Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

anladim cnm.az kalmis iddayi kazanmana umarim hedef kilona bi an önce ulasirsin

ben pazar günü havuza fln gidicem onun için baya efor harcarım artık... keşke 1 kilo verebilseydik çok çok çok güzel olurdu aslında. o zaman bu hafta daha disiplinli olalım olmaz mı bence yada ben kendi adıma söyliyim...

bak işte 2. olmuşum bu seferde hahahahaa tabikide önemli olan burada olup birlik olmak ben takılıyorum sadece

ama senin böyle bişi yapmana sebep kendisi yani onun hatasını fark etmen için yaptın bence haksız yine ama bu şekilde bişi demek bana düşmez kafan karışsın istemem ama yaptığın şey demek sınamak değil onun yaptğını yaparak senin ne hissettiğini anlamasını sağlamak sen üzülme yüzün hep gülsün karşılıklı birbirinize ne istediğini söyleyebilmeniz çok güzel

kizlar ayip olmazsa bisey soracam yaslariniz kac acaba??

bende 22 yaşındayım

off eridim resmen kızlar nasıl terledim 50 dakikadır leslie yapıyorum 3,5 millik 12 bardak su içtim bugun 2 bucuk litreye yakın oluyor

bravo dün bende abarttım suyu iyice bide telefonuma bi program yükledim bana su içmemi hatırlatıyor yanımda hep var zaten ama işte bazen unutuyorum bende dün3,5 litre su içtim patlıycaktım işin kötüsü tartıda fazla çıkıyo bide lavaboya git gel öle yani

canım sıkma sen canını ama senin yararına olmuş takılma onu düşünüp düşünüp hasta olursun gerçi sana diyorum ama ben napcaksam bu hafta tatilde

yediklerimi yazsam ferman olurdu herhalde neyse ya susuyorum artık kendimden de utanıyorum....

sabah
peynirli domatesli sıfır yağsız gözleme

öğlen
mercimek çorba,2kabak dolma,1kase yoğurt

ara
3 kayısı ,3 kırmızı erik

akşam
şehriye çorba ,2 kaşık pilav,1kaşık fasulye, yoğurtlu semiz otu salatası

spor yapamadım ama 3,5 ltreye yakın belki fazla su içtim dün su konusunda rekor kırdım ya

tatlım ben bu konularda daha sert hatta yıkıcı olurdumhala da olurum sen az bile demişsin bence ,,ben böyle şeylere hiç hiç gelemem bu haksızlık değil düpedüz saygısızlık ,,bana fikrimi soruyosun ama ben hiç söyleme taraftarı değilim çünkü ben yorum yaparsam muhtemelen ayrılmanı falan isterim soğuturum ,,,kişilik meselesi çok gerçekçiyimdir ,,böyle şeylerde avutmayı değil gereken neyse onun yapılmasını söylemeyi tercih ederim ,,erkeğe taviz verilmeyecek asla baş tacı edilmeyecek,,

kızlar biraz önce haberlerde okudum ingilterede bir kız 1 saatte 5 litreden fazla sıu içmiş beyinde şişme olmuş ve hyatını kaybetmiş lütfen içtiğiniz suları ara ara alın olur mu kendinize dikkat edin...

canım sabah 6:00 da kalkmıştım kızım uyanmıstı eşimde bişiler alıp geliyim dedi ,,poğaça falan öyle yedim valla çok erken yedim yani

canım sabah 6:00 da kalkmıştım kızım uyanmıstı eşimde bişiler alıp geliyim dedi ,,poğaça falan öyle yedim valla çok erken yedim yani

bende sabah 8,30 gibi yiyordum ama yine sıkıntı oluyor işte canım benim gerçi ben 2 - 3 hafta hep böyle yaptım...

yok yok çok dikkat edicem artık , günlerim azalıyor , memlekete gidicem ve gidene kadar 60 olmak istiyorum ,, 2 gündür deli ,gibi spor yapıyorum , dün 1 saat koştum 130 da mekik çektim bugün gene 50 dakika koştum , 80 mekik çektim , , ceviz işine girdim ekmeği azalttım ama cevizinde 1 tanesi 27 kaloriymiş neredeyse ekmekle aynı yani

bazlama açma börek çörek bittibitti bitti

bu arada kızlar maşallah ne çok mesajlaşmışsınız takip edemedim valla

arkadaşlar bu arada ramazan da ne yapacağız , yani bütün gün oruç ne diyet kalır ne su ne de spor ,,,nasıl dikkat edicez ,, :44:

Ramazanda sporu bırakmayın
Oruç tutanların genelde spordan uzaklaştığı ramazan ayında, bazı kurallara uyarak spor yapmak mümkün.

BURSA - Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Gür, ramazanda hangi spor dalıyla uğraşılırsa uğraşılsın, ciddi mineral ve su kayıplarının yaşanacağına dikkati çekti, bunun da vücudun zayıf düşmesine neden olacağını ifade etti.

Gür, özellikle oruç tutanların, spor için serin saatleri tercih etmeleri gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

''Sabah saatleri serin olur ama sıvı ve mineral kaybının yanında yorgunluk ve bitkinlik hali nedeniyle günün geri kalanı zor geçer. Buna göre iftar saatinden bir, bir buçuk saat önceden başlayıp, iftardan sonraki zamana, uygun zaman diyebiliriz.''

'Sağlıklı yaşam için en kolay ve ideal spor olan yürüyüşe, her gün başlangıçta 20-30, alıştıktan sonra ise 40-60 dakika ayrılmasını tavsiye ediyoruz. Egzersiz zamanı, iftar saatine göre ayarlanabilir. Böylelikle sporun ardından su içilip, yemek yenebileceği için aç karına egzersiz yapmanın olumsuz etkilerine en az şekilde maruz kalırız.''

Uzun açlığın ardından birden yüklenmemek açısından, iftarda bir-iki bardak su içerek, vücudun sıvı ihtiyacının giderilebileceğini ve tokluk hissinin yaratılabileceğini anlatan Gür, iftarda, aşırı yağlı, mideyi zorlayacak yemeklerden uzak durulması tavsiyesinde bulundu.

allah kolaylık versin ne diyim ya ben allah yardım etsin inş. bende tutarım

ben bu sene çok zorlanıcam hem emziriyorum oruç çok zorlayacak ,hemde mutfağa annem gireceği için aşırı kalorili yemekler yapılacak ,, offffffffffffffffffffi,,,birde sahur var tabi gecenin 4 dünde yiyip yatıcaz nolcak bilmiorum((

'Sindirimi kolay besinler yedikten bir-bir buçuk saat sonra spor yapılabilir. Tavsiyemiz, sporun ardından da tekrar hafif şeyler yenmesi. Öğünlerin bölünmesi, hem spor yaparken olası olumsuzlukların önüne geçer hem de sahuru da düşünürsek metabolizma ve sindirim sistemi açısından daha ideal.''

Ramazan'da nelere dikkat etmelisiniz?
Ramazan ayında, oruç tutan kişilerin mide ve sindirim sistemi farklı çalışmaya başlar, bu nedenle yemek yerken birçok şeye dikkat etmek gerekir.

* Yaklaşık 12 saat dinlenmeye çekilen mideye aniden yüklenmek, sindirim sorunlarına neden olabilir. Orucu hafif yiyeceklerle açın.

* Ramazan ayı süresince yapılan başlıca beslenme hatalarından biri de az meyve yemektir. Günde en az 2 porsiyon meyveyi çiğ ya da komposto olarak tüketin.

* Ramazan ayında kişinin tatlı ihtiyacı artabilir. Bu gereksinim kalorisi azaltılmış tatlılarla giderilmeli. Yağlı ve ağdalı tatlılar yerine hoşaf, komposto veya sütlü tatlılar yiyin.

* İftar sırasında yemekle birlikte çay ve kahve içmek yemeklerden alınan vitaminleri öldüreceğinden bu içecekleri yemekten bir süre sonra içmenizde yarar var.

* Ramazan'da kilo vermek istiyorsanız günlük almanız gereken kaloriyi iftar ve sahur öğünlerine paylaştırın. Sebze ve meyve gibi düşük kalorili besinlere ağırlık verin. Hareketsiz kalmayın. İftardan sonra mutlaka yürüyüş yapın.

* Mutlaka sahura kalkın. Bu şekilde hem aç kaldığınız süre azalır hem de metabolizmanız daha az yavaşlar.

* Kolesterolünüz yüksekse ve oruç tutuyorsanız kırmızı et ve tereyağı tüketimini sınırlamanız, haftada en az 1-2 kez balık ve kuru baklagil yemeniz gerekiyor.

* Oruç tutarken vücut uzun süre susuz kalacağı için, iftar ve sahur arasında bol su içmeye özen gösterin.

* Su içmek bağırsak ve böbreklerin çalışmasını hızlandırır. Ancak yemek esnasında su içmek, sindirim sistemini bozabilir.

* Ramazan'da sigara tiryakilerinin çoğu, iftar yemeğine başlamadan hemen bir sigara içer. Aç karnına içilen sigaranın zararları çok daha fazla olduğu için, yemekten önce sigara içmeyin.

Türk Kalp Vakfı Beslenme ve diyet Uzmanı Dr. Sumru Özbay'ın Ramazan özel diyeti

Sahur önerileri
* 3 kibrit kutusu kadar peynir, 5-6 zeytin, bol salata, 4 dilim ekmek, bol salata. Veya:
* 1 kibrit kutusu kadar peynir, 1 yumurta, 5-6 zeytin, söğüş salata, 4 dilim ekmek.
Veya:
* 7-8 çorba kaşığı makarna, 1 porsiyon beyaz veya kırmızı et, komposto. Veya:
* 3 yumurtalı menemen, 4 dilim ekmek, çay ya da kahve.

İftar önerileri
* 1 kâse çorba, 1 porsiyon et (tavuk ya da balık), 1 porsiyon sebze yemeği, yarım su bardağı yoğurt, salata, 2-3 dilim ekmek.
Veya:
* 1 kâse çorba, 1 porsiyon et, 1 porsiyon sebze yemeği, salata, yarım su bardağı yoğurt, 5-6 çorba kaşığı pilav veya makarna, 1 kâse komposto.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…