Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Süpersin canım,benimde oynayasım var ama kolumu kaldırmayı bilmem:) Bide iri olunca arada saklanamıyorum hep oturur izlerim:)

slm kizlar bu gün yediklerim:sabah 1 fincan sekersiz ve sütsüüz kahve. ögle: 1 sosis 1 dilim siyah ekmek 1 domates 1 kase yogurt. aksamada daha karar vermedim ama büyük ihtimal ya tavuk yada taze fasülye olur.

Kızlar suna dumankayanın selülit formülü var,aspirin susam yağı ve limonla hazırlanıyor.
Benim bacağımda dalgalanmalar var ve beni deli ediyor,aldım malzemeleri bide yosun sabunu aldım:)
Bu formülü sürüp spor yapıp sonrada kabak lifive yosun sabunuyla masaj yapacam:)
Ah keşke düzelse keşkeeee

Light süt ve süt ürünleri
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki günde 1000-1300mg kalsiyum tüketimi kilo kaybını 2 kat daha fazla artırmaktadır. Kalsiyumun yağ hücrelerini hacmen azaltıcı etkisi olduğu araştırmalarca desteklenmektedir. Light yoğurt, süt ve peynirleri tercih edin.

Narenciye ve ahududu, böğürtlen
Bu meyveler özellikle C vitamininden ve flavonlardan zengindirler. Flavonlar ise metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandırmaktadır. Özellikle spor öncesi tüketilen C vitamininden zengin meyveler yağ yakımını %30 artırmaktadır.

Yeşil çay
En fazla yeşil çayda bulunan kateşin adlı antioksidan maddenin kilo kaybını hızlandırdığı ve özellikle karın bölgesindeki yağlanmayı azalttığı, metabolizmayı hızlandırdığı araştırmalarca desteklenmekte. Günde 2-3 fincan yeşil çayı mümkünse limonlu içmeye çalışın.

Tarçın
Günde tüketilen yarım çay kaşığı kadar tarçının en başta şekeri dengelediği artık bilinmekte, bunun yanı sıra tarçın tükettiğiniz yiyeceklerin yağa dönüşümünü de azaltmaktadır. Tarçını tek başına tüketmek biraz zor olabilir, günlük tüketmeniz gereken süt veya yoğurt içerisine katarak daha rahat tüketebilirsiniz.

Acı biber
Acı biber içerisinde bulunan kapsaisin adlı madde metabolizmayı %23 hızlandırmaktadır. Günlük aynı kaloriyi alıp ama yemeklerine acı biber ilave edenlerin etmeyenlere göre daha hızlı kilo verdiği yapılan araştırmalarca da desteklenmekte.

Zencefil ve sarımsak
Zencefil ve sarımsak vücutta vazodilatör olarak etki gösterir yani damarları genişletip vücut ısısını artırmaktadır. Böylelikle metabolizmayı da %20 civarında hızlandırabilmektedir.

Ödemi engellemek için ;

• Yeterli miktarda su tüketin. (35 ml/kg/gün)
• Sodyum alımını azaltın. Yüksek sodyum sıvı tutumunu artırır.
• Tükettiğiniz besinlere dikkat edin. Karahindiba (dandelion), kabuklu armut, maydanoz, salatalık, elma, üzüm, kabak, portakal, tam tahıl ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, tarçın ve karanfille yapılmış çay, kiraz sapı, mısır püskülü, avokado yaprağından hazırlanmış karışım vücuttan ödemi atmaya yardımcıyken, salamura ve turşu gibi tuzlu yiyecekler, alkol, kola, kafein, çikolata, şeker, soya sosu gibi besinler, aşırı protein ve süt ürünleri tüketimi, meyankökü içeren besinler vücutta ödemi artıran besinlerdir.
• Sağlıklı kilo diliminde yer alın. Fazla kilo damarlar üzerinde ekstra basınç oluşmasına ve dolaşımın yavaşlamasına ve sonuçta vücuttaki sıvı dengesinin bozulmasına neden olur.
• Egzersiz yapın. Düzenli fiziksel aktivite dolaşım sistemi için uyarıcıdır ve sıvı dengesini düzenlemeye yardımcıdır.
• Masaj yaptırın. Masaj vücudun ödeminin çözülmesine yardım eder.

Dyt. Rabia Yurdagül

Yoğurt Soslu Armut
Hazırlama Süresi : 20 dk
Bu tatlıyı armuttan daha az kalorili olan şeftali ile de hazırlayıp 1 top meyveli dondurma ile servis yapabilirsiniz. 1 orta boy (100 gr) şeftali 7 kalori, 1 top meyveli dondurma yaklaşık 60 kalori içeriyor. 1 orta boy armudun kalorisi ise 41.

İçindekiler

1 armut
125 gr süzme yoğurt
1 çay kaşığı bal
1 tatlı kaşığı iri çekilmiş fındık
1 çay kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı
1 tutam tarçın
1 tutam safran
1 kahve fincanı su

Hazırlanışı

Armudu soyup, boyuna ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. İnce ince dilimleyip küçük bir tavaya alın.
Safranı suda eritip armutlara ekleyin. Tarçın serpip armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yoğurdu bir kapta balla karıştırıp servis kasesine alın.
Armut dilimlerini yoğurdun üzerine yerleştirin. Pişme suyundan 2-3 kaşık üzerine gezdirin.
Çekilmiş fındık ve antep fıstığı serpiştirip servis yapın.

DR. MEHMET ÖZ

''Eğer kilo kaybetmek isteniyorsa ilk yapılacak iş, sabah kalkar kalkmaz hareket etmek. Bu hareket, çok basit esneme hareketleri bile olabilir. Böylece kalori yakımı hızlandırılır. Sabah kahvaltısı yapmayanlar, hiçbir zaman uzun süreli ve etkili kilo veremezler. Sabahları az da olsa yenmeli. Bu, yulaf ezmesi olabilir. Yoğurdun içine bal döküp yiyebilirsiniz. Yumurta çok güzel, çünkü protein miktarı çok yüksektir. Bunlardan birini seçip her sabah yiyin.''

İşte zayıflamaya çalışırken dikkat etmemiz gereken yanlışlar:

- Beyaz ekmek yemek
- Yiyeceklerin kalorilerine bakmamak
- Çok fazla meyve suyu içmek
- Yoğurt tüketmemek
- Dergi ve kitaplardan yemek tarifleri okumak
- İşte masa başında yemek yemek
- Yeterince uyumamak
- Büyük tabakta yemek
- TV önünde yemek
- Müziksiz spor yapmak
- Kapalı alanda spor yapmak
- Yemeği yeterince çiğnemeden yutmak
- Yanlış renk tabakta yemek. Yemek ve tabak kontrast olmalı. ( Domatesli makarnaya yeşil tabak)
- Uzmana danışmadan diyet yapmak
- Her diyeti uygulamak
- 'Teşekkürler yemek istemiyorum' diyememek
- Her gün tartışmak
- Aynaya bakmamak
- Assosyal olmak
- Stresli olmak
- Açken alışveriş yapmak
- Eve çeşit çeşit yemek almak
- Boşanmak ya da evlenmek
- Yemek yerken pop dinlemek
- Sadece yoga yapmak
- Spordan hemen sonra yemek
- Yaşa göre yanlış spor yapmak
- Gereğinden fazla meyve tüketmek
- Sınırsız bitki çayı tüketmek

Ooh çok güzel :) biz şey yapıyoruz elmayı Firinliyoruz öyle başka birşey eklemeden yiyoruz :)

Sanıyorum bu gece yola çıkıyoruz kızlar ama sonraki haftalar sıkıntı olabilir çünkü yarın yine yolcuğum

anlaşıldı zayıflamadan evlenmek yok hemen zayıflamalıyım

Sanki özellikle yapın deniyor gibi çoğunuz yapıyoruz bunların:))

Cumadan itibaren mesaj sayıları

Zeynepece 18 (ama tatilde:)

tfynell 37

estentenen 34

galanthus 30

kuzu 68

derya1 0

guard. 0

sener 1

burcezgi 36

deneme sürecindeki üyelerimiz aramıza sonradan katıldıkları için bi haftadan daha süre paylaşım yaptılar,yinede artırabilirsiniz kızlar:) günde 5 paylaşım zorunlu
gizem 16
pegasus 11

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…