Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

ŞEKER ENERJİ DEPOSU DEĞİL

Şeker ve şekerden yapılan besinler fazla tüketildiklerinde yağa dönüşür. Zayıflarken kas yerine yağ kaybetmek için şekerli besinleri ‘yasaklar’ listesine alın.

UYKUSUZ KALMAYIN

Yeterli uyumazsanız kilo almaya başlarsınız. Çünkü vücudumuzda iştah mekanizması üzerinde etkili ‘leptin’ ve ‘ghrelin’ adlı 2 hormon var. Leptin enerji fazlalığında iştahı azaltmak için salınırken, ghrelin de mide boş olduğunda açlık hissini tetikler. Az uyursanız leptin düzeyleri düşüp ghrelin seviyesi çok yükseldiği için iştahınız artar.

Dr. Mehmet Öz'den kilo vermek için 3 tüyo

1. Tükettiğinizden daha fazlasını yakın
Kalıcı şekilde kilo vermek için tek yol, aldığınızdan daha fazla miktarda kalori yakmaktır. Sıkı şok diyetleri bu amaca ulaşmakta başarısızdır. Çoğu kişi için, tavsiye ettiğimiz yöntem, baştan çıkarıcı o cazip yiyecekleri hayatınızdan çıkarmak ve daha sağlıklı yemek seçimlerini yerleştirmektir. Benim önerim, öğünlerinizi, özellikle de kahvaltı ve öğlen yemeklerini otomatikleştirmektir.

2. Sağlıklı alternatifler
Her gün yiyebileceğiniz besin değeri yüksek ve doyurucu opsiyonlar bulun. Örneğin kahvaltı için yumurta beyazı ve tam tahıllı tostlar veya öğle yemeği için yüksek proteinli ve düşük yağlı salatalar.

3. Egzersiz
Fiziksel aktivitenizi artırın. Eğer zaten düzenli egzersiz yapıyorsanız normal rutininize, yağ yakmaya yönelik kas egzersizleri için ekstra 10 dakika eklemeyi deneyin.

ellerine sağlık ne güzel şeyler paylaşmışsın kuzucum

hiç sorma sonunda çok şükür bencde bravo

akşam yemedim işte onu yedim diye ekmek işte yani bildiğin zararlı şey en azından kepekli yada tam buğday olsaymış dimi şekerim
Maşallah canım böyle devam et,istediğin kiloya ulaşsan bile alışkanlık haline getir bence

ellerine sağlık ne güzel şeyler paylaşmışsın kuzucum

Bazen bildiğimiz şeyleri unutuyoruz,eminim hepsini daha önce defalarca okumuşsunuzdur ama uygulamayıp unutur-unutup uygulamayız:)
sık sık gözümüze sokmalı bunları:))

çok haklısın canım ,,ellerine sağlık,hatrlattıgın için çok sağol

kızlar ben menülerimde hep ekmek yazıyorum ama o tam tahıllı , karışık tahıllı yada çavdar oluyor gnelde ama ben direk ekmek yazıyorum ,,,günde maksimum 2,5 ekmek yiyorum

hayatım ben ekmek yemeyince sağlık problemi yaşıyorum ,,ekmeğide ya cavdar yada tam tahıllı olanından yiyorum bilmiyorum beyaz ekmeğe göre bunlar iyi bence,,

rejime başladığım ilk 4 gün ekmek yemedim hiç ama cok büyük sıkıntısını yasadım ,,

hayatım ben ekmek yemeyince sağlık problemi yaşıyorum ,,ekmeğide ya cavdar yada tam tahıllı olanından yiyorum bilmiyorum beyaz ekmeğe göre bunlar iyi bence,,

rejime başladığım ilk 4 gün ekmek yemedim hiç ama cok büyük sıkıntısını yasadım ,,

kızlar ben menülerimde hep ekmek yazıyorum ama o tam tahıllı , karışık tahıllı yada çavdar oluyor gnelde ama ben direk ekmek yazıyorum ,,,günde maksimum 2,5 ekmek yiyorum

bnde onu diyorum canım benim beyaz ekmektense bu ekmekler çok daha mantıklı eğer yememek sana zarar veriyosa ölçü kaçırmadan ye ama sen ekmek diyince normal ekmek anladım ben üzüldüm sen öle diyince kuşum benm... ama yinede kaçırma tam buğdaylı ekmek daha sağlıklı gerçi artık tam beyaz un ekmek satılmıycak kepekli olcak ama siz dikkat edin yediğiniz ekmeğe güvendiğiniz yerden alın olur mu?

başta hep çavdar yazıyordum da sonra ekmek yazmaya başladım,,canım benm ben kendme öyle kötütük yaparmıyım hiç asla yapmam uyarmanada ayrıca cok sevindim tesekkurler canım benm

slm kızlar bugün ki menüm ;

sabah :yarım bardak jacobs , 2 tane salatalık

öğle : 1 tabak ıspanak yemeği , yarım kase yoğurt , 1 tane cavdar

ara : 10 tane balık kraker , 1 bardak limonata şekersiz

akşam : 3 tane közlenmiş biber , 1 tane közlenmiş soğan , yarım tabak ıspanak , 2 kaşık yoğurt , 2 dilim tam tahıllı ekmek

sabah 1 saat 25 dk yürüdüm ve tam 100 mekik çektim ,,süper gecti bugünn

toplam:857.65 kalori

kızlar bu arada yarından itibaren pc hafta sonuna kadar eşimde , gündüzleri giremicem nete ,, akşamları yazabildiğim kadar yazarım ,, menülerinize yorumlarımı akşam yapabilrim ancak

Ye tabi canım ye,önemli olan sağlığın tabi. Ama dilimleri çok kaçırma bari:) Öğünlerine cevizide ekle bak bi nasıl ekmeğin yeri azalacak:) ne kadar aztüksetsen kar sonuçta değil mi:)

Menü çok güzel canım,özellikle akşam harika

kızlar bu arada yarından itibaren pc hafta sonuna kadar eşimde , gündüzleri giremicem nete ,, akşamları yazabildiğim kadar yazarım ,, menülerinize yorumlarımı akşam yapabilrim ancak

Sorun değil canım,akşamları telafi edersen hiç irtibatımız kopmamış olur. Zaten kimi gündüz kimi akşam kimi haftasonu girmekte sorun yaşıyor,önemli olan ilk fırsatta telafi etmek.

Ya kızlar 10 gün sonra çoooooook önemli bir düğün olacak,ben o düğüne eski halimle gitmek için o zamana kadar yememeye bile razıyımda imkansız:)))
Ay ne kadar olursa artık ne yapayım,callanetics programını bundan sonra günde bir değil sabah akşam yapmaya karar verdim:)
Kendi topiğinden bi araştırayım bakayım günde bi defa mı yapılması gerekiyor bilmiyorum.
Ay çok heyecanlandım ben yaaa

kahvaltı
domates,salatalık,2dilim beyaz peynir,6 zeytin,1dilim ekmek

ara
şekersiz türk kahvesi

öğle
4kayısı,3erik,1şeftali

ara
yeşil çay

akşam
3kaşık taze fasülye,1kase yoğurt

toplam655 kalori

en fazla yeşil çay içerim bu saatten sonra

Kızlar ben sporumu yazmayı unutuyorum hep,annemler hergün yürüyoruz 1,5-2saat. Ve ben hergün 1saatlik callanetics yapıyorum,onun üstüne platesin basen bacak hareketlerini yapıyorum. Eğer yazmıyorsam bunu yaptım bilin:)

canım valla menünü çok begendim ,, hep böyle görürüz inşallah ,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…