Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Gitsin canım gitsin. İstemiyoruz o yağları. :)
Canım ben de kilo alıncaya kadar mekik çekerken falan çok rahat olurdum. Sıkıntı olmadan 90 tane falan çekerdim. Belki yaşımın da etkisi vardır o günlerde. Ya da abimin verdiği gazın etkisi. :) Ama ben çok ani kilo aldım (liseye denk geliyor kilo alışım). Karın bölgesinde aslında her bölgede fazla yağlanma oldu. Aslında karın bölgesi düpedüz göbekli oldu. Ama korkum o değil de sırtımdakileri nasıl eriteceğim ki acaba? Dar birşey giyince falan hareket ederken çok belli oluyor. jarse tarzı şeyler giymiyorum onun için.

çok yorgunsun bence bu da senin psikolojini etkilemiş , biraz kendine zaman ayırmayı yalnız kalmayı dene canım , eminim herşey yoluna girecek , sıkma canını ,, bugünü sayma ,,sporuna ,ruhuna ,yemeğine dikkat et canım bu 3ü çok önemli ,,

canım bende bir anda aldım bu kiloları ,, tam düğün arifesinde hemde 58 kiloyken , bir anda 78 e kadar çıktım ,,gelinliği iğrenç bi şekilde giydim ,, çok feci hastalandım kortizon kullanmak zorunda kaldım hemde dozu arttırılmış bi şekilde 1 ay kullandım ,, mahvoldum resmen ,, evlendikten sonra hep 74 tüm ve hamile kaldım doğum yaptım hiç kilo almadım hep 74 kaldım,,geceleri eşimle çıkar tantuni , döner yerdik ,, evde bazlama kızartırdım gece 3 te falan onu yerdik aklına ne gelirse yerdim ama hiç kilo almazdım yani öylede bi bünyeye sahibim çok şükür ,, kısacası giyemediklerim ve etrafımda zayıflamaya çalışanları (kuzenim ve ablam) görerek zayıflamaya karar verdim ,,onlara da gerek yok aslında aynaya baksak yeter hırslı olmamız için ,,kendimi bildim bileli üstüm geniş göbeğim var ama artık değişme zamanı geldi ,, arada kaçamaklarımız olsa da sporla telafi etmeliyiz ,,kendini bırakma sakın başaramayacağımız hiçbirşey yok bence

Haklısın canım. Hedefimize ulaşacağız. Elimizden geleni yapalım. :)

tskrlr destegin icin.valla sapittim tabi sadece haftasonu 1 gün olmak sartiyle.yedigini yakamayada bakacagim cnm

kizlar hamlamisim ve basen kismim cok aciyo merdiven cikamiyorum oturuken zorlaniyorum ve spor yapamiyorum nasil gecer hamlama yardim edermisiniz

slm fıstıklar :)))
ben geldim sonunda.geçmişimde 28 sayfa olmuş.bugünlük okadar vaktim olmayabilir ama yarın sabahtan itibaren geçmişe dönecem.
23 saatlik trabzon hatay yolundan sonra hazırlanıp arkadaşımın nişanına giecem.
kilo durumumu hiç bilmiyorum.
dün leke geldi sanırım hasta oldum dedim ondan şiştim diodum ama bugün hiç bişey yok.bebişte olabilir.dı dıd ıd dıdı cok korkuyorum her ay cok ktü bu durum yaaa.

merhaba kızlar,
gidişatınız iyi maşallah.
3.lük almışsınız tebrik ederim.
şulemmmm hoşgeldin nerelerdesin.kilo durumun nasıl?ne zaaman aramıza döneceksin?
gayet güzel bi menü gizem dışarıda olmana rağmen az kaçamaklı süper:)
bugün olmamış ama eminim sen yarın telafi edersin bebişim.
bence de hayatım ,,bırakma kendini,,,senin aslında kendini tutmanla ilgili bi problemin yok sadece biraz daha az gezsen daha az yiyecen
sorma ya hiç oturamıyom evde bi gün orda bi gün burda.gezme diyeti yapmam lazım.hele şimdi antakyadada ne güzel yapılır. akşamada emekli nişan bakalım ne kaçıraca.ama en azından tatlı ve pilav yemiycem.ama oruk yerim:)))

bebeğim kola normalde zararlı ama light olanı ve zero 0 kalori nerdeyse.tatlı ihtiyacını gidermeye ii.

canm benm yeme düzenin böleyse yapacak bişi yok.sonucta bi süre böle yaşıycaksın.yediklerini değiştirsende bi süre sonra bu düzene dönnce kat kat geri alırsın.en iisi kalori hesabı bencede.ama sağlıklı şeyler deil yediklerin bunuda bliyosundru?
estentenen, canım haklısın ama bizimkiler kahvaltıdan eksik etmezler haliyle bende dayanamayıp yiyorum ve mc donaldsta part time çalşıyorum orada da küçük boyunu yiyorum böyle kilo vermek zorundayım

son cümleni okuduktan sonra şok şok şok

En azındna tartıya kadar telafi etme şanımız var canım,haftasonu kaçamağı :))

tskrlr kuzu ama cizelge yazan yere yapistiriyordum bende kabul etmiyo anlamadim bendemi sorun var yanlismi kopyaliyorum bilemedim.cok ugrastim olmadi.
Canım bende aynı yerde sorun yaşıyordum, link http ile başlayıp png ile bitecek,baştaki ve sondaki fazlalıkları sil olur mu?

Güzel menü canım

cicişler sevgilim istanbula gelecek benim içinn :) yaklaşık 10 gün sonra burada olacak o gelmeden ne kadar zayıflasam kardır eheh değişimi rahatlıkla farketsin istiyorum
Şu 10gün boyunca yine süper azimli galanthus'u görecez demek

Ay canım ne kadar doğru söylüyorsun,erkeklerle konuşarak hiçbişey halledilmez gerçekten

hiç utanmadın mı bunları yerkenhadi yedin diyelim ya yazarken utanmadınmı??? şaka bi yana hakkaten fena bbir gün olmuş canım yorum yok
Sabah hiç alternatif yoktu bi cips yedim:) öğlende iskenderin aslında ekmeklerini mümkün olduğunca az yedim ve bi porsiyonuda bitiremedim ama yinede bozuk bi düzen işte

Maşallah canım,kendini beğenmen ne güzel.Aynaya bakıpta mutlu olmayı özledim :)) darısı başımıza

Kız fıstık,sen cuma sabah buraya geldinde neden kilo bildirmeden gittin bakim :)

kizlar hamlamisim ve basen kismim cok aciyo merdiven cikamiyorum oturuken zorlaniyorum ve spor yapamiyorum nasil gecer hamlama yardim edermisiniz
Spor yap canım geçer,hamlamanın üstüne git hemen. Ağrıyor diye ara verdikçe ağrımaya devam eder,düzenli spor yap hemen geçer gider.

Hoşgeldin zeynebim Tatil nasıl gidiyor,özledik seni

Doğumda alınan kilolar, dengeli ve sağlıklı beslenme programı ve bebeğin düzenli emzirilmesiyle verilebiliyor. Gebelik öncesi vücut ağırlığına dönebilmenin en az 6 ayı bulabileceğini belirten uzmanlar, annenin gebelik döneminde önerilenden fazla kilo alması halinde her ay 2 kilo kaybetmesinin normal olduğunu ifade ediyor.

Uzman Diyetisyen Mehtap Ersin Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emzirme döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin anne sütünün besin değerini ve süt miktarını arttırdığını, annenin vitamin, mineral ve besin elementleri depolarına zarar vermeden sağlıklı beslenmesini sağladığını söyledi.

Dengeli ve sağlıklı beslenmeyle annenin ideal kilosuna ulaştığını, bebeğin de en sağlıklı beslenme şekli olan anne sütüyle beslenebildiğini belirten Bayrak, emziren annenin enerji ve besin ögeleri hesaplanırken yaş, boy, kilo, doğum sıklığı, enfeksiyon sıklığı, beslenme yetersizliğinin varlığı ve derecesi, fiziksel uğraşları gibi etmenlerin enerji harcamasının da hesaplanması gerektiğini ifade etti.

Bayrak, annenin kendisini ve bedenini tamamen ikinci plana atıp, emzirmeye ve bebeğe odaklanmasının da birçok beslenme hatasını beraberinde getirebildiğini vurgulayarak, ''''Süt miktarının artması düşüncesiyle şeker ve yağ içeriği zengin, yüksek enerji içeren yiyecekler ya da sağlıklı, ancak fazla miktarda yiyecek tüketilmesi, doğum kilolarının üzerine kilo alımına neden olabilir. Sonuçta her şeye rağmen süt üretimi de azalabilir. Başarılı bir emzirme bebeğe günde 20-30 gram kilo kazanımı sağlar'''' dedi.

''''Düşük kalorili zayıflama diyetlerinden uzak durulmalı''''

Bayrak, gebelik öncesi vücut ağırlığına dönmenin 6 ay ya da daha fazla sürebildiğini belirterek, ''''Kişi gebelik döneminde önerilenden fazla kilo almışsa her ay 2 kilo kaybetmek normaldir. Bu kilo kaybı ağır diyetlerle değil, emzirerek ve dengeli beslenerek sağlanmalıdır'''' diye konuştu.

Emziren annelerin, hızlı kilo verdirdiğini iddia eden standart ve düşük kalorili zayıflama diyetlerinden uzak durmaları gerektiğinin altını çizen Bayrak, şöyle devam etti:

''''Ancak unlu, yağlı ve şekerli besinleri aşırı yememeye dikkat edilmeli. Bebeklerini emziriyorlarsa harcadıkları enerji nedeniyle eski formlarına daha kolay dönebilirler. Anne bebeğini emzirmeye devam ettikçe, süt üretimi artar ve buna bağlı olarak harcadığı enerji miktarında da artış olur. Diyetin sağladığı enerjinin yüzde 80 oranında süt enerjisine dönüştüğü kabul edilmektedir. Sağlıklı bir annenin günde ortalama 700-800 ml süt salgıladığı esas alındığında emziklilik döneminde günlük enerji gereksinmesine 750 kilo kalori ek yapılmalı. Bu miktarın 500 kilo kalorisi annenin yediklerinden, 250 kilo kalorisi ise gebelikte kazanılan depolardan karşılanır.

Annenin kendi dokularının korunması, sütle bebeğe geçen proteinin bebeğin doku oluşumu için kullanılması amacıyla yeterli ve kaliteli protein tüketmelidir. Her gün 1 adet yumurta ve 100-150 gram yağsız et (tavuk, balık, hindi veya 1 porsiyon kurubaklagil) yemeği tüketilmesi önerilir. Balık tüketimi haftada ortalama 2 kez olmalıdır.''''

Bayrak, hamilelik ve emziklilik dönemlerinde sık karşılaşılan sorunun da demir eksikliği olduğunu vurgulayarak, ''''Anne sütüyle bebeğe geçen demir de bebeğin demir depolarının dolması ve kan yapımında kullanılması açısından önemlidir. Et ve et ürünleri, balık, yumurta, kuru meyveler, kuruyemişler, kuru fasulye, nohut, mercimek demir içeriği yüksek gıdalardır, günlük beslenmede düzenli tüketilmelidir. Pekmez kan yapıcıdır, şeker boş enerji kaynağıdır. Şeker yerine pekmez yenmesi kansızlığı önler'''' diye konuştu.

Bu dönemde demirin emilimini azaltan çay ve kahvenin de yemeklerle birlikte içilmemesi, demirin emiliminin arttırılması için C vitamini içeriği zengin portakal, mandalina, domates, maydanoz, yeşil biber gibi besinlerle beraber tüketilmesi gerektiğini anlatan Bayrak, çayın kuşluk, ikindi gibi öğün aralarında, yani yemek yendikten 1-2 saat sonra açık olarak içilmesi, çaylara limon limon suyu eklenmesi, içecek olarak ıhlamur, nane, papatya, kuşburnu gibi bitki çaylarının tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Yemeklerde mutlaka iyotlu tuz kullanılmalı

Bayrak''ın verdiği bilgiye göre, bu dönemde annenin, kalsiyumdan zengin süt, yoğurt ve peynir gibi yiyecekleri, önerilen miktarlarda düzenli tüketmesi gerekiyor. Emziklilik döneminde 1000-1200 mg kalsiyum annenin günlük diyetine 1 su bardağı süt, kalsiyumla zenginleştirilmiş süt veya yoğurt, 1 kibrit kutusu kadar peynir (30 gram) koyu yeşil yapraklı sebzelerin eklenmesi ile karşılanabiliyor. Kuru meyveler ve kuru yemişlerin de tüketilmesi gerekiyor. Her gün 1 yumurta ve 1 porsiyon sebze yemeği veya kurubaklagil yenilmesi, kuru fasulye, nohut, mercimek ve bulgur karışımı yemekler, C vitamini yönünden zengin sebze ve meyvelerle tüketilmesi öneriliyor.

Vitaminlerden zengin sebze ve meyvelerin diyette her öğün olmasına özen gösterilmesi isteniyor.

Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddesi içeren diğer hazır besinlerin mümkün olduğu kadar az yenilmesi, margarin ve tereyağının tüketilmemesi, zeytinyağı, mısırözü, soya, ayçiçek yağının kullanılması gerekiyor. Ayrıca çok fazla yağ içeren pasta, kaymak, yağlı tatlıların tüketilmemesi, yemeklerin sıvı yağ konularak pişirilmesi veya ızgara, buğulama, haşlama yöntemlerinin kullanılması tavsiye ediliyor.

D vitamini açısından emziren annelerin güneşlenmesi de öneriliyor.

Yemeklerde mutlaka iyotlu tuz kullanılması, sebzelerin, makarna ve eriştenin haşlama sularının dökülmemesi isteniyor.

Annenin sıvı alımını arttırması gerekiyor

Emziklilikte su metabolizması da artıyor. Alınan su süt salgılanmasıyla, metabolik su ise artan yiyecek alımıyla yükseliyor. Süt miktarının değişmemesi için annenin sıvı alımını arttırması gerekiyor. Günlük alınan toplam sıvı miktarının yaklaşık 3 litre olması gerekiyor. Bu miktar pratik ölçülerle 12 su bardağı su, süt, ayran, hoşaf, komposto, limonata, şerbet, meyve suları şeklinde öneriliyor.

Sigara ve alkol kullanılmaması, vitamin tabletlerinin doktora danışılmadan tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

Emzirme süresince bebeğin hep memede olması, emerken uykuya dalması emzirmenin iyi gittiğinin işareti olarak gösteriliyor.

İştah baskılayıcı bitki
Bilimsel çalışmalar da göstermiştir ki, mate yaprağının santral beyin sisteminde iştahı baskılayıcı bir özelliği vardır. Dolayısıyla zayıflamanın en önemli yardımcılarından biridir. Yan etkisi ise neredeyse hiç yoktur.
En basit ve en etkili zayıflama çayı, yeşil çayla mate yaprağını harmanlayarak yapılan çaydır. Bu bitkiler bire bir oranında harmanlandıktan sonra, Türk çayı gibi 15 dakika demlenmeli ve günde 3 büyük fincan tüketilmelidir.
Bunların dışında yağ yakımını ve metabolizmayı hızlandıran diğer üç bitki kekik, biberiye ve funda yaprağıdır. Funda yaprağının aynı zamanda idrar söktürücü özelliği de vardır. Biberiye ise selülit gidericidir. Genellikle kilo sorunu olanların selülit sorunları da vardır. Kekik de çok zararsız bir metabolizma canlandırıcısıdır.

Diyet yaparken birçok insan, değişik düzeylerde halsizlik ve cansızlık yaşar. Bunun önlemenin yolları vardır.
Diyet yaparken birçok insan, değişik düzeylerde halsizlik ve cansızlık yaşar. Bunun önlemenin yolları vardır. Kimse diyet yaparken halsiz olmak, işinden geri kalmak zorunda değildir. Bunun için, içilen çayın içine birkaç tane karanfil ve bir çubuk tarçın eklenmelidir. Çünkü her iki bitkinin de canlandırıcı ve kişiye kendini iyi hissettiren etkileri vardır.

Bunların dışında, canlandırıcı etkisi açısından biberiye çok önemlidir. Günde bir fincan biberiye çayı içilmesi, kişinin kendini daha iyi ve enerjik hissetmesini sağlayacak ve belki de diyet yaptığını unutturacaktır.

Fakat bu konudaki en yetkin doğal madde arı polenidir. Halsizliği önleme konusunda arı poleni çok önemlidir. Çünkü arı poleninde çok yüksek dozlarda mineraller, vitaminler ve eser elementler vardır. Bu yüzden metabolizmaya kişinin diyet yaptığını fark ettirmeden adeta onu doyurur. Aminoasitler ve çok önemli bir madde olan selenyum içerir. Diyet yaparken eksikliği halsizliğe neden olan çinkoyu bol miktarda içerir. Bu nedenle her gün bir tatlı kaşığı arı poleni, sabahları aç karnına tüketilmelidir.

Zayıflamak için sadece salata yemek

Zayıflamak için yapılan en büyük yanlışlardan biri de, sadece salata yiyerek kilo vermeye çalışmaktır.
Zayıflamak için yapılan en büyük yanlışlardan biri de, sadece salata yiyerek kilo vermeye çalışmaktır. Özellikle dışarıda yenilen yemeklerde, genellikle sadece salata siparişi verilir. Bu oldukça yanlış bir yöntemdir. Çünkü içinde ağır, yağlı soslar kullanılmadığı zaman salatada hemen hemen hiç kalori yoktur. Üstelik vücut onu yakmak için kalori harcar.

Bu durumda beyin, neden kalori gelmediğini anlamaz. Kilo mu verilmek isteniyor yoksa kıtlık mı var bunu ayırt edemediği için, hemen depolamaya yönelir. Çünkü beyne kıtlık sinyali gider. Besin gelmediği ve belki de artık gelmeyeceği için, yağ hücrelerine depolama yapmaları için sinyal gönderir. Bunu engellemek için, salata yenilirken yanında mutlaka ızgara tavuk, ızgara balık, bunların olmadığı durumlarda bir kâse yoğurt, bir büyük bardak light ayran tüketilmelidir.

Yalnızca salata yemenin bir diğer tehlikesi ise içindeki soslardır. İstenildiği kadar yalnızca salata yenilsin, eğer üzerine bolca sos konuluyorsa ya da iki çorba kaşığı zeytinyağı dökülüyorsa, hiçbir işe yaramaz. Salata en fazla bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile tatlandırılmalıdır. Çünkü zeytinyağı da kilo aldırır. Zeytinyağı çok yararlı bir gıdadır. Omega 3, mineraller gibi içeriklerinden ötürü çok zengin bir besindir ama kalorisi tereyağı ve ayçiçeği yağı ile aynıdır.

1. Yeme alışkanlıklarınızı değerlendirin. Gece geç mi yemek yiyorsunuz, yemek pişirirken atıştırıyor musunuz, çocuklarınızdan kalan yemekleri mi bitiriyorsunuz? Alışkanlıklarınıza bir göz atın. Böylece değiştirebileceğiniz ve yüksek kalorileri almanızı engelleyecek birkaç alışkanlığı belirlemek kolay olacaktır.

2. Eğer planlamada başarısız olursanız, başarısızlığı planlayın. Öğünleriniz ve atıştırmalarınız için bir stratejiye ihtiyacınız var. Gün içerisinde genellikle aç olduğunuz ve yeme planınızı kolaylıkla bozabileceğini düşündüğünüz zamanlar için sağlıklı atıştırmalar hazırlayın.

3. Her zaman tok karnına alışveriş yapın. Açken markete gitmek felaket için bir reçetedir. Hazırlanmış bir listeye göre alışveriş yapın; bu sayede satın alma isteğini minimumda tutarsınız. Doğru beslenme kilerinizde ve buzdolabınızda sağlıklı gıdaları bulundurmak ile başlar.

4. Düzenli öğünler tüketin. Sizin yaşamınıza en uygun öğün sıklığını belirleyin ve buna uyun. Düzenli öğünler fazla yemenizi engellemeye yardımcı olur.

5. Yemeğinizi masada oturarak ve bir tabaktan yiyin. Paketten yenen ve ayakta iken yenen yemekler unutulabilir. Bu şekilde oturarak ve bilinçli bir şekilde öğünlerinizin tadını çıkartarak yediğinizden daha azını yiyebilirsiniz.

6. Yemekleri bireysel tabaklarda servis edin ve ekstra yemekleri ocakta bırakın. Masada bırakılan kaplar içerisindeki yemekler yenilmek için bize yalvarırlar ve saniyeler içirişinde başınızı yemeklere gömmemek önemli bir irade gücü gerektirir. Unutmayın, beyninizin karnınızdan doyma sinyalini alması yaklaşık olarak 20 dakika sürer.

7. Yavaş yiyin, her bir lokmayı çiğneyin ve yemeğin tadını alın. Her bir lokma arasında çatalınızı bırakın ve öğünleriniz esnasında bol su tüketin.

8. Akşam yemeğinden sonra bir şey yemeyin. Bu nedenle birçok kişi fazla kilolar almaktadır. Eğer açsanız, yeme isteğinizi kalori içermeyen içecekler veya bir parça akide şekeri ile bastırmaya çalışın. Akşam yemeğinden sonra dişlerinizi fırçalamak tekrar yeme isteğinizi azaltmaya yardımcı olur.

9. Eğer gün içerisinde atıştırıyorsanız, atıştırmaları ufak öğünler olarak görün. Besin değeri en yüksek atıştırmalar karmaşık karbonhidratlar, az miktar protein ve yağ içerir.

10. Güne kahvaltı ile başlayın. Kahvaltı günün en önemli öğünündür. Gece uzun bir dinlenmenin ardından vücudunuz metabolizmayı çalıştırmak ve günün geri kalan kısmında size enerji vermek için yakıta ihtiyaç duyar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…