahip olmakla aynı anlama geliyor. Az yağlı yoğurt içerdiği yoğun mineraller sayesinde vücudun yağ yakımını da belirli bir oranda yükseltiyor.

Greyfurt

Bu meyve içeriğindeki ikincil bitkisel maddeler ve C vitaminiyle gerçek bir form dostu olduğunu kanıtlıyor. Vücudun enerjisini artırırken açlık krizlerini önleyici etkisi bulunuyor.
(antidepresan,alerji vb ilaç kullananlarda çok yan etkisi olduğunu biliyorum,aklınızda bulunsun)

Hindiba

Hafif sarımsı bu sebze içinde kan damarlarına pozitif etkisi bulunan ve hazmı kolaylaştıran ‘intybin’ ya da ‘taraxin’ gibi çok özel keskin maddeler barındırıyor. Bu iki madde, vücuttaki asitlerin atılımında ve metabolizmanın düzenli çalışmasında önemli bir görev üstleniyor. Bu sayede tatlıya olan iştah azalıyor.

Kırmızı biber

İçindeki acı madde “capcaicin”, vücudun kan dolaşımını hızlandırarak ısısını artırmasına neden oluyor. Vücudun forma girmesine yardımcı olan bu etkiye de “termojenes” adı veriliyor. Vücut ısısı ne kadar artarsa yağ yakımı da o derece hızlanıyor.

Sirke

Araştırmacılar, sirkenin vücudun yağları parçalamasına yardımcı enzim üreten genleri harekete geçirdiğini söylüyorlar. Sütle ya da sodayla seyreltebileceğiniz yaklaşık bir yemek kaşığı sirkeyi her gün için.

Ayrıca sirkenin anemiden solunum hastalıklarına, nasırdan varislere kadar herşeye faydası vardır. Hatta baş ve boğaz ağrısını azaltır, ateş düşürür, göz ve diş iltihaplanmalarını iyileştirir; ve daha neler neler!

Keten tohumu

İçerdiği lignan sayesinde keten tohumu, menopoz sonrası kadınlarda daha az vücut yağı ve vücut kütle indeksi sağlıyor. Her gün kahvaltılık tahılınıza, yoğurdunuza ya da salata sosunuza bir yemek kaşığı keten tohumu ekleyebilirsiniz.

Elma, armut, dolmalık biber

Bu gıdaların içerdiği ve bitkisel gıdalarda bulunan doğal kimyasal olan flavonoidlerin yağ yakma etkisi bulunuyor. American Journal of Clinical Nutrition isimli dergide yayınlanan araştırmaya göre, çok flavonoid tüketen kadınların vücut kütle indeksleri önemli ölçüde düşüyor. Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde de flavonoidlerin kalori tüketimini artırdığı, vücuttaki yağ yakışını hızlandırdığı bulunmuştur.

Somon

Newcastle Üniversitesi'nde düzenlenen araştırmada, somon balığında bulunan omega-3 yağ asitlerinin yağ kütlesini azalttığı belirtildi. Diğer araştırmalar da, omega-3 yağ asitlerinin sizi tok tuttuğunu ve yağlı balık yedikten sonra 2 saat sonra daha tok hissettiğinizi gösteriyor. Haftada en az iki kez somon, uskumru, konserve ton balığı veya 'eğer bulabilirseniz' kuzey denizlerinde yaşayan Ringa balığı gibi diğer yağlı balıklardan tüketin.

Ceviz, badem

İçerdiği iyi yağlar, lif ve protein vücudun insülin direncini artırır, kilo vermeye yardımcı olur. Ceviz, en iyi omega-3 yağ asit kaynağından biridir. Badem ise kemik şekillenmesinde ekstra fayda sağlar.

Yumurta

Protein içeriği sayesinde yumurta, kilo vermenize yardımcı olur. Öncelikle vücudunuz proteinli yiyecekleri parçalamak için daha fazla enerji kullanıyor. Ayrıca protein kas kütlenizi tutmaya yardımcı oluyor, kaslarınız yağdan fazla kalori yakıyor. Sonuç olarak, protein sizi karbonhidratlardan daha fazla tok tutuyor.

Yeşil çay

İçerdiği katesin metabolizmayı ve karaciğerin yaktığı yağ oranını hızlandırıyor. Bunun etkisinden yararlanmak için günde 4-6 bardak yeşil çay için ve her hafta en az 3 saat egzersiz yapın.

Yulaf, arpa

Bunların sırrı ise liflerde yatıyor. American Journal of Clinical Nutrition isimli dergideki araştırmaya göre, akşam yemeğinde beyaz pirinç yerine büyük bir tabak lezzetli arpa ile göbeğinizdeki yağlardan kurtulabilirsiniz.

GÜNE KAHVALTIYLA BAŞLAMAK ÇOK ÖNEMLİ

Yağ yakımını sağlamak ve hızlandırmak için metabolizmanın en iyi çalıştığı sabah saatlerinde yeterli ve dengeli kahvaltı yapmamız şart. Kahvaltıyı atlamayın, poğaça, simit gibi kalitesi kötü besinlerle geçiştirmeyin. Az yağlı peynir, domates, salatalık ve gibi bol yeşillikle 1-2 dilim kepekli ekmekten oluşan kahvaltınızı ihmal etmeyin.

SOFRADA EN AZ 20 DAKİKA OTURUN

Çünkü şişmanlıkla yemek yeme hızının yakın ilişkisi var. Beynimizdeki doyma merkezinin uyarılması için yemeğe başladıktan sonra 20 dakika geçmesi gerekir. Aksine hızlı yemek yediğinizde beyninizdeki tokluk merkezi uyarılmadığı için mideniz dolmasına rağmen açlık hissiniz devam eder. Yemeklerinizi 20 dakikadan daha uzun sürede yerseniz doygunluk hissi oluşur.

BOL BOL YOĞURT YİYİN

Araştırmalara göre kalsiyumun yağ kaybını hızlandırıyor. Yüksek kalsiyum içeriğiyle beslenenlerin düşük kalsiyumla beslenenlere göre daha fazla kilo kaybettikleri ve çoğunluğunun yağ olduğu görülmüş. Beslenme planınızda yoğun kalsiyum içeriği bulunan yoğurda bol bol yer verin. Örneğin, öğle ve akşam yemeklerinde en az birer su bardağı (200 gram) yoğurt yerseniz, hem kemiklerinizi güçlendirebilir, hem de daha fazla yağ kaybedebilirsiniz.

GLİSEMİK İNDEKSİ DÜŞÜK BESİNLERİ TERCİH EDİN

Besinlerin kan şekerini yükseltme derecesine ‘glisemik indeks’ deniyor. Glisemik indeksi yüksek besinler kan şekerini hızlı yükseltir ve hızlı düşmesine neden olur. Bunun sonucunda da daha kısa sürede acıkır ve tatlı yeme ihtiyacı hissedersiniz. Bu besinler, kan şekeri düzensizliğine neden olarak insülin direncinin oluşmasına yol açar. Glisemik indeksi düşük besinlerse kan şekerinin daha yavaş yükselmesini ve düşmesini sağlayarak çabuk acıkma hissini ortadan kaldırır. Örneğin; beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği ve pirinç yerine bulgur tüketin.

POSALI BESİNLERE EVET

Posalı besinler tokluk hissiyle kilo kaybını, ideal ağırlığın korunmasını sağlar ve bağırsak çalışmasını düzenleyerek kabızlığı önler. Ayrıca yüksek kan yağlarının düşürülmesine katkıda bulunur, kan şekerini hızını düşürür ve insülin ihtiyacını azaltır. Böylece vücutta yağlanmayı engeller ve yağ yakımını hızlandırır. Sofranızda posadan zengin kuru baklagil, meyve, sebze, kepekli, çavdar, yulaf ekmeği ve bulgur gibi besinleri eksik etmeyin.

EN AZ 2 LİTRE SU İÇİN

Gün içinde 2-2.5 litre su tüketmeyi asla ihmal etmeyin. Çünkü su besinlerin sindirim, emilim ve hücrelere taşınmasına yardımcı oluyor. Besinlerin metabolizmaları sonucu oluşan maddeleri atmak üzere akciğer ve böbreklere götürmeye yarıyor. Ayrıca kalori vermeden midenizde doygunluk hissinin oluşmasına yardımcı oluyor.

YEŞİL ÇAYIN GÜCÜ

Son yıllardaki araştırmalarda, yeşil çayın içindeki kateşinlerin kilo vermeye olumlu etkileri olduğu ortaya konmuş. Gün içinde 2-4 kupa kadar şekersiz yeşil çay içebilirsiniz.

EGZERSİZ ŞART

Her gün düzenli olarak en az 30 dakika tempolu bir şekilde yürüyün, bisiklete binin veya yüzün. En az haftanın üç veya dört günü birer saatlik egzersiz yapmaya çalışın. Vücudunuzda yağların toplandığı bölgelere yönelik egzersizler yapın. Bunları haftanın en az üç günü düzenli uygulayın.

ALKOL MİKTARINI AŞMAYIN

Alkol çok yüksek miktarda kalori içeriyor. Öyle ki 1 gram alkol vücudumuza 7 kalorilik bir enerji sağlar ve fazlası çok hızlı bir şekilde yağ olarak depo edilir. Ayrıca alkol alındıktan beş dakika sonra hızla kana karışır. Bu da şişmanlığa neden olur. Eğer bırakamıyorsanız haftada 1 veya 2 kadeh şarabı aşmayın.

AŞIRI YAĞDAN KAÇININ

Yağ sanılanın aksine, vücudun biyolojik gereksinimleri için diyette almamız zorunlu en önemli besin maddelerinden biri. Ancak fazlası vücutta depolanıp şişmanlatır. Sağlıklı beslenmek için 1 kilo sebze yemeğine, 3-4 çorba kaşığı yağ katmanız yeterli.

Canan karatay tereyağı ve zeytinyağından başka yağı evinize sokmayın diyor kızlar:)

FAST FOOD’U ABARTMAYIN

Çünkü doymuş yağı çok; kalsiyum, A vitamini, C vitamini ve posası yetersizdir. Ayrıca yağ ve karbonhidrat oranlarının yüksekliği nedeniyle fazlası kilo aldırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…