Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

çok hoşsun ya yok da o yediklerimden utandım bi ara ne güzel miğdem küçülmüştü kızlarda kızıyodu yapma yemek ye hasta olcaksın dıye sımdıde yeme dıye kızıyolar şaka tabiiii de öle ama yinede.... bi ara gör 1haftada yediğim yemek topla 2 tabak etmezdi bir haftada 5 kilo verdim almadım 2 kilosu hariç ama aldım yinede

canlarımmm önce haberimi vereyim:idrar tahlilimi doğruladı kan tahlilim.hamişimmmmmmmmmmmmmmmm:)))
Allah tüm isteyenlerede nasip etsin.cesaretim yoktu tekrardan yapmaya ama bi hadi bakalım deyiverdik.ALlah utandırmasın.kolay getirsi inşallah.
menümüde paylaşayım:
sabah:2 kaşık bakla,1 dilim peynir,2 dilim ekmek,1 haş yumurta,domates salatalık,2 zeytin,1 parça küflü çökelek
ara:1 dilim karpuz
öğle-akşam:1 döner,1 ayran(çok acıktım çarşadaydım yiyiverdim ama saat 6 olmuştu)
ara:4 kayısı,1 parça çiko

süper bunlar ya tam catla patlalık olmuşlar:)))))))
olurmuyum böle acaba???olurum ama demi:)
yok be ya benm gibi akşam yemeğin çok ama az az olmuş:=)bişicik olmaz
bugün biz biz olalı 1 yıl
bugün biz nişanlanalı 7 ay bitti ayyy allahım inşallah daha uzun beraber olmamızı nasip eder
canm benm nice güzel huzurlu yıllara.bugün kardeşimin ve kuzenimin evlilik yıl dönümleri,arkadaşımın da doğum günü:)şimdi cıkıp onumkutlycaz.
gayet güzel olmuş telaşlı bayannnn:)

snede abartmamışsın ama iki öğünde karbonhidrat olmuş

tamam canım bu akşamda deneyeceğim ama olmayan karın kaslarım acayip ağırıyorrr

o kadar güzel şeyler yazmışsın ki teşekkür ederimmm.....

Ne demek efendim,sen mutlu ol bizde mutlu oluruz:))
Çok önemli bir adım aşamasındasın,Allah kararlarından utandırmasın,içine sinen mutlu bir evliliğin olsun inşallah

Bi lahmacun var canım,onuda telafi ediverirsin yarın:) Malum bir kilo sözümüz var

Hayırlı olsun canııım gözün aydın,Allah sağlıkla hayırla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Hamileyim diye sakın ipin ucunu kaçırma,görüyorsun demi hatunlar nasıl çıtır çıtır duruyorlar:)

süper bunlar ya tam catla patlalık olmuşlar:)))))))
olurmuyum böle acaba???olurum ama demi:)
Olursun tabi neden olmasın,bebeğine zarar vermeden beslenmene dikkat ediverirsin. Çok yemenin ona bi faydası yok zaten :)
Sağlıklı ama kilo almadan beslenmeyi araştıralım bundan sonra:)

tamam canım bu akşamda deneyeceğim ama olmayan karın kaslarım acayip ağırıyorrr

Tama işte artık karın kaslarında olacak:)
Ufacık göbeğim kaldı biliyor musun? Bi ara hamile gibiydim Kesinlikle devam et kesinlikle,bu ağrıların acısını unutacaksın

Kahvaltı
domates,salatalık,peynir,zeytin,2közlenmiş yeşil biber,1dilim ekmek

ara
türk kahvesi

16:30
kuru fasulye,yoğurt

18:00
1çay,1 dilim kek(teyzem küsecekti:))

toplam 765 kalori

öğlen 1saat callanetics yaptım,akşam 1,5 saat yürüyüş yaptık az önce geldik,şimdi yine callan'ın bacak ve basen gezersizlerini 2 tur yapıcam oda 30-40 dk sürüyor. Birazda plates,zaten belim ağrıyor bu kadar yeter:))

berbatt!! berbat bir gün menümü yazmak dahi istemiyorum iğrenç!! ne kadar spor yapsam da toplamaz 950 kalori aldım bugün

merhaba arkadaşlar aranıza yenı katıldım :) öncelikle ben sabah bol domates salatalık biber 5 zeytin küçük dilim peynir ve 2 dilim kepek ekmeği yiyorum arada 1 su bardağı süt yada ayran öğle 3 ufak parça tavuk balık yada et 2 kaşık pilav ve yarım kase yoğurt salata sınırsız bi sonraki aramda meyve ve kepek ekmek akşam ise ya sebze yemegi yada dev tabakta salata yiyorum ve hergün 1.30 saat yürüyorum yarından itibaren sabahlarıda yarım saat çıkıp 2 saate tamamlıycam arkadaşlar 1 saat tempolu yürümek 600 kalori yaktırıyor hı bide bazen meyve yerine fruttare yiyorum çilekli

hoşgeldin ;:)

hep bu menüylemi yaptın diyetini ??ne kadar yaptı kaç kilo verdin ,,azcık çok değilmi bu yediklerin???

kuru çok kalorili yaa bugün bende yapıcaktım kalorisine baktım dedim şimdi tutamam kendmi en iyisi yapmamak ,, kuru fasülye dışında menün güzel hayatım ,,sporun hele müthişşşşşşşş

yaz canım yaz iğrenç menüne iğrenç yorum gelir çok çok ,, tatlım günlük kaç kalori alman gerekiyor ki ???

hedefime ulaşmak için 950 ama 2 gündür sporla birlikte 600ün taltına inmiyordum kki yediklerimi biliyorum çoookk yedim bu kalori az bile.. yazmak istemiyorum canım cidden

canımıniçi hayrlı ugurlu olsun tatlım benim bi avazda kurtulursun işallah menüne bu ara dikkat et az yememeye çalış sütünü yogurdunu ihmal etme,,kilo vermeye çalışma kilonu sabitle yeter bence ...hafif tempolu yürüyüş yap bolbol ,,can taşıyonn

biraz kaçmış canım ama olsun sen toparlarsın ,,dediğin gibi mideyi tekrar küçükltmeye bak ,, hayatım yaptıgın sporları da yazsan ya

hedefime ulaşmak için 950 ama 2 gündür sporla birlikte 600ün taltına inmiyordum kki yediklerimi biliyorum çoookk yedim bu kalori az bile.. yazmak istemiyorum canım cidden

motivasyonunu düşürme canım sıkma canını ,, moral çok önemli unutma ,ben kalori cetveline sporumu yazmıyorum öyle hesaplıyorum fazla fazla yazıyrum sabahtan ki gün içerisinde dikkat ediyim diye,bende 1400 ün üstüne cıkmamam lazım ama çok şükür hiç 1000 i görmedim hep 700 - 900 ,,sporunu güzel yapıyorsun bence fazla yediyin gün sporuna yüklen canını sıkma tatlım nolurrr??öpuyorummmmmmmmmmmmmmmmmmm

bugün ;

sabah : 1 muz , acı kahve

öğle : yarım porsiyon patatesli yumurta , 2 dilim köy peyniri

ara : 1 kase tarhana çorbası , 1 dilim çavdar ekmeği

akşam : 1 büyük dilim çavdar ekmeğini ikiye bölüp tost yaptım arasına köy peyniri , domates , biber koydum

ara : tek şekerli çay

toplam 800 kal

spor;

sabah : 1 saat hafif tempo koşu

öğle : 35 dk koşu

akşam kızımlada 2 saat markette yürüdük mahvoldummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm bugünn

hamiş olmuş zeynep ay nasıl güzel bir duygudur eminim allah sağlıklı bir evlat versin inş. aynı zamanda sende inşallah güzel bir hamilelik dönemi geçirirsin umarım çok sevindim senin adına tebrik ederim eşinide senide....

denk gelmiş bizimkide allah onlarında yuvalarını güzel etsin.. güzel sağlıklı yaşlar görsün inşallah güzel duaların içinde teşekkür ederimmm

amin teşekkür ederim tatlım

çok güzel bir menü bravo tatlım

berbatt!! berbat bir gün menümü yazmak dahi istemiyorum iğrenç!! ne kadar spor yapsam da toplamaz 950 kalori aldım bugün

normalde yaptığın ve aldığın kalori azdı biliyosun normalde alman gerektiğinden az alıyodun onun için üzülme kendine haksızlıkda etme hem yaz ki yaptığın yanlışın nerede olduğunu gör

fruttare çok güzel dimi hem kaloriside çok çok az... hoş geldin umarım sağlıklı kilo verirsin... bu şekilde şu anda menün gayet güzel duruyo inşallah güzel güzel gider kilolar şu anda kaç kilosun yaşın kaç hedefin kaç merak ettim ben

biraz kaçmış canım ama olsun sen toparlarsın ,,dediğin gibi mideyi tekrar küçükltmeye bak ,, hayatım yaptıgın sporları da yazsan ya

evet dün eski bi arkadaşımı gördüm çok kiloluydu nasıl zayıflamış çok özendim ben bazen motivasyon kaybediyorum ama olacak ben yinede inanıyorum sporları yazmm için yapmam lazım evde ki misafirler bi gitmedi sinir oldum iyice halamlar kuzenlerim yengem toplamda evde :8 kişi felanız onlar otururken hadi ben yürüycem diyemiyorum evde spor yapsam 9 ve 5 yaşındaki kuzenlerim saklambaç oynarken odaya dalıyolar evde saklambaç nasıl ?

ayyy kuzucum yerim ben onu anneyi yormuş galiba bebiş sanki muz patates ve çavdar ekmeğine tost azcık fazlamı ne? ama sporda var dimi pardon ben direk düşündüm

Son düzenleme:
Peki nedir bu kilo aldırmayan abur cuburlar?

1- Kuru üzüm + leblebi karışımı = 1' er çay bardağı karıştırıp çantamıza koyabileceğimiz bu karışım bir şeyler atıştırmak istediğimizde keyifli ve besin değeri yüksek tatminkâr bir abur cubur olacaktır.

2- Fındık + kuru üzüm karışımı = fındığın kilo vermeye katkısı tartışılmaz, kuru üzüm ile beraber yersek, demir ve flavonoidlerden zengin bir karışım elde ederek metabolizmamızın hızına katkıda bulunmuş oluruz.

3- Ceviz = omega- 3 zengini ceviz, tok tutmasının yanında metabolizmamızı hızlandırıp yağ yakmayı kolaylaştırır. Ve ayrıca zinde, enerjik olmamızı sağlar, algı düzeyimizi arttırır. Aralarda 1 avuç cevizi 1 adet elma veya taze her hangi bir meyve ile beraber tüketmek daha hızlı kilo vermemizi sağlar.

4- Peynir+ ekmek + maydanoz ile sandviç = peynir+ ekmek ikilisi birde yeşillik ve çiğ sebzeyle karıştırılırsa metabolizmamızı hızlandırmak da ve kilo vermemizi kolaylaştırmakta rakip tanımaz.

5- Yoğurt + maydanoz karışımı = yoğurttaki kalsiyum yağ yakmayı tetiklediği gibi aynı zamanda ödemi azaltıp, dolaşımımızı açarak kilo vermemizi kolaylaştırır. Gece yatmadan yoğurda maydanoz karıştırarak yersek, yavaşlayan metabolizmamızı açar kilo vermeye ivme kazandırmış oluruz.

6- Yoğurt + yulaf ezmesi + ceviz = yulaf ezmesinin içerdiği lifin yapısı farklı olup sindirim sistemini farklı düzeyde çalıştırır. Böylece sindirim sisteminde olan problemleri aşmamızı kolaylaştırır. Ceviz ve yoğurt ile yulaf ezmesi metabolizmamızın maksimum düzeyde çalışması için en iyi anahtardır.

7- Meyveli probiyotik yoğurt = pratik ve eğlenceli bir abur cubur olan meyveli yoğurtların probiyotik lif içerenlerini tercih etmeliyiz. Böylece bağışıklık sistemimizi de güçlendirmiş oluruz.

8- Ayran = En sağlıklı içecek. Serinletecek soğuk bir içecek içmek istediğimizde gazlı ve şekerli içeceklerle kıyaslanamayacak değerde bir içecek. Soda + ayran olarak tüketmek çok yoğun terlediğiniz çok su kaybettiğiniz dönemlerin tamamlayıcısı.

9- Süt = sade su gibi içmek yerine imkan olduğunda sıcak içmek daha kalıcı bir tokluk sağlar. Neskafe, Türk kahvesi veya kakaoyla karıştırmak da lezzetini çeşitlendirdiği gibi yapısında bulunan kafeinden dolayı metabolizmamızı bir miktar hızlandırır.

10- Süt + bitter çikolata = Çikolata mutlu eden ve metabolizmamızı hızlandırabilen keyifli bir abur cubur. Sütle birlikte ölçülü miktarda çikolata tüketmek kilo verme hızını oldukça yükseltiyor.

Bu sağlıklı abur cuburları kilo almadan yemek için; sabah öğlen akşam ana öğünlerimizi sağlam tüketmeliyiz. Öğünlerimiz; karbonhidrat, protein, yağ açısından dengeli, vitamin ve mineraller yönünden yeterli düzeyde olmalı. Bunu sağlamak için de ana öğünler; 1. Grup et grubu, 2. Grup ekmek grubu, 3. Grup süt yoğurt grubu, 4. Grup sebze- meyve grubu yiyeceklerin hepsini içermeli.

Peki nedir bu kilo aldırmayan abur cuburlar?

1- Kuru üzüm + leblebi karışımı = 1' er çay bardağı karıştırıp çantamıza koyabileceğimiz bu karışım bir şeyler atıştırmak istediğimizde keyifli ve besin değeri yüksek tatminkâr bir abur cubur olacaktır.

2- Fındık + kuru üzüm karışımı = fındığın kilo vermeye katkısı tartışılmaz, kuru üzüm ile beraber yersek, demir ve flavonoidlerden zengin bir karışım elde ederek metabolizmamızın hızına katkıda bulunmuş oluruz.

3- Ceviz = omega- 3 zengini ceviz, tok tutmasının yanında metabolizmamızı hızlandırıp yağ yakmayı kolaylaştırır. Ve ayrıca zinde, enerjik olmamızı sağlar, algı düzeyimizi arttırır. Aralarda 1 avuç cevizi 1 adet elma veya taze her hangi bir meyve ile beraber tüketmek daha hızlı kilo vermemizi sağlar.

4- Peynir+ ekmek + maydanoz ile sandviç = peynir+ ekmek ikilisi birde yeşillik ve çiğ sebzeyle karıştırılırsa metabolizmamızı hızlandırmak da ve kilo vermemizi kolaylaştırmakta rakip tanımaz.

5- Yoğurt + maydanoz karışımı = yoğurttaki kalsiyum yağ yakmayı tetiklediği gibi aynı zamanda ödemi azaltıp, dolaşımımızı açarak kilo vermemizi kolaylaştırır. Gece yatmadan yoğurda maydanoz karıştırarak yersek, yavaşlayan metabolizmamızı açar kilo vermeye ivme kazandırmış oluruz.

6- Yoğurt + yulaf ezmesi + ceviz = yulaf ezmesinin içerdiği lifin yapısı farklı olup sindirim sistemini farklı düzeyde çalıştırır. Böylece sindirim sisteminde olan problemleri aşmamızı kolaylaştırır. Ceviz ve yoğurt ile yulaf ezmesi metabolizmamızın maksimum düzeyde çalışması için en iyi anahtardır.

7- Meyveli probiyotik yoğurt = pratik ve eğlenceli bir abur cubur olan meyveli yoğurtların probiyotik lif içerenlerini tercih etmeliyiz. Böylece bağışıklık sistemimizi de güçlendirmiş oluruz.

8- Ayran = En sağlıklı içecek. Serinletecek soğuk bir içecek içmek istediğimizde gazlı ve şekerli içeceklerle kıyaslanamayacak değerde bir içecek. Soda + ayran olarak tüketmek çok yoğun terlediğiniz çok su kaybettiğiniz dönemlerin tamamlayıcısı.

9- Süt = sade su gibi içmek yerine imkan olduğunda sıcak içmek daha kalıcı bir tokluk sağlar. Neskafe, Türk kahvesi veya kakaoyla karıştırmak da lezzetini çeşitlendirdiği gibi yapısında bulunan kafeinden dolayı metabolizmamızı bir miktar hızlandırır.

10- Süt + bitter çikolata = Çikolata mutlu eden ve metabolizmamızı hızlandırabilen keyifli bir abur cubur. Sütle birlikte ölçülü miktarda çikolata tüketmek kilo verme hızını oldukça yükseltiyor.

Bu sağlıklı abur cuburları kilo almadan yemek için; sabah öğlen akşam ana öğünlerimizi sağlam tüketmeliyiz. Öğünlerimiz; karbonhidrat, protein, yağ açısından dengeli, vitamin ve mineraller yönünden yeterli düzeyde olmalı. Bunu sağlamak için de ana öğünler; 1. Grup et grubu, 2. Grup ekmek grubu, 3. Grup süt yoğurt grubu, 4. Grup sebze- meyve grubu yiyeceklerin hepsini içermeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…